Domâjam jaunu sadaïu: NMP

Aizsāka osis 

Domâjam jaunu sadaïu: NMP
27.12.2007 11:39
ir "kaut kur " izskançjis viedoklis par to, ka vajag izveidot NMP (Neatliekamâ Medicîniskâ Palîdziba) sadaïu, kur varçtu painteresçties, kad saukt, kad labâk nesaukt, piedâvât vai nepiedâvât kafiju, vai tomçr labâk tçju NMP darbiniekam :) (ok spams off)

tâtad, ko un kâ darît, kâ palîdzçt, lai NMP varçtu veiksmîgâk darboties.

Idejas autors ir Dr.assist.Raimonds

ko sakat? kâds varçtu apraksts, nosaukums varçtu bût vienkârsi NMP atðifrçjums (ceru, ka esmu to uzrakstîjis pareizi)
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
27.12.2007 11:43
...ak tad vel vienu sadaïu???...redzams, ka darbojies vaiga sviedros...
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
27.12.2007 11:49
mhm, galvu nepacçlis, raujos.
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
27.12.2007 11:51
...ielien pie kaèokiem, tikumibas sargâtâj tu mûsu...
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
27.12.2007 12:04
Mja.
Manuprât ðâda sadaïa nav nepiecieðama pirmkârt tâ iemesla dçï, ka te ir maz ârstu (arî dr. asistentu), pat garâmskrienoðu - kamçr kâds sakarîgi atbildçs, paies laiks.
Un otrkârt - spriest par patiesas situâcijas nopietnîbu labâk internetâ nevajadzçtu, jo ðitâdâs diskusijâs nekad nevar neko 100% zinât - tâs nav iesnas vai bumbulis krûtîs (lai gan arî tas var beigâs izrâdîties gana akûti, tu tak to pacientu neredzi kas viòam tur reâli kaið), un atbildîbu par ieteikumiem neviens neuzòemas.
Manuprât var auzâs iebraukt. Vai arî es pârâk piesardzîga ðajâ ziòâ. NMP nav plâna medicîna, kur ir laiks izmçìinât daþâdus ieteikumus un padomus.



Edited 1 time(s). Last edit at 27.12.2007 12:05 by Noela.
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
27.12.2007 12:13
Nu nebija doma, ka ðo ar ðo sadaïu aizstât 112 zvanu, vairâk kâ ko darit un kâ pareizâk nemaisîties NMP darbiniekam pa kâjâm :)
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
27.12.2007 12:19
nu ja pie tâ pieturçsies - bet to paðu tak var darît vispârîgâs medicînas sadaïâ - ne?
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
27.12.2007 12:24
...laba nostâja - kas jâdara, lai sirdzçjs nemnaisîtos Viòa Augstîbai pa kâjâm...lai Viòa Majestâtei bûtu labpatikðana un nepârvarama vçlme griezties pie sirdzçja ar lûgumu sniegt palîdzîbu...lai pribomþonnijs vai nopietnas kaites sistais indivîds domâtu lîdzi - vai pareizi nokunkstçjâs un pateica nevainojamâ latîòu mçlç, kas viòam kaið...
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
27.12.2007 12:26
Vispâr jau liela jçga ðai sadaïai nebûs, jo vienîgais, kurð pârstâv ðo medicînas nozari ir tikai dr asistents, un tad arî atrodoties tâlumâ, ne no AMPS, ne no KMC te nevienu nemana apgrozamies, tâpçc cerçt uz profesionâïu viedokïiem ðajos sâpîgajos jautâjumos nav nekâdas.......
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
27.12.2007 12:42
Var shim jautaajumam pieiet arii no citas puses
Cik reizes gada laikaa bija jautaajumi, kas saistiijaas ar neatliekamo paliidziibu? Atbilde arii sniegs padomu.
Man shkiet, ka Raimonds to sadalju iedomaajas nedaudz savaadaak. Var buut es paarpratu.
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
27.12.2007 12:50
ja taadu sadalju tieshaam veido, driizaak buutu veerts padomaat, ka te vareetu kaut ko ieposteet no pirmaas paliidziibas panjeemieniem, kurus vajadzeetu prast katram pilsonim, jo biezhi tauta kustinaadama un staipiidama cietusho, kaa arii visaadi citaadi aktivizeedamaas lietas padara ljaunaakas. latviski neesmu shaadu apkopojumu maniijusi, kaut arii briesmiigi pa netu nedziivoju. kaut vai linkus vareetu ieposteet, kas kad jaadara, ko nekaadaa gadiijumaa nedriikst dariit utt.



Edited 1 time(s). Last edit at 27.12.2007 12:52 by Runcene.
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
27.12.2007 13:24
Ir kaut kâds maksas tâlr. Nr., kur atbild ârsti kâ rîkoties. Man to iedeva pirms kâda laika, tâpçc nezinu, vai vçl darbojas, bet, ja jâ, tad to te varçtu ielikt, vismaz reâla palîdzîba.
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
27.12.2007 16:19
Nez kaapeec man NMP gribas un gribas atshifreet kaa "Nav Mana Probleema"...
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
27.12.2007 16:24
Bet, ja nopietni, atkaartoshos - atrisini vispirms shito: esot kaadaa teemaa un nospiezhot 'reload', izmet atpakalj uz forumu sarakstu. Iekopeejot kaadas teemas linku citur, taapat no turienes nonaak tikai liidz forumu sarakstam, bet ne liidz konkreetajai teemai. Normaalu linku uz teemu citaa forumaa ielikt nevar. Kolosaala reklaama, vai zinies... :(

Un nevajag mochiit par manu suudiigo brauzeri utt, jo Ctrl+C ir Ctrl+C neatkariigi no explorera, Mozillas, Operas vai dajebkaa.
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
27.12.2007 16:35
varbût tas ir PEBKAC?

Lûk links, kas strâdâ, kâ pie tâda tik, gan izdomâsi.
http://www.dr.lv/phorum/read.php?5,298310


par IE nezinu, bet man viss skaisti strâdâ Firefox, Konqueror, Netscape, Safari, Opera, elinks, lynx

tâ, kâ problçma atrisinâta, tad kâ paliek par to jauno sadaïu.
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
27.12.2007 17:36
Nu es piekritîðu plantam, kas saka: "Cik reizes gada laikaa bija jautaajumi, kas saistiijaas ar neatliekamo paliidziibu? Atbilde arii sniegs padomu."

Man jau nu domât, ka sadaïas jâveido pçc tâ, cik aktuâlas ir tçmas un cik intensîvi parâdâs jautâjumi par tâm.. Iepriekð izveidotâs ir labas sadaïas, jo jautâjumu klâsts ir plaðs un viss ir savâs vietâs. Taèu sâkt veidot sadaïas tâpat vien, lai vairâk variâciju- neredzu jçgu. Viss beidzas ar to, ka entajâs sadaïâs cilvji vairs neorientçjas un met savus jautâjumus vai nu kur pagadâs - vai droðîbas labad iepostç visâs, cerot, ka kâdâ izlasîs zinâtâji.. Vai tieðâm ðî foruma nâkotne bûs 100-tiem sadrumstalotu tçmu un sadaïu, kuras drîzumâ stâvçs vnk tukðas... Vislabâk jau bija, kad bija tikai 2 sadaïas- Med.jautâjumi un pïâpas...

Star citu- Osi. Ja tu pavçrotu forumieðu viedokïus, tad manuprât redzams, ka vairâkums nejût vajadzîbu pçc entajâm sadaïâm... bet vai tevi tas interesç?
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
27.12.2007 18:02
Puikinj, nelecies...

a) Manis piemineetaa Mozilla pilnajaa nosaukumaa ir Mozilla Firefox, ja gadiijumaa nebiji pamaniijis. Nekas nav mainiijies peedeejo stundu laikaa.
b) Reload no jebkuras teemas izmet atpakalj uz forumu sarakstu.
c) Par IE man pie d., jo nelietoju, vienkaarshi vairums seskadminu savus forumus pielaago plashaakajam lietotaaju lokam, taadeelj piemineeju.
d) Ja es kaa "meitene Pauliine" gribu paliidzeet "meitenei Klotildei", kura forumaa www.blablabla.lv ir pajautaajusi, ko dariit, ja dir$ vasku, turklaat zalju, tad, zinot, ka ir shaads forums dr.lv, es, buudama vienkaarsha meitene un zinot, ka paarsvaraa kopeeshanas funkcija darbojas, iekopeeju tajaa forumaa linku uz konkreeto teemu.
Un meitenei Pauliinei nav IT graada un nav zinaams, ka Tu uzskati "kâ pie tâda tik, gan izdomâsi". Vienreiz, otrreiz linkam neiekopeejoties, vinja sho forumu vairs necitees.

Un, ja kas, tieshi shitaa gljuka deelj es nelieku atsauces uz dr.lv citos forumos. Vienreiz uzraavos, labi, ka pamaniiju. Otrreiz sevi par muljkji pataisiit negrasos.

Ja Tev ir pie dirsas, vai veel kaads cits sho forumu apmeklee, iznjemot tevi, ku! un pusduci paareejo, tad turpini vien shaadaa garaa.

Nez kaapeec man saak rasties nojauta par tavu personu... Ljoti ceru, ka kljuudos.
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
27.12.2007 20:03
ak, Dievs, kâ cilvji òemas pa forumiem....''Otrreiz sevi par muljkji pataisiit negrasos''.......izklausâs murdzîgi:)
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
28.12.2007 00:20
Nu ja negribiet, tad ari nevajag. Biju domajis to ka, tau sturiti kur runatu par NMP, pirmo palidzibu, taktikas koslasanu un notikumu, nelaimes gadijumu, avariju analizes vietu u.t.t. Retti apmekleju so forumu un parrakt un atrast tadus jautajumus ir gruti, tapec ari gruti dabut sis sferas mediku atbildi. Ari manejo. Bet, ja butu tada istabina, tad pa taisno uz to ietu. Un atbildetu, jo zinatu ka jautajumi ir no tas serijas kuri mani interese u kurus es parzinu.

Nevins netaisas pa netu cept diagnozes, pie tam vel akutaja sfera...



Edited 1 time(s). Last edit at 28.12.2007 00:23 by Dr.asist. Raimonds.
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
28.12.2007 00:29
osi,
man Aseksuaalaas problçmu nav ne uz Safari 3.0.4, ne FireFox 2.0.0.11 (Mac OS 10.4.11).
Ir cits gïuciòð lapas Title Barâ tieði "Forumieðu pïâpas" ir ar saèakarçtiem lv burtiem, "Domâjam jaunu sadaïu" nav ne vainas. Encoding: Baltic Windows - 1257. http://lh6.google.com/nex.aeterna/R3QlvrZ_ZdI/AAAAAAAAAqQ/skpov18CHpQ/s800/dr_titleBar_lv.png
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
28.12.2007 00:44
Raimond, a kas Tev traucç izveidot ðâdu tçmu un lai osis to pieliek kâ uzlîmi lielajâ med sadaïâ (labâk par pumpâm un strijâm tas bûs jebkurâ gadîjienâ)? Îpaði daudz tçmu par "pirmo palidzibu, taktikas koslasanu un notikumu, nelaimes gadijumu, avariju analizes vietu u.t.t" te tieðâm nav bijis.
mad no kautkurienes
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
28.12.2007 11:50
...nja...izej blakus, baltsvârèu sadaïâ bliez vaïâ...savâdâk sanâks kâ parasti - pacients losis, cûka, sauc âtros visâdiem niekiem, maz maksâ, mçrkaíis, nenovçrtç asistentu darbu utt un tjpr...ko lien pie lajiem???...tie tak tâpat neko nesaprot no Tava smagâ un atbildîgâ darba...
...notikumu analîze???...objektîva vai subjektîva???...avârijâ cietuðais vai NMP pâri pârsviestais tâpat bûs vainîgs...vismaz Tavâ sniegumâ...nepârtraukti lasît, kâ âtrie neko nesaòem par savu paðaizliedzîbu???...uvoïtje, golubèik...
Mq
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
04.01.2008 22:34
Es par ðâdu palîdzîbu biju domâjusi, reâlâk gan bûtu diennakts palîdzîba pa telefonu, ja gadâs kas neatliekams, lai varçtu kâdam pajautât, kâ vislabâk rîkoties, un vai tieðâm jâsauc âtrâ palîdzîba. Bet man ðíiet, ka pats neatliekamâs medicîniskâs palîdzîbas dienests spçj atbildçt uz jautâjumu par izsaukuma nepiecieðamîbu. Turklât, vai kâds garantç profesionâlu atbildi maksimâli îsâ laikâ ðeit forumâ...?
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
05.01.2008 16:27
vajag, vajag ðâdu sadaïu- pat obligâti!

tad vienmçr zinâsim jaunâko, kas notiek Somijas NMP un visi Latvijâ uzzinâs, kâ pareizi âtri un neatliekami palîdzçt!
un ar Raimondu varçs pakaitinâties bieþâk...viòð jau sen savu sadaïu kâro :)
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
07.01.2008 10:40
NMP mani tas varbût ieinteresçtu,kâ profesionâli.
Esmu ðajâ jautâjumâ atpalicis.
Bet to jau var pajautât mediíu sadaïâ.
Piekrîtu,ka sadrumstalot jautâjumus nevajadzçtu.
Vispâr jautâjumu apsprieðana dod savu ieguldîjumu paðiem NPMediíiem. Tâ ir smadzeòu trençðana.
Kâ rîkoties attiecîgâjâs situâcijâs?
Stenokardija
Infarkts.
Akûta sirds mazspçja.
Pretsâpju ðoka terâpija.
Âlkohola saindçðanâs.
Tagad medikamenti ir stipri mainîjuðies.
Epilepsijas lçkmes kupçðana ja nav Seduksena u.t.t.
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
28.01.2008 21:11
Vel neizdomajat?

Nu nu... znacit nevajagot te medikus. Labi. Ja kadam loti savajadzesies manu personu redzet, mani var atrast www.feldsher.ru Valoda - krievu. Publika - tikai professionali. Neprofesionaliem ieeja faktiski liegta. Tapec man jaraksta pesonali.

Ata, ata.

PS
Niks tads pats.



Edited 2 time(s). Last edit at 28.01.2008 21:14 by Dr.asist. Raimonds.
he
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
28.01.2008 22:16
kam tu vajadzigs, phe.
Re: Domâjam jaunu sadaïu: NMP
29.01.2008 00:34
;-) Kad es tur regjistreejos, man neviens diplomu neprasiija ;-)

Bet saits labs...



Edited 1 time(s). Last edit at 29.01.2008 00:34 by ,,,.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 8?
Ziņa: