Mirdzaritmija un ģībšanas

Aizsāka edddzha 

Sveiki! Ir ģimenes loceklis kuram jau ir pāri 80 gadiem. Pirms pāris gadiem notika pirmā lēkme un nekādas šoka terapijas netika taisītas. Rezultātā ārsts noteica diagnozi- mirdzaritmija. Ja pirmos 2-3gadus pēc pirmās lēkmes nekādas ģībšanas nenotika, tad tagad pēdējā gada laikā tās ir diezgan regulāras, ik pēc 1-2 mēnešiem. Ir gadijies arī nedēļas laikā divreiz noģībt. Parasti šī ģībšana notiek pēc straujas piecelšanās kājās. Piemēram noliecoties pēc čībām un iztaisnojoties atpakaļ.
Jautājums - vai ir iespējams kaut kā izvairīties no tāda veida ģībšanām, ja asins šķīdinošās un asinsspiediena samazinātāja zāles tiek regulāri un stingri pēc ārsta norādijumiem dzertas?
Nedaudz parakājos pa internetu un sapratu, ka tomēr tie nebūs vienkārši ģīboņi, bet išēmiskie insulti..
Nē, atvainojos, laikam nebūs gan insults, jo ģimenes loceklim atlabšana pēc "samaņas zuduma" var notikt pat pāris desmit minūšu laikā..
Re: Mirdzaritmija un ģībšanas
29.05.2017 21:26
Straujas kustìbas pieliecoties bùs pie vainas ģìbśanàm..
Paldies par atbildi, bet vai tiešām tas var būt tik vienkārši un nav saistīts ar to mirdzaritmiju? Un kāpēc tieši pēdējā laikā tās ģībšanas ir tik regulāras.. Tas nevar būt saistīts ar to, ka asinsspiediena pazeminātāja zāles nosit kaut kādās dienās assinsspiedienu tik zemu, ka tieši šajās dienās ja ir straujās kustības - notiek ģībšana?
Re: Mirdzaritmija un ģībšanas
29.05.2017 22:50
Tieśi tā es arì domàju.jāpārskata asinsspiediena zâľu deva. Jàskata vai asiñu plùsma ir vienmèrìga kakla rajonà.vai nav radies sašaurinàjums asinsvadà.
Re: Mirdzaritmija un ģībšanas
30.05.2017 08:54
Nsss saka pareizi. Asins plūsma smadzenēm. Jāskatās lai nekur nebūtu asi stūri. Uz grīdas paklājus vai...
Sekot spiedienam un mainīt paradumus.Lēnām ,apdomīgi.Balsta ratiņi vai rāmis.Neaizturēt elpu pie spiešanās.
Lai veiksme un veselība.
Paldies! Vai tāds variants kā assinsspiediena pazeminātāja zāļu pamainīšana netiek izskatīta?
moljers
Re: Mirdzaritmija un ģībšanas
30.05.2017 19:38
ortostatisks kolaps
ģībonos pie stāvokļa maiņas - pieceļoties, asinis strauji atplūst no galvas uz ķermeņa lejas daļu !
jāpārskata terapija, bet tas var nepalīdzēt, jo ir cilvēkei, kam šie ģīboņi notiek arī bez medikamentiem
jāpielāgojas !!!
nav 80 gados jātupjas un strauji jāceļas
Bet principā, ja tas būtu dēļ medikamentiem, tad šie ģīboņi varēja sākties līdz ar medikamentu lietošanas sākumu. (pāris gadi atpakaļ). Vai arī iespējams pirms kāda gada tika pamainīts kāds no medikamentiem, kurš tagad noved pie šādiem ģīboņiem. Vai arī vienkārši vecums liek par sevi manīt. Skaidrs. Paldies par atbildēm!
vēl varu piebilst, ka brīžos kad esmu bijis blakus ģīboņa brīdī, redzu, ka cilvēkam griežās acis un ir sava veida krākšana.
Nu ko, kopsh peedeejaa mana posta viss bija labi un gjiibonji nebija bijushi, liidz vakardienai. Vakar peec ilgas sarunas pa telefonu, sajuta, ka nav kaut kas iisti ar galvu,kaut ko neatceraaas,dullums un taa.. peec kaada laika krtojot gultu, nogjiiba. Varu piebilst,ka pedejoreizi pirms nedeeljas apmekleejot aarstu,bija pazeminaats asinsspiediens...
Peec gjiibona saapeeja galva un sirds kuulenjoja.
iii
Re: Mirdzaritmija un ģībšanas
13.01.2018 15:13
Moljers vienīgais ir pareizi uzrakstījis-ortostatiskais kolapss.
Var būt no nātrija trūkuma organismā, ārstiem tas stāvoklis būtu jāpazīst un jāpārbauda nātrija daudzums. Bezdarbība var novest pie komas un nāves. Pazemināts asinsspiediens pastiprina aizdomas uz šo cēloni.
iii
Re: Mirdzaritmija un ģībšanas
13.01.2018 15:14
Otra iespēja- alkaloze.
Juus zinat, vinai ir tie obligaatie aarstu apmekleejumi ik pa paaris meenrshiem deelj taas sirds aritmijas un paaugstinaata asinsspiediena un vinja ir aarstam mineejusi, ka taadi gjiiboni vismaz pirms pusgada veel bija. Aarsts saka ka tas ir vecums. Tik vienkaarshi. Runaajot par zaaleem,asinspazeminoshaas zaales kaut kados periodos vina izdomaaja pati,ka meegjinas nedzert,un tad bija viss ok. Tagad jau kaadu meenesi dzer dien dienaa.
Moljers
Re: Mirdzaritmija un ģībšanas
14.01.2018 14:20
Kads spoediens ir bez zalem ?
Visticamak jau ka organisms nespej pielagoties pie spiedienu pazeminosiem medikamentiem
Ja bez medikamentiem spiediens neparsniedz 150-160 lai met miskaste
Moljers
Re: Mirdzaritmija un ģībšanas
14.01.2018 14:21
Labak lai dzivo ar nedaudz paaugstina nevis normalu vai pazeminatu
Galva pieradusi
Nu vinjai taa videeji arii ir 150-170 bez zaaleem, ar zaaleem arii taapat, vismaz kad maajaas meera. Es nezinu, varbūt pie ārstiem tie meeriitaaji preciizaak raada, jo visas pedejaas reizes pie AARSTA, asinsspiediens ir bijis pazeminaats. Bet maajaas parasti paaugstinaatu raada. Par juusu pedejo teikumi piekriitu. Sakiet, Juus pienemat domu, ka tie gjiiboni var buut deelj pazeminaata asinsspiediena?
moljers
Re: Mirdzaritmija un ģībšanas
14.01.2018 19:44
klasisks ortostatisks kolaps !
viņš var būt arī bez medikamentiem, ja galvas asinsrite s....
jebkuram cilvēkam darot kādu darbu tupus un strauji pieceļoties kājās , nedaudz noreibst galva

bet ārstēt caur vadiem nevar :)
un es vispār neesmu ārsts
iii
Re: Mirdzaritmija un ģībšanas
14.01.2018 20:27
Asinsspiediena rādījums ir ļoti atkarīgs no ķermeņa stāvokļa kādā tas tiek mērīts un no laika kāds tiek pavadīts mierā pirms mērīšanas, tāpēc tas var būt gan pazemināts gan paaugstināts arī tad ja mērītājs ir kārtībā. Bet ortostatiskā kolapsa cēloni vajag noskaidrot, daudzi atturas no sāls pilnībā ja ir paaugstināts spiediens un iegūst hiponatriēmiju. Ja cēlonis ir zāles tad tas nav tik bīstami manuprāt. Asinsspiediena zāles tiešām nav obligāti jālieto.
Moljer, vinai tie gjiiboni ir notikusi arii, piemeeram, mieriigi seezot uz kreeesla... kaa man ir staastijusi. Kaadas divas reizes, pectam kad atmostas, gribas vemt, un loti slaapst.
iii
Re: Mirdzaritmija un ģībšanas
14.01.2018 21:06
Izskatās ka klasiska hiponatriēmija- dzīvībai bīstams stāvoklis, vajag nekavējoties vest uz slimnīcu un prasīt pārbaudīt nātrija daudzumu asinīs un nekavējoties, neārstēšanai būs letālas sekas.
Laboratorijaa vienkaarshi nav iespeejams nodot asinis uz naatrija daudzumu?
iii
Re: Mirdzaritmija un ģībšanas
15.01.2018 00:20
Ir bet situācija ir visai bīstama , simptomi liecina ka hiponatriēmija ir visai smaga. Sālsūdeni var dzert pat bez analīzēm bet tieši sālsūdeni nevis sāli ar pārtiku lietot. Bet es neieteiktu riskēt un darboties pašiem, tomēr uz momentu arī tā var.
Paldies par Jusu ieteikumiem! Cik biezi ir jadzer un kadaas proporcijaas? Un vai principaa nav taa, ja vina saaks dzert to saalsuudeni, tad taas analiizes var neko neuzraadiit? Jo uzzinaat vienalga vajag,vai tas ir deelj taa naatrija truukum.
iii
Re: Mirdzaritmija un ģībšanas
15.01.2018 10:26
Cik biezi ir jādzer un kādaas proporcijaas?/c/ Tas būtu risinājums tikai uz nakti vai pirmajam laikam jo vel ir jāzin vai nav jādzer vēl kaut kas, bet iesākumā var 1 tējkaroti bez kaudzes uz litru ūdens, jādzer tik cik vispār var izdzert- daudz un bieži. Bet kā jau teicu- tas var būt sarežģītāk jo trūkstot nātrijam var būt dehidratācija utt. tā ka noteikti vajadzētu braukt uz slimnīcu.
iii
Re: Mirdzaritmija un ģībšanas
15.01.2018 10:28
Un vai principaa nav taa, ja vina saaks dzert to saalsuudeni, tad taas analiizes var neko neuzraadiit?/c/
Jā, tā ir. Un neviens nezinās- cik , kas , ko, kapēc....
Re: Mirdzaritmija un ģībšanas
15.01.2018 16:33
Man Dievs. Te klausa cilvēkam ,kas grib oficiāli kādu piebeigt.
Palīgā Tauta! Slepkavo!
Sāli organisms saņem ar maizi, konserviem,sieru un pat nereti ar sviestu.
Tas pilnīgi pietiek organismam. Bezsāls diētu es ieturu vairākus gadus.
Bet speciāli neizslēdzu no sālītiem produktiem. Siļķi mērcēju. Štovētus kāpostus vienmēr uzskarsēju ūdenī un duršlakā noleju.
Kautkādus eksperimentus ar karotēm sāli dzert, tas ir neprāts.
Moderātori! Neļaujiet nogalināt cilvēkus!
iii
Re: Mirdzaritmija un ģībšanas
15.01.2018 17:06
Ir teikts- nekavējoties vērsties slimnīcā, analīzes visu pateiks.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 13?
Ziņa: