Acu veselībai lasot pie datora

Aizsāka Paoluss 

Acu veselībai lasot pie datora
22.09.2013 15:30
Sveiki.

Varbūt bija jāmeklē konkrētāki forumi, kur tēma ir acu veselība, bet nu mēģināšu šeit.

Tātad, ja es lasu no sava ekrāna, kas ir tie galvenie faktori, kas bojā acis. Zinu, ka vecajiem, resnajiem ekrāniem raustījās ekrāns, bija ļoti neveselīgi acīm, bet kā ir ar tagadējiem plakanajiem? Es kaut kad nesen (pirms gada, nav tik nesen) biju aizgājis pie acu ārsta (esmu mazliet tuvredzīgs) un man tur jautāja vai es skatos televizoru vai lasu grāmatas. Man radās iespaids, ka, ja es būtu atbildējis ar"jā", tad man būtu ieteiktas brilles, bet par cik es atbildēju, ka sēžu pie kompjūtera, man apmēram atteica "ka tad man it kā nevajagot".

Ko es vairāk gan gribēju šeit pavaicāt - varbūt ir svarīgi pamainīt uz leju ekrāna gaišumu (brightness) vai kontrastu (contrast), lai tieši lasīšana nodarītu mazāku postu. Tad vēl es pieņemu, ka labāk ir burtus uzlikt lielāka lieluma un skatīties no lielāka attāluma uz tiem, nekā uz maziem burtiem ar seju tuvāk ekrānam (pieņemot, ka burtus pie ekrāna ir svarīgi redzēt pilnīgi skaidri, lai nebūtu jāsasprindzina redze, vai tas nav tik būtiski?).

Nezinu par apkārtējo apgaismojumu un bija laikam vēl jāatpūtina acis ik pēc kāda laika, bieži pats varu just nogurumu acīs, pēc laba laika lasīšanas. Tās nav pasaku grāmatas, kuras es lasu pie ekrāna, bet profesionāli mācību materiāli, kurus es neplānoju lasīt mūžīgi, tāpēc arī kaut kā par printēšanu domāt negribu.
Ja esmu (esmu) kaut ko piemirsis pieminēt sakarā par tēmu un jūs varat kaut ko ieteikt, tad būtu ļoti pateicīgs.

Paldies.
Re: Acu veselībai lasot pie datora
22.09.2013 18:32
Svarīgi būtu labus displejus lietot, tad arī mazāk būs problēmu...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Acu veselībai lasot pie datora
22.09.2013 19:31
Ja es nezinu vecumu un dzimumu, es nerunāju.Grūti saprast, ko teikt un ko neteikt.Liekas , ka par to ir tik daudz runāts, ka teikt vēl ko ir muļķīgi.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 18?
Ziņa: