Veģetatīvā nervu sistēmas disfunkcija

Aizsāka Binnia 

Jâ, man vçl arvien grûti pieòemt,ka tâ veìetatîvâ distonija iet kâ pa celmiem...
Liekas, ja jau ir labi - tad jau bûs ok...Bet tad tevi aiz stûra gaida kâds "pârsteigums!"
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
02.07.2008 11:03
ir veerts teereet laiku un kaadu briidi tos "paarsteigumus" apstraadaat diezgan smalki. taas ir kaut kaadas asociaacijas, jo reaalas briesmas jau Tev nedraud. tie ir pagaatnes sveicieni. kaadi -- shis ir tas slavenais darbs-ar-sevi...

katram tur buus savs.

ir veerts pagremdeeties atminjaas par savu beerniibu... tur veidojas pamats gan gruutiibaam, gan veiksmeem. gluzhi kaa eekas pamats. protams, ir citas eksistenciaalaakas pieejas shiem jautaajumiem, bet taas es nepaarzinu, taapeec nevaru neko dizhu ieteikt. nav uz savas aadas justs.

ir sen zinaams fakts, ka dazhaadu trauksmju mociiti ljaudis reaalaas briesmaas meedz buut pat varoniigaaki nekaa citi. tas tad buus vnk atkariigs no iedzimtaa nervu sisteemas tipa.
Man ir bijusi liidziga situaacija, no saakuma paradiijas reibonji, slikta dusa, lielas galvassapes, ta tas turpinajas lidz bij jadodas uz parbaudem, bet neko neatrada, un tad man diagnoze uzstadiija sho slimiibu...kadu laiku dziivoju uz antidepresantiem bij nedaudz labaak, bet ta labi periodi mijas ar sliktiem, gadas lekmes ar milziigu elpas trukumu un sajuutu ka teju teju nomirshu, ir bijushas daudzreiz domas par pashnaaviibu no vienas puses neveelos to dariit bet no otras puses ir gadiijumi kkad veelos, ljoti biezhi ir bailes paranoja..dazreiz taa visa iespaidaa graizos, ko lai iesaak, kaa lai ciinaas????
Re: Veģetatīvā nervu sistēmas disfumnkcija
05.07.2008 12:16
Jaa, uzlabosanaas ir viena nenoturiiga lieta pie VD..... Sodien vakaraa jaaiet ciemos, un jau tagad juutu trauksmi, kas buus veelaak...Apsveru domu par Lexotanil, bet jums nav bijis taa, ka peec Lexotanil iedzersanas kluust veel launaak?
Kā jūs panesat karstumu,jums karsts laiks netraucē?Es nevaru ciest karstumu,pirms slimošanas lieks ka īpaši netraucēja,bet tagad ja pāri pa 20 grādiem tad man nevisai,mazliet uztraucos,ka nepaliek tai saulē slikti.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
05.07.2008 22:43
Man ir bijis gan slikti, bet tas gan bija Horvâtijâ, kad bija ~ 35 grâdiem, bet nu toreiz nevarçja saprast, vai nu man tieðâm palika slikti ar sirdi, vai tâ bija vienkârði tâda sajûta :(,
man liekâs gan, ka 20 grâdos nu nekâdi nevar palikt slikti :) tâs ir iedomas un fantâzijas.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
05.07.2008 23:14
reizeem var palikt slikti arii no domaam, ka kljuus karsts... cepuriites, veesa uudens pudeliites, gaishas, vieglas dreebiites...
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
06.07.2008 10:48
Vakar Lexotanil vietaa iedzeeru divas glaazes viina, bet palika tik slikta duusa, ka vispaar nekur neaizbraucu...:(
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
06.07.2008 12:07
a varbuut Tu nemaz neveeleejies tur braukt tikai nemaaceeji/negribeeji to pamatot?

a ja paliek slikti, tad ir likumiigs iemels nedoties... taatad jaaizdara kaut kas, lai paliktu slikti...

reizeem videejais aritmeetiskais distonikjis dara lietas un piespiezh sevi apmekleet pasaakumus, kas nesagaadaa ne vismazaakaa prieka un kur videejais aritmeetiskais parastais pilsonis nemaz nemeegjinaatu doties... varbuut kaadas nepatiikamas asociaacijas, atminjas...

bet distonikjis komplekso, ka nedriikst nevienu aizvainot... ko citi domaas...

es nesaku, ka tieshi taa bija ar Tevi, vnk pashai ir bijis liidziigi...

jebkuraa gadiijumaa -- ja negribas iet uz kaadu pasaakumu, ir veerts padomaat par iemesliem...

_________________________________________________________________________


Neurotic is a man who builds a castle in the air. A psychotic is the man who lives in it. A psychiatrist is the man who collects the rent. ~ Jerome Lawrence
Sveiki lîdzcilvçki!
Man 40, un sâkâs viss ðis murgs apmçram pirms pâris gadiem. No sâkuma norakstîju to visu uz augsta asins spiediena rçíina, bet pçc tam sâku saprast, ka tâ nav îstâ problçma. Kâ jau lielâkâ mûsu daïa, esmu apstaigâjis gandrîz visus iespçjamos ârstus un diagnoze- vesels kâ rutks (jâpiezîmç, ka lîdz ðim nebiju nedz slimojis, nedz apmeklçjis ârstniecîbas iestâdes vispâr).
Kad uzzinâju par VD, tad sâku meklçt visu iespçjamo info par to un uzdûros Jûsu pieredzes apmaiòai, kas pirmajâ laikâ stipri palîdzçja saprast, ka VD nav nekas nâvçjoðs un ar tâdu domu arî mçìinu dzîvot, krîzes momentos ieòemot 1/2 tabletes Xanax.
...bet pâris dienas atpakaï uznâca lçkme ar baigo asins spiedienu 200/110, kad likâs, ka cauri ir. Ðajâ sakarâ man ir jautâjums pieredzejuðâkiem "kolçìiem"- Vai tâdi simptomi ir gadîjuðies arî kâdam (ai) no Jums un kâdus pasâkumus tad veiciet vai zâles lietojiet?
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
09.07.2008 21:56
pie 200/110 ir jasauc nekavejoties atri. >.>
Frego, kads tev ir normals spiediens un ar kadu ierici izmeriji tos 200?
Normâli turas ap 130/85. un mçrija man âtrie. Jâpiezîmç, ka mani kratîja kâ uz uz lînijdroðkas.
Labdieniò pçc ilgâka laika,

Visu ðo laiku klusçju, jo gribçju redzçt kâds bûs iznâkums visam tam, ar ko nâcâs saskarties.

Pavisam îsi sakot, ðîs pçdçjâs 2-3 nedçïas nâcâs padzîvot milzîgâ stresâ, jo kaut kâ vienlaicîgi vairâkâs dzîves jomâs radâs ugunsgrçki, kas bija jâdzçð. Darbâ tika uzdoti svarîgi darbi, paralçli ïoti nopietna krîze radâs vienâ no paða biznesa projektiem. Sajûta bija tâda, ka visur ir jâbût vienlaicîgi, visam ir jâvelta iespçjami liela uzmanîba, par visu jânervozç un jâsatraucas. Tâpçc visas ðîs dienas nâcâs paskriet no agra rîta lîdz vçlam vakaram.

Situâcija ðobrîd ir mazliet normalizçjusies, bet nu - vçl nâksies pastrâdât.

Man pats galvenais ir tas, ka neskatoties uz visâm ðîm grûtîbâm, es joprojâm neesmu iedzçris ne kripatiòas zâïu. Tâ vietâ centos izmantot citas metodes, ar kurâm atgût daudz maz mieru un labsajûtu. Interesanti, ka lai arî ar cik nepatîkamâm lietâm nâcâs saskarties un lai arî cik problçmas vakarâ bija neatrisinâtas - ar iemigðanu man grûtîbas nav bijuðas. Tik vien, ka no rîta modos pirms modinâtâja.

Savâ ziòâ tas bija un joprojâm ir labs treniòð.

Un es ievçroju vienu ïoti savdabîgu lietu, ka ârkârtîgi nepatîkamâs situâcijâs pârliecîba par saviem spçkiem bieþi vien ir lielâka nekâ ikdienâ, kad ir jâtiek galâ ar salîdzinoði sîkâkâm problçmâm.

Un ievçroju vçl vienu interesantu lietu - lai arî ko es konkrçtajâ dienâ bûtu paveicis un ar kâdâm grûtîbâm bûtu ticis galâ un tâdâ veidâ lîdz vakaram stiprinâjis pârliecîbu par saviem spçkiem, tas viss pa nakti kaut kur pazûd un katra diena ir jâsâk ar krietni zemâku pârliecîbas lîmeni. Ja vakaros, pçc grûtîbâm pilnas dienas ir sajûta, ka nu tik nâkamajâ dienâ varçs gâzt kalnus, tad no rîta pamostoties - no pârliecîbas nav ne miòas un tâ atkal ir jâaudzç.

Tas viss kaut kâdâ mçrâ joprojâm liecina par nestabilitâti, un tâpçc es sâku meklçt vçl jomas, kurâs man sava dzîve ir jâsakârto, jomas kurâs trûkst stabilitâtes un skaidrîbas.

Vienu tâdu atradu - meli un meloðana - pçc savas metodes to sakârtoju un tai paðâ vakarâ sajutos diezgan neierasti sûdîgi, bija tâda sajûta, ka pamats izsists zem kâjâm. No sâkuma nevarçju iebraukt, kas par ðtelli, bet palûkojoties dziïâk sapratu, ka ðî konkrçtâ joma vairâk vai mazâk caurauþ katra cilvçka dzîvi un arî mançjo un laikam apziòai nâcâs pielâgoties jaunajam uzstâdîjumam. Un ja citreiz, sâkot sakârtot kâdu jomu man ir skaidrs kâds bûs mans turpmâkais rîcîbas modelis, tad attiecîbâ uz ðo jomu man ïoti ilgi nâcâs domât, jo nekâdi nevarçju iedomâties dzîvi pilnîbâ bez meliem. Bet ilgi domâjot, risinâjums radâs.
Daudz maz normâla paðsajûta atgriezâs tikai pçc pusotras dienas.

Vçl es secinâju, ka ir jâcenðas kaut kâdâ mçrâ bremzçt sevi. Jo tas, kas mûs sit ârâ no lîdzsvara bieþi vien ir mûsu joòojoðâs domas un sasteigtâs darbîbas. Domas un darbîbas ne tikai attiecîbâ uz negatîvâm lietâm, bet arî pozitîvâm. Un lai dzîvç bûtu lîdzsvars, arî mûsos paðos ir jâbût lîdzsvaram. Tas nenozîmç, ka ir jâkïûst par flegmu. Vienkârði - nav nekur jâskrien. Viss jâdara normâlâ tempâ. Gan fiziski jâkustas, gan jâdomâ normâlâ tempâ. Un man, kas vienmçr ir bijis ïoti aktîvs un nervozs cilvçks, ir ïoti grûti to izdarît. Bet nu - jâmâcâs.

Bez tâ visa es ïoti skaidri saskatu vçl vismaz 3 ïoti bûtiskas jomas, kurâs mana attieksme it kâ ir sakârtota, bet tâ visa praktiska realizâcija dzîvç prasa ilgâku laiku. Pie tâ arî tagad strâdâju un ceru, ka ar laiku izdosies atrisinât arî tâs un tas viss atspoguïosies paðsajûtas stabilizâcijâ.

Jo tieði iekðçji konflikti, iekðçja nesakârtotîba mûsos rada ðîs lielâs paðsajûtas svârstîbas.

Haosa vietâ mums sevî ir jârada kârtîba - tad arî viss izdosies.:)
Frego, man ari sakumposma lekmes laika ir bijis lidzigi augsts spiediens. Galenais par to nesatraucies - no VD un tas simptomiem (pat no spiediena 200) nevienam nekas ljauns nav noticis. Un par tam linijdroskam (ja pareizi saprotu - muskulju spazams) ari man ir bijis kopa ar augsto spiedienu.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
14.07.2008 20:51
Remedy -
Prieks, ka pçc kâda laiciòa, nolçmi padalîties forumâ :):):)

"Jo tieði iekðçji konflikti, iekðçja nesakârtotîba mûsos rada ðîs lielâs paðsajûtas svârstîbas.

Haosa vietâ mums sevî ir jârada kârtîba - tad arî viss izdosies"

Pilnîgi piekrîtu Tev! Es arî patlaban strâdâju pie vairâkâm jomâm...
dusmâm, bailçm ...
kâ es iepriekð rakstîju, laikam esmu paslinka grâmatu lasîtâja, man sanâk vairâk caur psihoterapiju strâdât. Taèu laikam kâda nozîme - kâds ceïð, galvenais ir rezultâts. AD nelietoju jau 8 mçneðus,
no somiòâ esoðajâm zâlçm, kuras daþreiz nâkas pielietot, pagaidâm gan netaisos atteikties, bet kad jutîðu, atteikðos arî no tâm.Mans ceïð arî nav gluds, nâcies gan kâpt uz augðu, gan "nolaisties", bet jo tâlâk eju, jo vairâk sâku saprast sevi un jo vairâk sâku saprast sevi, jo manas bailes, trauksme, visas tâs sliktâs paðsajûtas mazinâs.Bet man lîdzîgi kâ Remedy vçl jâstrâdâ, jâstrâdâ, jâstrâdâ ...
mad no kautkurienes
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
14.07.2008 21:00
...man viens jautâajums - ja visi tâ strâdâ pie sevis, tad par kuru laiku dzîvo???...nav jâstrâda, ir jâdzivo...bet tas tâ, tîri subjektîvi...:)
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
15.07.2008 09:02
mad no kautkurienes-
protams var jau arî neko nedarît un justies sûdîgi un katru dienu forumâ
rakstît tipa: palîdziet ko man darît, es jûtos ïoti slikti, trauksme, mirstu nost, dzeru zâles, bet nepalîdz, esmu vienkârði izmisumâ ..." un tâ tâlâk bla, bla, bla
Ziemeïu Bums
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
16.07.2008 15:37
Klau, es te aizdomâjos - kâ jums ir ar laika apstâkïiem, nu tip 3. medicînisko laika prognozi!? Man piemçram pçdçjâs dienas, kad ir tâds jokains laiks, to apmâcies, to sutoòa nâk virsû gaisa trûkums, galvas reiboòie utt. Nav tâ, ka kaut kâds atmosfçras spiediens arî uz distoniíiem vairâk spieþ?
Ir,ir...:)) Tâpec jau laikam te forumâ ðodien arî ir tâds aktivitâtes iztrûkums, ka visi distoniíi jau gar zemi...:) Es jau arî knapi kâjas velku...:)
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
16.07.2008 18:31
Nu tad man tomçr nav distonija :D
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
16.07.2008 20:36
1. prognoze uz ljauzhiem iedarbojas kudi sliktaak kaa treshaa...
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
16.07.2008 20:45
Tas ir tad, ja zina, kâda ir prognoze.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
16.07.2008 20:48
Nç, tas ir novçrojums 10 gadu garumâ...
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
16.07.2008 21:14
taa ir, aatro izsaukumi riktiigi kaapj pie 1. prognozes...

pie 3. distonikji un depresiivie vnk gulj, tam aatrie nav jaasauc, buus tikai trauceeklis, jo tad ir staavoklis -- "ja juus visi liktu mani mieraa un ietu ellee, tad buutu super"...

ja nu vieniigi panikas leekmes, bet to vairaak veicina sadziive...

_________________________________________________________________________


Neurotic is a man who builds a castle in the air. A psychotic is the man who lives in it. A psychiatrist is the man who collects the rent. ~ Jerome Lawrence
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
16.07.2008 22:29
Nezinu kâ ar prognozçm, bet pilnmçness mani tieðâm ietekmç, uzreiz paðsajûta sliktâka, jûtami trauksme lielâka..
Man gan vairâk liekas, ka tâ sasaiste ar laika tipiem un pilnmçneðiem ir tikai kârtçjâ mûsu paðu radîtâ saite.

Tad tikpat labi man ir saite ar mâkoòu daudzumu debesîs, dienasgaismas spilgtumu, trokðòu lîmeni u.t.t. Vienkârði mçs savu uzmanîbu saistîbâ ar apkârtçjiem faktoriem un pârmaiòâm apkârtçjâ vidç esam tiktâl saspicçjuði, ka brîþiem liekas, ka paðsajûtu ietekmç pat pa logu ielidojusi muða.
Un tâ ir vçl viena lieta, no kuras jâmçìian tikt vaïâ. Pret apkârtçjo vidi un izmaiòâm tajâ ir jâmçìina izturçties neitrâli.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
17.07.2008 10:42
50/50 pa manam...

zinu prognozi -- juutos slikti, nezinu -- juutos ok...

tajaa pashaa laikaa...

atmosfeeras spiedieni trauksmainu un depresiivu rumpiiti ievaino gan... sakaartojas galva, pazuud arii atmosfeeras spiedienu ietekme... cilveeks vienkaarshi kljuust izturiigaaks pret apkaarteejaas vides ietekmi pa visaam liinijaam...

_________________________________________________________________________


Neurotic is a man who builds a castle in the air. A psychotic is the man who lives in it. A psychiatrist is the man who collects the rent. ~ Jerome Lawrence
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
17.07.2008 17:50
Ziòoju: rît ir pilnmçness :D
Kaut kas jau laikam ir, man ir baigâs miega problçmas, ir naktis, kad vispâr ðíiet, neaizmiegu, pilnîgi bez iemesla uznâk stress, tâ kâ asfalta urbis galvâ un nâkamâ dienâ sajûta baisa. Un jocîgi, kad bijusi tâda nakts, paþçlojos citiem, bïâ, gulçt galîgi nevarçju un ïoti bieþi ir tâ, ka citi, kam arî miega problçmas saka, jâ, identiski.
Kaut kad ap pilnmçness laiku tas mçdz bût, bet laikam ne precîzi pilnmçness laikâ. Visu laiku grasos pierakstît tâs reizes un noèekot, v ai nav kâda sakarîba, nav tik vçl sanâcis.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 24?
Ziņa: