Riebjas vasara un labs laiks!

Aizsāka Janetty 

Riebjas vasara un labs laiks!
22.05.2011 13:14
Tuliit buus jabrauc uz pikniku (kompanijaa buus ap 15 cilvekiem).... no riita bija histerija.... sasuukaaju zem meles divas tbl Lexotanil... mazliet nomierinajos, bet vienalga rokas triic un ir tik aukstas kaa liikim, muskuli lengani, domasana leena.... esmu kaa zombijs, bet visi apkaart aiz priekiem patuseet skaistaa vietaa priecaajas kaa traki.... nee pareizaak - es esmu traka.... Alko dzert nevaru.... parejie mazliet iedzers, kluus veel jautraaki, bet es kaa maakonis..... atkal tiks uzdoti jautajumi... man bail, ka neizprovocees atkal histerijas leekmi.. :( Kabataa buus lidzi Lexotanil... Nebraukt nevaru.... meituks pie manis pielipis un buus neizpratnee - kapec mamma nebrauktu :( Turklaat kautkur dzili sevii gribaas paverot beernus rotalaas.... kaut vareetu seedeet kaa vecam tantukam kluseejot un tikai verojot... kaa dzive paiet garaam....Bet taa es juutos labaak, kad seezhu parkaa uz solinja un kaa pensionaari , veroju bernus, baroju balozhus, uz aciim tumsas brilles, lai neviens nepaziist un neredz sejas izteiksmi.... Nu viss,... jaadodas mociibaas....Ceru ka savaaksos! Lai visiem jauka sii diena!
EsTeNebiju
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
22.05.2011 15:37
Nezinu, man arī nepatīk temperatūra virs 20 un tā intensīvā saule. Vienkārši nepatīkama sajūta....
Vienmēr, kad nodomāju, ka derētu palietot AD, palasu Janetty un atmetu šo domu. Man tas pats komplekts - depresija, VD, SF. Pieņemu, ka dažādās dzīves situācijās mēdzu justies sūdīgi un kaut kā dzīvoju - iedzeru, patusējos, bērnus dzemdēju un cenšos maksimāli nesabojāt dzīvi viņiem.
Kādi jautājumi Tev var izraisīt histēriju? Varbūt vienkāršāk cilvēkiem pateikt, kas par lietu un nesaspringt?
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
22.05.2011 17:06
ja var izturēt, tad noteikti nevajag sākt. tās ir manas domas pēc tā, kas bijis un redzēts citos. ja galīgi nevar, tad nevar, bet pēc katra paša spēkiem izturēta grūtuma aug iekšējā gudrība un pieredze. ja negribas psihoterapeitu, var rakstīt savas izjūtas un tās analizēt. arī tad var gana daudz izlobīt. es domāju, dienasgrāmatu vai tml.

zāles uz ilgiem gadiem (it sevišķi AD un neiroleptiķi, kas darbojas 24 h) nozīmē to, ka emocionāli cilvēks stāv uz vietas un nenobriest, paliek bērna emocionālās varēšanas līmenī vai tur, kur iestrēdzis.

kad es sāku lietot zāles, man nebija citas info kā tikai psihiatrija, un tas, ka zāles palīdzēja, paliek atmiņā, un krīzes brīžos var būt ļoti liels kārdinājums pie viņām atgriezties.

tā kā ja kādam ir doma nesākt, tad to var tikai apsveikt.

nav jātaisa publiska grēksūdze, bet patoloģiska slēpšanās no citiem un cenšanās izlikties situāciju vienmēr padara ļaunāku un trauksmi jo lielāku. tāds teātris kaitē tikai paša veselībai.
Es arī esmu riktīgs sociofobs, bet man vasara patīk, jo mājās vienmēr ir ko padarīt ārā svaigā gaisā (papļaut zāli, uzfederēt mammai dārzu utt.) un nav vislaik jāsēž pie kompja. Bet ja mani spiestu braukt tādos piknikos, es vienkārši tur piedzertos un gulētu.
Ir bijuši periodi, kad nevar izturēt, tad esmu lietojusi AD. Tikai neesmu to patoloģiski slēpusi. Ja pieņem, ka netusējas ar pavisam svešiem cilvēkiem, tad neredzu problēmu pateikt nomāktības vai pasivitātes cēloņus. Ja apkārtējie ir pietiekami taktiski, tad neviens ar varu nevilks aktīvi ālēties, bet izbrauks kopā ar laivu vai priecāsies, ka ir kāds, kas kopā ar bērniem cep smilšu kūkas.
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
22.05.2011 19:02
gluži kā cilvēkiem ir problēmas ar diabētu (tusos nevar visu ēst), ar locītavām vai muguru (nevar ilgi nosēdēt), tā var būt arī citas problēmas. un ne jau visi ar kaut ko sirgstošie ir veci cilvēki... arī jauniešiem var būt bijušas traumas un ir visādas slimības.

jo mazāk kompleksaini sevi pasniedz, jo labāk un pašam perspektīvā vieglāk.

zāles vispār ir atsevišķa tēma, nez vai vērts te atkal sākt garas runas, bet arī par to nav jākaunas.



Edited 1 time(s). Last edit at 22.05.2011 19:03 by Runcene.
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
22.05.2011 19:39
Runcene,beidz pūst pīlītes :)
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
22.05.2011 19:44
un kā Tu gribētu, laies uz tavu "repetitio est mater studiorum" reaģēju? saku, ka esi muļķis? :)

viens no maniem skolotājiem mēdza teikt, ka ottreiz atkārtots joks ir muļķība...

vai kā smalkāk?

cerēji, ka dāsni iesaistīšos "jaukā" sarunā?
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
22.05.2011 21:34
Ko nozīmē tas vārdu salikums :)
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
22.05.2011 23:34
Nu esmu atpakal..... Pasaa sakumaa sasuukaaju kaa koncas Lexotanil (3 tbl.) un briinums - miegainiba nemocija! Nomierinajos... beidzot vareeju mieriigi elpot, sirds nestreikoja, mierigi aizbraucu. Kompanijaa ariii jutos normali, speleeju badmintonu.... Bijaam loooti skaistaa vietaa, apkaart loti daudz cerini.... bet alko ne pili... tikai energetisko dzerienu.
Prataa pat ienaca doma pakapeniski mazinaat AD devas un stresainos brizos lietot trankvili.... Bet no riita man bija tik slikti :((( Kaa jau depresijas slimniekiem, pecpusdienaa garastavoklis kautcik paaugstinajaas....
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
22.05.2011 23:39
Nu, skaidrs, ka miegainība nemocīja, ja reiz dzēri enerģijas dzērienu. :)
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
23.05.2011 12:30
Diezvai tas energijas dzēriens mani kautkā ietekmē..... Ir bijis arī tā ka izdzeru enerģētisko dinamītu pašā vakarā, bet tad izdomāju, ka iešu agrāk gulēt un guļu kā nosista :)))) Tas pats ir bijis arī tālos braucienos ar autobusu ... izdzeru enerģētisko un aizmiegu ciešā miegā...
Laikam mans organisms tomēr pieņēma trankvili un es jutos sabiedrībā ciešami (priekš manis tas ir labi)! Brīžiem, kad vēroju skaistus skatus no stāva krasta vienatnē vai kopā ar vīru... sajutos labi.... Bet tik pat labi jūtos ar meitiņu parkā, kad viena pati sēžu un vēroju bērnu rotaļas..... tā varu nosēdēt līdz pat 3 stundām....
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
23.05.2011 16:39
Tas tik ir garlaicīgi vienai sēdēt un vērot bērnu rotaļas :D Kur nu vēl 3 stundas :D Es aizmigtu :D

man, piemēram, galīgi nepatīk, ja esmu viens, tapec vienmer saucu kādu mājās, ja, piemēram ,vecāki aizbraukuši uz laukiem..

bet nepatīk daudz cilvēki, tāpēc maksimums pasaucu 3-5, kurus vislabāk pazīstu un ikdienā tusēju.. jo parasti, kad sanāk daudzi, tad riebjas, ka bļaustās un skaļi uzvedas apdzērušies..

Tāpēc - man nepatīk vienam būt, bet arī nepatīk lielas kompānijas! :D Kā to varētu nosaukt?
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
23.05.2011 17:18
Jamm, man liekas, ka tās ir bailes no vientulības. Man ir kaut kā līdzīgi, lielas kompānijas nepatīk tāpēc, ka tad nejūtu tiešo kontaktu un kaut kā emocionāli attālinos un jūtos viena.
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
25.05.2011 14:42
iekopēšu tomēr savā tēmā! :)
Pavērošu, varbūt mazinās histērijas un SF kad jādodas braucienā ar kompāniju.... Ja nē... tad nekur vairs nebraukšu (izņemot tuvākos radus)... šīs lēkmes izsūc visus spēkus. Pagājušajā reizē (svētdien) jutos kā izspiests citrons. Pati nesaņemtos ne ar kādu pašiedvesmu (katrā reizē tas ir grūtāk)... tikai kad sakošļāju 3 Lexotanil devas, spēju sevi pierunāt. Un atkal tuvojas Jāņi :( Riebjas tā gaļas cepelēšana nakts vidū.... tiem, kas iedzer paliek pavisam jautri, bet mani alko iemidzina... nāvējoša garlaicība un viens vienīgs stress, kad apkārtējie brīnās, jautā, ko es tāda noskumusi... a man vienīgā doma - ātrāk prom mājās - savā pilī, savā omulīgajā gultiņā ar skaistu grāmatu rokā vai pasaku grāmatu lasīšanu meitiņai...prom no šīs drēgnās nakts ar miljoniem odu, slapjumu (parasti līst), prom no superjautrās publikas... arī tāpēc ka būšu neizgulējusies (tātad garastāvoklis no rīta būs superdrūms), tāpēc ka nebūs iespēja ieiet dušā, bet būs upe vai ezers (ūdenī zem 20 grādiem nevaru ielīst).... vārdsakot, Jāņos viss ir izcili nepatīkams (priekš manis) un tā ažiotāža ap šiem svētkiem brīžiem kaitina :( Piknikošana dienā dažas stundas ar radiem OK, bet nakšņošanas ar kompānijām.... un nākamajā dienā šašlika, alus utt. pārpalikumu ēšana... Man reāli nāk vēmiens no tā... Šogad laikam sevi nemocīšu... nezinu tikai, kā paskaidrot vīram, ka nevēlos šos naktspasākumus?
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
25.05.2011 14:47
Un vēl.... kad man bija SF lēkme, sajutos neskaista, sāka riebties matu griezums, nevarēju neko ieveidot un paķēru šķēres un sāku griezt nost matu šķipsnas, kuras mani neklausīja.... procesā atcerējos Britniju, kura noskuva pliku galvu depresijas laikā :))))) tad laicīgi apstājos... pašlaik izskatos krimināli. Mana friziere jau smejās par mani (nav pirmā reize, kad sapsihojos un pēc pāris dienām skrienu atkal pie viņas, lai veido citu griezumu vai nogriežu priekšā matiem robus)......... Hm.... V.van Gogs nogrieza sev ausi...
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
25.05.2011 16:30
Es jau 3 mēnešus gatavojos iet pie friziera. Pašlaik izskatos krimināli. Nekādīgi saņemties nevaru,ka kāds ņemsies gar maniem matiem...sāksu vēl uztraukties....un vēl tuvojas mana dēla kristības...atkal uztraukums un jau tagad domāju kā es to pārvarēšu :(
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
25.05.2011 17:36
Janetty, bet lieta jau ir tāda, ka runāšana par SF forumā jau arī pilnīgi neko nevar izmainīt vai uzlabot. Tas ir pilnīgi beztolku. Tāpat it kā ja vēža slimnieki vienīgais ko darītu- sēdētu forumos un runātu par savu slimību, maltu vienu un to pašu līdz atdotu galus.
cik jauki :)))))))) matu tēma. Es arī esmu tikusi pie zēngalviņas, un tikai tāpēc, ka laicīgi savaldījos, būtu Britnijas variants. Tagad eju pa ielu cerot, ka nesatikšu nevienu pazīstamu, kas varētu komentēt manas pārvērtības.
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
25.05.2011 22:18
Un. Vēl neviens cilvēks šajā pasaulē nav "izārstējis" sociālo fobiju ar "zālēm", t.i. psihotropajām vielām, t.i. narkotikām. Vari iedzert arī 6 lexotanilus un- protams, tajā vakarā nebūs vairs miņas no trauksmes, bet vai tad tā ir ārstēšana? Visdrīzāk uztaisīsi sevi par galīgu muļķi citu acīs un nākamreiz vajadzēs varbūt jau 10 un 12 ripas, līdz nekāds daudzums nebūs gana. Tāds parasti ir tas ceļš. Un, tēmas sakarā, AD vispār ir hu...ņa pilnīgākā.



Edited 1 time(s). Last edit at 25.05.2011 22:27 by existential fool.
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
25.05.2011 23:33
Janetty, Tev vajadzētu izdomāt kaut ko šausmīgu-briesmīgu, kas aizņemtu visas tavas domas uz to laiku, kad kaut kur jābrauc. Tu koncentrējies un to, ka jābrauc, atceroties, ka tad ir slikti, tavas domas rada šo stāvokli. Ja Tev būs kaut kas cits- vēl šausmīgāks, domas par tusa briesmām aizies otrā plānā, un beigu beigās pazudīs.
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
26.05.2011 00:09
Pag!. Vai Tu iesaki Janetty kādu nosist? :))
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
26.05.2011 00:34
strawberry
Veel sausmigaaks? NAV NEKAA SAUSMIGAKA PAR TIEM RIEBIGAJIEM TUSINIEM, KURAJOS VISI UZJAUTRINAAS KAA TRAKI, BET ES - KNAPI SAVALDOS, LAI NESAAKTU IZPLUUST ASARAAS! JUTOS nenormali neomuliigi...
Bet ja nopietni... nu ir protams, veel sausmigaakas lietas - iedomaties, ka zaudeeju darbu, tuvinieku utt., bet tad man tocna saksies panika un reaals triceklis, jo smadzenes momentaa atainos shiis situaacijas, manas sajuutas, kad zaudeeju darbu vai tuvu cilveeku... nu nee........ I taa sad tad ne no saa ne no taa, nu kautvai izdzirdot garamejot skumju klasisku muziku ar vijoli, var uzmaakties skumjas, bet veel trakaak - iedomaajos beeres un taas pretigaas domas par tuvinieku naavi ieurbjaas kaa naglas smadzenees un acu prieksaa - kaa filma .......... brrr... ir bijis, ka pat uz ielas naak raudiens... neieredzu ielu muzikantus Vecrigaa (ikdienaa jaaskrien uz darbu) , meginu pat atsleegt dzirdi vai dungot kautko pie sevis..... Tiesi tapecc baidos iet uz klasiskaas muuzikas koncertu... man var sakties histerija.... Jau padsmit gadus atpakal koncertaa noraudaajos no domaam, kuras saaka uzmakties koncertaa.... sajutos kaa izlaista caur galasmashiinu.... Muzika bija dieviskiigi skaista bet taas filminas, kuras radijaas acu prieksaa, radiija elles mocibas....
Tagad atcereejos, ka meitina ir paaris reizu apraudajusies noskatoties skaistas multenes (ar labaam beigaam)... Pareizaak sakot, nobirdinaja asaras, bet nevareetu teikt, ka vina jutaas nomaakta, tiesi otraadi - pacilaata un prieciga par labaam beigaam.

existential fool
Es zinu, ka SF nav izaarstejama ar zaaleem un arii psihoterapija ne visiem paliidz (palasot info internetaa un zurnalos), bet es vairs neceru, bet meginu ar to sadzivot,,,,, bet no otras puses - taa pati SF iespejams, izraisa depresiju, jo nevaru justies sabiedribaa kaa normals cilveeks... un nezinu arii, ar ko tas viss sakaas.... bet cik atceros sevi.... laikam pat no 3 gadu vecuma..... un analizeejot tagad - man vienmeer bija negativa domasana un uztvere un pa iistam sajutos laimiiga un briiva tikai pirmo pusgadu, kad lietoju Seroxat.... liidz 33 gadiem es nezinaaju, cik pasaule ir krasaina, ka vina meedz buut arii maiga un puukaina, nevis durstiiga un sherpa.....
Nesen nosvinetaas dzimenes un Jaanju tuvosanaas pilniibaa izsita no sliedeem un man bail, ka saak uzmakties ne tikai SF lekmes, bet arii pati Vinas Augstiba Depresija, kuru es maigi saucu par Kuci... No taas man visvairaak bail, jo tad es attalinos pat no radiem, un protams, no meitinas, juutas notrulinaas....
Pirms svetdienas brauciena es gandriiz piezvaniiju maasai, lai pajautaatu, vai vina parupesies par meitinju, ja nu es ,.... nu.. ja man taa Kuce parkodiis riikli.... Tad sakoslaaju tabletes un braucu kaa lops uz lopkautuvi. Protams, jutos vainiiga par siim domaam, jo mana meitina ir pats dargakais uz pasaules, es vinu bezgaliigi miilu... un ak jaa... varbuut tiesaam ir taisniiba tiem, kuri apgalvo, ka beernu ietekmee maates emocionalais stavoklis, pat ja vina to sleepj... tad meitinai buutu vieglaaka dzive bez manis?
Mani izsita no slideem pedejaa histerija un juutu ka NEjutu vairs zaalju iedarbibu ............ Izdzerot Mirtazapin man uznaak miegs, gulju kaa nosista, bet antidepresiva efekta NAV?! Bet varbuut man ir ne tikai depresija, bet arii shizo? vai pie depresijas arii uzmacas domas un paniskas bailes - ka tik nenodaru ko ljaunu ar meitinu afekta stavoklii un tad aiz bedaam pati sev padarisu galu.... shis murgs man radaas acu prieksaa kaa filma :(
varbuut daktere tiesaam kautko sleepj? Vai shizofrenijas diagnozi atklaati pasaka pacientam? Vakaraa gatavojot salaatu, griezu ar nazi olas, meitina pajautaaja, vai driikst panemt gabalinu... vinas pirkstini sniedzaas peec olas, man rokaas ass nazis, man uznaca paniskas bailes, ka es varu vajprataa nogriezt vinai pirkstinus, es tacu neko tadu netaisos dariit, tad kapeec sadas domas vispaar urbjaas galvaa?
Man atkal nepatiik sava aariene, man liekas, ka palieku resna no tableteem (svars it kaa tas pats), ciest nevaru savus matus... un ja saaks riebties ausis, grieziisu nost ausis?
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
26.05.2011 00:44
existential fool
Ko Tu paslaik dari lietas labaa?

trrr

Tu pati nogriezi matus?

kristale
Tu uztraucies pie friziera? Tur tacu nekas nav jadara un nav jarunaa. Seedi tik un kaifo, kaa Tev apchubina galvu! :))) Man nav problemu aiziet pat uz skaistumkopsanas salonu uz intimo vax... laikam pat ja to izdaritu virietis:))))))))))) Tur tach nav jarunaa... baudi skaistu muziku, aromatus, var arii paarmiit paris frazes par neitralaam temaam..........
Man jau skiet, ka friziere drizaak saaks no manis baidiities un beigaas atteiksies no siis trakaas klientes, kura nu jau otro reizi schakaree sev matus, atnaak un atkal nezina, ko veekas uz galvas........ Varbuut tiesaam nulliti? Man ir veel ceriba izveidot iiso karee.... bet friziere varees mani pienemt tikai nakamnedeelj.... liidz tam laikam bail pat iedomaties, ko varu sadariit ar matiem.... loti niez pirksti....kas taa veel par maaniju piemetaas?
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
26.05.2011 01:00
Viss, eju guleet.... sovakar nedzersu Mirtazapin, negribu naaves miegu un miegainibu dienaa.... man skiet, ka miegainums jau buutu tikai no taa, ja es pasmarzotu Mirtazapin tableti :))))
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
26.05.2011 01:25
Janetty Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> existential fool
> Ko Tu paslaik dari lietas labaa?

Es šeit pārsvarā nāku vienkārši nosist laiku, bet ne stāstīt par sevi, draudzēties, vislaik gausties par vienu un to pašu, u.t.t.

Bet vienu es toč zinu- farmācijā nav atbildes uz vairumu psihes problēmām. Pati noiesi to ceļu un tad sapratīsi. Var izmēģināt visu pēc kārtas, bet tieši psihiatri vislaik ir tie, ka bremzē. Vislaik jāiet pēc tukšiem padomiem, jo visus tos štrunta AD un neiroleptiķus katrs pats varētu izmēģināt un izlemt, kas palīdz un kas nē. Psihiatrs tur vispār ir beztēmā. Receptes arīdzan tiem ir zilās, kas nozīmē- fufelis.

Un par mirtazapīnu- vienīgais ko tas dara- padara tevi miegainu, nogurušu un izsalkušu. Priekš dažiem cilvēkiem tas ir pietiekams antidepresīvais efekts.



Edited 1 time(s). Last edit at 26.05.2011 02:14 by existential fool.
Pati nogriezu. To, kas palika pāri, atlika frizierei pielabot. Komiskākais ir tas, ka citiem patīk. Kas par māniju ar matiem? Esmu dzirdējusi no vēdu prakses - ja sieviete nogriež matus, tas norāda uz to, ka viņa ir zaudējusi, padevusies.

Par pārējo - man drīz piesies sekošanas māniju, bet ir tik daudz identisku lietu un izpausmju..Zvans māsai - man arī ir šis "drošības spilvens", jau pirms gada vienojāmies, ka viņa ņems manus bērnus aizbildniecībā, ja nu kas..tikai jāsagaida viņas 24 gadi, jo ātrāk nevar.
Par uzmācīgām domām - jau ir labāk, retāk, bet ko tik es neesmu iedomājusies, kad rosos virtuvē, kad eju garām ūdenskrātuvei vai garām pabrauc baļkvedējs..labāk neuzskaitīt.
Neciešu klasisko un relaksējošo mūziku.
Tradicionālie svētki kaitina, uzvelk, iztukšo. Vienīgi ar kompāniju ir noveicies, nav nozīmes, ko svin, jo gandrīz visi draugi ir ar "putniem", tas ļauj atslābt.
Par skaistumkopšanu un atkailināšanos gan..šis bija galvenais motīvs tikt ātrāk no psihenes laukā, jo kolektīvā mazgāšanās un intīmo zonu apkope nemaz nevilina. Izvēlējos labāk dzīvot starp normālajiem un darīt to vienatnē :))) kā īstena sociofobe :)
Varbūt, ka tev tik tiešām vajadzīga medikamentozā terapija? Varbūt psihiatrs nav īstais?

Ja jau bez zālēm ir tik sūdīgi, tad varbūt labāk neklausīties existential fool.
Re: Riebjas vasara un labs laiks!
26.05.2011 01:28
Man vispār pie vienas vietas, klausieties ko gribat.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 1?
Ziņa: