Izsitumi pārsvarā uz vienas rokas

Aizsāka marko_nepolo 

Izsitumi pārsvarā uz vienas rokas
31.10.2021 20:32
Nu jau vairākus mēnešus notiek sekojošais. Uz labās rokas parādās neliela niezoša pumpiņa. Apkārt ir nelielas sapampums un niez spēcīgāk nekā tādi parastie izsitumi, ko atceros no bērnības, kad "pārēdos saldumus".

Šādas pumpiņas turas apmēram nedēļu, un pēc pumpas pazušanas uz ādas vēl nedēļu ir pamanāms mazliet tumšāks plankumiņš. Šādu pumpiņu ar laiku kļuvis vairāk, un nu jau uz labās rokas ir kādas 8. Uz labās kājas ir 2. Uz kreisās kājas viena. Uz pārējā ķermeņa nav.

Tas sākās pirms pusgada, kad uzmetās viena pumpa un apkārt sapampa tik spēcīgi un plaši, ka es nodomāju, ka varbūt būs iedzēlusi kāda lapsene, bet nekādi nespēju atcerēties tādu notikumu. Pēc tam bija otra tāda pati, bet tā jau pampa mazāk. Tad pēkšņi pumpas pārvērtās no retām ar pamatīgu sapampumu uz biežākām ar pavisam nelielu sapampumu. Tā "transformācija" laikā sakrita ar Covid vakcīnu.

Tā kā kaut kad sen biju nedaudz slimojis ar vējbakām, nodomāju, ka varbūt tā būs tā sauktā "jostas roze", kas var izlīst vienā ķermeņa pusē tiem, kam ir bijušas bakas. Taču paskatoties Internetā fotogrāfijas, nevaru atrast neko līdzīgu. Man ir retas pumpas, bet nevis tādas izteiktas, sarkanas pumpu grupas kā attēlos. Turklāt man ir tikai uz rokas un kājas un nekur citur. Bet nez, varbūt tā jostas roze sākas ar retām pumpām?

Dzīvesveida ziņā pēdējā laikā nekas nav mainījies. Nu jau 10 gadus strādāju no mājām, pieturos pie vieniem un tiem pašiem ēdieniem, ēdu vairāk vārītu nekā ceptu. Ēdienkartē pārmaiņus ietilpst daudz kas - gaļa, vistas gaļa, zivs, olas, kartupeļi, griķi, biezpiens, siers, krējums, tomāti, gurķi, skābēti kāposti, burkāni, zupas ... Nedomāju, ka būtu kādu vielu trūkums. No saldumiem - divas konfektes vai šokolādes gabaliņi dienā, bulciņa vakarā, bet ne katru vakaru. Kafiju nedzeru, tikai ievārījumūdeni vai pašu lasītas tējas - kumelītes, liepziedus utml., piemetot klāt karotīti medus. Cukuru kā tādu vispār nelietoju.

Ir gremošanas traucējumi, atvilnis, hiatāla trūce, kā dēļ reizēm lietoju omeprazolu. Katru gadu nododu asins analīzes, pārbaudu arī cukuru un holesterīnu - parasti viss ir normā smuki pa vidu references intervāliem, izņemot nedaudz palielinātu holesterīnu. Šogad gan vēl nebiju uz analīzēm visa tā Covid trača dēļ.

Dati:
vīrietis, 41 gads, nesmēķēju, nelietoju alkoholu, augums 174, svars - sen neesmu svēries, bet pirms pāris gadiem bija ap 60, esmu diezgan tievs un kaulains, tikai ap vēderu sāk veidoties riepiņa, ko nepalīdz nodzīt 10km nostaigāšana katru dienu pēc darba.

No citām slimībām, ir herpes - rudeņos un pavasaros uz lūpas tai pašā vietā izlien pumpa. Ir alerģijas pret ziedu un graudu putekšņiem un putekļiem - izpaužas kā spēcīgas iesnas, šķavas un reizēm nātrene, ja ir bijusi kontaktēšanās ar graudu maisiem vai lielu daudzumu putekļu. Tad apēdu Xyzal tableti un viss normalizējas.

Pumpu fotogrāfijas dažādos apgaismojumos un leņķos, lai redzētu krāsu un pacēlumu virs ādas:
https://i.imgur.com/S18PtWj.png
https://i.imgur.com/rz93eXj.png
https://i.imgur.com/Iq2plJ3.png

Sakarā ar to visu Covid, ir slinkums doties pie ārsta un traucēt ar "tādiem sīkumiem".

Varbūt kāds lasītājs var pēc apraksta uzreiz atpazīt un ieteikt kādu ziedi, ko pamēģināt?

Ja nekļūs labāk, tad gan iešu pie ārsta. Normālu dermatologu vēl jāpameklē, nedzīvoju Rīgā.

Paldies kaut vai par to, ka izlasījāt šo lērumu :D
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 10?
Ziņa: