aizcietejums bernam

Aizsāka foxa 

aizcietejums bernam
03.06.2015 15:17
Sveiki.man ir jautajums.bernam ir 1.6g,visu laiku ir aizcietejumi loti lieli.kad spiez tad pilnigi tric un raud cik loti megina izspiest,bet ara neko nedabu.ko lai dara?ka lai mazulim palidz?varbut ir kadi ieteikumi?
Re: aizcietejums bernam
03.06.2015 16:28
Neesmu lielais spečuks, bet 3 bērni izaudzināti. Domāju, ka jāmaina ēdienkarte ,ja aizcietējumi ir visu laiku - tas nav normāli. Vairāk dārzeņu lietot, it sevišķi sarkanās bietītes. Jāvāra biezputras( ne veikala) Var ik pa laiciņam izvārīt padzērienu no melnajām plūmēm vai pielikt tās putrām. Var dot kefīru, ja dzers (manējais vairāk par pāris karotēm nedzēra) Labi vēderu mīkstina arī kakao( ja nav alerģijas) - bet nevis tas šķistošais ( Nestle ar zaķi), bet pašu gatavots no kakao pulvera. Vāja kumelīšu tēja arī mīkstina vēderu ( stipra tieši otrādi- cietina) Nedot nekādus cepumiņus, sausiņus utt. Kādu laiciņu jāpalieto Liveo vai citi tamlīdzīgi pulverīši - viņi nepalīdz acumirklī, bet normalizē zarnu mikrofloru ilgtermiņā (rezultāti var parādīties pēc kādas nedēļas). Lai būtu vieglāk pakakāt,kamēr tā mikroflora normalizējas, var lietot rektālās svecītes ar glicerīnu, tās mīkstina fēču masu un ieeļļo anālo atveri, lai bērniņam nav jāmokās, bet nevajag tās lietot nedēļām. Es parasti kad neesmu droša ko darīt, zvanu dakterei un vai nu viņa pati vai māsiņa visu laipni izstāsta.
Re: aizcietejums bernam
03.06.2015 17:47
Ja ļoti ciets un nevar izkakāties, būs jātaisa klizma. Bet vajadzētu pievērst uzmanību tam vai tā trīcēšana un nekakāšana nav saistīta ar to, ka kaku mēģina tīšuprāt aizturēt. Kaut gan tas vairāk raksturīgs vecākiem bērniem, var būt arī diezgan agri.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
egle1
Re: aizcietejums bernam
04.06.2015 12:04
Manējam gastroenterologs lika noņemt visus piena produktus un process aizgāja - ne uzreiz sakārtojās, bet tomēr tagad viss ok. Ja iesakāt klizmas - cik ilgi klizmas taisīsies? Katru dienu? Un maziem bērniem bieži vien nekādas plūmes un bietes neizdodas iemānīt - neēd un viss.
Re: aizcietejums bernam
04.06.2015 12:43
Parasti biežāk kā reizi 2 vai 3 dienās klizmu taisīt nevajag. Ja nu vienīgi kādos izņēmums gadijumos.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 2?
Ziņa: