Metiet akmeòus - es mîlu precçtu vîrieti

Aizsāka AB 

Vai mîlestîbu var un vajag ierobeþot? Vai tâ spçj soïot pâri cilvçku radîtajiem râmjiem? Anna mîl precçtu vîrieti. Vai Annu var nosodît vai sist viòai uz pleca un teikt: «Malacis!» Neceïas roka ne pirmajam, ne otrajam vçrtçjumam... Dzîve ir dzîve. Tâ mûsu rûpîgajos plânos mçdz ieviest korekcijas, par kurâm neesam pat sapòojuði.



Esmu pârkâpusi paðas bausli


Esmu iemîlçjusies precçtâ vîrietî. Nç, tâ nebûs precîzi teikts. Es mîlu precçtu vîrieti.

Jûtu sev pret muguru atsitamies sievu mestos akmentiòus un matos sapinamies dadþus. Man sâp ðo akmentiòu belzieni, un es plçðu dadþus ârâ no matiem. Es neaizstâvu sevi. Zinu, ka precçto sievu acîs esmu slikta, ka teorçtiski daru pâri sava mîïotâ sievai. Esmu pârkâpusi bausli, ko, pavisam jauna bûdama, reiz sludinâju pati: viena sieviete otrai nedrîkst pâri darît. Vismaz ðâdâ veidâ ne. Bet... tikai ar Viòu, ar ðo vîrieti es varu skriet pa pludmali basâm kâjâm un akmentiòus mest jûrâ. Tikai ar viòu es varu vçtrâ bangojoðos viïòos kopâ negausîgi peldçties. Tikai kopâ ar viòu man patîk zaïâ pïavâ aizmest savas biksîtes un teikt — òem mani! Tikai ar viòu es trîsu nepârvaramâ kaislç, kad notiek TAS! Tikai ar viòu sajûtas ir tâ-â-â-âdas, pasaule krâsaina un dzîva.


Vai es varu tâ — vienâ dienâ òemt un aizmirst ðo mîlestîbu un iemîlçt citu cilvçku? Aizmirst ðo vîrieti tâpçc, ka viòð ir juridiski nebrîvs? Vai man bût kopâ ar vîrieti, kuru nemîlu un kurð nesagâdâ ðîs trîsuïojoðâs sajûtas? Nu, sakiet? Ko man darît? Pret ko man viòu apmainît? Vai atteikties no saviem laimîgajiem mirkïiem? Dzîvot sakostiem zobiem, skumstot pçc viòa?

Varbût pienâcis mans laiks — bût laimîgai kopâ ar Viòu

Viòð ilgi ir darîjis laimîgu citu sievieti, savu sievu. Viòiem ir ilga un laimîga laulîba. Ir bçrni un jau mazbçrni, kas viòus cieði tur kopâ kâ divus kokus, kas paralçli viens otram aug lîdzâs. Dzîve ir dzîve. Gadu desmitiem esot kopâ, partneru attiecîbas vairs nevar bût tik spraigas un aizraujoðas, kâ bija kâdreiz. Viens no partneriem savâ attîstîbâ un dzîves uztverç mçdz aiziet tâlâk, otrs atpaliek. Iestâjas rutîna un pelçkâ ikdiena. Varbût tagad ir pienâcis mans laiks bût laimîgai kopâ ar Viòu?

Jûs vaicâsiet, kâpçc Viòð neðíiras no sievas un nedzîvo kopâ ar mani, ja reiz starp mums ir tâda liela mîlestîba? Bet varbût tieði tas, ka Viòð neðíiras no sievietes, ar kuru bijis kopâ ilgus gadus, ar kuru kopâ piedzîvoti ïoti daudzi laimîgi un arî skumji brîþi, pret ðo vîrieti rada cieòu. Viòð aizvien vçlas rûpçties par savu sievu, kâ to ir darîjis visus ðos daudzos gadus, nevçlas, lai vecumdienâs viòa bûtu viena. Es to novçrtçju. Galu galâ arî es vairs neesmu pirmo reizi ar pîpi uz jumta un neilgojos pçc kopdzîves. Attiecîbas, kurâs sâkas ikdieniðías sarunas par to, vai piens vçl ir ledusskapî un kuras sardeles veikalâ labâk pirkt — þâvçtâs vai piena, drîz zaudç savu asumu un tajâs palçnâm kâ pelçka þurka ievelkas rutîna.

Kumoss no sveða galda

Jûs vaicâsiet — vai tad nevari atrast sev brîvu vîrieti? Vai jârauj citai sievietei kumoss no mutes? Nu, nevaru gan... nevaru! Esmu ðajâ procesâ ieguldîjusi gana daudz pûïu. Manuprât, brîvos vîrieðus pie mums Latvijâ var iedalît trîs kategorijâs: totâlie brunèu mednieki, alkoholiíi un vienkârði nelietojamie vîrieði. Pçdçjâ vîrieðu kategorija varbût der sievietçm ar dziïi attîstîtâm mâtes jûtâm. Tâm, kuras vçlas savu otro pusîti aprûpçt un apèubinât, organizçt viòu atpûtu, nolikt zeíes un kreklu ik rîtu pie gultas.

Vai man piespiest sevi iemîlçt stipri apaïîgo, nevîþîgo, bet brîvo Kârli? Vai man piespiest sevi iemîlçt ðíirteni Viktoru, kas mirst no garlaicîbas un to vien gaida, lai es organizçju viòa brîvo laiku? Vai man iemîlçt sievas pamesto Andri, kuram, atvainojiet, vienkârði nestâv? Liela daïa mûsu vîrieðu ir izplûduði paðapmierinâtîbâ un lîdz ar to arî miesâs. Viòi zina, ka kaut kâdu sieviðíi sev blakus dabûs ðâ vai tâ, tâpçc ir vçderi, kas izspieduðies zem dþempera, nekoptas ûsas... Nu nevaru es iemîlçt vîrieti, kas nerûpçjas par sevi! Pati esmu vçl tîri glîta, un kam man lîdzâs tâds nevîþa, uz kuru pat paskatîties îsti negribas? Bez tam vçlos dzîvot Latvijâ, nevçlos aizprecçties uz tâlâm, sveðâm zemçm, kur vîrieðu esot vairâk un viòu izvçle plaðâka, tâpçc òemu to, ko dzîve man piedâvâ ðeit.

Un galu galâ — ne jau es Viòu, manu precçto mîïoto, ievilinâju savos tîklos, ne es aicinâju vai piebûru. Kad pçc iepazîðanâs uzzinâju, ka Viòð ir saistîts laulîbas saitçm, brîdi ieturçju pauzi. Bet savâ mobilajâ telefonâ saòçmu mîïas îsziòas, tiku aicinâta kopâ pavadît laiku, un... es piekritu. Neliegðos, tieði tobrîd man pietrûka siltu vârdu un mîïu pieskârienu, pçc kuriem alkst katra sieviete. Un tieði to solîja manas jaunâs attiecîbas. Lai gan ar juridiski nebrîvu vîrieti.

Lîdz brîdim, kad iepazinos ar Viòu, pa retam satikos ar citu. Viòð stipri lietoja sîvo un lîdz ar to viòam stâvçja tikai pa ceturtdienâm. Man radâs izvçle: brîvs impotents iedzçrâjs vai precçts, sakarîgs vîrietis, kam ar potenci viss ir O.K.? Nu, protams, ka izvçlçjos mîïo un kopto, bet precçto Viòu.
Re: Metiet akmeòus - es mîlu precçtu vîrieti
01.08.2007 15:55
mîlçt nevienam nevar aizliegt, es metu akmeni tam nûìim vîrietim, kas nemîl acîmredzot nevienu no viòâm, tikai savu daiktu...
Re: Metiet akmeòus - es mîlu precçtu vîrieti
01.08.2007 16:01
nez peec cik ilga laika buus teema - Kaa es aplauzos. :))))
a tagad izbaudi, proti izbaudiit, ja neproti - maacies un akmenjus negaidi :)
(tie taapat buus - bez gaidiishanas :)
plants no cita PC
Re: Metiet akmeòus - es mîlu precçtu vîrieti
01.08.2007 16:29
Interesanti, bet vai tad ir piena sardeles?
Re: Metiet akmeòus - es mîlu precçtu vîrieti
01.08.2007 16:47
plants ieurbâs problçmas saknç.... :)))
Re: Metiet akmeòus - es mîlu precçtu vîrieti
01.08.2007 16:50
...nu un???...kurð te bûs tas metçjs???...tie, kuriem nodrâzties ar otro pretimnâcçju kâ divus pirkstus apmîzt???...nja...
Re: Metiet akmeòus - es mîlu precçtu vîrieti
01.08.2007 18:16
apollo ir orìinâls ar visiem komentiem
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 10?
Ziņa: