Sāpes kreisajā rokā

Aizsāka sabucis 

Sāpes kreisajā rokā
18.03.2015 21:21
Pirms 5.gadiem vasarā, ceļojuma laikā, gadījās nakšņot, jūras krastā, kur kāpas bija aukstas un noblietētas kā betons. No tā laika periodiski parādās sāpes plecos, kas reizēm naktīs liek mētāties no viena sāna uz otru. Runājot pa telefonu, klausule bieži jāpārliek no vienas rokas otrā, jo gurst rokas. Ar to sadzīvoju, pie ārsta ar šīm sūdzībām neesmu vērsusies.

Nu vismaz kādas 2.nedēļas sāp kreisā roka. Visvairāk biedē asinsvadu uzpūšanās un tāda kā sapiņķerēšanās sajūta delnas virspusē, vienlaicīgi arī sāpes, pat nevar saprast vai nesāp arī kauls zem asinsvadiem. Uz brīdi vieglāk paliek pamasējot delnas virspusi, patīkamāk, arī, ja paliek zem auksta ūdens un pamasē. Mēdz uznākt arī tirpoņa pirkstos, reizēm tāda sajūta it kā roka pirms kāda laiciņa būtu sadzelta ar nātrēm, sajūta it kā kaut kas būtu saspiests virs delnas locītavas, reizēm sliktas sajūtas sākas jau no elkoņa un pieskaroties, elkonis ir nedaudz sāpīgs. Reizēm roka paliek tizla, bet pamatā tajās dienās, kad pūšās un sāp asinsvadi delnas virspusē. Pirmoreiz asinsvadu uzpūšanos un sāpes pamaniju nesot pasmagu somu uz kreisā pleca. būtu tur kas saspiests?

Pie ģimenes dakteres tieku otrdien. Nezinu kā līdz tam tai rokai līdzēt, jo saudzēšana asinsvadu sāpju laikā, padara roku tizlu un pat lāga nevaru saprast, kas rokai palīdz, kas kaitē.

Sieviete, 42.gadi, 170cm, 78.kg
Re: Sāpes kreisajā rokā
19.03.2015 10:43
Sen jau vajadzēja ar to iet pie ārsta. Apraksts ir pamatīgs. Tomēr grūti pateikt kas tas ir . Muguras skriemeļi vai elkoņa nervs.Jāiet pie ģimenes ārsta. Pēc tam ar RTG aprakstiem, asins analīzēm pie neirologa.Tas izlems ko darīt.
Pamatīgi ielaists gadījums. Sen jau prasījās pēc B grupas vitamīniem , pret iekaisuma terapijas un fizioprecedūrām.
Jāskatās arī reimotesti.
Lai cerība un veselība.
Re: Sāpes kreisajā rokā
27.03.2015 14:43
Paldies, Mazdakter, par atbildi. Šodien uzzināju rentgena rezultātus.
Mugurkaula kakla daļas fizioloģiskā lordoze ir iztaisnota. Neliela skolioze pa kreisi. Skriemeļu augstums ir saglabāts. Starpskriemeļu locītavu deģeneratīvas izmaiņas. Starpskriemeļu spraugas nedaudz sašaurinātas C5-C7 līmenī.
Slēdziens- mugurkaula kakla daļas spondiloze, spondiloartroze.

Uz aprīļa vidu pieraksts pie rehabilitologa, tad tikai kaut kas tiks pasākts tālāk. Sanāk, ka pagaidām jāsadzīvo ar visu kā ir, kaut gan, kaut kā dīvaini, sāk sāpēt arī kājas, pareizāk sakot, diezgan izteikti, asas durošas sāpes uznāk kreisajā ceļgalā, reizēm spēcīgi iesāpoties no kreisā ceļgala līdz gūžas locītavai. Arī citviet kājās uznāk sāpes, bet ne tik izteikti. Ģimenes ārstei jautāju vai tas var būt no kakla daļas skriemeļiem, atbilde bija, ka varētu būt.
Re: Sāpes kreisajā rokā
27.03.2015 15:03
Ja jau kakla skriemeļi sākuši ""nogurt " , tad kāpēc citu locītavu skrimšļi nevarētu bojāties? Sievietēm,sakarā ar hormonu līmeņu svārstībām kaulu "skalošanās" notiek biežāk.
Re: Sāpes kreisajā rokā
15.04.2015 21:55
Kaut ko nesaprotu, spondiloartrozi un spondilozi uzrādija rentgens, bet šodien rehabitologs,runāja par vājiem muskuļiem, bet, kad pieminēju atsevišķas sūdzības, ai..., tie kauli, bet tas arī viss. Vai tad tiešām rehabitologs domā tikai par muskuļiem? Uz ārstniecisko vingrošanu un elektromasāžu gan uzrakstija nosūtijumu. Ģimenes daktere izrakstija Movalis. Drīz būtu sagaidīts pieraksts pie neirologa, bet daktere teica, lai atsaku, ko nu tagad iet, jāizdara viss, kas šobrīd ieteikts un tad skatīšoties. Esmu pārsteigta, pieraksts pie neirologa no pierakstīšanās brīža sanāk gaidīt vismaz mēnesi.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 23?
Ziņa: