zems urīna īpatnējais svars

Aizsāka laimīte 

zems urīna īpatnējais svars
01.11.2016 22:12
Sveiki! Vēlējos dzirdēt citu viedokli, vai tas ir ok, ka urīna īpatnējais svars vienmēr ir pazemināts? Pēc plaušu karsoņa bija palielināti ketoni un erotrocīti un tad ĢĀ man teica, ka es par maz dzerot. Tajā pašā laikā bija zems īpatnējais svars. Nevar tak būt, ka es vienlaicīgi par daudz un par maz dzeru.

Saprotu, ka uztraukumam visdrīzākais nav pamata. Galvenokārt uztrauc tas, kāpēc tik bieži un smagi slimoju. Knapi septembrī izārstējos no plaušu karsoņa, tā sākās vīruss (2 ned), nedēļu vesela, tagad atkal jauns vīruss. Iespējams ka tas ir no hroniska tonsilita (pēc pāris ned beidzot izgriezīšu mandeles), taču brīžam sāk likties, vai tik nav kāda cita hroniska vaina. Ir hroniska temp - līdz 37,2 jau gadus 6. Un tiešām nedomāju, ka tā ir normāla temp. Jo reizēm intereses pēc pārbaudu, kad jūtos ļoti labi - tad temp ir 36,6.. bet nu tas ir reti. Lasīju, ka pēc toksoplazmozes izslimošanas tādas sekas var palikt (no citām sekām lai arī lēni, tomēr esmu tikusi vaļā).

Jau gadiem ilgi man katras analīzes uzrāda pazeminātu īpatnējos svaru - 1.010...šoreiz sadzēros Borzhomi, domāju, ka nu gan sāļi būs augstā līmenī.. un vispār bija 1.005. Dzeru diezgan daudz 2,5l, bet nu ne pārmērīgi daudz. Esmu diezgan liela "dzēraja" un attiecīgi arī skraidītāja uz tualeti.

Saprotu, ka tas var būt saistīts arī ar nierēm. Kādreiz hroniski man bija kādus 2 gadus vairākas baktērijas urīnpūslī - varbūt tas nieres apskādējis? Ārsti teica, ja nesāp čurājot, tad biežā čurāšana esot no nerviem. Nezināju, ka var tā vnk nodot Gulbī urīna analīzes, sen jau būtu nodevusi. Vasarā ilgu laiku urīnam bija spēcīga smarža.. laikam tas, ko sauc par acetona smaržu.. bet nu es tā arī nesaņēmos aiziet un pārbaudīt, jo likās, ka atkal ĢĀ būs kāda ģeniāla kritika, ka tādiem sīkumiem nav jāpievērš uzmanība. Iespējams, ka vnk par maz dzēru, jo bija saspringts projekts!

Otrs variants ir, ka tas ir saistīts ar cukuru. Cukura līmenis ir normā, ir pārbaudīts gan tukšā dūša, gan pēc maltītes. Tik pēdējos gadus jūtu, ka, ja saēdos daudz saldumus, tad uzreiz pasliktinās pašsajūta.. Temperatūra pakāpjas līdz 37,2 un attiecīgi sagurums.

Lieliski uzķeru visus vīrusus.. herpes, Epšteina-Bāra, helico, toksoplazmozi smagi izslimoju, dengu drudzi, nagu sēnīti, tonsilits un iesnas bieži.. mandelēs it kā streptokoka neesot (saprotu, ka reizēm to grūti konstatēt), bet nu ir klebsiella tonsillitis.

p.s. kkad drīz taisos mainīt ĢĀ, tapēc neprasiet, lai ar viņu konsultējos. Daļēji mainīšu, lai tuvāk mājām, bet nu arī esmu vīlusies viņā.. visādi sīkumi, bet nu pēdējo reizi sapratu, ka nevaru īsti uzticēties.. teica, ka urīna analīzes sliktas, jo maz dzeru. Es teicu, ka nedzeru maz, dzeru 2,5 l. Viņa prasa, cik krūzes tas ir? Es - 8. Viņa atbild, ka tas ir maz, aptuveni 1,2L. Varētu domāt, ka viņa zina no kādām krūzēm es dzeru :D (kad bija urīnpūslī baktērijas, tas uzreiz nevarēju izārstēt tās.. tāpēc ārste ieteica dzert ļoti daudz, citādāk būs jāiet pie urologa pārbaudīt, vai nav kāda pataloģija... sabijos un toreiz izmērīju, ka 8 manas krūzes ir 2,4 l un tad skaitīju, cik izdzeru).

p.s. 2 ...es te pati visu ko gūglēju, jo parasti man neko nevar tā vienkārši atklāt (parasti iztrūkst kāds būtisks simptoms - sāpes vai spēcīgi paaugstināta temp).. Toksoplazmozi, nez kurš ārsts tik atklāja.. Dengu drudzi tikai piektais Indijas ārsts atklāja, jo likās, ka 37,4 nekas nopietns nevar būt. utt. Lai gan Indijā tā ir ļoti izplatīta slimība.

sieviete, 33 g.,172 cm., 64 kg.



Edited 2 time(s). Last edit at 01.11.2016 22:31 by laimīte.
Re: zems urīna īpatnējais svars
02.11.2016 11:53
man pat plaušu karsonis bija ar temp 37,4
labais
Re: zems urīna īpatnējais svars
02.11.2016 12:22
Varbūt necukura diabēts,lai gan tik daudz dzerot viss loģiski. Minerālūdenī nav tik daudz sāļu, bet tas vēl vairāk veicina čurāšanu, tāpēc blīvums vēl zemāks. Bet dzert vajag, varbūt tikai drusku mazāk vai tikpat, apmēram 300 ml uz svara kg ir ok.
Temperatūra gan tāda nav normāli, lai ko neteiktu ārsts.
Re: zems urīna īpatnējais svars
02.11.2016 13:52
Iepriekšējā ĢĀ visu laiku skandināja, ka pēc PVO datiem ķermeņa temp līdz 37,3 uzskatāma kā normāla. Es piekrītu, JA cilvēks tā jūtas labi, tad es par to pat neuztrauktos un pat neiedomātos to izmērīt. Tieši tāpēc jau mēru, ka nejūtos labi.

haha, un es jau cerēju, ka eksperiments ar minerālūdeni palīdzēs!! Pēc plaušu karsoņa sāku dzert Boržomi, jo lasīju, ka palīdz uzlabot pašsajūtu. Daudz svīdu, tāpēc laikam loģiski, ka minerālūdens labi gāja iekšā (man vienmēr riebies Boržomi) un likās, ka palīdz pret nogurumu!
labais
Re: zems urīna īpatnējais svars
02.11.2016 14:14
Ārsti tā uzskata, ka neliela temperatūra nav nekas nenormāls bet pamatā tam ir fakts, ka viņi nemāk ne atrast ne novērst cēloni pat tad ja cilvēks nejūtas labi. Un tad saka- kāpēc jūs mērīt, nevajag mērīt. Sievai tā bij kādi 15 gadi, neviens neko nevarēja atrast....bet arī labi nebij, tagad ir:)) To ko nevar saprast, pieņem par normu, bet norma nekad nav slikta pašsajūta.
Re: zems urīna īpatnējais svars
02.11.2016 20:15
Piekrītu, ka ārsti nemāk atrast iemeslu tādām hroniskām vainām. Nu vismaz daudzi. Kkā noraksta uz to, ka cilvēks ir pārstrādājies, pārstresojies vai vnk pasaka, ka viņš ir hipohondriķis vai ir veģitatīvā distonija (pēdējais ir jaunā modes lieta). Tas, ka tādas vainas samazina cilvēka dzīves kvalitāti nevienam īsti neinteresē.

Bet nu prieks, ka sievai paaugstinātā temp ir pārgājusi! Cīnīšos un cerēšu, ka man būs tāpat :) Man analīzes ar katru gadu uzlabojas, cerams, ka arī paaugstinātā temp pāries :)
labais
Re: zems urīna īpatnējais svars
02.11.2016 21:07
Nu, pati no sevis jau nepārgāja, protams- tas jau nenozīmē ka nevar pāriet pati. Mēdz jau gan arī būt ka pārstŗādājas ,streso vai vnk meklē sev slimības, bet temp. tomēr ir visai objektīvs rādījums. Ārstus gan nav vērts vainot jo viņi skatās ko rāda analīzes, ne savādāk.
Re: zems urīna īpatnējais svars
03.11.2016 17:20
to Labais,

No vienas puses piekrītu - ĢĀ ir ierobežots budžets, sistēma un papīra rakstīšana dara savu... Reizēm, kā tas ir bijis arī manā gadījumā - sūdzības ir kādas slimības sekas, tāpēc analīzes to vairs neuzrāda (es domāju vispārīgās analīzes - asinsaina, iekaisuma marķieri..).

No otras puses, ja es saviem klientiem un darba devējiem, visu laiku tā atrunātos, tad sen jau būtu atlaista. Kāpēc ārstiem jābūt tik privileģētā stāvoklī, ka viņus nedrīkst kritizēt?

Un, jā - no savas un savu tuvu draugu un radu pieredzes varu nosaukt konkrētus piemērus, kur aizkavējusies diagnozes noteikšana vai pat ir izraisītas smagas sekas dēļ ārstu paviršās attieksmes. Diemžēl šo piemēru ir daudz!

Es strādāju kā bērnudārza audzinātāja 1,5-3 g.v bērniem privātā dārziņa! Tas galīgi nav viegli! Slodze ir ļoti liela un bērni ir tik dažādi.. argresīvi, hiperaktīvi, autistiski, ierāvušies sevī utt. Bet nu tāpēc jau nevar padoties, ka ir grūti. Ja ir kāda problēma, tad jābūt ne tikai zināšanām, bet arī VĒLMEI un INTUĪCIJAI palīdzēt! Biju pie neskaitāmiem ārstiem (ģimenes ārstiem, infektologiem, imunologiem, urolgiem), līdz man atklāja toksoplazmozi - 2 uztaisīja kkādas analīzes un pateica, ka man viss ok, vnk, jāatpūšas vairāk. Trešais nosūtīja uz kaudzi analīzēm, uz kurām neaizgāju, jo bija sajūta, ka tas nav tas virziens, kur jārok (pēc gadiem varu pateikt, ka tā arī ir). Beigās Dr. Inese Mihailova ar pirmo reizi atrada, kas ir manu sūdzību iemesls un tas izskaidroja visas manas dīvainās sūdzības (dīvainās, jo to bija daudz un nelikās, ka savstarpēji saistītas).

btw, kas sievai bija par iemeslu tik ilgstošai temperatūrai?
labais
Re: zems urīna īpatnējais svars
03.11.2016 18:08
Es neteicu ka nevar kritizēt vispār un ja kaut ko varēja ar analīzēm atrast tad bij jāatrod, es teicu ka nav vērts kritizēt par to ko viņi principā nezin, nevar pateikt ja analīzes principā neparāda un tā nav bijis, cik es saprotu. Nolaidība nav attaisnojama, bet doma bij ka jārok citā virzienā, dažkārt pat nevar pateikt kas tieši bij ja lietojot universālas metodes,problēmas izzūd, es dzēru ūdeņraža pārskābi, viņa arī un tā iznīdē arī toksoplazmu bet ne tikai, arī herpi.....es jau rakstīju kachenītei to... bet cilvēki ir skeptiski un ārsti to neatzīst, sauc par vājpratu.... bet es tāpat esmu izārstējies. Apmēram 20 sūdzības bij, ārsti tāpat nekādas cerības neviesa. Pārāk daudz visa kā bij, un tad nolēmu izmēģīnāt.. viegli negāja bet labāk palika ļoti drīž,tad atkal sākās svārstības,labāk,slikāk...bet kopumā labāk, tapēc sieva arī sāka lietot to pašu....bet saku- tas oficiāi skaitās nepareizi bet labi palīdzeja, sieva vispār saka ka tik labi nekad nav jutusies. Vnk- vajag domāt ko darīt jo kritizēšana neko nepalīdzēs arī Tev.
labais
Re: zems urīna īpatnējais svars
03.11.2016 18:33
Tā gan nebij vēršanās pret Tevi, es izlasīju un likās ka samērā skarbi, tā nav, es esmu visai miermīlīgs un negribēju kritizēt. Tas tā- kā maza piebilde.
Re: zems urīna īpatnējais svars
03.11.2016 21:55
Viss ok :)

vispār es arī pati gribēju atvainoties par savu toni.. bišku arī sacepos, jo likās, ka kāds atkal uz manas sāpīgās varžacs uzkāpis :D

Paldies par ieteikumu par ūdeņraža pārskābi! Sagaidīšu operāciju. Ceru, ka tā palīdzēs pret hronisko temperatūru! Ja nē, tad būs jau zināma nākamā metode, ko izmēģināt!

p.s. Taisnība jau ir ka nav ko sūdzēties... tik novērš uzmanību no darīšanas! Jāuzņemas pašam atbildība par sevi, savām slimībām un tarakāniem :D
labais
Re: zems urīna īpatnējais svars
03.11.2016 22:12
Ja man šodien būtu jāizvēlas tad es neoperētu mandeles jo tā tomēr limfātiskās sistēmas sastāvdaļa. Bet nezinu kā tur citam- jo vispār lai izdarītu to ko es, vajag laiku, motivāciju.... bet rezultāti ir, man jau mandeles sen kā izoperētas. Nu jā- jādara pašai , jāmeklē infa, jāpārbauda, jālasa....ja liekas ka ārsti kaut kā ne visai... atvainoties nevajag, viss labi. Jo tās tādas saprotamas dusmas.Es kko pierakstīju arī par to citronskābi....var būt ka ir stipri pa ilgu,pa daudz vai kaut kā tā.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 9?
Ziņa: