Paris jautajumi tiem, kas nesa vai ir nesajusi breketes

Aizsāka Neziniitis 

Ta ka beidzot esmu nobriedis ielikt breketes, radas paris jautajumi:

1) Kadi ir prieksnoteikumi brekeshu ielikshanai? Vai 24 gados var ko labot? Berniba bija nepiecieshams lietot zobu platiti, tachu ta netika nesata pietiekosi ilgi un rezultata nav.

2) Ja ir nepieciesams raut ara kadus zobus, vai regulacijas rezultata bus redzami tie trukstosie zobi (spraugas) vai ari paversies smuka zobu rinda?

3) Kas ta tada platite, kura pec brekeshu nonemshanas ir janesa? Cik ilgi? Vai ta rada runas defektus? (Slupstus)

4) Vai kadas ir licis breketes Riga, Stabu iela? (Esmu izvelejies so vietu, jo cenas ir dzirdetas pienemamas). Kads varbut var pateikt konkretu adresi, talruni un ieteikt kadu arstu no turienes?

Liels paldies par informaciju!
Re: Paris jautajumi tiem, kas nesa vai ir nesajusi breketes
31.07.2007 05:27
1. Noteikti var. Breketus, atðíirîbâ no platîtes, var likt jebkurâ vecumâ. Jâbût labai higiçnai un veseliem (salabotiem) zobiem.

2. Tas ir atkarîgs no tâ, cik vietas þoklî trûkst; ja raujamo zobu platums ir lîdzîgs vietas trûkumam, tad spraugu nebûs (ortodonts izmçra visus garumus un platumus, pirms íerties klât).

3. Platîte domâta izmaiòu stabilizâcijai, lai zobiòi "pierastu" pie savas jaunâs vietas un nesâktu virzîties atpakaï.
Re: Paris jautajumi tiem, kas nesa vai ir nesajusi breketes
01.08.2007 08:12
jaaneesaa visu muuzhu. pirmajaa gadaa katru nakti, otrajaa katru otro utt.
1) Jâ,var
2)Nç - spraugas nebûs
3)Man teica,ka vairs nebûs vis platîte,bet gan kaut kâda kape.Kâda?Nezinu,bet domâju,ka tas ir kas glîtâks par platîti.Jânçsâ 1/2 gads pçc brekeðu noòemðanas.Pçc tam,cik sapratu - pçc vajadzîbas (pa naktîm)
EGO - kura vieta Tu liki breketes un cik izmaksaja?
Dzirciema ielâ 20
ja liek keramiskâs - 650 ls + 40 ls diagnostika (+ 15 ls vizîtei ik pçc 6 nedçïâm)
ja metâliskâs - 450 + 40 Ls diagnostika (+ 15 ls vizîtei ik pçc 6 nedçïâm)
Skopais maksâ 2 reizes :D
1. varot likt jebkurâ vecumâ. Es ieliku 22 gadu vecumâ.
2. Sprauga nepaliek, jo tâpçc jau tos zobus rauj, lai bûtu vieta, kur taisnajiem sabîdîties.
3. Pçc brekeðu noòemðanas man uzlika zobu aizmugurç tâdu baltu priekðmetu, pie kura esmu pieradusi, tas netraucç un runas defektus nerada. Sâkotnçji teica, ka 3 gadus jânçsâ. Tikko biju, bet pateica, ka vçl jânçsâ nenosakâmu laiku (jo man nav izauguði gudrîbas zobi, un, kad tie augs, var radît problçmas).
4. Liku Dzirciema ielâ.
stabu iela labakaa vieta.. tur liku nesaju tikai 7 menesus pec tam platiti 5 menesus tika rauts 1 zob un tagad izsaktas vnk idelai :) takaa liec stabu ielaa dakterites arii labas
brrrrrr - paldies par ieteikumu. Es ar domaju doties uz stabu ielu. Tu liki stabu iela 9? Tiesi kur - Bçrnu zobârstniecîbas poliklînika vai Diennakts zobârstniecîba? Un cik Tev tas prieks viss kopa izmaksaja?

P.S.Paldies visiem par info! :)
jaa liku stabu 9 tiesi bernu zobarstniecibas poliklinikaa. maksaja 300 ls brekets ebiem zokliem un platite augszoklim 30 ls un apkaszoeklim 15 ls. salidzinajumaa ra citam vietam ir ljoti leti
A cik maksaa tikai apakshejai zobu rindai uzlikt breketes?
kada atshkiriiba starp keramiskaam un metaliskaam?
vienam zoklim maksaa 150-250 ls skatoties kadaa vietaa. letakais ir stabu ielaa
keramiskas nau tik ljoti redzamas jo ir zobu krasaa bet maksaa arii 2x dargak, metaliskas ir vnk metala krasaa un maksaa arii salidzinosi letak ka ajau teicu tie 150 ls vienam zoklim
brrrr - pierakstijos jau Stabu iela uz pirmo konsultaciju pie dr. Vanadzinas. :) Starpcitu - cik ilgi Tu nesaji breketes? Un tas platites ir tikai pa naktim jaliek vai visu laiku janesa un cik ilgi? Nav problemas ar runashanu, kad vinas ir ieliktas? (slupsteshanu)
brrrr - aizmirsu vel pajautat - ka ir ar eshanu, kad ir breketes? Ko drikst est un ko ne? Un ka ar brekeshu kopshanu?
Sveiki:
Man ir pieredze brekeshu neesaasanai 30+ gadu vecumaa. Rezultaats - perfekts.
1. Man bija jâregulç abu þokïu zobi. Apakðþoklî - bçrnîbâ bija izrauti divi kaula dzerokïi un zobi stâvçja atseviðíi, kâ veca sçta. Aukðþoklî - gluþi otrâdi nebija vietas un nâcâs izraut abus 5os zobus. Pçc 2 1/2 gadiem - perfekts rezultâts.

2. Pieredzçjis ortodonts zina ko dara, bûs skaista zobu rinda bez ðíirbâm.

3. Ja Tu grauz/griez zobus Tev nepiecieðama platîte, kuru nçsâ naktîs vai palielinâtas slodzes apstâkïos. Laikam visu mûþu. Es nçsâju jau treðo gadu, nograuzu vienu, drîz bûs caura otra.
Iespçjams platîte vajadzîga sâkumâ, pçc brekeðu noòemðanas lai nostiprinâtu rezultâtu, bet man tâ nebija.

4. Ieteiktu netaupît uz breketçm, un likt tâs Dzirciema ielâ! Tu to nedari katru gadu, un ir bûtiski, lai viss bûtu labi. Stabu iela man personiski uzticîbu neizraisa. Runâjot par materiâla izvçli - es ieteiktu izvçlçties lçtâko - metâla variantu. Es pats paòçmu keramiskâs, un to noþçloju. Smukâk un lçtâk - metâla un krâsainas gumijas.

Lai veicâs!!!

Liels paldies par informaciju!
jaa vanadzinja pati labakaa :D
kaa jau teicu breketes nesaju 7 menesus. no sakuma kadus 3, 4 menesus platite ir janesa visu laiku pec tam tikai pa dienu un pec menesa laikam tikai pa naktim. tas viss notiek pakapeniski. sakumaa platite sausmigi traucee bet tas ir tikai paris dienas kamer pierodi pirmas 2 dienas tu noteikti slupstesi jo mutee nau ierastais lielums.. kkas tur tomer traucee, kamer mele pieradis. nekaa sausmiga tur nau. nu nevajadzetu est neko sausmigi cietu piemeram riekstus jo breketes tomer var nolaust, bet man nau gadijies nevienu reizi vinjas nolaust. takaa uz prieksu ejiet pakal saviem skaistajiem zobinjiem :)
paris ieteikumi:
runajot par dzirciema ielu un stabu ielu ir ljoti liela atskiriba. mana draudzene arii lika dzirzciema ielaa un ljoti to nozeloja jo vinjai jau iet 2 gads kaa vinja nesaa bet teica ka vajadzes tikai 1 gadu. pagaja tas viens gads teica ka nonems nakamenes. nakammenes teica to pasu un taa jau vinji velk garumaa to jau 2 gadu. stabu ielaa pateica tiesi laiku cik ir janesaa un miers.. un nav jasaceras uz to ka tiesi rit nonems. dzirzciema ielaa nevajag nesat platiti tur kkada cita "figna" ko pec breketem vajag nesat un man teica ka platite ir daudz labaka un ertaka.
nu skatities pasi kaa velaties, bet tomer iesaku stabu ielu
Tad, ja tikai viens zobs izaudzis nepareizi, arî breketes liek pâr visu þokli? Jo pârçjie zobi perfekti.
var jau likt tikai platiti bet taa regulee tikai sakodienu nevis tiesi zobu formu. jaskatas pec "situacijas" tavaa mutee :) ja tas viens zobs ir parak nepareizs tad jaa jaliek breketes visam zoklim
Man Stabu ielaa uzstaadiija pavisam nepareizu diagnozi, un ja es piekristu aarsteeshanai, tad rezultaas vareetu buut neprognozeejams. Dzirciema ielaa tomeer ir krietni vairaak aparatuuras diagnostikai, un arii krietni lielaaka pieredze un maaciibu baaze, liidz ar to, ir lielaaka uzticiiba :)
man ir pieredze ar platiiteem pusaudzha vecumaa un patreiz ir breketi.

kad lika pirmo platiiti, zobi bij dikti shkjiibi --> ieliekot plati, mutes dobuma augstums samazinaajaas gandriiz uz pusi - pirmo dienu shljupsteeju, neviens neko no manis teiktaa nesaprata :D bet meele aatri pierada pie jaunaas platibas un jau naakamajaa dienaa ar runaashanu viss bija kaartiibaa :))

vienu zobu ar plateem sareguleet nebija iespeejams, taadeelj tagad [kopsh pag.gada beigaam] uzlikti breketi.
runaashanu, eeshanu netraucee. lai gan ja grauzh cietus kjiploku grauzdinjus, var atlauzt breketus [vienu izdevaas].
man ir metaala [ar keramiskajaam jaastaigaa ilgaak, turklaat taas vienalga ir redzamas uz zobiem, loks arii redzams - nav veerts maksaat stipri vairaak], bet shitaam gumijas neliek.

peec peedeejaas plates nonjemshanas teica [jau LV bij paraadiijushies breketi], saciija, ka pie breketu likshanas buus jaarauj 1 zobs aaraa. kad gaaju likt [daudzus gadus veelaak], uztaisiija rgt un secinaaja, ka varees iztikt bez raushanas. cik ilgi jaaneesaa - neprasiiju. kad buus ok, tad nonjems.

=============

1) nezinu. jaa.
2) visticamaak - smuka zobu rinda. jo zobus var sabiidiit ar breketiem taa, lai sprauga [ja taada vispaar paliek] nebuutu redzama.
3) es iedomaajos, ka taada pati kaadu neesaa pie reguleeshanas - jo tad jau arii ir peedeejais posms, kad vairs neregulee, tikai notur uz vietas - lai zobi neatgriezhas vecajaas vietaas. ilgums droshi vien saistiits ar to, cik lielaa meeraa zobi tika paarvietoti. runas defektiem manupraat nav jaabuut.
4) nez, es liku SI.
Tad, ja tikai viens zobs izaudzis nepareizi, arî breketes liek pâr visu þokli? Jo pârçjie zobi perfekti.


visu nee. ja ir gudriibas zobi izaugushi un neviens zobs nav izrauts, tad zhoklii ir 16 zobi, bet breketus liek uz 12 - no pirmaa liidz sestajam.

ja tas viens ir aarpus rindas, tad var ar plati iestumt rindaa. ja ir nepareizaa lenjkjii - tad ir jaaliek breketus.
Nevienam neiesaku iet uz stabu ielu paziiistu cilveekus,kuri iet pie vanadzinjas un ir vnk nelaimiigi....

tas,ka kaadam viss notiek 7 meeneshos( visi zobi iztaisnojas) tas nenoziimee,ka tev arii uz reiz viss buus labi....
iesaku iet uz zobaarstnieciibu briiviibas 103....vai arii dzirciema..shiis manupraat vislabaakas...

labaak piemaksaa kaadu simtu klaat nekaa mokies stabu ielaa...
man veel breketes nav liktas bet liks jau naakamajaa meenesii!!! ieshu es uz stabu ielu jo tur taas cenas zemaakas un mans aarsts ar kuru es iepazinos pavisam citaa kliinikaa izklausaas tiiri sapraatiiga!!! un te taa lasot visu sho cilveeku sarunas kura tad ir labaaka iestaade kur likt breketes sapratu ka laikam jau tas rezultaats gan nav atkariigs no aarsta bet gan no zombiem (protams ir dazhi iznjeemumi kur lasiiju ka meitenei gribeeja laust zhokli lai sabiidiitu 1 spraugu ) !
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 20?
Ziņa: