totālā noguruma dienas pēc ilgstošas sportošanas

Aizsāka zāģis 

Jautājums itkā vienkāršs - kā atslābināties pēc slodzes, kā atslābināties, kad slodze ir radījusi ievērojamu nogurumu?
Situācija sekojoša. Dažādas fiziskas aktivitātes piekopju regulāri, gandrīz katru dienu - paskrienu, kādu dzelzi pacilāju, vasarā ar riteni braukāju, šad tad gadās piemājas saimniecībā arī fiziski pastrādāt. Saprotams, ir dienas, kad jūtos mundrāks, ir dienas, kad ir nogurums, kuru vai nu pārvaru un aizeju, teiksim, paskriet vai ko citu padarīt. Reizēm veselā saprāta dēļ arī ir atpūtas diena, jo iepriekš neskaitāmas dienas pēc kārtas bez izlaišanas ir kaut kas darīts.
Tiktāl vis labi, nekādu iebildumu vismaz man pašam. Bet! Pienāk diena, ne regulāri, bet pienāk, ka nogurums ir totāls - pat ne tikai fizisks, bet pat psiholoģisks. Jūtos šajās fiziskajās nodarbēs fiziski un morāli iztukšots, šādā dienā zudusi ir jebkāda motivācija darīt kaut ko saprātīgu un veselīgu. Viss būtu normāli, ja šādā dienā es prastu normāli, normas robežās atslābināties un atpūsties, bet neprotu. Protams, netrenējos, bet arī atpūta sanāk kaut kāda pavisam greiza - vai nu nonīkstu pie TV, datora, pārēdos nenormālos apjomos, reizēm sadzeros arī kaut ko alkoholisku. Nākamajā dienā, protams, nejūtos atpūties, bet aizpampis un vēl vairāk samocīts.
Jautājums tad būtu tāds - kā maksimāli saprātīgi pavadīt (un piespiest sevi pavadīt) šīs te krīzes dienas, lai nenodarītu pāri organismam un iespēju robežās to labāk atjaunot? Te jāņem vērā, ka šajās dienās ļoti vāji strādā saprātīgā domāšana, ir ļoti grūti sevi piespiest darīt kaut ko pozitīvu un patiešām relaksējošu.
Varbūt kādam no jums ir pieredze ar šādām situācijām, un ir ieteikumi, ko darīt tādos brīžos - kaut kādi savi rituāli, meditācijas u.tml.?
Sieviete ? Vienmeer paliidz labi nonjemt stresu un arii labi var laiku pavadiit ;)
vitamini un pastaiga svaiga gaisa.
nogurumu iespejams izraisa vitaminu trukums...panem kadu Animal pak
trennēties katru dienu nav labi (maigi izsakoties). jāplāno pareizi slodze un viss pārejais - tā, lai organisms spētu atjaunoties.
man ir tieshi taada pati probleema, ar kuru arii netieku skaidriibaa, vieniigais ko man ieteica, ir griezties pie laba psihiatra, kas iespeejams izrakstiis kaadus vieglus antidepresantus, to jau pats aarsts noteiks, kad uzstaadiis vajadziigo diagnozi. jo kaa man tika izskaidrots (cits speciaalists skaidroja), psihiatrs saliks tavas domas pa plauktiniem, jo man patreiz ir milziigs saspringums kermenii un organismaa kaa taadaa, ka pat rodas no taa fiziologiskas problemas, kuras neviens aarsts nevar izskaidrot kaapeec taa ir un noraksta visu uz to, ka problema ir galvaa :) taapeec doshos pie psihiatra :D redzees vai buus kaadi uzlabojumi. jo pati atslaabinaaties un savest savas domas kaartiibaa man diemzeel neizdodas, taapeec jaameklee cilveeks, kas paliidz.
Re: totālā noguruma dienas pēc ilgstošas sportošanas
03.02.2011 11:08
-----------------------------------------------------------



Edited 1 time(s). Last edit at 20.04.2011 05:01 by existential fool.
Re: totālā noguruma dienas pēc ilgstošas sportošanas
04.03.2011 11:47
Ja uzdodam jautajumus,tad drusku sīkāk lūdzu par sevi. Vecums, dzimums,savars augums. Kaut aptuveni.
šājā gadījumā arī cik dienas nedēļā ir fiziskas slodzes. Vai tiek lietoti anabolie hormoni.
Cik daudz guļam naktīs? 4,6,8 stundas? Kādi ir nakts gulēšanas režīmi. Vai skan muzika,trokšņi,gaisma un citi faktori? Kā ir ar ūdens dzeršanas režīmu. Vai nesāp apakšstilbi. Vai apakšstilbos nav petūkuma uzspiežot uz kaula virsmas?
Cieņā.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 3?
Ziņa: