priekšējais kustās

Aizsāka Cerība 

priekšējais kustās
25.06.2009 14:43
Mans otrais priekšējais zobs sen jau ir palicis bez nerva(nedzīvs), nesen uzkodu uz tā cietu ēdienu, un viņš sāka kustēties. sen jau domāju nomainīt vai uzlabot šo zobu, jo tas ir tumšs salīdzinoši ar pārējiem, bet bija bail zaudēt zobu priekšā, kā nekā nedzīvs bet savs. Palasīju, ka iespējams būs jārauj ārā un jāliek implants, gribēju pajautāt, vai man to laiku līdz implans ieaug vajadzēs staigās bez priekšējā zoba?? Vai arī ieliks kaut ko pagaidu?? Varbūt kāds arī no savas pieredzes varētu mani uzmundrināt, paldies!
Re: priekšējais kustās
26.06.2009 12:51
vai nu saknes vertikāls lūzums (tad raus), vai nu vnk izkustējies un nostiprināsies atpakaļ, vai nu zem tā ir akūts iekaisums un tāpēc kustās.

protams, ieliks pagaidu protēzīti.
Puce, nedzīvs zobs arī var nostiprinaaties? Un ja nostiprināsies, kā šo zobu varētu uzlabot, jo tas ir tumšāks par pārējiem?
Re: priekšējais kustās
27.06.2009 13:48
nu ja viņš ir tā kā "izmežģīts", tad var nostiprināties neatkarīgi no tā, dzīvs vai nedzīvs.
ja kustās dēļ iekaisuma zem saknes, tad pēc tā izārstēšanas (kanālu terapija) vai arī kad iekaisums pāriet atpakaļ hroniskā stadijā, kustīgums arī pāriet.

tumšu nedzīvu zobu var:

-balināt
-pārklāt ar gaišāku plombējamo materiālu (kompozīta plāksnīte)
-uzlikt keramikas plāksnīti
-uzlikt kroni (ja zobs ir nedzīvs un stipri noplombēts, tas ir vislabākais variants)
Biju pie ārsta poliklīnikā, uztaisīja rentgenu, tas mans zobs ir kaut kur pusē ielūzis. Vai var pusi šī zoba nolauzt un uz palikušā uztaisīt implantu?un vai tas būs labāks variants, nekā zoba pilnīga izraušana? Domāju labāk braukt uz stomatoloģijas institūtu, cerībā uz labākiem speciālistiem, jo vietējā poliklīnikā radās nedrošs iespaids par ārstiem:( Tad man uzreiz pierakstīties pie protēzista vai ķirurga?
pucitei!
Re: priekšējais kustās
06.07.2009 13:37
Saki lūdzu, vai kroni var uzlikt lielajam (6.) zobam, no kura palikusi viena maliņa, apmēram 4 mm augsta un sakne? Ko tur vispār var izdarīt, jo raut nepakam negribu:(((
Re: priekšējais kustās
08.07.2009 22:12
Cerība Rakstīja:
-------------------------------------------------------
Vai var pusi šī zoba nolauzt un uz
> palikušā uztaisīt implantu?

implantu liek kaulā tai vietā, kur zoba nav nemaz.
izklausās, ka lūzums ir vertikāls - tādos gadījumos parasti prognoze ir slikta (ja nu vienīgi lūzuma līnija iet tikai dažus mm zem smaganas)

Tad man uzreiz
> pierakstīties pie protēzista vai ķirurga?

protēzista. viņš izvērtēs situāciju un pateiks, kas jādara, lai veiksmīgi saprotezētu.
Re: priekšējais kustās
08.07.2009 22:14
pucitei!:

var uztaisīt inleju, un uzlikt kroni (tas viss, protams, pie nosacījuma, ka saknes zobam ir labas un tas nav galīgi nopuvis :) )
Manam zobam tomēr tagad taisa inleju un kroni liks. Nu,kādu laiku nokalpos...
Re: priekšējais kustās
11.08.2009 00:15
Man atkal 6.zobs (NEDZĪVS)un sāpēja.net rentgenā nekādu iekaisumu vai lūzumu neredzēja.Tagad izņēma ārā to plombi,ielika citu pagaidu un teica,ja pēc 2 ned.vēl sāpēs ta jārauj laukā.
A kas vispār var būt par iemesliem sāpēt tādam zobam?
kā vispār notiek tāda implanta ievietošana un cik apmeram izmaksā?
Re: priekšējais kustās
11.08.2009 09:43
ups:

nerauj, aizej uzklausi vēl citu ārstu viedokli par savu zobu. nesteidzies - izraut var vienmēr, bet ielikšana pēc tam būs dārga un sarežģīta - piem., Tevis pieminētais implants var maksāt pie 1000, un ir jāurbj žoklī caurums, lai ievietotu tur mākslīgu sakni...
Re: priekšējais kustās
11.08.2009 13:27
ups
Iemesli var būt visdažādākie, t.s. neiralģija, kad patiesais sāpju iemesls ar zobu nemaz nav saistīts. Tiešām uzklausi vēl citu dr. viedokļus.
vai ir iespeejams uztaisiit pagaidu kroni ja ieleik implantu? negribas staigaat bez prieksheejaa zoba!
Re: priekšējais kustās
06.10.2009 20:16
ja nevarees, iedos taadu kaa mazu platiiti ar 1 zobu vai meegjinaas "piekabinaat" blakus zobiem. bez zoba nebuus jaastaigaa.
huuuuu.. tas lab :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 8?
Ziņa: