uzmanības noturēšana

Aizsāka Antonio 

uzmanības noturēšana
27.06.2011 14:03
Kur un pie kāda ārsta iesakiet iet sakarā ar smadzeņu darbību pārbaudi, izlaist visādus testus utt.
Problēmas kopš dzimšanas, tieši uzmanības noturēšana. Ar uzmanību ir dīvaini. Piemēram izejot testu, kas sastāv no rūtots A4 lapas, kurā haotiskā secībā sarakstīti cipari 1-25, tie jāatrod pareizā secībā. 1. piegājienā 30s, otrajā 50s, trešajā 90s, ar vienu tabulu, ciparu secības nemainījās. Loģiski ka laika rādījumiem bija jābūt pretējiem. Dīvainākais ka trešajā reizē ciparus redzu bet neatpazīstu, smadzenes atslēdzas.
Agrā bērnībā vispār dzīvoju kā pa miglu, līdz ar to sekmes nebija diezko labas, bet ļoti centos. Nomocīja nervu tiki. Pēc dabas dikti nervozs, ir bijis nervu sabrukums, saasināti uztveru apkārtējos cilvēkus. Itkā pēc uzmanības mierīgs, bet iekšēji pretstats. Slienos kat uzmanības deficīta sindroms, bet ne tikai. Pie kā būtu pareizāk vērsties?
Re: uzmanības noturēšana
27.06.2011 17:25
Un kaa tas ietekmee tavu ikdienu?
Re: uzmanības noturēšana
27.06.2011 18:00
Nevaru "iebraukt" sarežģītākās liekās. Prāts takā bloķējās, neļauj aptvert ko sarežģītāku par vienkāršu. Domāju ka nav kautkas kārtībā ar smadzeņu bioķīmiju. Ir apgūtas visātas iegaumēšanas, atrlasīšanas metodes. Uz īsu brīdi var sadzīt galvā zināmu informācijas daudzumu, bet pēc dienas tikpatkā viss izzūd. Vēlos atsākt studijas, bet nav vērts kamēr nebūs atrisināta šī problēma. Trijās jau esmu aplauzies.
Čorvena, pagaidām bez suņa
Re: uzmanības noturēšana
27.06.2011 18:20
mūsu platuma grādos tradicionāli pieejamie ir bioloģiskie psihiatri un dažādu skolu psihoterapeiti.

definīcija "pareizāk" ir ļoti nosacīta lieta, jo pasaulē nav nekā objektīva.

psihiatrija pieradina pie zālēm ar zināmām blaknēm, ir grūti prognozējami rezultāti utt., kvalitatīvākas zāles maksā dārgi. atsevišķām diagnožu grupām valsts sistēmā ir atlaides, bet Latvijā ir psihiatrijas pacientu reģistrs. Sievietēm mazliet citādi, bet vīrietim... man tas vienmēr ir šķitis nepatīkami un necilvēcīgi. arī psihiatri ir visādi; daži ar padomisku domāšanu, kad cilvēkam neko nepaskaidro un neuzskata to par nepieciešamu.

ja ir nauda, tad var konsultēties ar kādu psihiatru privātpraksē, kurš uzklausa vismaz stundu, nevis par 10 min. grib Ls 15 vai Ls 20...

ārstus var nākties mainīt; dažkārt viss ir otrādi: tieši valsts iestādē var atrast gudru un patīkamu speciālistu.

psihoterapija palīdz/ārstē ar vārdu, tikai ilgākā laikā, padārgi (nav nekāda valsts finansējuma), bet bez ķīmijas, izprotot sevi. tur ir daudz skolu, daudz metožu, tāpēc jālasa un jāmeklē pašam.

ir arī visādas meditatīvas prakses, bet vajag labu skolotāju; svarīgi neuzķerties uz lētiem rimeikiem.

dažkārt ļaudīm uzlabojas psihiskais stāvoklis, kad viņi pievēršas kādai reliģijai.

vajag palasīt kādas grāmatas par psiholoģiju un radniecīgām jomām, padomāt, kas pašu uzrunā.

pēc speciālistu vārdiem var taujāt internetā.
Re: uzmanības noturēšana
27.06.2011 20:22
Filozofija un reliģija man ir hobijs, takā ar to vis ok. Reģistriem kategorisks nē. Vienreiz biju pie psihiatra, reti pretīgs tipiņš bija. Caur ģimenes ārstu, vai skaitos jau reģistrā? Doma iet pie psihologa, lai patestē un tad skatīsies pēc rezultātiem ko darīt tālāk. Tikai interesē kur dikti labu meklēt. Ir jau vēl medicīnā kautkādas diagnostikas procedūras.
Čorvena, pagaidām bez suņa
Re: uzmanības noturēšana
27.06.2011 21:09
jautājums ir, kādu dg. psihiatrs noteica, ko Tu sastāstīji un ko viņš ierakstīja savos papīros... kāda viņam filozofija, domāšana.

pēc standarta jebkurš ir reģistrā, kurš ir bijis valsts psihiatrijas kantorī kaut vienu reizi...

varbūt doks noslinkoja, a varbūt nē... to mēs nezinām.

par psihologiem paskaties kpa.lv

http://www.kpa.lv/biedri

tur pie katra psihologa vārda rakstīts, kādus testus viņš veic. nekas diži gudrs jau nu arī tas nav, jo vidēji diezgan burtiska pieeja. Tu vari, piemēram, satraukties, kaut ko saputrot un tests būs, vienkāršoti runājot, slikts... bet var jau izmēģināt uz savas ādas.

normāli būtu iet pie pieredzējuša un tāda, kas nozīmē vismaz divas tikšanās reizes. būs dārgāk, bet jēga un ticamība lielāka. bet Latvijā, kā zināms, psiholoģija ir gluži nesen, un liela daļa no pirmajiem ir vai nu jomu atstājuši, vai jau izmācījušies tālāk par psihoterapeitiem.

psihoterapeits ir drošāk, jo kaut kādā līmenī ir izracies caur sevi (to prasa mācību process). gan jau kāds no viņiem vēl veic tos testus arī.
ir labāk iet pie cilvēka, kurš jūt, kā funkcionē psihe, nevis tikai ir izlasījis par to mācību grāmatās.

kaut kā tā apmēram.

iespējams, ka to var darīt anonīmi.
Re: uzmanības noturēšana
27.06.2011 21:19
Paldies par padomu.
Re: uzmanības noturēšana
27.06.2011 21:30
Neej nekur kur vārds sākas ar psih...iatri:...oterapeiti.....ologi.Viņi visi ir traki.Tas nopietni
Re: uzmanības noturēšana
27.06.2011 22:00
Lāsēns, Tu gan ātri maini reliģijas. :)
Re: uzmanības noturēšana
27.06.2011 22:01
Man patī pārmaiņas,citādi garlaicigi
Re: uzmanības noturēšana
28.06.2011 02:49
Lāsēn, iztulko -->
Sun Hui Venta
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 4?
Ziņa: