Entezofīts - lūdzu skaidrojumu

Aizsāka Lauvinja 

Entezofīts - lūdzu skaidrojumu
04.09.2014 20:57
Izraku netu, bet tā arī gudrāka netiku, tāpēc ceru, ka šeit man kāds varēs sniegt atbildi. Tika veikts rentgens ceļu locītavām, slēdziens:

Pēc rtg ainas salīdzinoši nedaudz šaurākas abu ceļu locītavu spraugas mediālās daļās, kas varētu norādīt uz iniciālām deģeneratīva rakstura izmaiņām. Os patella dxt izteikts augšējs entezofīts.

Ko šitas zvērs nozīmē? Tikai veikta arī USG, uz rokas nav, bet tur dr., kas to veica, ieminējās par kaut kādu šķidrumu un tēmēja uz reimatoīdo artrītu. Analīzes CRO, RF, anti CCP, EGA normā, tātad saprotu, ka artrīts tas tā kā nevarētu būt. Pie dr. pēc nedēļas, bet nu gribētos saprast, kas tā par vainu.
Liels paldies jau iepriekš.
Re: Entezofīts - lūdzu skaidrojumu
05.09.2014 19:31
Te jau iepriekš teikts,ka viens rengens un tā apraksts neko neizsaka. Minimāli- dzimums,augums/svars, vecums. Kādas bija sūdzības.
Svešvārdu izskaidrošana neko nedos.
Re: Entezofīts - lūdzu skaidrojumu
05.09.2014 21:54
Entezofīts ir sakaļķojums vietā, kur cīpsla piestiprinās kaulam. Apraksts līdzinās artrozei. Gala slēdzienu un ieteikumus, kā rīkoties, vislabāk vaicāt reimatologam un ortopēdam.
Re: Entezofīts - lūdzu skaidrojumu
06.09.2014 00:28
stella_ Paldies :)

Mazdakteri1: sieviete, 44gadi, 170, 63. Sūdzības parādījās pirms 10 (!) gadiem, velkošas sāpes ceļu locītavās un cirkšņos. Toreiz biju pie dr., uztaisīja rentgenu, teica, ka apkaļkošanās, bet neko speciāli darīt nevajagot, ne dzert glikozamīnu, neko citu, tikai ēst galertu :)
Periodiski tās sāpes pastiprinājās, te ir, te nav, bet brīžiem tik stipri, īpaši no rītiem, ka grūti pat bija pietupties, apsēsties.
Re: Entezofīts - lūdzu skaidrojumu
06.09.2014 09:10
Vai tad 10 gadu laikā nekas netika novērots,ārstēts,darīts? Parasti sistēmas slimību slimnieki ,šajos jautājumos, ir lielāki speciālisti, kā ģimenes ārsti un parastie speciālisti.Ja vainīgs nav reimatisms, tad 10 gadu laikā vajadzēja uzstādīt citu diagnozi.Cik zinu locītavu slimības neizsauc tikai un vienīgi reimatisms.
Pārējo pateica Stella. Lai cerība , spēks un veselība.
Re: Entezofīts - lūdzu skaidrojumu
07.09.2014 13:33
Mazdakteri: Paldies. Nē, nekas netika novērots. Bet nu jācer, ka šitā vaina ir ārstējama un neprogresēs.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 24?
Ziņa: