Vai z kanāli obligāti jāplombē?

Aizsāka Mazule 

Mazule
Vai z kanāli obligāti jāplombē?
28.03.2010 00:58
Sveiki :) Sen atpakaļ gāju salabot zobu,viss ok ielika plombi ar skrūvīti,tagad gāju pārbaudīties uz zobārste saka,ka neesot aizplombēti kanāli(taisīja rentgenu) tam zobam,saka ,ja negribot pazaudet zobiņu jāpārtaisa plombe...Hmh ja viņai taisnība nezin kāpēc pirms man sataisīja cap ļap?! Gribās uzzināt vai tiešām jāpārtaisa,it kā ticās,bet gribās pārliecināties tāpat! :)
Re: Vai z kanāli obligāti jāplombē?
28.03.2010 13:03
nedzīvam zobam kanāliem ir jābūt sapildītiem, citādi ir liela varbūtība, ka izveidosies iekaisuma process zem saknes.
Eila seila
Re: Vai z kanāli obligāti jāplombē?
28.03.2010 13:13
Bet es nesaprotu, kas par lietu. Gan man, gan tepat forumā tik bieži ir šis: aizeju pie citas zobārstes, kanāli nav sapildīti līdz galam. Tas nozīmē, ja visu laiku ej pie tās pašas zobārstes, tad visi citi kanali arī nebūs aizpildīti līdz galam?
Es nesaprotu šo kanālu pildīšanas tehniku, iekš kā rodas brāķis. Jebšu CAP - ĻAP? Kaut kādi paņēmieni ir, kurus jāapgūst zobārstam? Vai rentgens ik pa laikam kanālu pildīšanas procesā?
Re: Vai z kanāli obligāti jāplombē?
28.03.2010 13:39
Eila Seila:

Rtg, apeks-lokators, kvalitatīvi instrumenti, pareiza instrumentu izvēle un apstrādes tehnika, pieredze.
Re: Vai z kanāli obligāti jāplombē?
28.03.2010 13:39
...un sirdsapziņa! :)
Re: Vai z kanāli obligāti jāplombē?
29.03.2010 00:04
Nu man sablombēja divus zobus.. un dakteriite pirms zoba labošanas uztaisīja rentg kā viss izskatās tajā zobā un visu kārtiigi izskaidroja...pēc pabeigtā darbiņa uzstaisīja vēl rentgenu zobam parādīja un pastāstīja katru sīkumi kā tie kanāli pildīti, kā izskatāaas utt. :) pēc gada tik atkal jāpārbauda..
Un Liels paldies dr. :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 5?
Ziņa: