C hepatiits

Aizsāka Jana 

Jana
C hepatiits
05.08.2005 15:03
Tiko uzzinaaju ka iespejams man tuvam cilveekam iespeejams ir shii slimiiba, analiizes laikam ir uzradijushas, bet veel jaaiet uz kaut kadaam paarbaudeem..:(
Sakiet vai arii dzimumceljaa var inficeeties ar to?
Un ja esmu lietojusi vienus skuvekljus ar sho cilveeku tad arii man vajadzeetu iet paarbaudities???

lauma
Re: C hepatiits
05.08.2005 15:27
Vispirms jau - sex ceïâ to var dabût ïooooti reti, tâ kâ nomierinies. Un visvairâk tas ir iespçjams, ja ir traumatisks akts, tipa anâlais sex vai sex menstruâciju laikâ. Ar vieniem skuvekïiem skujoties jau ir reâlâk inficçties, bet arî tikai tad, ja cilvçks ir sagriezies.
Vçl jau ir svarîgi vai hepatîts ir hroniskâ vai akûtâ formâ. Piemçram manam vîram ir C hepatîts, tika veiktas daþâdas analîzes un USG un beigâs daktere teica, ka vîram tas ir hroniskâ formâ, jo visi aknu râdîtâji ir perfekti. Tas nozîmç, ka speciâli jâârstçjas viòam nav, bet reizi gadâ jâveic kontroles analîzes. Un vçl - es arî biju dikti nobijusies attiecîbâ par sex, bet daktere mani nomierinâja un teica, ka praktiski tas nav iespçjams, vienîgais kâ es avrçtu no vîra dabût hepatîtu, ir tieði saskaroties asinîm.

Bet pârbaudîties aizej savam sirdsmieram, HCV analîze Gulbî maksâ 4.45 Ls, norîkojumu nevajag.
Jana
Re: C hepatiits
05.08.2005 15:57
Paldies tev, noteikti jaaiziet buss un ja nevag noriikojumu riit pat.
dakteris
Re: C hepatiits
06.08.2005 21:05
Padomât tomçr par aknâm vajadzçtu, nebvis vienkârði neârstçties.
Re: C hepatiits
06.08.2005 21:52
kas teica ka sex laikâ ïoti reti ?
teksts no www.hepatits.lv
Noskaidrots, ka hepatîta C vîruss diezgan reti izplatâs seksuâlas pârneses ceïâ un risks ir relatîvi neliels, vidçji ap 5%. Daudz bieþâk dzimumkontakta laikâ inficçjas ar hepatîta B vîrusu un HIV.

Hepatîta C vîrusa seksuâlas pârneses risku palielina:

liels dzimumpartneru skaits (prostitûcija). Ar hepatîta C vîrusu ir inficçjuðies 20-40% prostitûtu;
homoseksuâlisms un anâlais sekss. Ar hepatîta C vîrusu ir inficçjuðies 8-33% geju;
vienlaicîga saslimðana ar citâm seksuâli transmisîvajâm slimîbâm (seksuâli transmisîvâs slimîbas – slimîbas, ar kurâm var inficçties dzimumkontakta laikâ), kâ gonoreja, hlamidioze, dzimumorgânu herpçtiskâ infekcija, sifiliss, vîrushepatîts B, HIV infekcija. Ap 10% personu, kas slimo ar kâdu seksuâli transmisîvo slimîbu, ir inficçjuðâs arî ar hepatîta C vîrusu;
dzimumorgânu gïotâdas un âdas iekaisums, traumas. Îpaði èûlas palielina iespçjamîbu saskarties ar asinîm dzimumakta laikâ, un tâpçc inficçðanâs risks ar vîrushepatîtu C un citâm seksuâli transmisîvajâm slimîbâm ievçrojami paaugstinâs;
akûts vîrushepatîts C ar lielu hepatîta C vîrusu skaitu asinîs dzimumpartnerim.
ja partneris ir patstâvîgs un ir slims un sex ar viòu ir regulârs ilgu laiku , iespçjamîba saslimt ir augsta
lauma
Re: C hepatiits
06.08.2005 22:44
dakteris:
Tika veiktas plaðas analîzes: HCV RNS, visi aknu râdîtâji, ik pa 3 mçn. USG un 2 ârstu - hepatologu viedoklis bija, ka ârstçties nevajag, jo visi râdîtâji un USG izmeklâjumi ir ideâli. Ieteica vienîgi profilaksei iziet ''Ursosan'' kursu un 10 injekcijas (nosaukumu neatceros) un protams regulâri veikt kontroli.

Otto:
Vîruss tika atklâts ïoti mazâs devâs un ârsts teica, ka tas ir hroniskâ formâ un protams, ka mçs uzmanamies, nekâda sex menstr.laikâ utml.
Pie tam vîram vîruss ir jau kopð 2001.gada.
Ko tad Tu man iesaki - visu mûþu lietot prezervatîvus vai ðíirties no vîra???
Mçs vçl gribam otru bçrniòu.
dakteris
Re: C hepatiits
07.08.2005 18:54
Vai tad C hepatîta gadîjumâ - vîruss " nesçþ " aknu ðûnâs ? Ja viòð tur ir , tad jau labi nav. Apmeklçjiet homeopâtu, tas dos padomu.
lauma
Re: C hepatiits
07.08.2005 19:00
dakteris:
Paldies, par homeopâtu tâ ir laba doma.
Gluþi vienkârði ârsts LIC teica, ka, ja aknu râdîtâji ir labi un analîzes uzrâda vîrusa daudzumu minimâli (HCV RNS), tad ârstçðanâs nav nepiecieðama, jo reâli nav ko ârstçt. Pçc tam konsultçjâmies vçl ar vienu ârstu un viòð teica to paðu, tikai kâ jau minçju izrakstîja Ursosan un injekcijas - it kâ profilaksei, vairâk neko.
Bet pie homeopâta tieðâm varçtu aiziet. Varbût vari ieteikt kâdu?
Eola
Re: C hepatiits
07.08.2005 21:59
Laumai. Varu ieteikt labu homeopâti dr. Kalniòu, kura pieòem Biíernieku ielas Homeopâtiskajâ aptiekâ, iepriekð laikam jâpiesakâs pa telefonu (uzzini caur izziòâm), kâ arî jâòem lîdzi visi analîþu rezultâti.
Otrkârt, jebkurð dakteris ieteiks uzsâkt terapijas kursu, bet tâ ir konkrçti dârgo (Valsts neapmaksâto) zâïu lobçðana. Katram paðam ir sava galva uz pleciem. Protams, ja vîram ALAT râdîtâji ir normâ, tad nevajag steigties sabeigt organismu ar íîmiju, to visu vçl var paspçt. Ja râdîtâji strauji paaugstinâs, tad gan var sâkt par to domât. Nesatraucieties, C hepatîtu dzimumkontaktu ceïâ var pârnest tikai asins kontaktu ceïâ, respektîvi - brutâla, traumatiska sekss kontakta laikâ vai mçneðreiþu laikâ. Lielâkai skaidrîbai iesaku palasît profesores Ludmilas Vîksnas grâmatu "Hepatîts C".
Pats galvenais ir rûpçties par imûno sistçmu, lietot vitamînu C, ehinâcijas preparâtus, kas ceï imûnâs sistçmas aizsardzîbas spçjas. Ir vçl arî daudz daþâdu dabîgu preparâtu uz augu valsts bâzes, kurus lietojot var paaugstinât imûnâs sistçmas aizsardzîbas spçjas, bet tur noteikti vajadzçtu konsultçties ar ârstu-homeopâtu.
lauma
Re: C hepatiits
08.08.2005 09:05
Eola:
Mîïð paldies par izsmeïoðo atbildi :)
Deina
Re: C hepatiits
08.08.2005 10:57
Sveikinji!
Manam viram arii ir C. Atklaajaam, var teikt, nejaussi - donoros. Kur dabuuts ... nav ne jausmas. Kad - laikam jau nevar noteikt. Ticamaakais, ka stipri sen, berniibaa pat, varbuut, jo mazam esot, kaa izraadaas arii A un B paarslimoti. Ne jausmas nebij' vinjam par to.
(nu jaa ... vecaaki gan jau vainiigi nedaudz, bet ... kadreiz pad laikos jau nebija arii taada interese arstiem par a b c utt...)
Otrs variants - pie zobaarsta pag.gad.
Vinjam C jau hronisks, tikko bija arstu sledziens, ka pa valsts lidzekliem vel nearstees.
Nu jaa ... gruuti spriest, cik tad tur taa taisniiba, vajag vai nee. Arsts ieteica dzert VIUSID, eests drikst visu, nav ierobezojumu, alko nevajag - tikai, ja svetkos gribas:) - tad snabi kaadus 100 gr varot, bet pec tam jadzer Essential.
Un janoveero tas muudzis C regulaari.
Nju ... man nav veel pielipis (tfu tfu tfu), kaut gan daudzu gadu garumaa TAS ir dariits regulaari, protams, bez gumijas, arii MR laikaa. Tagad gan, kad MR, velkam "meeteliiti". Arsts vinjam teica, ka ~1% sex laikaa ir ieguut , tas ir - tikai caur asiniim. Protams, ir jauzmanaas, tas taccu ir normaali.
Ko dariit! Dziivojam! Saakumaa skaidrs, ka likaas - dziivei gals! Arpraats! Bet ... tagad pieejams tik daudz info, ka nu - ja buus jaarsteejas, arsteesimies, un gan jau zinaasim, ar kaadaam zaaleem.

Paldies komenteetaajai, kura te ieteica homeopaatu!!! Es visu laiku jau gribeeju pieteikt vinjam viziiti pie kada, bet iisti nezinaaju, pie kura lai griezas. Tulinj samekleesu kordinaates un pieteiksu:)

Par to VIUSID - ja nu vel kadam ieteikts - ziniet, labaak palasiit, kadas tam ir sastavdaljas, un vienkarsi palietot citus vitamiinus. Vinjsh ir daargs preparaats un es esmu dzirdejusi, ka labaak tiessaam ehinaceju dzert, aa - un mums veel ASINSZAALES teju ieteica! Un veel aknaam ir laba UGUNSPUKJES teeja. Taa pukjiite, kas visaas gravmalaas aug - gara , sarkanvioleta. Ziedinji. Un zemenes daudz eest labi - jo "apmaina" asinis, skalo lieko.

Jana, neuztraucies! Viss buus kaartiibaa! Saakumaa uzziniet, cik taalu tas C ir uzdarbojies un tad jau zinaasiet, kaa riikoties!
(galu galaa vispaar - ir tacu muusdienas!!!)
lauma
Re: C hepatiits
08.08.2005 11:15
Deina:
Manam vîram arî izrakstîja Essencial, tikai nevis tabletçs, bet ðpricçt vçnâ 10x.
Nu mçs ''dzîvojamies'' apmçram tâpat kâ jûs :), protams arî uzmanamies. Vîram arî teica, lai ar alko tâ uzmanîgi, mazâs devâs un reti, bet viòð jau pat praktiski visu mûþu ir bijis tâds nedzçrâjs :), ar zâlçm ieteica uzmanîties - ja kâdreiz jâlieto antibiotikas, tad kâ saka tâdas ''saudzîgâkas'' aknâm u.t.t.
Bet, paldies Dievam, aknu râdîtâji ir labi un daktere teica, ka droði varam plânot otru mazuli, ka vîra hroniskais C hepatîts nekâdi nevarçtu traucçt un atsaukties uz mazuïa veselîbu.
Vispâr labi, ka ðeit var atrast tâdus paðus domubiedrus, paldies Tev :)
Deina
Re: C hepatiits
08.08.2005 11:38
:)
Buus ok! Mees arii prasijaam par berninju, gribam pirmo kaut kad ... varbut vel sogad ne, bet pec jaungada planot :) Doks teica, ka var!
Jaa, un vel es uzzinaju, ka citramonu nevarot dzert, ja sap galva. Tas ari slikts. Varot ibuprofe(?)inu .. nu, uz to pusi nosaukums.
Un bezalkoholiskais alus esot ljoti kaitiigs, kaa izraadaas. Sampis, alus un viins - tie kaitigakie no alko! Shampis viskaitigakais.
Alko mans ari nu jau sen nelieto. Vairs pat negrib. Agraak ljoti alus garssoja, taapat, majaas kadu pudeliti izdzert. Tagad pat to vairs nee.

Redzi, buutu tie 10 000, tad negaidiitu neko, arsteetos, bet ... cik nav dzirdeets par komplikacijam pec arstesanaas...
tad nu gruuti izspriest, kas ir labaak...
lauma
Re: C hepatiits
08.08.2005 12:16
Deina:
Es arî ticu, ka viss mums bûs labi :)
Protams, jâuzmanâs un jâveic regulâras pârbaudes un ja gadîjumâ (tfu, tfu, tfu) aknu râdîtâji pasliktinâsies, bûs jâlieto tâs dârgâs zâles, bet par cik 2 ârsti pagaidâm saka, ka tas nav nepiecieðams, tad nu uzticamies un dzîvojam tâlâk, ticot un cerot, ka bûs ok :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 25?
Ziņa: