Iesakiet labu zobârstu ar normâlâm cenâm

Aizsāka Lailucis 23 

Lailucis 23
Iesakiet labu zobârstu ar normâlâm cenâm
13.03.2008 09:59
Iesakiet labu zobârstu Rîgâ, bet, lai nav astronomiskas cenas. Tâ lîdz 30 Ls par viena zoba plombçðanu (ar baltâm plombçm):))

Nesen pie viena biju, man par divâm plombçm ap 90 Ls paprasîja.:(( Nezinu, varbût tagad visur tâdâs cenas, bet man drusku pa traku likâs???
Tad jau sanâk 45 ls par vienu. Un tas jau nav dârgi. Brauc uz mazpilsçtu, tur dabûsi pa 10 ls:)
Re: Iesakiet labu zobârstu ar normâlâm cenâm
13.03.2008 19:55
gija Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tad jau sanâk 45 ls par vienu. Un tas jau nav
> dârgi.

nav arî lçti...
Re: Iesakiet labu zobârstu ar normâlâm cenâm
14.03.2008 18:12
Manuprât normâli ir atdot par vienu zobu tâ- 20-25 Ls, protams, ja gadâs zobs, kuram nepiecieðami vairâki seansi, tad gan sanâk uz 1 zobu iztçrçt ap 60.. bet tas jau tikai gadîjumos, kad jâarstç kanâls, jâpilda utt... Parastai laboshanai par zobu atdot Ls 45 ir par traku..
Re: Iesakiet labu zobârstu ar normâlâm cenâm
15.03.2008 07:30
ja jaarstee kanals tad ir arii jaatjauno zoba kronja dalja un jaauzliek kronis. nu nekaadiigi nesanaaks 60Ls
Re: Iesakiet labu zobârstu ar normâlâm cenâm
19.03.2008 21:01
klau, pastâsti, zb, ko tad îsti nozîmç "kanâla ârstçðana".. tad es varbût pat nezinu.. nu man piemçram bija tâ -
1.reize- zobu paurbj, zobam izòem nervu, uzliek zâles.
2.reize - izurbj zâles, iztîra kanâlu, sapilda kanâlu, uzliek zâles.
3.reize - noòem zâles, uzliek plombi.
Katra reize ap 20 Ls..

Kâ izpauþas kanâla ârstçðana?

Un otrs jautâjums, ar ko pilda to kanâlu? Ko tur îsti liek iekðâ? Un kas notiek ar tâdu zobu vçlâk, vai viòð paliks tumðs un bûs trausls? vai arî var nokalpot vçl ilgi un laimîgi?

Thx par atbildi..



Edited 1 time(s). Last edit at 19.03.2008 21:01 by bruute.
Re: Iesakiet labu zobârstu ar normâlâm cenâm
19.03.2008 21:51
vienkaarshoti kanaala aarsteeshana buutu - zobaa sameklee kanaalus, iztiira, dezinficee, sapilda ar gumijotu vielu (gutapercha). tas var aiznjemt 1-2 citreiz vairaakus piegaajienus. peec tam zobs ir jaatjauno - plombe, vai kronis.

ja pareizi saarsteets zobam nevajadzeetu palikt tumsham vai trauslam. var saluuzt daudz vieglaak jo no zoba pasha nekas nav palicis paari. un var kalpot liidz muuzha beigaam, ja pareizi kopj un regulaari apmeklee zobaarstu...
Re: Iesakiet labu zobârstu ar normâlâm cenâm
19.03.2008 22:43
Skaidrs, tâtad tur zobâ saliek gumijas.. Redz, dakteris procesa laikâ jau nestâsta, ko tur dara, es tik redzu, ka kaut ko liek iekshaa, bet interese radaas, ko.. un vai tas, ar ko to zoba kanâlu sapilda, ar laiku nesabojâjas... :( kad sapildija man to zobu, tad vel ar kaut ko piesvilinaaja... nu vismaz duumi kuupeeja, kas tas bija? :) Un vai ir normaali, ka tas zobs, lai arii bez nerva- taatad nedziivs, tomeer, peec kanaala sapildiishanas, uzkozhot ir juutiigs..?
Re: Iesakiet labu zobârstu ar normâlâm cenâm
19.03.2008 23:59
piededzinâja (nogrieza) gutaperèas tapiòas.

ja pildîts zobs ir jûtîgs (uzkoþot) uzreiz pçc sapildîðanas - tâ tas var bût, kaut gan ja dr. dara visu pareizi un ievçro sakòu garumus, tad tas notiek reti.

ja pildîts zobs kâdu laiku pçc pildîðanas bija ok, bet pçc tam palika jûtîgs uzkoþot - tad tas nozîmç, ka zem saknes(-nçm) ir iekaisums, un zobs ir jâpârârstç (jâpârpilda kanâli).
Re: Iesakiet labu zobârstu ar normâlâm cenâm
20.03.2008 17:28
un kâ tas notiek, tâ pârpildîðana? Kâ tad to visu atkal dabû ârâ? Jo procesa laikâ likâs, ka visu tur sapilda un pçc tam vçl pieblîvç, nu iespiedz tâ, lai viss ir blîvi kopâ.. Vienkârði, man pirmo reizi pildîja kanâlu, tâpçc man ir daþâdas neskaidrîbas.. Nu man jau ðíita, ka to sakòu garumu un visu dr.kârtîgi pçtîja, jo taisîja vairâkus rentgenus, bakstîja ar adatu, taisîja rentgenu ar adatu iekshaa, lai redzeetu, cik grarsh kanaals... bet par to es visvairaak baidos, kaa lai zina, ka tur viss ir sapildiits kaa naakas.. Uzkozhot joprojâm tas zobs ir jûtîgs..
Otrs ir tas, ka blakus zobam ir pamatîgs caurums, tâpçc varbût tâ jûtîba arî izstarojas no tâ... bet ei nu tu sazin.. Runa ir par augsheejaas rindas 5-to zobu (to sapildîja). Ceturtajâ ir vçl caurums..un man ir nelaba aizdoma, ka arî tam bûs jâpilda kanâls... :(
Re: Iesakiet labu zobârstu ar normâlâm cenâm
20.03.2008 22:40
izòem ârâ to gutaperèu (ar spec. urbjamo un ar tâm paðâm adatâm, ar ko kanâlu plaðinâja), atkal kanâlus apstrâdâ, paplaðina vçl, ieliek uz nedçïu-divâm kalcija hidroksîdu kanâlâ (dezinfekcijai), un tad pilda, rûpîgi ievçrojot saknes garumu.

vçl viena metode ir saknes gala rezekcija (nogrieðana), bet to pielieto tikai tad, ja zoba pildîjums rentgenâ ir blîvs un adekvâts, tomçr progress uz labo pusi nav tam iekaisumam.

neuztraucies, gan jau pçcpildîðanas sajûtas pâries, galvenais, lai neatkârtojas :)
Re: Iesakiet labu zobârstu ar normâlâm cenâm
20.03.2008 22:55
paldies, puce :)

ceru, ka bûs labi.. galvenais to blakus zobu salabot, tad jau varbût nebûs tik izteikta jûtîba.. ehh.. nu ko, dzîvosim - redzçsim.
Par to, cik dakteris bûs rûpîgs kanâla apstrâdâðanâ un pildîðanâ jau atliek tikai minçt, to jau nekad nevar zinât iepriekð..
Re: Iesakiet labu zobârstu ar normâlâm cenâm
21.03.2008 01:27
...arî Tavas imunitâtes spçjas ir kas tâds, ko nekad nevar zinât iepriekð ;) veiksmi!
Es menesi atpakal gaju pie Dr.Brencenas Sadovnikova iela 20.Pierakstijos 3 dienas ieprieks.Cenas loti demokratiskas 2 zobus sablombeju par 10,- Ls katru un divus par 15,- ls ari katru.Telpas tiras un patikamas.Pati zobarstniecibas tehnika ari likas tiri laba limeni.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 13?
Ziņa: