briesmīgi daudz problēmu ar nesmukiem zobiem

Aizsāka lola34 

Jau ilgāku laiku nomoka priekšējo zobu ārējais izskats. Zoba lielākā daļa esot plombe, kas ielikta bērnībā (atceros, ka bija priekšā baigi lielais caurums izdrupis) tā man skaidroja zobārste, un to viņa baidoties pat kustināt. Problēma ir tāda, ka ļoti skaidri ir redzama tumša robeža starp plombi un zobu, pats zobs ir dikti dzeltens un tumšs. Kā vienīgo iespējamo risinājumu man ieteica keramikas plāksnīšu uzlikšanu (būšot jāliek VISMAZ uz 4 priekšējiem zobiem, lai izskatītos daudzmaz normāli), tomēr palasot atsauksmes par cenām, saprotu - tas nav man pa kabatai un tuvākos 10 gados noteikti arī nebūs. Šodien izlasīju kaut kur, ka esot tāda lieta, kā heliopārklāšana?? Ļoti gribētu uzzināt, kas tas par zvēru, kādi plusi mīnusi, un kādas varētu būt aptuvenās izmaksas?
Problēmas sagādā arī tas, ka zobi ļoti trausli, ir gadījies, ka uzkožot kaut kam mazliet cietākām, vienkārši nošķeļās puszobs, līdz ar to dikti salaboti un plombēti. Lietoju gan fluora tabletes, gan dzeru kalciju, bet...neliekas, ka uzlabotos :(
turklāt pēdējā laikā ap zobu kakliņiem sāk parādīties tumša josla, uz dažiem tie ir atsevišķi dzeltenbrūni pleķīši , bet vienam zobam izskatās vispār, ka viņš maina krāsu.
Varbūt ir kāds, kas var sniegt padomu?
Re: briesmīgi daudz problēmu ar nesmukiem zobiem
20.08.2009 19:12
cik saprotu lielaa probleema ir ar vienu zobu.
helio plombes , paarklaajums utt. ir tas kas tev tur jau ir. ja tas visu laiku druup un luuzt vajag uzlikt kroni kas visu saturees kopaa. ciaadi gabalu pa gabalam un no zoba nekas nepaliks paari.
ja nav liidzeklju 4iem zobiem, uzliec vismaz tam vienam jo tuvaakajos 10 gados no taa nekas nepaliks paari. un tad buus daudz lielaaki izdevumi taa aizvietoshanai.
Re: briesmīgi daudz problēmu ar nesmukiem zobiem
20.08.2009 23:00
plāksnītes zobu nenostiprinās. liec tam vienam kroni (ja maciņš paplāns, tad kaut vai plastmasas), lai zobs pavisam nenolūzt, bet pārējos pēc tam vari pārklāt ar heliomateriālu, pieskaņojot krāsu.

tumša robeža starp plombi un zobu var būt 2 veidu - šķirba starp plombi un zobu un plombes mala, aiz kuras aizķērās pigmenti. tas otrais variants ir bieži sastopams un kā likums ir likvidējams pāris minūšu laikā, pulējot plombi.
Nē, ar priekšējiem zobiem ir tīri vizuālas problēmas, tie par laimi (tpū, tpū, tpū) ir diezgan stipri un nedrūp. Trakāk ir ar acu zobiem, ja tā tos sauc - katram kā likums ir nolūzis vismaz pa gabaliņam :(
Vairāk mani uztrauc plankumi uz zobiem, iepējams tie radušies no smēķēšanas? Un par to heliopārklāšanu priekšējiem zobiem - cik aptuveni tas varētu maksāt 1 zobam un kur to ir iespējams izdarīt (neesmu no Rīgas, tāpēc īsti nezinu).
Drusku palasīju, šis pārklājums it kā ātri noberžoties un ļoti bieži ir jāatjauno?
Re: briesmīgi daudz problēmu ar nesmukiem zobiem
21.08.2009 19:16
nu tad pagaidaam saved kaartiibaa acu zobus.

ja smeekjee, tad heliopaarklaajums paliks dzeltens ljoooti aatri - buus veel sliktaak ar esteetiku kaa tagad.
Re: briesmīgi daudz problēmu ar nesmukiem zobiem
21.08.2009 21:47
ja tie plankumi nav no dzimšanas, bet ir iegūti, tad tie var būt vai nu no smeķēšanas utml.,( un tad tos var notīrīt higiēnists), vai nu tie var būt kariesa sākumstadija (tajā vietā ilgi bija aplikums), tad var tikai aizplombēt.
Man liela probleema ar zobiem....priekseejiem...
kaadu 1 gadu neapmekleeju zobaartu un ir izdrupusi skirba ritiiga ..tagad noteikti dosos pie zobaarsta,bet nezinu kur ?????
un doma ir raut laukaa un likt (veselus vietaa) ... un gribeetu zinaat izmaksas ar.... (tikai ne Riigaa) .... jo nu izskataas drausmiigi pat kauns sarunaaties ar cilveekiem.... :( :( man 19 gadi.
Re: briesmīgi daudz problēmu ar nesmukiem zobiem
17.09.2009 09:21
Agnese 19, kamēr var labot - neko nerauj, vēlāk nožēlosi.
likt jau var arī bez raušanas - ja zobi nedzīvi un/vai ļoti noplombēti, tiem virsū var uzlikt kroņus, piemēram, bet ir jābūt uz kā likt.
raut var tikai pavisam bezcerīgus zobus.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 22?
Ziņa: