negribas bçrnus

Aizsāka matadata 

Re: negribas bçrnus
12.12.2006 09:09
ja uznâks pçc - var arî adoptçt, ja baigi vçlçðanâs uznâk pçc vecumdienu atspaida. Galu galâ mums ir daudz "gribçtu" bçrnu valstî. Un lîdz klimaxam vçl tâlu :)
P
Re: negribas bçrnus
12.12.2006 10:32
man 23 un, ja pieteiktos mazais, tad viòð bûtu.
bet jûtos tâ, ka gribu mazuli un tai pat laikâ baidos no tâ, kâ bûtu, vai es varçtu, utt utjp...
merija
Re: negribas bçrnus
12.12.2006 12:35
jâ ku! - un kâ tad ar plaisâm, hemoroîdiem, utt???? Dabisks process saki - a pçc tam mâtei atlikuðu mûþu pa proktologiem skraidît? Pazîstu es tâdas! Jâ - daudzâm dzemdîbas paiet un aizmirstâs, a citâm - trauma visam mûþam. Ir man tâda viena - it kâ operâciju neuzòemas. jo "var vçl paciest", bet sâpes ir milzîgas, - plaisa (2) iegûtas dzemdîbu laikâ.
Otrai - sirds stâjâs dzemdîbâs.
A tâlâ paziòa ir MIRUSI DZEMDÎBÂS - viòai 22 gadi bija, ja kas!
NEVAJAG tik cietsirdîgi pret sievietçm!!!!
Tâ NEAPÐAUBÂMI IR TRAUMA - viena no lielâkajâm, ko var piedzîvot sieviete - pats dzemdîbas process, rezultâts - jûtas - parâdâs pçc tam. Bçrns nekad paldies nepateiks par visâm tâm sâpçm un cieðanâm, kurâm cauri bûs izgâjusi mâte. Arî vîrs nepateiks - PROTAMS, formâli pateiks, bet REÂLI - nevienam nekad nesaprast, kâdâm sâpçm un mocîbâm ir jâiet cauri sievietei. Tkai uzradîsies apkârt bars ar tâdiem kâ ku!, kas teiks "dabisks processs", a sieviete 9-12 stundas pavada agonijâ, lai laist ârâ tâdus ciniíus kâ ku!
Re: negribas bçrnus
12.12.2006 14:08
merija

Tad paskaidro luugtum ko taa pasaule visa ir pilna ar cilveekiem ja jau taada trauma un cieshanan.
merija
Re: negribas bçrnus
12.12.2006 16:27
Tâpçc, ka daudzi saka "vajag", nezinot kâpçc, nedomâjot arî par to, vai viòi spçs dot savam bçrnam ko vairâku, nekâ maizes kumosu.
Re: negribas bçrnus
12.12.2006 16:43
Jçziò, ja man bûtu bijusi tâda mâte... Kâ var ðitâ runât par bçrniem? Kâdu vçl traku pateicîbu gaidît? Pateicîbu izrâdîs, ja labi izaudzinâsi un mîlçsi, nevis "izspiedîsi" dzemdîbâs un tad visu mûþu viòam pieprasîsi pateicîbu par to piesitot kâju. Kur viss ðitas rodas? Es neþçlîgi gribu bçrniòu. Jau bçrnudârzâ nevarçju sagaidît to mirkli, kad varçðu tikt pie sava bçrniòa. Kâ vispâr var runât par kaut kâdu riebumu utt. Tas jau ir galçji. Manuprât, pirmajam bçrniòam jânâk pasaulç 21-25 gadu vecumâ un paldies dievam man apkârt ir cilvçki, kas ar prieku runâ par ðâdu lietu. Kas zin kâdas man paðai bûs problçmas dzemdîbâs dçï sirds, taèu pat kardiologs man nespçs ko tâdu aizliegt!
Re: negribas bçrnus
12.12.2006 16:44
ku!, sorry vecis esi...
Gadâs letâlas dzemdîbas, bet nu nâve jau arî ir dabîgs process un no jebkâ cita ir lielâkas izredzes pekas atmest :(
Skaidrs: kas grib, lûdzu! bet tâm, kas negrib, uzspiest gribçðanu arî nevajag :P
Re: negribas bçrnus
12.12.2006 16:47
Uzpiest nu noteikti nevajag. Kas gan var sanâkt ar negribçtu bçrnu. Ne jau visiem pçc tam rodas mâtes instinkts.
Re: negribas bçrnus
12.12.2006 17:26
merija

Bet varbuut ka tieshi taa arii jaabuut ka ""vajag", nezinot kâpçc" jo ne vienmeer atzinjas atnes ko labu :) Bet par to lielaako traumu sievietes dziivee tu labi pateici. Taadu huinji es veel nebiju dzirdeejis kaut gan shajaa debiilju saitaa jau 3 gadu apgrozos...
Re: negribas bçrnus
12.12.2006 20:58
ku! - man no ðî foruma topâ ir atziòa ka ja grûtniecîbas laikâ nodarbojas ar sex - no tâ dzimst dvîòi. Tas, manuprât, pârspçj visas traumas.
Re: negribas bçrnus
12.12.2006 21:01
nja, es ðo pçrli, kaut kâ palaidu garâm. Interesanti un no kâ ta dzimst trînîði?
Re: negribas bçrnus
12.12.2006 21:12
dzemdiibas sievietei neapshaubaami ir trauma. Ne velti tas ir viens no notikumiem, peec kuriem visaadi s... var aktivizeeties/saakties utt. Taa kaa par to smiet ir, mazaakais, dumi.
Tas gan iemesls tam, ka man manaa cienijamaa vecumaa nav beernu ;-)

A triiniishi dzimst tad, ja ienjemshanas naktii 3x peec kaartas ;-)
Re: negribas bçrnus
12.12.2006 21:36
Dzemdîbas ir satricinâjums nevis trauma. Visâdi s... pçc tâm sâkas , jo organisms ir iztçrçjis visas savas rezerves. Tikai daba ir parûpçjusies tâ, ka sievietei ar normâlu nervu sistçmu, dzemdîbu laikâ nav vaïas domât par sevi un baidîties, bet pçc tâm vçl paris gadus pie izdevîbas atceras ðo brînumu. Un ne jau no tâs puses, cik sâpîgi bija, bet gan kâdas darbîbas notika, cik garð, sik smags, kâ veda un pârçjo. Parasti sâpes vairs neatceras.
Re: negribas bçrnus
12.12.2006 21:40
Nu ja, varbuut satricinaajums ir preciizaaks vaards.
Re: negribas bçrnus
13.12.2006 08:48
es starpenes plîsumus tomçr liktu pie traumâm :)

Nu labi, bet par manis iepeistçto linku nevienam nav ko teikt? viss èikiniekâ?
jeb visi maz pelna?



Edited 1 time(s). Last edit at 13.12.2006 08:51 by Noela.
Re: negribas bçrnus
13.12.2006 09:20
bet man nezkâpçc pîrsings mçlç un sçklas rîðana liekas briesmîgâks par plîsumu- tâtad- subjektîva pieeja....


"... tâs bçrnu mâtes, kuru atalgojums pârsniedz 560 latus mçnesî, tiekot nepamatoti diskriminçtas, jo viòas nesaòem pabalstu vienâdâ 70 procentu apmçrâ no sava atalgojuma."

Noela
ja Tu piederi pie ðis kategorijas, tad nesaprotu ârstu vaimanas par zemo atalgojumu, bet toties saprotu Tavu nostâju bçrnu jautâjumâ



Edited 1 time(s). Last edit at 13.12.2006 10:10 by oga.
merija
Re: negribas bçrnus
13.12.2006 11:23
ku!
a Tavu "huinju" kâ Tu saki cilvçkiem ir jâlasa jau trîs gadus, un neko, jo Tu jau labâk zinot, kâ jûtas sieviete.. vo spec...
matadata
Re: negribas bçrnus
13.12.2006 12:25
cik pretiigi,kad kaads viirietis (ku!)skandina,ka tas ir dabisks process,jaateic,ka visas norises,kas tiiri biologjiski notiek ar cilveeku,ir dabiski procesi,taapat jau piemineetaa naave
piekriitu, ka dzemdiibas sievietei ir trauma/satricinaajums(ku! luudzu paluukojies uz tikko dzemdeejushaam sievieteem),mana nabaga mamma,kas dzemdeejusi 5 beernus,savu kjermeni burtiski ir ziedojusi/upureejusi.un es nekaadi nevaru saprast - kaapeec?vai tieshaam nav nekaa labaaka,ko dziivee iesaakt 45 meeneshus,kas nostaigaati vienkaarshi staavoklii no vietas un plus veel seedeeshana ar mazo beernu maajaas
diezvai kaads viirietis parakstiitos uz shaadu "dabisku procesu"
Re: negribas bçrnus
13.12.2006 12:39
Man ir kursabiedrene, kura vispirms kluva par 4 bçrnu mâti un pçc tam aizstâvçja doktora disertâciju, patlaban turpina savu iesâkto darbu zinâtnç.
Man ir cita kursabiedrene, kura arî ir 4 bçrnu mâte,kas algotu darbu nekad nav strâdâjusi un to arî nevçlas, jo par labâku atzîst saimniekot ìimenç un savos îpaðumos.
Man ir kursabiedrenes, kam nav bçrnu un tâ arî nebûs, jo nav ìimene.
Katrai savs liktenis un tâs ar bçrniem nebût nav nodzîtas- bet ir ðarmantas dâmas.
Viena otra, kurai nav vçl 20 izskatâs vairâk "saplosîta"...
matadata
Re: negribas bçrnus
13.12.2006 12:47
nu taisniiba,oga,kaa kurai sievietei,bet peec dzemdiibaam notiek taadas lietas,ko sievietei gruuti ietekmeet,piemeeram,kjermenja izmainjas - tuulinj visi kliegs,ej uz sporta zaali,ieturi dieetu - bet ja sieviete dziivo laukos,cauraam dienaam pavada ar beernu,naudas arii seviskji nav,ja vinjas kjermenis jau ir pielaagojies jaunaam formaaam un nekaadas dieetas neliidz?
luudzu.medikji,pastaastiet par sekaam!!!!
plants no cita PC
Re: negribas bçrnus
13.12.2006 13:52
Matadata, Tu esi pârliecinâta, ka Tevis pieminçtai sievietei bûtu modeles augums, ja no visa tâ, kas tagad, ir atceltu tikai bçrna esamîbu?
Kârtçjo reizi pârliecinos, cik daudz ietekmçjamu cilvçku. Ja paðlaik nevaldîtu anorektisku augumu kults, bet slavinâtu mâti-dzimtas turpinâtâju, pusei komentâru bûtu pretçjs raksturs. Ja savâ miesîgâ mâtç spçj saskatîti tikai íermeòa ziedotâju, tad kaut kas ar tâm galviòâm nav labi. Faktiski ðî diskusija tikpat kâ bezjçdzîga. Kam nedalec, kas ir ìimene un bçrni, tam arî nedaleks, un visi izteiktie argumenti ir tikai savam mieram. Kas ir izbaudîjis, tas zin, tos aìitçt nav vajadzîbas.
Re: negribas bçrnus
13.12.2006 13:54
Ko tur lauzt ðíçpus. Nevienu jau ar varu dzemdçt nespieþ.
Gribçjâm ar vîru bçrnu 21, 25, 27, 36 gadu vecumâ un viòi ir. Dzîvç man tas nav neko traucçjis, gluþi otrâdi. Esmu drîzâk "karjeras sieviete", bet tas nav darîjis pâri bçrniem, Lielu mîlestîbu un rûpes viòi ir saòçmuði pilnâ apmçrâ. To varu droði apgalvot, jo visi ir pieauguði, laimîgi, veiksmîgi cilvçki.
Piekrîtu, ka sievietes íermeòa izmaiòas ir arî ìençtikas jautâjums, ko pilnîbâ ar ar sportu/diçtu koriìçt nevar. Bet sevi formâ uzturçt var pilnîgi noteikti.
Man ir laimçjies (ne ïengana vçdera, ne krûðu), bet bez sporta un svara kontroles diez vai tâ bûtu ar visu labo ìençtiku.
Lieko vçdera âdu nogriezîs un krûðu formu uzlabos plastiskâ íirurìija, ja grib un var to atïauties. Un nav tas bezjçgâ dârgi, operâciju var veikt kredîtâ.
Un par dzemdîbâm kâ baigo traumu man gribas pasmaidît. Lielâkâ daïa piedzemdç bez problçmâm. Un, ja tik briesmîgi bail, eksistç arî íeizargrieziens.
Ja negribas bçrnu, nevajag meklçt muïíîgas atrunas - katrai sievietei ir tiesîbas nevçlçties bçrnus un nedomâju, ka par to bûtu jâkaunas.
Vaivai
Re: negribas bçrnus
13.12.2006 15:28
Kâ man patîk, kad par dzemdîbâm runâ neko no tâ nejçdzoði vîrieði!:( It seviðíi tâdi pârgudreïi (viòiem tikai tâ liekas) kâ Plants un dibencaurumu un neskûto vâverîðu specs Ku!:(
Ir traumas, un vçl kâdas...un sâpes arî nekad neaizmirstas!

No sevis, bçrni tas ir super, bet iznçsâðana un dzemdîbas nu nemaz! Pieïauju, ka labsajûtu bauda tie cilvçki kam bçrni nâk ar lielâm grûtîbâm! Un vispâr, bçrns tâ ir liela atbildîbas uzòemðanâs, kad ìimenç ienâk pilnîgi sveðs mums nezinâms cilvçks, par kuru mums nekas nav zinâms! Bçrnu augðanas process reizç ir interesants, bet arî rupju pilns! Tâ kâ, ir riktîgi jâpadomâ pirms radam bçrnus. Un ja tos nu pavisam negribas, tad arî nevajag! Jo galvenais savstarpçjâs vecâku un bçrna attiecîbâs ir tas, lai bçrns jûtas mîlçts un gribçts!
Re: negribas bçrnus
13.12.2006 16:44
Ko òematies, saskatîjuðâs Palîdzîbas formulas, palasîjuðâs populâro psiholoìiju. Nu jau dzemdîbas trauma skaitâs!

Varçtu domat, ka visas dzemdçjuðâs staigâ apkârt ar noïukuðiem vçderiem un saârdîtiem dibeniem. Paskatieties apkârt, visas jaunâs mâmiòas kâ bildes, tad jau dzemdçjuðu uzreiz varçtu atðíirt no nedzemdçjuðas. Kaut ko stulbu stereotipisku teoretizç, sviests.

Man, piemçram, lielâka trauma ir lielâs darîðanas nokârtot, jo tas ir katru dienu. Dzemdîbas ir tik reti, ka pçc dienas tâ jûsu trauma sen aizmirsusies. Un pareizi foruma veèi runâ.
Izklausâs pçc nenobrieduðu prâtu diskusijas, sory!
Re: negribas bçrnus
13.12.2006 16:51
flegma..

Pilnîgi manas domas!!!
Re: negribas bçrnus
13.12.2006 17:04
flegma

Varbuut tev klizmu speciaalista konsultaacija vajadziiga lai lielo dariishanu nokaartoshana tev neradiitu traumu... :)
ArtX
Re: negribas bçrnus
13.12.2006 17:28
Ðeit gribçjâs tieðâm simtprocentîgi pirkrist Flegmai - lielajam vairumam sievieðu, ðíiet, tieðâm radies uzskats ka dzemdîbas vienmçr ir daudzu stundu gara sâpjpilna agonija.. Tikai þçl ka ðâdus uzskatus pilnîbâ apgâþ manis paða mâte, kas mani "jaukajos" krievu laikos laida pasaulç vispâr bez ârstu klâtbûtnes, viena pati guïot palâtâ, jo visi tobrîd skatîjuðies kautkâdu tolaik populâro krievu filmu. Un nekâdas nepanesamâs sâpes viòa, diez kapçc, gan nebija. Tâpat arî mana drauga sieva nupat laida pasaulç dvînîðus - arî absolûti nekâdu komplikâciju vai mocîbu. Protams, nenoldziedzu ka gadâs dzemdîbas kas ieligst pat uz 12 un vairak mokoðâm stundâm, bet nu tad jau tâ ir mâtes organisma îpatnîba/specifikâcija. Tâ ka nesaprotu, kapçc ðâdi viedokïi parâdâs diskusijâ ar virsrakstu "kad sâk gribçties bçrniòu".

Tagad lûzu seriâla "ER" ("Âtrâ palîdzîba") cienîtâjâm mani nenoknâbât..
Re: negribas bçrnus
13.12.2006 18:55
Artx

Tev kaa vecim vispaar nav balss tiesiibu
Re: negribas bçrnus
13.12.2006 21:05
Vaivai, un ja nu es esmu mâte varone? A?
Re: negribas bçrnus
14.12.2006 08:48
oga - es par ârstu vairs nestrâdâju, jau kâdu laiku :)
Bez tam - es no zinâtniekiem zinu tikai vienu vîrieti, kuram 4 bçrni, bet viòð ir, teiksi, ïoti spçjîgs savâ zinâtnes lauciòâ (un mâjâs sçdçja sieva). Jaunâs sievietes, kuras vada savas grupas - viòas kâ reiz domâ - eh, ja darbâ bûtu bçrnistaba ar aukli, tad meibî varçtu bçrnu atïauties. Problçma ir tâ, ka cilvçks, kura pakïautîbâ ir kâdi 10 cilvçki, kas turklât ir finansiâli no Tevis atkarîgi, bet finanses ir atkarîgas no tâ cik veiksmîgi bûs Tavi grantu pieteikumi - tur izkrist no aprites ir praktiski neiespçjami. Droði vien taèu zini kâ ir zinâtnç?



Edited 1 time(s). Last edit at 14.12.2006 09:04 by Noela.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 8?
Ziņa: