Pulpîts

Aizsāka Velosipçds 

Pulpîts
27.12.2008 00:59
Lieta tâda, ka pirms gada bija ielaists kariess, vai pat pulpîts, atceros, ka tîrîja nervu kanâlus, saplombçja, un it kâ bija ok. Tâ kâ neesmu diez ko nasks zobârsta apmeklçtâjs pârstâju apmeklçt zobârstu, lai arî bija vçl mazi caurumiòu. Arî nevaru lepoties ar regulâru zobu tîrîðanu, sâku darît to, kad zobu jûtîgums sâk likt par sevi manît. Kâdu mçnesi atpakaï sâka sâpçt saplombçtais zobs, tâ pulsçjoði, cik nopratu - pulpîts. Beidzot esmu noskaòojie, ka ilgâk vilkt garumâ nav jçgas. Mani interesç, vai tas ir pulpîts un cik aptuveni varçtu izmaksât ârstçðana. Paldies jau iepriekð.
Re: Pulpîts
27.12.2008 01:24
pulpiits vispaar iespeejams zobam ar iztiiriitiem kanaaliem?

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Pulpîts
27.12.2008 11:56
pulpîts ir iekaisis, bet dzîvs nervs zobâ (liela cauruma gadîjumâ, piemçram). zobam ar iztîrîtiem kanâliem var bût periodontîts - iekaisums zem zoba saknes(-çm). kad tas ir hroniskajâ stadijâ, nekâdi simptomi nav; bet kad paasinâs, tad zem zoba veidojas strutas --> sâpes un pietûkums, var bût arî pulsâcija (kâ jau jebkurâ iekaisuðajâ vietâ).

izskatâs, ka Tev vajadzçs ârstçt tam zobam kanâlus no jauna (ja tas ir iespçjams). izmaksas ir atkarîgas no klînikas, kanâlu skaita, darba sareþìîtîbas utt.; labâk aizej pakonsultçjies, uztaisi Rtg, un tad jau apmçram Tev pateiks ko tur var darît un ko nç un cik maksâ.
Kurmis
Re: Pulpîts
05.01.2009 19:06
Man pirms iesâpçjâs kâdiem 5 gadiem aizplombçts zobs, vienu nakti pasâpçja, pçc tam daþâs dienâs izveidojâs apsârtums uz smaganâm, sâp tikai ja uzspieþ. Vai ðâds zobs ir ârstçjams ?
Re: Pulpîts
05.01.2009 21:54
neredzot gruuti teikt bet visdriizaak ka jaa.
Re: Pulpîts
05.01.2009 22:13
Kurmis:

ja zoba kanâli ir pildîti, [gandrîz] viss bûs atkarîgs no tâ, vai izdosies to iepriekðçjo pildîjumu izòemt. ja zoba kanâli pildîti nav, tad bûs vieglâk :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 22?
Ziņa: