Bezizeja + vientulība

Aizsāka anonīms 

anonīms
Bezizeja + vientulība
17.06.2009 20:43
Lūk - vakar mani pameta draudze ar kuru kopā bijām diezgan daudzus gadu.... Savāca mantiņas un aizgāja. Kā mēs zinām pagale viena nedeg. Problēmas attiecībās bija jau ilgu laiku - ntās reizes tika mēģināts izrunāties - rast risinājumus un kompromisus bet kā redzams bez rezultātiem.... Īstenībā scenārijs atkārtojas - arī iepriekšējās attiecībās beidzās līdzīgi. Godīgi sakot - attiecības bija ļoti sliktas jau ilgu laiku. Principā gadiem bija problēmas. Sex? kas tas tāds - gandrīz kā anekdotē ka Ziemassvētki ir biežāk. Es tiku ignorēts - nāca mājās vēlu, gāja gulēt vēlu, kad es jau biju aizmidzis. Gulējām katrs zem savas segas utt. Kad jautāju kāpēc tā - atbilde bija apmēram tāda - "tu man esi neinteresants, man ar tevi ir garlaicīgi, sexa nav jo man ar tevi nav labi (kaut arī centos cik nu varēju, un iepriekšējā draudzene bija stāvā sajūsmā no manām darbībām)" , ja bija skandāls, tad tika bārstīti daudz daudz spēcīgāki "argumenti" . Mani šie argumenti ļoti aizvainoja un iedzina nenormālā depresijā - nespēju gulēt, strādāt, raudāju un domāju kā labāk lai izbeidz šī mokas (par dzīvi to ir grūti nosaukt...) Kā "risinājums" tika lietots alkohols lielās devās - jā uz kādu laiku izdevās aizmirsties bet tas izsauca vēl lielākas dusmas, naidu un bojāja attiecības vēl vairāk....

Šodien aizgāju pie ģimenes ārsta - man parakstīja trankvilizatorus. Tie vismaz noņēma nenormālo stresu (iekšējo "kratekli"). Bet saprotu ka tas nebūs risinājums šai problēmai. Situāciju vēl saasina lielās brīvdienas. 5 dienas sēdēt mājās vienam...... :( Ar draugiem kas spētu palīdzēt šajā situācijā ir kā ir - nav man tādu....

Vienu vārdu sakot - nezinu ko darīt.

No iepriekšējām attiecībām un viņu beigu scenārijiem es sāku domāt, ka pie tā, ka nesanāk izveidot normālas attiecības pa lielam esmu vainīgs es pats. "Raksturiņš" man ir "perfekts"... Kā arī mani audzināja mama viena pati trūkumā un šaurībā - neesmu redzējis normālas ģimenes modeli. Viens ir skaidrs - viens pats dzīvot nespēšu un tāpēc tiks meklētas jaunas attiecības, ja vien draudzene tomēr neatgriezīsies. Bet dotajā momentā pat nezinu vai ir pat teorētiska iespēja saglābt bijušās attiecības - ļoti daudz esam nodarījuši pāri viens otram.... Tomēr ir pamatotas aizdomas ka arī jaunajās attiecībās atkārtosies iepriekšējais scenārijs ar visām no tā izrietošajām sekām.....

Izskatās, ka šeit ir nepieciešama psihoterapeita palīdzība. Varbūt kāds var ieteikt kādu labu speciālistu kurš spēs man palīdzēt manu dzīvi novirzīt +/- pieņemamā gultnē?
Re: Bezizeja + vientulība
17.06.2009 20:54
www.psihoterapija.lv Tur ir saraksts.

Izdomā, ko gribi; vīrieti, sievieti... kāds vecums utt. zvani, taujā... nevar citam ietiekt psihoterapeitu.
anonīms
Re: Bezizeja + vientulība
17.06.2009 21:11
Jā, bet tas saraksts varen liels....

Visus apzvanīt diezgan nereāli. Nemaz jau nerunājot par iespēju pamēģināt kāds nu kurš ir....
Tur ir minēta psihoterapeitu specializācija. Uz kuriem ir jēga skatīties ar manu problēmu, no kuriem labāk turēties pa gabalu?

Un kas tīri subjektīvi spētu labāk palīdzēt manai problēmai - vīrietis vai sieviete? Varbūt kāds spēj pateikt vismaz kaut kādus daudz maz objektīvus kritērijus pēc kā veikt meklēšanu...... ?
Re: Bezizeja + vientulība
17.06.2009 21:51
Tā nav gluži specializācija, kas minēta, bet psihoterapijas skolas, kas iet pa dažādiem ceļiem uz vienu mērķi. Tas ir biku vienkāršoti gan, bet pietiekami, lai saprastu, ka skolai nav nozīmes, bet personībai.

Piezvani vnk tad pēc random izvēles... pajautā cenu, parunā... parasti jau var saprast, kādas sajūtas rodas: kā cilvēks atbild, balss tembrs, vai viņš ir straujšs utt.

Tu jautā:

“Un kas tīri subjektīvi spētu labāk palīdzēt manai problēmai - vīrietis vai sieviete? Varbūt kāds spēj pateikt vismaz kaut kādus daudz maz objektīvus kritērijus pēc kā veikt meklēšanu...... ?”

Ja Tu prasi: “kas tīri subjektīvi...”, tad tas tik un tā nav subjektīvs, bet objektīvs jautājums, lai kāds nolemj... :)
Psihoterapeita izvēle ir tāda lieta, kur nav nekādu objektīvu kritēriju: viss ir pilnīgi subjektīvs pēc "patīk — nepatīk" principa. Tev pašam jāizdomā: vīrietis vai sieviete.

Ir vērts kādu dienu padomāt, pameklēt, dažiem ir pievienots arī foto, daži ir snieguši intervijas, netā ir viņu raksti... ieklausies sevī, vai kaut kas uzrunā.

būs vien tam jāvelta laiks.
anonīms
Re: Bezizeja + vientulība
18.06.2009 14:32
Pētu psihoterapeitu mājas lapas + info kas atrodama internetā tomēr daudz gudrāks netieku.
Palasot par viņu izglītību redzu ka daudzi ir beiguši LU psiholoģijas fakultāti. (un protams + kursi) Iznāk ka psihoterapeitam nav vajadzīga medicīniskā izglītība????

Un kas notiek gadījumos, ja ar sarunu vien nepietiek (vismaz sākumposmā) bet nepieciešami kādi medikamenti? Tos taču nevar parakstīt bez medicīniskās izglītības.....

Un www.psihoterapija.lv ir pat ļoti skopa informācija - šis tas papildus rakstīts tikai par dažiem. Par pārējiem nav vispār nekā - ne izglītības, ne prakses vietas, tik telefoni.....
Re: Bezizeja + vientulība
18.06.2009 14:58
Protams, ka nav vajadzīga medicīniskā izglītība: psihoterapeits ir atsevišķa profesija. Un tas, kas nāk klāt pie maģistra grāda, nav "kursi", bet 4-5 gadi pamatīgas studijas... turklāt jo labi psihoterapeiti Latvijā ir ar ne tikai psihologa pamtizglītību, bet arī ar pedagoga un teologa, piemēram...

Ja ar sarunu vien nepietiek, tad jācilpo pie psihiatra. Ne jau visi psihoterapeiti, kam ir izglītība medicīnā, ir arī psihiatri. Viņi tāpat psihotropās zāles neraksta.

www.arstipsihoterapeiti.lv ir tikai ārsti: ja gribi, ej pie kāda no viņiem... bet arī tur ne visi ir psihiatri.
ja tas šķiet svarīgi, ka varētu vajadzēt zāles, tad taču to var noskaidrot.

cik info ir, tik ir... katrs sniedz tik, cik grib.
Re: Bezizeja + vientulība
19.06.2009 00:31
anonīms

Uzraksti man lūdzu uz e-pastu guru03@inbox.lv ir daži jautājumi...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
otra puse
Re: Bezizeja + vientulība
20.06.2009 13:55
Monētas otra puse.
Protams ir ļoti sāpīgi šo visu lasot....

Bet sapratu, cik atšķirīgi katrs redzam pasauli, cik atšķirīgi esam skatījušies uz problēmām, un kas nu kuram ir bijusi problēma.

"Sex? kas tas tāds - gandrīz kā anekdotē ka Ziemassvētki ir biežāk."
"Pārspīlēšana'' ir patiešām Tava "stiprā'' puse.

''Es tiku ignorēts - nāca mājās vēlu, gāja gulēt vēlu, kad es jau biju aizmidzis.''
Jā, beidzot sāku domāt par sevi, sāku apmeklēt kursus, lai izglītotos, daudz strādāju, lai bēgtu no problēmām.

''Gulējām katrs zem savas segas utt''
Tu bieži slimoji un Tev bija auksti, tā bija Tava iniciatīva.

''Kad jautāju kāpēc tā - atbilde bija apmēram tāda - "tu man esi neinteresants, man ar tevi ir garlaicīgi, sexa nav jo man ar tevi nav labi''
Tās jau bija sekas... tas, ko lūdzu bija iniciatīva arī no Tavas puses izdomāt kā un kur pavadīsim laiku, iesaistīties, piedalīties organizēšanas pasākumos, man apnika visu pienest uz paplātes.

"Mani šie argumenti ļoti aizvainoja un iedzina nenormālā depresijā - nespēju gulēt, strādāt, raudāju un domāju kā labāk lai izbeidz šī mokas (par dzīvi to ir grūti nosaukt...)''
Par to es uzzinu tagad, jo Tu man teici, ka stress Tev ir dēļ darba, ļoti agri cēlies un vai nu strādāji no mājām vai skrēji uz darbu, lai padarītu savus n-tos darbus, atrisinātu darba problēmas.

''Kā "risinājums" tika lietots alkohols lielās devās - jā uz kādu laiku izdevās aizmirsties bet tas izsauca vēl lielākas dusmas, naidu un bojāja attiecības vēl vairāk....''
Jā, alkohols ir pieminēts tā starp citu - realitātē - dzeršana ikdienā un pamatīga piedzeršanās brīvdienās. Tā ir patiešām ļoti liela problēma un viens no 50% no mūsu šķiršanās iemesla, pārējie 50% ir Tava psiholoģiskā nestabilitāte, kuru saknes , pēc manām domām, ir meklējamas Tavā bērnībā. Kad aizgāju, Tu biji galīgi piedzēries, tā bija darba diena.

Es patiešām Tev novēlu atrast labu psihoterapeitu un sākt saprast pašam sevi, saprast to, kāpēc ir tā kā tas viss ir, no kurienes šīs problēmas ir radušās, beigt vainot visu pasauli, politiku, radiniekus, māti, tuvos cilvēkus savās problēmās. Tev pašam tās ir jārisina un jātiek ar tām galā. Neaizraujies ar medikamentiem, tas ir tikai pagaidu risinājums, Domāju, ka manī Tu biji atradis to, kas Tev vienmēr ir pietrūcis - savu mammu, vecākus, atbalstu, rūpes. Tagad apmeklēju psihoterapeitu.

Noteikti Tev veiksies un varbūt kādu dienu mēs satiksimies jau pilnīgi citā kvalitātē....
Re: Bezizeja + vientulība
25.06.2009 13:36
anonīms, kur esi pazudis...?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 19?
Ziņa: