Endometrioze

Aizsāka Aganese 

Endometrioze
15.04.2010 18:00
Man atklāja olnīcu cistu, tādēļ nolēma veikt laparoskopiju, kuras laikā atklāja, ka man ir endometrioze, tā arī tika likvidēta ar lāzer ķirurģijas palīdzību. Gribēju noskaidrot cik liela ir iespējamība, ka slimība atgriezīsies, un cik grūti varētu būt tikt pie bērniņa tagad? Liels paldies jau iepriekš!
Re: Endometrioze
15.04.2010 19:23
Abas slimības var atkārtoties un tā kā nav īsti zināms no kā tās rodas tad situācija ir vēl bēdīgāka... Bet tai pat laikā ne viena ne otra nav tādas kas izslēgtu grūtniecības iespēju... Tā kā pie darba (tobiš uz gultu)... :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Endometrioze
16.04.2010 16:29
Man ar pagajušgad izoperēja endometriozi, ta ir viena baigi riebiga slimība. Kā daktere teica, tagad es skaitos riska grupā, jo jebkurā brīdī slimība var atsākties no jauna, un galvenais ka dakteri paši nezin kāpēc tā endometrioze rodas. Visu laiku eju uz visādām pārbaudēm, diezgan periodiski. Mana gadījumā bērniņa nākšana pasaulē būs brīnums, ārsti dod ļoti maz iespēju un ar laiku iesaka mākslīgo apaugļošanu. Ceru ka tevi šī endometrioze nav tik smagi skārusi un viss būs OK!
kaja
Re: Endometrioze
27.04.2010 23:20
Tas vai viegli tikt pie berna vai ne ir atkarigs no ta, kur tiesi ta endometrioze ir. Un to isti zinasi tikai pec pameginasanas :) Zinu vienu sievieti, kurai ir daudzas reizes jau opereta un vinai 3 berni un nemaz i nebija gruti pie siem tikt. Ta ka nav nemaz teikts, ka nedabu berninu. Megini vien!
Man bija/ir vedera dobuma. Svarigi ir meginat tikt pie berna uzreiz, ka vina iznemta, iztirita, jo endometriozi var apturet ilglaicigs menesreizu partraukums - 9 men plus berna barosana. Citam pazud, tas ir izkalst, citam ir atpakal pec kada laika un regulari tiek tirita lauka atkal. Nav mirstama kaite vismaz. Man vel ieteica uzreiz pec operacijas taisit spricu kuri, hormonu sprices. Nezinu ka ir ar tam. Nepanemu, pareizak par velu iesauca mani uz kontroli un pec paris menesu menesreizem vairs nebija isti jega sakt spricet. To vajagot uzreiz pec OP.
Re: Endometrioze
11.06.2010 21:39
Es ar esu viena no nelaimigajaam kuram shitaa kaite ir piemeklejusi un cik es noprotu sho nevar nekadi iznideet vai izopereet.Var izoperet cistas vai patiriit chulinjas,bet kaa tadu to nelaimi nevar izkaut.Man cistas izopereja pagajushajaa oktobri,bet situacija nav mainijusies un man ir nezheligaas sapes.Tagad lietoju syneril deguna spreju un ar neshkiet nekadaa jegaa.Pret sapem esu izmeginajusi visu no paracetamola lidz tramadolam,kursh man izraisija epileptisku lekmi.Ko juus lietojiet? Vai jus kautkaa kontrolejiet shito s... :)
kaja
Re: Endometrioze
14.06.2010 20:56
Es pienemu, ka katrai jau tas sapes savadakas. Man nesap ik reizi cikla laika. Dazreiz ir trakak, tad triepju visadas tabletes ieksa un ja sakuma izdomas notuset tas sapes, tad it ka ir vieglak, bet reizem tapat gulu embrija stavokli dalu no dienas...
Tev sap vienmer?
Re: Endometrioze
14.06.2010 23:02
Zini jaa,man ar nesaap tikai cikla laikaa,man sap visu laiku nepartraukti,katru dienu.Arii parsvaraa tuseju pa gultu,cik nu tas ir iespejams :):) Esu pie arstiem gandriz katru otro nedelju un pat nezinu ko iesaakt.Kautkads gatavais murgs.Pretsapju zales palidz vairaak moraliski,jo ir apzinja ka kautko lietoju.Citreiz saap tik ljoti ka veders raujas spazmaas :(
kaja
Re: Endometrioze
15.06.2010 18:10
Izklausas traki! Man nav pat tuvu tik traki, tapec saku, ka var dzivot ar sito kaiti. Kaut gan varbut tadel, ka man iznema tos brinumus pirms pusgada un nav tik daudz jaunu saradusies. Atceros pirms tam ar vareja nenosakama rakstura sapes but-pareizak neizskaidrojama celona.....
Esi bijusi pie vairakiem ginekologiem? Ir latvija kads, kas specializejies uz sito?
Re: Endometrioze
15.06.2010 21:49
Mani itka opereja oktobrii un es cereju ka peec tam bus kaads atvieglojums,bet njifiga nav neviens uzlabojums.Man kopsh oktobra nav bijushas meneshreizes un lietoju visvisadas zaales,lai tik uzlabotu saapes,bet nekaa.Eju pie specialista katrus 4us meneshus,tagad ieshu julijaa un vaimanashu lai kautko dara.Bet es dzivoju UK un man nav ne jausmas par to kur un ko latvijaa varetu atrast,varbuut var iegoogleet un kautko atrast :(
kaja
Re: Endometrioze
17.06.2010 15:30
Es dzivoju Norge un arstejos te :) Kapec tu nearstejies UK?
Re: Endometrioze
18.06.2010 15:36
Es arstejos UK,sheit man arii shitaa nolemtiba tika atklata :).Diemzheel nekur taalu neesu tikusi
kaja
Re: Endometrioze
23.06.2010 16:26
Tad kad mani opereja, teica, ka pec OP esot ieteicams "nemt" hormonu sprices, kas var uzlabot stavokli. Ja pareizi sapratu, tad taja laika nebutu menesreizes, kas ari tad sava veida apstadina kaiti. Ja nav menesreizu, tad endometrioze varot "izkalst" - tas ta ka es sapratu, astastot ar saviem vardiem. Bet ta ka man nebija tik traki, tad nepanemu sis sprices. Tev tadas neieteica?
Re: Endometrioze
24.06.2010 13:57
Nu man jau meneshreizhu nav kopsh operacijas kura bija oktobrii.Sakumaa lietoju pretapaugljoshanaas tableti,kuru lietoju bez partraukuma un tagad lietoju Syneril deguna spreju kursh ietekmee hormonus un arii apstadina meneshreizes,par shpriceem gan neko nezinu.Peec paris nedeljaam ieshu pie sava specialista (konsultanta),tad redzees ko shis teiks.
Re: Endometrioze
06.04.2011 16:28
Man izoperēja divas dienas atpakaļ.Nozīmētas hormonu potes.
Kādas sekas varētu būt, ja nepotēšos? Lieki piebilst, ka ampulas cena ir graujoša, tuklāt dod pamatīgu triecienu organismam....
Kas attiecas uz manu cistu, tas sāpju nekādu nebija. Cistas lielums pamatīgs - 7,83 cm x 5 cm.
Sgbaltite
Re: Endometrioze
07.04.2011 11:12
Ja nepotēsies, liela varbūtība, ka endometrioze atjaunosies. Es špricēju tos hormonus, ja pareizi atceros, tad 3 mēnešus, katru mēnesi pa špricei. Sajūtas graujošas - kā sievietei klimaksa laikā - karstuma viļņi un svīšana. Nevienam to nenovēlu. Bet nu man palīdzēja, pagājuši 10 gadi un endometrioze nav atjaunojusies.
Re: Endometrioze
07.04.2011 15:44
Palasot šādu tādu informāciju, radās doma par Mirenu. Tā arī tiekot lietota endometriozes gadījumos. Bērnu vēl nav un tuvākajā laikā arī neplānoju. Negribētos arī veikt atkārtotu LA.
Vai Mirena varētu dot līdzīgu efektu kā diferelin potes? Jo, cik nu es no tā visa saprotu, tad Mirenai nav tik šausmīgas blakusparādības.
Re: Endometrioze
17.01.2012 18:26
Man arī tikko izoperēja šo kaiti. Arī man jālieto hormonu potes. 1 reizi mēnesī.4 mēnešus.
Sgbaltite pareizi raksta, ka šīs potes novērš endometiozes atkārtošanos.
Mani operēja Linezerā, Jura Vītola Klīnikā. Izvēlējos šo ārstu pēc rekomendācijām. Viņš ir speciālists šinī jautājumā un no savas puses varu teikt tikai tos labākos vārdus par šo ārstu un vispār klīniku kopumā. Iesaku visiem.
Injekcijas izsauc makslīgo klimaksu un tāpēc simptomi arī esot karstuma/aukstuma viļņi, garastāvokļa maiņas kā arī šo injekciju laikā un divus mēnešus pēc pēdējās injekcijas nav mēnešreižu. Es nezinu kā būs man, taču es visvairāk pārdzīvoju un baidos no svara pieauguma.
Vai kādai, kas ir izgājusi šo injekciju kursu ir pieaudzis svars?
Re: Endometrioze
24.03.2012 14:46
Es izgāju pilnu Diferelin 4 mēn. kursu.
Karstuma viļņi bija. Viegli nebija, bet nekas briesmīgs. Pēdējo mēnesi gan, likās - sajukšu prātā. Nenormāli tirpa rokas. Naktīs nevarēju gulēt. Beidzās pēdējās potes iedarbība, visas riebīgās sajūtas pazuda ļoti ātri.
Un, kad sākās aukstais laiks, dikti pietrūka karstuma viļņu, lai vienā mirklī sasildītos. :)

Svara pieauguma nebija. ne viena grama. :)
vp
Re: Endometrioze
28.03.2012 17:44
Man arī bija LA februārī, daktere teica,lai mēģinu palikt stāvoklī divus mēnešus,ja nē,tad zolodex tūre. Pati dzīvoju citā valstī,šeit daktere iesaka mēģināt līdz vasaras beigām un tad špricēt. Tagad nezinu ko darīt.
Bernadeta
Re: Endometrioze
16.04.2012 15:41
Kad lasīju par endometriozes iespējamajiem cēloņiem, nodomāju, ka tas ir par mani. Viens no iemesliem - sēdošs, mazkustīgs dzīvesveids, ir arī cti, bet šis būtu gaužām svarīgs. Ja darbs 8 stundas dienā ir sēdēt un krēsla un tad trolejbusā sēdēt un mājās sēdēt, tad nav brīnums.
Par ārstēšanos - alternatīvs variants ir ārstēties pie homeopāta. Ir pieredze, manā gadījumā vienīgā iespējamā. Pirmais, ko noņēma, sāpēc mēnešreižu laikā.
Re: Endometrioze
25.09.2012 15:29
Bernadeta,
ko tieshi ieteica homeopate pret endometriozi? kaadu zaliiti?

mans aarsts domaa ka man ir endometrioze. grib taisiit operaaciju, es ne gribu.
otrs aarsts ari uzskata ka taa ir endometrioze, neiesaka operaciju, ieteica apstaadinaat meneshreizes, lietojot hormonu tabletes Donabel katru dienu.
tagad lasu, lai uzzinaatu vairaak par to visu.

homeopaatija man patiik, jo sava dziivee kiimiskus preparaatus ne lietoju vispar.
Re: Endometrioze
25.09.2012 15:31
lBernadeta, uudzu atbildi aatrak.
Bernadeta
Re: Endometrioze
18.10.2012 18:10
Ņemot vērā, ka ielūkojos reti ... Homeopāte ir piemeklējusi zāles speciāli man. Vienas lietoju 3 mēnešus, tās citas - ilgāk. Nosaukumus neteikšu, jo neatbalstu ārstēšanos uz dullo. Gribi ārstēties ar homeopātiju, tur arī jāiet ir pie ārsta. Es eju pie dr. Jokstas Brīvības ielā.
Man operāciju endometriozei pirms diviem gadiem ieteica, līdz pat šai baltai dienai neesmu ne operējusies, ne citādi sevi bendējusi, un jūtos labi. Tā arī pateicu ginekoloģei - darīšu šitā, Jūsu viedokli esmu uzklausījusi. Piespiest operēties neviens nevar.
Kadas būtu izmaksas sadai operacijai un kadi ir riski un vai pec tam. Varetu palikt vai ari nav lemts būt par. Mamiņu
Re: Endometrioze
09.02.2019 09:49
Homeopātija neātstē endometriozi.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 13?
Ziņa: