Reibonis?

Aizsāka 123456789 

Reibonis?
04.11.2016 09:15
Labrīt! Nezinu ko darīt..lieta tāda,ka mani piemeklē tādi īslaicīgi,pēkšņi reiboņi,ko pavada milzīgas sirdsklauves un protams arī bailes,jo uznāk viņi pēkšņi-ejot,skatoties tv..vismaz reizi mēnesī pēdējo 2 gadu laikā.Nemāku pat īsti aprakstīt sajūtas.Sākums ir pēkšņš-varu vienkārši skatīties tv un no kāda kustiga attēla tas viss sākties.Tā kā noreibst galva un jūtu ka uzreiz sirds sāk nenormāli sisties,man protams ir bail,cenšos kusteties,kas situāciju tikai pasliktina.Aiztaisot acis ir labāk,bet skatoties no viena priekšmeta uz otru-grīļojās viss.Un traki ka tā notiek darbā,jo strādāju cilvēkos:( Nav ne galvassāpju,ne sliktas dūšas.Ir taisits EHO,EKG,doplerogrāfija asunsvadiem,rtg sprandai-itkā viss normas robežās...Ģ.ā tikai rausta plecus.Ko man parbaudīt? Vai tas var liecināt par kaut ko traku? Ir VD un jau kadus 8 gadus sāp mugura-ir krustos spondiloze.Piebildīšu ka reibonis sākas ne pēc stresa.Iesakiet ko man darīt?paldies
Siev.29 gadi 65kg 167
Re: Reibonis?
04.11.2016 09:16
Pirmo reizi sākās mazs reibonis pēc bērna dzimšanas.Bet tas jau nevarētu būt ar to saistīts?
labais
Re: Reibonis?
04.11.2016 16:23
Asinsspiediens ir mērtīts tad kad reibst? Nav zems vai augsts?
Re: Reibonis?
04.11.2016 20:47
Nav mērits,jo pirmkart tados brīžos ir milzīgi liela baiļu sajūta un otrkārt-mājās man nemaz tāds mērītājs nav iegādāts.Un kamēr aizskriešu uz aptieku-viss jau būs garām.Aptiekā vienreiz izstāstīju aptuveni par reiboni,kur man atbildēja,ka vienk ir steauji paaugstinājies asinsspiediens.Bet no kà vienkārši guļot un skatoties tv var paaugstināties!!!
labais
Re: Reibonis?
04.11.2016 20:57
Ja ir VD tad var tā būt, bet tomēr derētu zināt vai tas tā ir, aizņemties nav no kā mērītāju? Pieceļoties no guļus stāvokļa sēdus vai kājās, nereibst? Man jau liekas ka tas no VD bet jāizslēdz citi iemesli tomēr būtu, ja ir kaut nedaudz pie stāvokļa maiņas tad tas var provocēt.
Re: Reibonis?
04.11.2016 21:49
Pie VD un osteohondrozes tomēr ieteiktu vērot kakla daļas asins riti un kakla kaulu -skrimšļu stāvokli. Niecīgas izmaiņas kopā ar "sabiezinātām"asinīm, ja maz lietojam šķidrumu plus VD varētu dot šādu ainu.
Tad vēl kopā ar ģimenes ārstu jāizlemj jautājums par EEFG- elektroencefalogrammu. Protams, ja tas līdz šim nav veikts.Jāskatās vai rados nav bijusi epilepsija. Ja izslēdz epilepsiju, tad jāveic galvas magneto rezonansi.Vai CT. To izlemj attiecīgie speciālisti.
Lai veselība un miers.
labais
Re: Reibonis?
04.11.2016 22:01
Par sabiezinātām asinīm- tas ir pat ļoti pareizi un ļoti ticami, patiesībā viens no būtiskākajiem iemesliem distonijai, bet sabiezinātas tās var būt arī gadījumā ja asinīs pH tuvu minimumam, ne tikai kad maz dzer. Lai gan vairums cilvēku dzer pa maz. Bet tas iemesls pat ļoti ticams, tas ir pēc manām domām- nemediķa.
Re: Reibonis?
05.11.2016 18:36
EEG ir taisīta pirms VD diagnozes,jo arī ne no kā uznāca reibonis tāds,ka nevarēju kājās nostāties.EEG rezultātos epilepsija tika izslēgta,bet tas bija pirms 8 gadiem.Rados nevienam nav.Un šo 8 gadu laikā tadi reiboni ir bijuši ļoti reti.Bet sākas visas parējās VD kaites.Un tagad ir tādi negaidīti reiboņi ar lielàm sirdsklauvèm un protams bailēm.Ar sprandu problēmas man ir,jo bieži sāp un grozot ir tāda smilšu skaņa(nemāku paskaidtot) un sāp kad masē un arī plecu daļa saspringusi un sāp pie lāpstiņām,ilgstoši stāvot sāp mugura un ,teiksim ,veicot vienkàršu màjas darbus kā grīdas slaucīšana-arī sāp.Sprandas rtg neuzrāda nekādas novirzes.Pie neirologa esmu bijusi-dažus gadus atpakaļ-izrakstīja zāles muguras sāpēm un nosutīja pie rehabilitologa,kur neaizbraucu.Varbūt vajadzētu vēlreiz pie neirologa.Es vienk nesaprotu kas izraisa to reibšanu.Par škidruma nepietiekamu uznemsanu-varbut.....
labais
Re: Reibonis?
05.11.2016 19:42
Man liekas ka- kamēr sprands un pleci būs cieti, tikmēr reibs galva, vismaz man tā bija. Samērā ilgi. Tā čirkstēšana nozīmē kaut kādus sāļus kas ir izgulsnējušies, man vēl tagad būtībā čirkst bet mazāk, daudz mazāk bet ir.
Re: Reibonis?
05.11.2016 23:31
Es saprotu,ka ir parasti reiboņi,kad jūtama nestabilitāte un dulla galva,bet man ir tāds pēkšņš un momentālas sirdsklauves...un protams ka uzreiz piemetās panika...Ģimenes ārsts man tāds,ka negribas nemaz uzbāzties ar ierosinājumiem mani kaut kur sūtīt:( un vēl- vai tad pie VD distonijad var būt tāds reibonis?
labais
Re: Reibonis?
06.11.2016 10:12
Var gan būt, bet vispirms derētu tomēr ļoooti nopietni pameklēt papildus infu par tiem variantiem- sabiezinātas asinis un cieta spranda un pleci. Novērst tos un varbūt VD pazudīs arī, kas zin..
Re: Reibonis?
06.11.2016 11:14
Paldies par padomu:) jācer tikai ka nav nekas nopietnāks:(
Re: Reibonis?
06.11.2016 11:25
Pie VD var būt baigie reiboņi. Ir sprandas muskuļu sasprindzinājums. Bet būs jauns uztraukums, viss sāksies no gala. Jāaudzē biezāka "āda".
Re: Reibonis?
06.11.2016 11:47
Es jau mēģinu "audzēt" :) esmu tik daudziem VD posmiem cīnijusies cauri..ir bijis visādi.Strādāju ar sevi,ar savām bailēm. AD gan ģimenes ārsts parakstīja jau sen,bet nu neceļās roka dzert. Es dzeru Nervostrong,Sedatif kursu izeju,sportoju-cenšos darīt visu,lai būtu labāk.Bet nu diemžēl bez stresiem neiztikt-ir stresains darbs un divi mazi bērniņi,kuri nav no tiem klusākajiem:) un pluss vēl visādi ikdienas kreņķi,kas or visiem,tikai es esmu no jūtigajiem tipiem un to visu uztveru smagāk.tagad ir daudz labāk kā kadreiz,kad pat bija bail no mājas iziet un trauksme bija 24/7. No simptomiem kas traucē palikušas ikdienas sirdsklauves un tie reiboņi kas uznāk vismaz reizi mēnesī.Es ceru,ka tas viss no nerviem un VD vai arī sprandas.Bet te mazdaktetis rakstīja,ka varētu būt arī epilepsija-man bail:((
Re: Reibonis?
06.11.2016 11:52
Nav epilepsija, ja līdzekļi ļauj, varbūt aizej pie psihoterapeita. Tas palīdz ādas audzēšanā, un jūtīgais tips iemācās celt sienu. varbūt ir kādas mammu atbalsta grupas.

Mazu bērnu mammas ir pirmās uz starta līnijas, lai dabūtu izdegšanas sindromu.
labais
Re: Reibonis?
06.11.2016 12:10
Kapēc bailes no epilepsijas? Viņš neteica ka tā ir, neteica. Nav. Bet tos simptomus gan var arī neuzsakatīt kā no VD radītus, sevišķi ja kaut kas jau ir darīts- strādāts ar domāšanu.... tā čirkstēšana sprandā ir pilnīgi konkrēta lieta un nerodas no nepareizas domāšanas. Katrs saka savādāk un iesaka to kas ir palīdzējis pašam.
Re: Reibonis?
06.11.2016 12:43
Vispār par psihoterapeitu domāju,ka vajadzētu.Gribās sakartot sevi-gribas zināt no kurienes man tik daudz baiļu par veselību,fobija no vēža u.c slimībām-kāpec man vispar ir VD.Kàdreiz taču es biju normāls cilvēls,nebija ne baiļu ne uztraukumu.Tagad pat izklaidēties bail-ja nu slikti paliek,utt...es ar prātu saprotu,ka tas nav normāli bet neko nevaru darīt..Es protams eju un daru,bet tās bailes manī ir.Kaut kur netīšām uzeju info par insultu,epilepsiju,utt uzreiz sirds sitās,kaut kada trauksme un bailes piemetās.Normāliem cilvēkiem taču tā nav.Kad ir kāda stress nopietnāks bijis,tad vispār vāks! Vismaz nedēlu no vietas būs sirdsklauves...Un par bērniem runājot-viņi man dod milzu prieku un arī pozitīvismu,bet no otras puses jūtos izsmelta.Vīrs daudz strādā un lidz ar to māja un bērni ir uz maniem pleciem un pluss vēl pati strādāju.Varbūt ka slodze par lielu-es nezinu..
Re: Reibonis?
06.11.2016 12:51
Par sprandu es neaprotu-rāda ka viss ok,bet sāp un krakšķ...masējot arī sāp.Droši vien pati ar savām emocijàm esmu tos muskuļus savilkusi.Varbūt pie fiziotetapeita vajadzētu aiziet.
Re: Reibonis?
06.11.2016 16:24
...un masāžu pie profesionāļa.

Bet Tu varētu būt pārcepusies, parēķiniet, vai tomēr nevari kādu laiku būt full-time mom ;) Varbūt vari strādāt nepilnu slodzi vai kaut kā tā. Redz, ja Tu visu laiku būsi uzvilkusies, mazie to jutīs un arī kļūs nervozi.

VD parasti ir ļoti kārtīgiem un apzinīgiem cilvēkiem. Svarīgi iemācīties nepārcensties.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.11.2016 16:25 by Runcene.
Re: Reibonis?
06.11.2016 19:28
Ja butu iespēja-protams ka es varētu pamainīt situaciju kaut vai ar darbu,bet diemžēl nevaru..Vienkārši vajadzētu atrast veidu un laiku kā tikt pie psihoterapeita,bet cik esmu dzirdējusi tas ir dārgs prieks.Un par masāžu arī vajadzētu padomāt..es tikai domāju vai VD vispār ir uzveicams? Vai arī jasamierinās ar sliktumiem mūža garumā...kā lai tiek pāri mūžīgajām iekšējàm bailēm? Un trakākais ka nav īsti ar ko parunāt par to visu,jo neviens no ģimenes ar neko tādu nav saskāries un saka,ka nesaprot...nav man tā,ka būtu depresija un zudis dzīvesprieks,bet dažreiz jūtu ka apnīk mans dzīvesveids Draugi viskaut kur brauc un izklaidējās-es nē,jo redz man taču var palikt slikti...mājās es cenšos visu izdarīt perfekti-gribu būt laba mamma un sieva,lai māja būtu tīra un ēdiens labs...jutos kā vavere ritenī..pamostos jau neizgulējusies...ir arī labās dienas,kad ir enerģija un viss ir kārtībā.Esmu arī nervoza,bieži sakliedzu uz bērniem:( vienvārsakot vajag ārstet nervus.Man pat liekas ka man pietiktu ar kārtīgu izrunāšanos..
labais
Re: Reibonis?
06.11.2016 19:51
VD ir uzveicama. Pat tad ja nav naudas psihoterapijai, tā gan ir vēlama, jā. Bet VD noteikti ir uzveicama, Tev jau nav nekas tik smags, kā var saprast, kaut gan pašai tā laikam neliekas. Jā- no perfekcionisma vajag atbrīvoties, nekas nenotiks slikts ja neizdarīsi perfekti, bet tas nav viss, es kaklam kaut ko citu ieteiktu....varbūt piemēram kartupeļu sulas kompreses, visai ilgstoši- katru dienu, tas tā, ja interesē.....
Re: Reibonis?
06.11.2016 20:40
Smags tas bija domāts kā simtomu ziņā? Vispār ir...man ir milziga iekšēja trauksme,diskomforts lielos pūļos,veikalos,sabiedriskajā transportā,bieži tad uznāk PL,kas izpaužās visā savā intensitātē.Es savus simptomus varēth uzskaitìt vēl un vēl..kas tik gandrīz jau 9 gadu laikā nav izjusts:) bef nu es ceru,ka vienu dienu es atradīšu veidu ka atrbrivoties no tā visa kaut gan domāju ja esmu pec dabas emocionāls cilvēks,tad savu būtibu jau grūti ir mainīt.Drizāk uztveri uz visu varētu nomainīt,bet uzlikt "miksto" es vēl nemāku...
Par kartupeļu sulas kompresēm-kā tas jādara?
labais
Re: Reibonis?
06.11.2016 21:25
Jā, simptomu ziņā, vismaz pagaidām es neko tik traku neesmu izlasījis un man ir bijusi VD un ne tikai, tā ka zinu kā tas ir......bijis, ja kas....bijis, nav vairs, protams- liekas baigi traki kad ir slikti bet ja 1 reiz mēnesī reibst- tas tak viegli, man reiba katru dienu un ļoti spēcīgi. Vari izspiest svaigu sulu,samērcēt kādu auduma gabalu un uzlikt kompresi vismaz uz stundu 1 reizē, vēlams pa virsu plēvi un vai nu pietīt viegli vai drusku nostiprināt ar lentu, man piemēram nepatīk ap kaklu kaut ko tīt.
Sula iesūksies kaklā un plecos un šķīdinās to kas tur var būt- kalcija sāļus, izšķīdināti tie labi pēc tam izvadīsies, masējot būtībā tiek salauzīti tikai, sulu var mainīt- likt arī kaut ko skābāku bet ne ļoti skābu..kāpostus uc sulas bet tas jādara samērā ilgi,vēlams arī kādu laiku pēc tam kad izzūd visi simptomi. Tu jau vari uzrakstīt simptomus, kas zin, varbūt kko tas izsaka, varbūt vēl kaut ko var ieteikt, patiesībā tikai ar kartupeļiem VD neizzudīs......es darīju daudz ko vairāk, jā- vari arī mālus pa laikam likt tāpat uz kakla un pleciem.. svaigas sulas dzert ļoti daudz...ap 2 litri dienā var. Ā, to sulu liec sasildītu bet ne karstu.Nu paraksti, nestreso, parunājies, ja gribi.
Re: Reibonis?
06.11.2016 22:03
Tad sanāk ka tu VD esi uzveicis? Ja tā,tad prieks par to:) ar mani ir tā,ka to trauksmi un sirdsklauves es vēl varētu paciest un drīzāk jau esmu pieradusi-kaut gan ir traki,ka sirds sitās ne no kā,itka būtu skriets.Ikdienā traucē,jo kā pakustos,tā sitās.Pārbaudēs viss ok...dīvaini ka tā.Es pati necenšos izprovicēt un kaut ko tur sadomāties.Piemēram no rīta guļu gultā,domāju piecelšos,sākšu jaunu dienu ar smaidu uz lūpàm,ar labām domām.Kā tad! Pēc stundas jau ir miegainība,sirdsklauves,kaut kāds milzu nogurums.asins analīzēm viss kārtībā! Reti vispār ir dienas,kad justos tiešām labi! Vēl man reizēm galvā ir tādas kā skudriņas,tirpst rokas guļot,ilgstoši nevaru nosēdēt,jo tad arī kājas izdomà tirpt,dažreiz kājā vai rokā raustās muskulis,citreiz vaigā:) plakstiņš...asinsspiediens dazreiz paaugstinās...vīrs saka,ka iemiegot es vienmēr bišķi noraustos,bet nu ņemot vērā manu dienas režīmu;es domaju ka tas nav nekas traks.es zinu ka skan naivi,bet gribētu vienkārsi savu iepriekšējo dzīvi un sajūtas.Gribētu dzīvot BEZ VD.. Par kompresēm-paldies par ieteikumu,noteikti pamēģināšu!
Re: Reibonis?
06.11.2016 22:05
Jā un vēl ir traki,ka es pat pie dakteriem normāli nevaru aiziet,jo vienreiz pie ģimenes arsta uznāca panikas lēkme un iedeva man kaut kadus nomierinošos pilienus.Arsts tikai teica-tu man riktīgs veģetatīvais esi:) parakstija lexotanil,ko tā arī neesmu dzērusi.Es esmu pret ķīmiju un gribu biški dabīgak strādāt ar sevi.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.11.2016 22:06 by 123456789.
labais
Re: Reibonis?
06.11.2016 22:15
Jā, esmu un ne tikai to, tāpēc arī saku ka nav Tev nekas tik traks. Tev varbūt vajag magne b6 padzert, magnijs gan ir arī sulās, es jau ieteicu sulas daudz....tur vēl daudz kas labs ir bet savaigi spiestas nevis no pakām. Par tirpšanu ir 2 varianti, vispār vēl ir bet viens ir saistīts ar to pašu kaklu- kalcija sāļiem. Otrs- var būt arī kālija deficīts, vajag analīzes uztaisīt vai vnk dzert sulas- tur būs viss un arī asinis tās sašķidrinās bet mazāk kā 2 l dienā nebūs efekts. Nu sāc kaut ko darīt, un pēc laika VD būs pagātne, pārāk vienkārši varbūt liekas bet- izdari šo katru dienu, samērā pacietīgi.Un jau pēc mēneša būs labāk. Un ir jau vēl ko var darīt.
labais
Re: Reibonis?
06.11.2016 22:22
Nevajag nekādu lexotanil, tas ir draņķis galīgs. Ar zālēm nevar to izārstēt,var tikai noņemt simptomus bet tas pat nav to vērts- sākt zāles pie VD, ja var vēl kaut kā iztikt. Es Tev vēl koka pelnus ieteiktu dzet pa ēdamkarotei, nav garšīgi gan bet ļoooooti labi. Pelni ir sārmaini, satur daudz ko labu. Noderētu, Var lapu koku, var arī jebkura koka bet tīra koka lai nav tur kaut kas klāt- tīras malkas pelni jābūt, arī ne brikešu.
labais
Re: Reibonis?
06.11.2016 22:23
Pelni jāsķīdina, protams- karstā ūdenī.
Re: Reibonis?
06.11.2016 22:36
Priecajos dzirdēt,ka kādam arī ir izdevies???? cik es noprotu tad tev ir gājis daudz grūtak ja jau manu "trakumu" raksturo kā samērā vienkāršu kaut gan pašai liekas,ka viss ir drausmīgi.Magniju es nopirkšu,par kālija analīzem varu apjautāties ārstam,kaut gan zinu ka atbilde būs-priekš kam..viņa man tāda,kas uz analīzēm sūtīt negrib...
es vispār ņemšu tavus ieteikumus vērā,jo ka jau teicu ķīmiju es negribu,bet sulas un kompreses es pamēģināšu.To kartupeļu sulu ir jāizspiež vienai reizei vai var spiest vairākām? Un par pelniem-vai tad tā nebūs ta pati "oglīte" ,kas aiztaisa vēderu?
labais
Re: Reibonis?
06.11.2016 23:02
Jā, man nav gājis tik viegli, Tu pareizi saprati. Bet trakums tāds liekās tad kad pašam ir un ir slikti, citādi- nekā grūta. Bet reāli ņemot man bij daudz vairāk un smagas problēmas, viss ir pazudis, es gan vēl šo to darīju....Vari netaisīt arī tās analīzes jo sulās un pelnos viss ir un sabalansēti-tā kā vajag cilvēkam, pelni nav ogle, nē, ogle ir melna, pelni pelēki, ogle ir ogleklis, pelni ir dažādi sāļi kas paliek kad koks sadeg, vēderu tas viss nevis aiztaisīs bet var attaisīt bet tas būs tikai labi.Attaisīt tā ka drusku caureja, ja dzer gan sulas gan pelnus tad ar to jārēķinās ja strādā. Sulu var spiest vairākām reizēm ja spiež ar lēno spiedi, ja ar centrifūgu tad nevajag glabāt ilgi bet ledusskapī pus dienu var tomēr. Vajag dzert spēcīgi- tas drusku prasa pacensties lai to izdzertu. Bet rezultāts tad būtu un nebūtu ilgi jāgaida.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 10?
Ziņa: