Vetârsts.

Aizsāka kachenite 

Vetârsts.
22.09.2008 05:22
Aizstiepu kaíi pie vetârsta. Viòð ðíaudîja, iesnojâs, neko neçda. Sâku jau domât, ka "èau!" bûs. No 5 kg trijâs dienâs palika tikai 4kg 200g svars.
Pielika viòu pie sistçmas, saðpricçja kaut ko. Uz sistçmas pudeles Ringer rakstîts bija. Kâds Ringers, neatceros. Kaíis çst mâjâs sâka.
Asins analîzes parâdîja, ka leikocîtu par daudz- iekaisums? Teica, ka vîruss, taisoties uz plauðu karsoni vai bronhîtu.
Citu dienu uz sistçmas pudeles nosaukums ar kalciju un sodu saistîts (Sodium Calcium?)bija.
Varbût kâds varat pateikt, ko cilvçkiem slimnîcâs ar tâdu ðíidrumu dara? Kamdçï tâds vajadzîgs? Ja man par sevi medicînâ ir kâdas neskaidrîbas, zinu, kâ to noskaidrot- paprasîðu tantei googlei. Par zvçriem atliek vien païauties, ka vetârsts visu godprâtîgi izdara. Lopiòð jau noguris no ikvakara ekskursijas pie vetârsta un es arî. Bail viòam ir. Ðobrîd tas man jau 90Ls ir izmaksâjis.
Kâpçc kaíim laiþ antibiotikas, ja, cik man zinâms, antibiotikas vîrusus neârstç?
Nesaprotu, kas notiek?
Re: Vetârsts.
22.09.2008 15:48
rineru laiz lai attiritu organismu. antibiotikas dod - drosi vien pielaiz domu, ka vainiga bakterija, lai ari saka ka vaings ir viruss.
par to nogursanu - man ar sanaca kadu laiku atpakal 3 nedelas suni pie sistemas katru dienu vest, knapi izvilka, tiesa ma tas naca par brivu - jo pie konkretas situacijas vainiga bija klinika. bet suns pec tam vel 9 gadus nodzivoja :)
Re: Vetârsts.
23.09.2008 11:44
Par Ringeru man ir nojausma- man viòu slimnîcâ deva. Bet kas sodium calcium ir?
Re: Vetârsts.
23.09.2008 14:03
...jebkura shkjidruma galvenaa funkcija ir aizvietot organismaa truukstosho shkjidrumu deficiita (nedzershanas) vai pastiprinaata zaudeejuma (vemshana, caureja, asinjoshana) gadiijumaa... taa ar dokam paprasi- kaapeec antibiotikas, ja saka, ka viiruss... lai gan tiem kakju viirusiem jamie meedz dot antibiotikas sazin kaapeec... 800 g trijaas dienaas jau tik uz shkjidruma reekjina vien var zaudeet...
Re: Vetârsts.
25.09.2008 19:57
Paldies, Komat! Cerçju jau, ka Tu kaut ko uzrakstîsi.
Paprasîju jau dakterei, kâpçc pret vîrusiem antibiotikas dod? (Tas esot 10 dienas jâdara, katru dienu 10-15Ls minimums!). Dakters atbildçja, ka esot iekaisums un tas pret iekaisumu esot. Bet iekaisumi, cik zinu, ir daþâdi un tur es neko nesaprotu. :(
Dr draudçja, ka tas iekaisums pârieðot hroniskâ formâ, ja neârstçs. Runcis joprojâm ðíauda un visi pagalma kaíi arî tâpat ðkauda. (Pabaroju vienu savvaïas kaíçnu no viòa bïodiòas)
Man diemþçl ir nelaba pieredze ar vetârstiem. Aizved lopiòu, viòð pasaka, ka tam zvçram nekas nav, bet ielaiþ vitamînus vai nervu zâles ("Viòð tâds nobijies, lai nomierinâs"!) un paprasa 10-20LS.
Un kâpçc obligâti vienmçr "sistçma" jâliek? Es itin labi mâku tabletes kaíim, sunim iebarot.
Pateicu, ka netieku vairs katru dienu uz procedûrâm un viòa ielaida kaut kâdu "ilgas iedarbîbas" antibiotiku, kas maksâjot 8Ls, bet darbojoties divas nedçïas. Ja pçc divâm nedçïâm nebûs labi, jâved atkal. :( Tâ nu kaíis atkal skrien pa pagalmu, ðíauda, bet es domâju, vai tik netapðu vainîga pie viòa hroniskajâm iesnâm vai iekaisuma?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 3?
Ziņa: