Čau, man ir 22 un man ir sociālā fobija.

Aizsāka Ruukjis 

Sākot aptuveni no 20 gadiem es sāku aptvert pamazām, kas es esmu, jeb kas neesmu, kaut gan apzinos, ka tā sevis iepazīšana notiek visu dzīvi. Pēdējo gadu es saprotu, ka man ir sociālā fobija kura velkas + - no 15 gadiem. Vesals gads man bija nepieciešams, lai es šo fobiju atzītu, kaut gan simptomi bija un ir kā kulaks uz acs. Tagad pēc gada, kad saprotu, ka labāka situācija principā nenotiek, gribu kaut ko mainīt. Vai šo slimību tiešām var izārstēt? Psihoterapeiti var palīdzēt? Grūti pat iedomāties tagad dzīvi kura būtu bez SF.. Laikam tā būtu kā jauna piedzimšana :)
Esmu sajaucis sadaļas. Ja kāds var, pārmetiet šo tēmu uz psihiskās veselības sadaļu.
Re: Čau, man ir 22 un man ir sociālā fobija.
05.01.2014 16:36
Tā nav slimība, aizmirsti to, mazāk psihiatrijas rakstus vajag lasīt.

Psiholoģiska problēma, meklē psihoterapeitu.

Īsi un viegli nebūs, bet, ja negribi kļūt par hronisku psihiatrijas pacientu ar zālēm, tad tas ir vienīgais zināmais un līdz šim atzītais/pierādītais ceļš.

Ja negribi ne ar vienu runāt, mēģini apgūt meditāciju pie laba skolotāja, bet ne kaut kādu kreiso fikso versiju..
Man likās, ka fobija un slimība iet roku rokā. :)
Esmu gatavs uz psihoterapeitiem, bet cik liela nauda tādos ir jāieliek? Jeb cik tie seansi ir jāiziet, lai kaut kādi rezultāti parādītos? Desmit, simts, vairāk?
Re: Čau, man ir 22 un man ir sociālā fobija.
05.01.2014 18:50
Katram cilvēkam tam visam ir mazliet citi cēloņi, tāpēc ilgumu iepriekš Tev neviens nepateiks. Tāpēc arī īsti neder tā slimības definīcija, psihiatrija jau gan definē kā diagnozi, bet tai nav īstu atbilžu uz šo problēmu.

Ja plika statistika, tad psihoterapija var būt no dažām reizēm līdz padsmit gadiem, arī atkarīgs, cik bieži iet: vienu vai divas reizes nedēļā.

Šis, piemēram, ir viens no lētākajiem, ko zinu: http://www.psihoterapeits-blumbergs.lv/lv/cenas

Iesaku ne tikai cenas dēļ, bet ir gājuši zināmi cilvēki, un bija ok.

Protams, psihoterapija ir zināmas personiskās patikšanas un nepatikšanas jautājums, tāpēc vari arī pats pameklēt pēc uzvārdiem tīmeklī, palasi kādu konkrēta psihoterapeita rakstu, dažiem ir videointervijas, paskaties foto: vai patiktu iet pie šī cilvēka, vai varētu viņam uzticēties utt.

Ja līdzekļi atļauj, vari pameklēt šeit jebkuru:

http://psihoterapija.lv/2/psihoterapeitiska-palidziba/sertificeto-psihoterapeitu-registrs/

un šeit:

http://www.arstipsihoterapeiti.lv/lv/psihoterapeits.html
Diezgan padārga tā padarīšana. Bail iedomāties, kāda naudas summa būtu jāatstāj ejot teiksim gadu. Un ja nu nepalīdz vēl.. Riskanti.
Jūsu zināmajiem cilvēkiem tā problēma tika novērsta līdz ar sakni? Vai kā nu kuram?
Re: Čau, man ir 22 un man ir sociālā fobija.
05.01.2014 19:40
Es nezinu viņu problēmas; nu varbūt ļoti aptuveni, bet tur pāris lietoja arī psihotropos medikamentus, citi nē.

Katrs cilvēks atšķirīgs, dažāda dzimuma un vecuma, visiem ir stipri labāk, viens gāja dažus mēnešus, citi vairākus gadus.

Bet tur būs jāiegulda liels savs darbs un domāšana, tas nav tikai tā, ka psihoterapeits "ārstēs"; pilnīgi jāiznīcina visi esošie priekšstati par iešanu pēc kādas palīdzības, tas vairāk ir kā darbs ar treneri.

Var pāris reizes pamēģināt, kā tas ir, pajautāt visu, kas interesē. To vajag mazliet izjust, izstāstīt ir grūti.

Prognozes arī neviens nedos.

Jā nauda ir; ja pati saskaitu kopā, tad milzīga, bet esmu gandarīta, nevienu grasi nenožēloju.
Paldies par izsmeļošajām atbildēm!
Pastāstiet, lūdzu, kā jums gāja.. Jums arī bija SF? Un izārstējāt?
man bija sociālā fobija diezgan smagā formā, bet tagad situācija ir par vismaz 50% uzlabojusies, neesmu pilnībā tikusi vaļā un palaikam nomoka, bet jā- no tā var izārstēties :))

iespējams, mans piemērs nav tas labākais, bet es saku ar to cīnīties tā, ka tad kad man bija svarīgi iet cilvēkos es iedzēru trankvilizatorus, kas noņēma trauksmi un centos komunicēt ar cilvēkiem. kad trauksme un bailes ir noņemtas tad ir mazliet vieglāk. es gāju savās bailēs iekšā, jo vispār man bija tā, ka es nerunāju ne ar vienu skolā, man nebija draugu un es nespēju ne ar vienu iepazīties. tad ar laiku man radās daudz maz pozitīva pieredze- ka esmu spējīga komunicēt ar cilvēkiem. protams vienmēr rāva kompleksi- ka esmu ne tada ka vajag, bail, ko citi doma par to ko runaju, daru, saku.. vēlak es mēginaju arī bez medikamentiem. pozitīvā pieredze deva vairak pārliecības, ka es to varu.
ar medikamentiem nevajag aizrauties, vesels bars sociofobiķu tā cenšas risināt šo problēmu un iekuļas atkarībās, tas pilnībā nav risinājums, taču pa retam tā darot var pacensties uzlabot komunikāciju ar cilvēkiem nemokoties nāvīga trauksmē. protams vel jo labāk ja var iztikt bez zālēm.

labi palīdzēja darbs ar cilvēkiem- piespiedu komunikācija, kad nav izvēles- tev ir jārunā, tev nav izvēles.protams sākumā ļoti šausmīgi, toties ar laiku kļūst vieglāk. manuprāt tieši darbs visvairāk man palīdzēja.

ja par psihologiem un psihoterapeitiem- pieņemu, ka ja ir soc. fobija tad grūti arī ar viņiem ir runāt, vismaz man tā bija. bet tas palīdz pie šīs problēmas.

un jā ta ir problēma no kuras lēnām var tikt vaļā. man velaizvien ir grūti, bet ja salīdzina ar to cik smagi traģiski man bija pirms dažiem gadiem un ka ir tagad tad jāsaka, ka uzlabojums ir.

no bailēm var tikt galā tikai stājoties tām pretī un tas pārvarot ;)
Re: Čau, man ir 22 un man ir sociālā fobija.
05.01.2014 21:32
Dzīļu psihoterapijā un psiholoģijā kopumā "neapstrādā" kaut kādu vienu problēmu, ja nu vienīgi tā ir kāda īpaša krīžu konsultēšana u. tml.

Esmu sevi iepazinusi, apmēram zinu, ko var cilvēkā mainīt un ar ko jāsadzīvo; beigās tas "sadzīvojamais" nemaz nešķiet tik briesmīgs, jo vairojas psiholoģiskie resursi būt tādam, kāds esi.

Ir ļoti svarīgi iepazīt sevi tieši tādu, kāds esi, jo bieži visādi neirotiski traucējumi un fobijas ir cilvēkiem, kas dara to, ko grib citi, vai ko citi no viņiem sagaida.

SF jau visbiežāk ir no tā, ka baidās, ko cilvēki "padomās", es esmu tāds un šitāds, nemāku to un šito... vai dieviņās, kas nu būs.

Bet es negāju ar sūdzībām par bailēm no cilvēkiem, nē, man bija depresija, es sevi tādu atceros apmēram no 8–9 gadu vecuma. Esmu diezgan liela vientuļniece, bet to par problēmu neuzskatu; man ir daži labi draugi, paziņas un domubiedri, ar kuriem man ir labi, un kuriem laikam taču ir arī patīkami tikties vai runāt ar mani, ja jau viņi to izvēlas :)

Man darba jautājumos visu laiku nākas tikties ar iepriekš nesastaptiem cilvēkiem, un, ja es tā mēģinu atcerēties, tad laikam tā nekad nav bijusi liela problēma. Zināms uztraukums jaunās situācijās var būt visiem cilvēkiem.

Es teiktu, ka tagad man reizēm ir zināma tieksme uz depresiju, attiecīgos apstākļos var rasties vēlme ieslīgt depresijā (piemēram, es nedrīkstu neizgulēties, nepaēst, pārstrādāties); šī tieksme ir jāpārvar un tai ir jāpretojas. Tas ir apmēram kā kārtīgi ārstējies narkomāns vai alkoholiķis: tieksmi iemācās pārvarēt un nelietot, bet tā laiku pa laikam tomēr piesakās, reizēm visu mūžu.

Psihoterapijā uzaudzina emocionālos pretestības muskuļus.

Man arī nekad vairs nav bijusi tāda depresija (tik dziļa) kā sākumā, kad pirmo reizi meklēju palīdzību, jo es vienkārši neļauju tam tik tālu aiziet, pazīstu trauksmes zvanus.

Nu, lūk; shadow arī ir uzrakstījusi: jau tagad Tu redzi, cik tas var būt dažādi.
Re: Čau, man ir 22 un man ir sociālā fobija.
05.01.2014 21:41
Hm.. a man vnk besī pārāk liela deva/daļa sabiedrības... vajag to bet dozēti. Agrāk arī domāju ka ta kaut kāda fobija, bet pēc tam pārdomāju. Lasot šo, man pavisam viegli ap sirdi paliek :)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Čau, man ir 22 un man ir sociālā fobija.
06.01.2014 21:55
Runcen atkal tu ar saviem psihoterapeitiem, tie ir tie kuri ievie6 ticeet vinjam, taa ir taa pati ticiiba katram tikai sava.
Re: Čau, man ir 22 un man ir sociālā fobija.
06.01.2014 21:58
Un Tu, enfuego, esi atradis savu stingro pamatu?

Tev tāds ir?

Kā iet vispār?
Re: Čau, man ir 22 un man ir sociālā fobija.
06.01.2014 22:29
btw... MANUPRĀT stingrākais pamats ir augsts testosterona līmenis 8-)
nu un nedaudz pramiracetam un noopept :P

bet ja nopietni - šķiet ka visa atslēga ir psihes sakārtošanā, kuram nesanāk, tie iet pie psihologiem/psihoterapeitiem. Reizēm katram var būt tāda vajadzība

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Čau, man ir 22 un man ir sociālā fobija.
07.01.2014 09:38
man jau šķiet, ja pats nespēj saprast kas savā rumpī notiek, tad arī terapeitam to būs grūti izskaidrot. vnk kko savā dzīvē nav izdarijis vai izcietis līdz galam lai nonāktu pie tās apjausmas kas ir nepareizi jeb kapēc tādas depresijas ir....sociālā fobija vispār nav ne slimība, ne problēma - vnk - visam savs laiks. bet ko tu vari darīt - nu lien sabiedrībā, uzbāzies visiem, klausies ko citi saka, NEanalizē, bet vnk saki kas uz mēles..tā var lēnā garā atlabt no tās lietas ja uzskati to par problēmu. jo nu ir tā, ka es pats tāds biju. tagad ir tā ka baigi runātīgs jau es neesmu, bet sabiedrībā iet problēmu nav. jo vnk domāšana ir citādāka - ja es neko negribu teikt - tātad negribu. nevis nesaku, jo esmu sociofobs. Principā nav jēgas iekļauties visā sabiedrībā, jo daļa no tās ir šķidra un nav vērts tajā iekļauties... ir daudz visādu foršu pašiedvesmojošu grāmatu - palasi tās !
ehh, vel aizmidzis esmu, grūti izteikties :D
Pat nezinu ar ko sākt. :) Medikamentus nelietošu. Psihoterapeiti dārgi. Būs laikam jāsāk ar kaut kādām grāmatām.
Re: Čau, man ir 22 un man ir sociālā fobija.
07.01.2014 19:03
lasi filozofiju. Bībele, Sātana bībele, ko nu atrodi no budisma, Freids, Nīče utt. MAN tas baigi palīdzēja saprast/atrast sevi

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Čau, man ir 22 un man ir sociālā fobija.
07.01.2014 19:28
Aizej uz grāmatnīcu, pastaigā gar plauktiem, paskaties: varbūt kaut kas uzrunā. Valters&Rapa var pat apsēsties, pazvilnēt, pašķirstīt.
Re: Čau, man ir 22 un man ir sociālā fobija.
07.01.2014 19:30
...piemēram "Tiesāšanās kā ķēķis" ...tāda pozitīva lasāmviela 8-)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Vispār ir latvijā kaut kādas grāmatas par SF pieejamas latviešu valodā? Ir kas zināms?
Re: Čau, man ir 22 un man ir sociālā fobija.
07.01.2014 21:15
www.google.lv
izmantotais laiks kopā ar kopēšanu te ~2minūtes

Freiberga B. Sociālās sekas saistībā ar emocionālās vardarbības pieredzi ģimenē. RSU ZK tēžu krājums. Rīga, 2007
Baķe M. Ā., Rusakova Ņ., Grīnberga S., Dumbrovska S., Džeriņa D. Testosterons kā psihosociālā stresa rādītājs. RSU ZK tēžu krājums. Rīga
Grīnberga S. Baķe M. A., Dumbrovska S. Medicīnas darbinieku psihosociālo riska faktoru izvērtējums. RSU ZK tēžu krājums. Rīga, 2007
utt.. kr4 - RSU ZK tēžu krājums <<---

Eriksons E. Psihosociālās krīzes, epiģenētiska diagramma, 1982
Andrēziņa R. Trauksme un depresija vispārīgās prakses ārsta darbā. Transoloģijas almanahs, Rīga, 2001
I.Roja. Kognitīvās hipnodrāmas pielietošana ārstnieciskajā hipnoterapijā. Rīga, 2006
Roja I. Promocijas darbs medicīnas zinātņu doktora grāda iegūšanai „Kognitīvās hipnodrāmas pielietošana ārstnieciskajā hipnoterapijā un tās klīniskie aspekti”. RSU, specialitāte neiroloģija, hipnoterapija, 2007

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Paldies, mateus!
Runājot par testosterona līmeni, tas man arī noteikti, ka ir pazemināts :)
Re: Čau, man ir 22 un man ir sociālā fobija.
07.01.2014 22:12
Rūķi, Tev, pirmkārt, derētu dienasgrāmatas rakstīšana. Tas ir labs variants visiem, kam nepietiek naudas psihologiem, bet tad vajag tā gruntīgi un godīgi. Pēc tam palasot, sāksi pamanīt, ka daudzkārt varēji rīkoties gudrāk.

Otrkārt, mums te ir "pielīmētā" tēma par grāmatām, ļoti daudz labu ieteikumu.

Varbūt Tev der izprast, kāpēc tā baidies (tur var palīdzēt dienasgrāmata) + ir labi reizēm palasīt vienkāršu klasisko literatūru, grāmatas par to, kā cilvēki ir dzīvojuši, kā cīnījušies ar dažādām problēmām (nav svarīgi, kādām), nevis tikai to, ko speciālisti ir uzrakstījuši par hipnozi. To sev īstenot tāpat nevar.
Re: Čau, man ir 22 un man ir sociālā fobija.
08.01.2014 12:08
Kapēc Tu domā, ka Tev pazemināts testosterona līmenis?
nu pa lielam...jo lielāks jams jo pašpārliecinātāks un vīriškīgāks jūties, bet tai pat laikā, kad tas ir piemēram, 10x virs normas, tad arī var sākties visādas psihozes, neirozes...
Nopērc Olimp T100 un izdzer vienu iepakojumu. Testosterona līmenis kāps, bet saglabāsies normas robežās!

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Nu, protams, es neesmu taisījis analīzes, bet spriežu pēc apmatojuma uz sejas ( 60% noklājums aptuveni :) ) , balss tembra, kā arī kopējā izskata, jo diezgan daudzi cilvēki ir teikuši, ka izskatos ~2 gadi jaunāks. Un tas arī iespējams ir viens no iemesliem kāpēc pašvērtējums ir mazs, agrāk ļoti nepatika teikt citiem savu vecumu, jo vienmēr zināju, ka kko pārmetīs pretī par vecumu un dažos gadijumos tā arī bija.
Nu, kā arī spriežu mentāli. Kaut kā trūkst motivācijas visam, bieži uzsākto pēc kāda laika pametu. Teiksim arī tas, ka, es gribētu trennēties tagad kaut kādā cīņas sportā, bet pēc darba vienīgais, ko daru ir piesēžos pie datora un lasu kko un tā, jo vienkārši nekam nav spēka vairāk un neko negribas. Šad tad pasparingoju ar draugu, bet tas tā.. Esmu arī gājis trenažiera zālē, bet tas arī īstermiņā un ar periodiem..
Kāpēc Tu iesaki tieši šito Testo boosteri? :) Esi pats lietojis?
a hormoni (sievišķie,vīrišķie) ietekmē psihi?un kontracepcijas lietošana?
Re: Čau, man ir 22 un man ir sociālā fobija.
09.01.2014 10:20
es izskatos krietni jaunāks - man ir 26 bet ja bārda ir tikko nodzīta mēdz veikalos paprasīt dokumentus :D un tas ir riktīgi forši :DDD
tiesa tavā vecumā arī kaitināja tā lieta...

hmm, Mateus, pastāsti vairāk par testosterona līmeni...
brīnumlīdzekļa pret šo problēmu joprojām nav?
sf, ja Tu domā pret sociālo fobiju, tad antidepresanti, trankvilizatori? :D Tie laikam ir vienīgie brīnumlīdzekļi, kas var noņēmt to fobiju vismaz uz brīdi. Tāpat kā alkohols. : )
Re: Čau, man ir 22 un man ir sociālā fobija.
09.01.2014 21:07
hormoni ietekmē pilnīgi VISU
katrs hormons var ietekmēt da jebko. Tai skaitā emocijas.
Raudulība - prolaktīns piemēram. Un ja tas ir atiecībā pret zemu testosterona līmeni, tad ir raudulīgs vīrietis, kuru līdz asarām novedīs katrs sīkums. Zems testo var radīt arī pārspīlētu empātiju.

To testo būsteri - jā esmu lietojis un ir labs. Analīzēs arī novērojams, ka tas strādā. Kopā ar mērenu fizkultūru ir labs biroja planktona risinājums. Ir citi veidi kā celt testo. Niknāki. Bet tos šādos emocionālos stāvokļos es neieteiktu, jo būtu normāks spēriens pa pakaļu :D

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 13?
Ziņa: