Pēc Zoba Izraušanas...

Aizsāka deros 

Labdien!

Man ir tāds jautājums: Vai tam tā ir jābūt, ja pēc 2-sakņu zoba izraušanas zobārsts iesaka neko karstu nedzert, neskalot un nekādas zāles nelietot, jo nav nepieciešamības, kā arī viņš man smaganu nav aizšuvis ciet, kaut tur palika liels caurums, jo zobu rāva ilgi (tas tādēļ, ka bija nolūzis un palikušas bija tikai saknes un viena mala)? Un vēl tāda lieta, ka ir otrā diena, un tas caurums ir pilns ar tādām kā sarecējušām asinīm, (asins želeja). Vai man vajadzētu tās iztīrīt vai kā? Nebūs tā, ka dēļ tām vecām asinīm sāks strutot? Vaigs arī nedaudz sapampis, bet tas esot normāli, cik lasīju?
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
13.05.2011 17:18
nekaadaa gadiijumaa netiiri aaraa asins recekli!!!!!!!! tad probleemas saaksies. citaadi ja pampums, juutiigums mazinaas - viss ok.
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
13.05.2011 23:39
deros Rakstīja:
-------------------------------------------------------
tas caurums ir pilns ar
> tādām kā sarecējušām asinīm, (asins
> želeja).

tieši tā. no tā asins recekļa vēlāk veidosies jauns kauls vietā, kur bija zobs.
Skaidrs. Paldies Jums. Nedaudz nomierinājāt mani. Nedaudz tomēr sāp tā smagana, es skaloju ar kumelītēm, lai nomierinās. Ar ēšanu ir kā ir, liekas, ka baigā apetīte, bet neko jēdzīgu jau nevar ieēst, bail, ka nesāk asiņot, ja nu uzkož nejauši uz tās smaganas...
Sveiki atkal! Tas ir normāli, ka augšējā asiņu kārta palika balta un nelabi ož? Un tajā vietā tādas kā velkošas sāpes...
...jāpiemin arī tas, ka smaganas ārējā mala iebruka uz iekšu - tā kā sašaurinājās tagad tā smagana...
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
17.05.2011 19:49
vareetu buut ka veioja iekaisums - ja saak saapeet vairaak - jaaiet pie daktera lai skalo un ieliek zaales.
vareetu buut ka eediens sakraajies.

uzmaniigi paskalo peec katras eedienreizes un skaties vai paliek labaak vai nee
lilo
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
08.06.2011 15:59
Gribēju dalīties savās pārdomās.
Deros satraucies par asins recekli...labi,ka tāds bija ,jo man ,savukārt tas neveidojās (sausā ligzda)un nu ir problēmas !!!Ceturtajā dienā pēc zoba izraušanas,kuras arī pavadīju nenormālākajās sāpēs, izrādījās,ka vajadzēja vēlreiz laist narkozi un tīrīt to dobumu,jo bija pilnīgi pliks kauls,liela tukša bedre.Biju gatava galvu durvīs iebāzt -sāpēja auss,galva,žoklis..nelīdzēja parastie pretsāpju medikamenti.Pēc tā visa katru dienu eju pie ārsta un auklējos ar to zobu:tīra,liek zāles,bet dzīšanas process ir ļoooti lēns un negribīgs.Palaikam joprojām pasāp un lietoju pretsāpju medikamentus+antibiotikas.Nekad nebiju iedomājusies,ka var iedzīvoties tādā ellē ar gudrības zoba izraušanu un tā komplikācijām!!
Vai kādam arī ir bijušas šitādas šausmas!?!?
jā man taa tafad ir. izrava un asinju nav un jalieto antibiotikas. bet ar pretsapnieku man ir itka ok. neko nejutu/
haaa es paslaik loti mokos man jau iet 5 diena kad mezonigas sapes pec zoba raushanas, man viss tur tik lenu velkas ja nu par kadu mm ir tik saravies, man ieksha ir zoba kauls kuru man zobarste teica iznemt nevar tadel tas smaganas lenat augs ciet tas var ilgt nedelam, pats trakakais kad jadzer daudz pretsapju tableshu jo es savadak nevaru dzivot, ari zoklim bervs pie raushanas nomocits un zoklis sap pat likas pirmas dienas kad ir sapampis. dzivoju ari vel uz antibiotikam jo man raujot nebija tas proces viegls arsts labu gribedams drosibas pec man izrakstija antibiotikas. nu gaidu kad tas sapes mitesies un caurums aizaugs.
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
03.08.2013 22:55
Kaut kā nav labi tas viss... :(

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
03.08.2013 23:34
Man izņēma gudrības zobu un caurumu vnk aizšuva.
Viss bija baigi ok, ja neskaita ka muti atvert normāli nevarēja kādu laiku

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Sveiki!Man pirms trīs dienām izrāva astoto zobu apakšā kreisajā pusē,gandrīz divas stundas ilga raušana,žoklis samocīts,sapampis,bet vai tas ir normāli,ka neizsakāmi sāp septītais zobs?Nesāp tik ļoti tā brūces vieta,bet tieši septītais zobs,gan sakožot jūtu,ka tas ir septītais,gan ar pirkstu taustot!Un pretsāpju līdzekļi nepalīdz!Ārsts izrakstīja tikai Nimesil.
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
25.09.2013 14:45
Brūce robežojas arī ar 7. zobu, tāpēc tas var būt jutīgs, bet neizsakāmi sāpīgam tam nevajadzētu būt.

__________________
dr.puce@gmail.com
Labvakar! Man 2dien izrāvā zobu,sašuva,viss ok nesāpēja,kad visu to darīja. Bet ārsts teica,ka būs asins receklis,jā viņš bija uz pus dienu,un pāēdu vakariņas,viņa vairāk nav. Vai tas ir normāli? Diegi arī sāk palikt vāji,sienās vaļā,un jūtīga tā vieta.Dzeru antibiotikas,jo grūti nāca ārā,pamatīgi sadragāja man smaganu. Vai tas ir normāli,ka ir jūtīga tā vieta vēļ tagad? Sankāk pirms 3 dienām rāva. Un ka nav tā recekļa,ka viņš pazuda tajā pašā dienā? Un ārsts teica,ka diegus lai nāku ņemt nost pēc pusotras nedēļas,vai nav jāiet pēc pāris dienām? Lūdzu padalaties pieredzē....
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
13.06.2014 18:22
Kā varēja izkrist receklis, ja tur viss sašūts?
Šuves pēc pāris dienām sāk palikt vaļīgākas, jo noiet pampums, tas ir normāli.
Ja nav asas stipras sāpes, var neuztraukties.

__________________
dr.puce@gmail.com
Labdien. Man pirms divām dienām izrāva zobu. Pirmajā dienā diezgan asiņoja un naktī arī vēl.. Tagad itkā viss kārtībā un nesāp arī, bet vienīgais ka jūtu mutē tādu rūgtenu garšu un pašai liekas ka nedaudz smako tā smagana. Ko man darīt? Un ja neskaita to asins recekli, kas ir uz smaganas, tad ir vēl arī tādas baltas maliņas tur. Tas ir normāli?
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
21.07.2014 20:32
neredzot gruuti teikt.

ja ir shaubas paarbaudi pie daktera kursh raava.
sveiki. izrava sana zobu aukšejo. vaigs pamazam dzīst,dzeru pretiekaisuma un pret sapem zales ko arsts izrakstija. ir tresa diena un taja pasa pusē denini pietuka.
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
03.02.2015 15:06
Isti labi tas nav...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Man sodien izrava 4saknu zobu, uzlika 2suves un pa vidu tadu baltu gumiju. Ko vina tur dara, kam vajadziga?
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
11.04.2015 14:00
Gumija saucas drenāža un ir priekš tam lai tas kas grib iztecēt lai iztek. Pretējā gadijumā šuves veicina atru smaganas aizaugšanu un patoloģiskais satur paliek iekšā.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
elizzza
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
24.04.2015 16:43
NEKĀDĀ GADĪJUMĀ NEDRĪKST TUR NEKO AIZTIKT. Strutos, ja tur iekļūs kas slikts, tieši tapēc tās asinis nedrīkst aiztikt, jo viņas aizsargā brūci. Par ēšanu un dzeršanu (karstu0 tā arī ir. Nedrīkst 24h ne skalot, ne neko karstu. Tas , ka tur ir sapampis ir tikai dabiski. Visdrīzāk būtu nenormali ja nekas nesāpētu un neuzpamptu. Pēc 24h ir jāskalo obligāti 3 reizes dienā 1glāzi kumelīšu tējas ar tējkaroti sāls. Tas nezinficēs un nomierinās to smaganiņu, kurai bija tas viss ''jāpārdzīvo''.
Labdien!
Man arī jautājums par (aizmugurējā - septītā) zoba izraušanu.
Visur lasu, ka svarīgi ir, lai būtu asins receklis. Bet man jau otrajā dienā pēc izraušanas tur nekādas asinis nav. Cik nu varu tur saskatīt, izskatās, ka ir vienkārši smagana un kaut kas pavisam drusku sarkans. Man lika šuvi. Ja ir šuve, tad tam receklim virspusē nav jābūt?
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
14.09.2015 19:33
Ja ir šuve, tad ir maz vietas kur veidoties receklim un viņš ir maziņš. Tobiš, viss ir kārtībā.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Labdien! Cik ilgi tam receklim ir jāpaliek izrautā 7. ( augšā) zoba vietā?
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
15.09.2015 23:48
Tikmēr, kamēr viņš izkrīt (izšķīst, izzūd).

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
20.09.2015 21:21
Viņš nekur neizkrīt un neizzūd, viņš kalpo kā matrica jaunam kaulam.

__________________
dr.puce@gmail.com
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
20.09.2015 23:09
Opa! Redz kāda gudrība! Mūžu sēdi forumā, mūžu mācies :)
Re: Pēc Zoba Izraušanas...
20.09.2015 23:20
Sveiki!man pirms 2vam dienam izrava zobu liekas 7vai 8 augsa!caurums diezgan liels palika!tas caurums loti sap un ir mazliet sapampia!bet liekas ka nekads asins receklus tur nebija!jo vnj ir ka liela bedre!dzeru pretsapjy lidzeklus kas drusku mazina sapes!vai tas ir normali ka pec izrausanas 3diena vel sap tas caurums un ir ari mazliet sapampis!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 3?
Ziņa: