Elkoņu sāpes

Aizsāka martins89 

Elkoņu sāpes
17.12.2014 20:33
Sveiki!

Parādījušās sāpes elkoņos - izteiktāk labajai rokai.
Aktīvi sportoju un agrāk sāpes/nepatīkama sajūta bija reti, taču tagad arvien izteiktāk.
Par sāpēm - lielākoties tās jūtu vingrinājumos, kuros ļoti strādā tricpes, piemēram, izpildot dips (te attēls http://ej.uz/dips ). Kad izpildu šo vingrinājumu liecoties uz leju labajai rokai šķiet, ka ir kāda saite vai cīpsla pie locītavas, kas tā kā lēkā/raustās un rada nepatīkamu sajūtu rokai.
Agrāk šādas sāpes bija retums, taču tagad saasinās un nu jau abu roku locītavās parādās sildoša sajūta un tā kā sāp elkoņu iekšpuse (kreisā puse liekas tāda asa, jūtīgāka, ja, piemēram, atbalstu elkoņus uz krēsla rokturiem).
Vēl jocīga lieta - jau no bērnības laikiem abām rokām ir dīvainība ar kaulu/kauliem elkoņos. Situācija - roku nolieku laužšanās pozā un liecot to uz leju (it kā laužot nost pretinieku ) ir kaut kāda dīvaina kustība kaulos - tas tā kā rīvējās/pabīdās pret galda virsmu un principā šo skaņu var ari dzirdēt Sāpes gan nav, taču nepatīkama sajūta ir, jo sevišķi, ja tiešām laužās ar rokām.
Vēl piemēram varu minēt, ja nolieku apakšā zem elkoņa otru plaukstu un lieku roku uz leju (atkal kā laužoties), tad ar plaukstu jūtu, ka elkoņa kreisais (iekšējais) kauliņš tā kā kustās, pabīdās, vai viņam kaut kas lec pāri - nevaru īsti šo izskaidrot. Ar šo biju bērnība griezies pie ģimenes ārsta, kurš to tā īsti nevarēja komentēt un pateica, ka viss kārtībā un ka tas tā vienkārši ir.

Vai sāpes varētu būt saistītas ar sportu - izveidojies iekaisums, trauma? Vai problēma varētu būt uzturā - tik tādā gadījumā nesaprotu to cīpslas/saites staigāšanas sajūtas rašanos?
Svars 77 kg, augums 178 - 180cm, vīrietis, 25 gadi. Šobrīd tievēju un uzturā arī papildus lietoju magniju.

Kādu ārstu ieteiktu apmeklēt, ja sāpes nepāriet - vai iet pie ģimenes ārsta, vai fizioterapeita, vai kāda cita speciālista?
Re: Elkoņu sāpes
18.12.2014 14:03
Bez izmekēšanas neko daudz pateikt nevarēs, varbūt -tendovaginīts, sinoviīts, simetrisks artrīts, sāpes arī varētu būt saistītas ar pārslodzi, traumu un iekaisumu.

Jādodas pie ģimenes ārsta, lai dod norīkojumu pie traumatologa - ortopēda.



Edited 1 time(s). Last edit at 18.12.2014 14:04 by nex.
Re: Elkoņu sāpes
18.12.2014 19:44
nex Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Bez izmekēšanas neko daudz pateikt nevarēs,
> varbūt -tendovaginīts, sinoviīts, simetrisks
> artrīts, sāpes arī varētu būt saistītas ar
> pārslodzi, traumu un iekaisumu.
>
> Jādodas pie ģimenes ārsta, lai dod norīkojumu
> pie traumatologa - ortopēda.
_________________________________________________________________

Pievienojos. Protams ar rentgena uzņēmumu un asins-urīna analīzēm.
Re: Elkoņu sāpes
18.12.2014 22:56
Skaidrs, paldies.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 11?
Ziņa: