Kuras zaales aarstee slimiibu ?

Aizsāka Edgars 

Re: Kuras zaales aarstee slimiibu ?
15.06.2005 13:15
Nu tur jau tâ lieta, ka nebija ne trauksmes, ne depresijas, nu nekas, ko ðajâ forumâ apraksta "tipisks distoniíis". Reiboòi un viss! Diskomforts - piekrîtu;
bet manam vîram bija "diskomforts" dçï tâ, ka viòam uz galvas bija lipoma, un ârsts viòam arî par katru cenu gribçja uzspiest xanax-u.
Mçs vçl ilgi un dikti smçjâmies par to, kâ trankvilizatori ârstç pilnîgi visu..., bet ja nopietni, tad mçs bijâm nesapraðanâ un baigi ðkrobîgi par to, ka kapçc tâ vietâ, lai aizsûtîtu pie íirurga un vienkârði izgrieztu (likvidçtu arî kosmçtisku defektu) ir jârij antidepresanti, lai darîtu ko - likvidçtu lipomas izraisîtos blakus simptomus - diskomfortu un neapmierinâtîbu par to kâ tas izskatâs?
Es biju tieði tik pat nikna - kapçc nemeklçt reiboòu cçloòus (kas izrâdîjâs pavisam objektîvi iemesli), neârstçt tos, bet nesakarâ çst simptomus (?) mazinoðus medikamentus, kas neârstçtu patiesos slimîbas cçloòus.


Nu tâpçc varbût Edgaram arî tâda agresîva tçma, ka kaut kas tâds ir piedzîvots!??

Nu tâs ir manas subjektîvâs domas, kas balstîtas uz subjektîvu pieredzi, ieskatam no lietas cita leòía!
Re: Kuras zaales aarstee slimiibu ?
15.06.2005 13:34
Jaaa )))
Vis var but Dusminj ))))
Diemzel trankvilizatori pariet tada ka modes lieta )))) Ir, ir ta. No savas prakses ari zinu (ka medikis)))...
Latvija - trankvilizatori
Somija - ka nenormalie pretsapju lidzekli, ipasi ar Ibuprofenu un tramadolu. Pie tam pedejo raksta tadas devas ka mati celas. Cik bijam vedusi pacientu ar stipram blakusparadibam, pec arstu nozimetiem 200 mg tramadola ar atro palidzibu ... oi! Vemj talak ne ka redz ((



Ziòojums rediìçts (15-06-2005 18:04)
Edgars
Re: Kuras zaales aarstee slimiibu ?
15.06.2005 23:49
xyz, miegs un Raimonds: lasiet pasi savas gramatas ;-)

Taa arii neviens specialists (iznemot ku! - kurs te ir vispraatiigaakais un laikam nav aarsts bet cilveeks ar normaalu logisko domaasanu) nevareeja mineet zaales, kas aarstee kaadu slimiibu, kaa arii to kas iisti ir slimiiba.

xyz: kas ir simptomaatiskaa aarsteesana :-) Vai tas pats, kas ciina ar kurmja rakumiem - vienu rakumu nojauc un no riita bruuk virsuu citam ?

veel ieteikums speciem: lietojiet vairaak svesvaardus, tad juus uzskatiits par seviski viediem.

ar labu nakti : veseligs miegs - veselibas un skaistuma kiila
Infliximab- ârstç Krona slimîbu. Labâk palika?
Edgars
Re: Kuras zaales aarstee slimiibu ?
16.06.2005 00:30
hmm.. nevaru aiziet guleet :-)

Es atvainojos, nebiju preciizs - jautaajums ir: vai izaarstee slimiibu, t.i. slimiiba vairs neatkaartojas.

Infliximab, cik es noprotu, arstee kaut kaadas fistulas, nevis pasu slimiibu. Fistulas vareetu kvalificeeties kaa slimiibas sekas, izpausmes, vai kaa to sauc: simptomi

Interesanti, ka 2/3 pacientu izveidojas antivielas un Infliximab nestraadaa ?!? Vai tik tas nav kaads slikts viiruss, ja organisms pret vinu veido imunitaati.
Re: Kuras zaales aarstee slimiibu ?
16.06.2005 00:42
Man iisti nav skaidrs Edgara domu gaajiens. Taa kaa grib atcelt simptomaatisku un patogjeneetisku terapiju vai kaa? Pret ko ciinies?
Re: Kuras zaales aarstee slimiibu ?
16.06.2005 08:55
Jâ, es arî ðorît ar interesi iemetu aci ðajâ topikâ, bet man tâpat kâ Ineðukam skaidrs nekas nepalika...

Edgar, varbût sâc, lûdzu, no otra gala - kas ir noticis?


- "vai izaarstee slimiibu, t.i. slimiiba vairs neatkaartojas" -

Nevienas zâles nedod tâdu garantiju, ka organisms neizspçlçs atkal "veco" joku, vai nenoíers ikgadçjo gripu. Lai slimîba neatkârtotos, organismam ir jâizstrâdâ imunitâte un to viòð dara daþreiz pats, daþreiz palîdz vakcîna!
Edgars
Re: Kuras zaales aarstee slimiibu ?
16.06.2005 10:23
Es gribu panaakt to ka visas zaales atcel - buus pamatiiga soka terapija, bet toties slimnieku, vai to, kas domaa ka vini ir slimi, buus 3 reizes mazaak :-)

Zaales ir kaitiigas - to es gribeeju teikt. No otras puses, es gribeetu so savu viedokli mainiit, ja man kaads objektiivi pamatos, ka zaales tiesaam dod labumu - tas ir vinas izaarstee kaut kaadu slimiibu, kas neatkartojas.

Dusma: gripa ir slimiiba, ko dabuu cilveeki ar vaaju imunsisteemu. Katru gadu gripas viiruss atnaak: dazi saslimst, dazi nee. Gripa nav slimiiba, jo ja taa buutu, visi cilveeki slimotu.

Taapeec jau es gribu noskaidrot, kas ir slimiiba !!! Kaads var nodefineet ?
Atceïam zâles un atgrieþamies vismaz viduslaikos! Cik forði bûs, kad vidçjais dzîves ilgums atkal bûs 30- 35 gadi un Eiropa izmirs mçra epidçmijâ! Bravo, Edgar! Apsveicama doma! Nç, nudien, vai nebûtu burvîgi nomirt no pumpas???!!!
Re: Kuras zaales aarstee slimiibu ?
16.06.2005 11:59
Edgar, bet Tu pats tachu vari zaales nelietot. Un beernam ar nedot. Paareejiem gan autljauj izveeleeties pashiem- kuri grib un uzskata par vajadziigu, lai lieto, kuri negrib- ar varu neviens mutee nebaazh. Tev traucee citu slimiibas vai tas, ka vinji pashi sevi uzskata par slimiem?
Re: Kuras zaales aarstee slimiibu ?
16.06.2005 12:07
- "Gripa nav slimiiba, jo ja taa buutu, visi cilveeki slimotu" -

???

Kas tad ir gripa? Jebðu es kaut ko te galîgi nesaprotu?
Un kas tad ir slimîbas ar ko slimo VISI?

Zâïu kaitîgumu nosaka savâdâk - ja kâdam ir zems spiediens un viòð pârskatoties iedzer spiedienu pazeminoðas zâles, tad viòam ðîs zâles ir kaitçjuðas.

Vçl var runât par daþâdiem piemaisîjumiem un zâïu tîrîbu...

Atkârtoðos - Edgar, kas ir noticis un kas slçpâs zem ðî jautâjuma?
Re: Kuras zaales aarstee slimiibu ?
16.06.2005 12:11
Jautaajums Edgaram!

Cukura diabçts ir vai nav slimîba, un insulîns (medikaments, ne jau tas ko nepietiekami sintezee cilveeka aizkunìa dziedzeris)) ir vai nav kaitîgs medikaments???.

STS saslimðanas.
Vai ar tâm inficçjas arî tikai tie, kam ir vâja imunitâte.????
Un tie preparâti, ko lieto ðo slimîbu ârstçðanai arî ir kaitîgi????
Zaiga
Re: Kuras zaales aarstee slimiibu ?
16.06.2005 13:12
Mûsu laikos slimîba ir cilvçka organisma normâls "agregât"stâvoklis.
Klasiski - varçtu domât, ka slimîba ir organisma novirze no normas, bet tâ tagad atðíirîgâ mçrâ ir visiem. Ârstçjam tâs slimîbas, kas ietekmç cilvçka dzîves kvalitâti un/ vai rada draudus dzîves ilgumam vai arî tieðâ vai netieðâ veidâ var ar laiku ðâdus draudus radît.

Edgar, kad kïûs garlaicîgi, pamçìini nodefinçt tâdu lietu kâ "spainis" vai "krûze". Tikai, lai nevar sajukt ar naktspodu. Definîcijâ drîkst izmantot vienkârðus jçdzienus un nedrîkst izmantot noliegumu.

Pamçìini, tad redzçsi, cik "viegli" ir dot absolûti precîzus formulçjumus.
"Dusma: gripa ir slimiiba, ko dabuu cilveeki ar vaaju imunsisteemu. Katru gadu gripas viiruss atnaak: dazi saslimst, dazi nee. Gripa nav slimiiba, jo ja taa buutu, visi cilveeki slimotu."

nu ta izdomaa - ir vai nav, nevis izsaki abus apgalvojumus vienlaikus :)
Re: Kuras zaales aarstee slimiibu ?
16.06.2005 13:46
ich:

Skaties vçlreiz un esi uzmanîgâks - TUR IR PÇDIÒAS, kas nozîmç atreferçjumu, ð.g. es citçju Edgaru un uzdevu viòam jautâjumu par viòa apgalvojumu!

Es savas domas neizteicu!!:P
Dusma, paluuko - manaa tekstaa ar ir peedinjas - copy-paste no Edgara teksta :)
Edgars
Re: Kuras zaales aarstee slimiibu ?
16.06.2005 15:10
Zaiga: Man patiik tavs defineejums par slimiibu. Taa tiesaam taa vareetu buut, mees visi esam nedaudz slimi. Vareetu pat teikt, ka mees visi leenaam mirstam kops taa briiza kad esam piedzimusi - dazam tas laiks ir iisaaks un dazam tas laiks ir garaaks.

Ar spaini ir vienkarsi: es jums paradiisu to un teiksu ka tas ir spainis ir spainis ir spainis. Un ka tas nav kruuza vai naktspods.

Ar slimiibaam, kaa tu raksti ir sarezgiitaak. Taapeec jau es seit forumaa gribu uzzinaat.

paldies par komentaaru un paldies ka neuzbrukaat un nenosaukaajaat par provokatoru :-)

Dusma: Ko juus iisti no manis gribi uzzinaat ? Vai to ka es neesmu zaalu piekriteejs - jaa, es neesmu, jo neredzu jeegu taas lietot.

Miegs: neesmu aarsts, bet man liekas, ka cukura diabeets no insuliina lietosanas nepaariet. Paariet simptomi, kas paraadaas, ja kermenii nav pietiekosi insuliina vai kaa cita kas saskel cukuru.

Par STS nezinu, bet pienemu tas ir kaut kas liidziigs gripai - infekcija. Vai tikai kaadu no vinaam nesauca "francu iesnas" ?

Infekcija notiek tad, kad kermenis pielauj, lai tajaa iekluust sliktaas bakteerijas - imunitaates vaajums.
Edgars
Re: Kuras zaales aarstee slimiibu ?
16.06.2005 15:10
ich: es nevaru izdomaat, jo nezinu kas ir slimiiba :-)
Edgars
Re: Kuras zaales aarstee slimiibu ?
16.06.2005 15:12
ineshuks: man nekas netraucee, es tikai uzjautaaju, kaadas zaales aarstee kaadas slimiibas ? Vai nedriikst ?
Re: Kuras zaales aarstee slimiibu ?
16.06.2005 16:06
to Edgars
Ja veselam cilvçkam ir dzimumkontakts ar STS (sifiliss, gonoreja, mîkstais ðankrs utt.utjpr) slimu partneri, tad neskatoties uz to ka imunitâte ir pilnîbâ normâla, inficçðanâs notiek, tas vai inficçjas ir atkarîgs no daudziem citiem faktoriem - mikrotraumas âdâ, vai gïotâdâs, inficçjamâ materiâla daudzums, kâdâ fâzç ir infekcijas sllimîba (cik aktîvs ir infekciju izraisoðais mikroorganisms) utt.
Slimîbas cukura diabçts tieðs iemesls ir tas ka organisms neizstrâdâ pietiekamu daudzumu insulînu. Ir pilnîgi vienalga kâ sauc slimîbu .Jâ , pilnîbâ piekrîtu, ka filozofiski uz to skatoties ir tâ, ka lietojot insulînu, slimîba nebeidzâs.
Kâ bûs ar kaðíi, slimîbu ko izraisa mikro parazîts - çrcîte, tad, kad lietojot zâles izdodaas iznîcinât çrcîti arî slimîba beidzâs???????.
Vispâr jau kaðíis ir patîkama slimîba, pakasies, pakasies un vçl gribâs.!!
Re: Kuras zaales aarstee slimiibu ?
16.06.2005 16:20
Infekcija notiek tad, kad kermenis pielauj, lai tajaa iekluust sliktaas bakteerijas - imunitaates vaajums.

cik brîniðíîgs teksts!!!
Edgar, nostiprini imunitâti (vitamîni, UB utt.) un tad pârguli ar kâdu meièu, kurai ir "franèu iesnas" (ja nekïûdos, tad sifilis). un tad tu uzzinâsi, kâdas zâles kâdas slimîbas ârstç.
Re: Kuras zaales aarstee slimiibu ?
16.06.2005 17:05
Man ðíiet, ka tâ visa ir dziïa retorika!
slimîba= diagnoze = simptomi - gandrîz viens un tas pats. Ârstç no kura gala (vârda) sâkot - rezultâts nemainîsies.
nu gan:

"franèu iesnas" ir gonoreja.
...pçc diennakts deþûras...
Vçlreiz palasîju to visu, un sapratu, ka mçs- miegs, nu gan, dr. asist. Raimonds,es u.c. cenðamies pierâdît to, ka Zeme ir apaïa un kamielis ir kamielis nevis govs ar kupri... Vai tas ir vajadzîgs?
Edgars
Re: Kuras zaales aarstee slimiibu ?
19.06.2005 10:20
xyz: interesanta doma !
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 17 pieskaita 2?
Ziņa: