marihuāna psihiatrijā, tās ietekmes uz jau esošu depresiju un miega traucējumiem

Aizsāka gribu zināt 

kādu laiciņu uzturos Holandē. Varbūt ir kāds zinošāks cilvēks... kas ir zināms par marihuānas lietošanu depresijas un ilgstoša bezmiega profilaksei ? ir lasītas gaužām pretrunīgas ziņas. Pimērām, marihuāna atvieglina, vai pat dziedina depresiju, savukārt citi avoti raksta, ka marihuāna tieši veicina depresiju. saprotams, ka ilgstoša un regulāra lietošana neko labu nesola, bet ja jau esmu Holandē, kur marihuāna ir brīvi pieejama un legāli nopērkama specializētās vietās, nevis latvijā no čigāniem, tad tomēr ir pārliecība, par tās kvalitāti.Marihuānu Latvijā esmu smēķejis ne vairāk kā 10x
Jā Holandē jau tiek piemeklēta kvalitāte priekš klientiem, Latvijā to marihuānu čigāni mērcē vēl visādos mēslos, piemēram atsitonā. Holandē ir legāla marihuānas pīpēšana, tāpēc arī viņi rūpējās par marihuānas kvalitāti.

Depresija!
Jebkura apreibinoša viela, no kuras cilvēks gūst jebkādu baudu, rodas atkarība, un zem tās slēpjas depresija, tikai pirmajā fāzē mēs to nemanam. Marihuāna trulina smadzenes, tas ir fakts. Marihuāna bremzē cilvēka dabīgās procesa pārmaiņas, līdz arto rodās disbalanss. Ir cilvēki kuri pīpē un ar viņiem viss ir kārtībā, viņi strādā un mācās, jā tu vari arī tā domāt, ka tu arī pīpēsi un viss būs kārtība. Daudz kas atkarājās dzīves kvalitātē, ja cilvēkam nav nekādas problēmas, tad viņš var pīpēt visu mūžu un smaidīt par dzīvi, bet pajautā sev vai tu 100% esi pārliecināts, ka tas tev neradīs nedz veselības problēmas, nedz psiholoģiskās?? Pajautā sev vai tu esi gatavs iet uz tādu risku??? tas nenotiek 1 gada liakā, tās problēmas var rasties kautvai pēc 20 gadiem, bet smagākais jau būs nožēlot, kāpēc es pīpēju to nolādēto marihuānu, pie vecumdienām jebkurā gadījumā, tev būs veselības problēmas!!!!!

To ko raksta mediji, tas ir cits jautājums vieni ir par legalizāciju, lai plauktu jauns biznees, un otri ir lai nenonāktu šī slimība jau tā Latvijā ekonomiski novājinātā valstī. Visi ļoti labi saprot Latvijā marihuānas legalizācija nozīmētu, alkohola bankrotu! Neklausies ko saka mēdiji, klausies ko saka pieredzējuši cilvēki kuri jau ir pīpe'juši gadiem!

Es zinu tev apkārt ir jaunieši viss ir forši vot es tādu lielu džointu uzstinu, tā iedolbija un visi šitie prikoli ir tieši vilciens, kas velk iekšā, tas ir neizbēgami, jo jaunatnei ir izveidojies nepareizs priekšstats par marihuānu. Un tā jaunatne pamazām tās marihuānas tradīcijas nodod tālaķ nākamajiem jauniņajiem kuri sāk pīpēt zāli, un tad tas jauniņais vēl tālāk sāk lielīties, es pīpēju zāli, es tā māku un šitā. Tā ir bioloģiskā inde, es to sauktu par globālo VĪRUSU



Edited 2 time(s). Last edit at 02.03.2012 16:43 by enfuego.
kādreiz, 90'jos, LV veikalos vēsā mierā varēja nopirkt cigaretes, kurām klāt bija kaut kāda foršā zālīte - varbūt kāds man varētu atgādināt to cigarešu nosaukumu... ;)
Zive, tu te pirms kāda laika biji gatava supervīzijas vadīt, tagad gribas zāli uzpīpēt?:)))))))))
Fox - tak maksā par tiem sertifikātiem uz veselībām! :)
ar tiem sertificētajiem ps.terapeitiem ir līdzīgi kā ar baznīcām - tauta apmeklē baznīcas, jo naivi tic, ka tikai tur atrodams Dievs un viss ar to saistītais...
Bet es tak netērēšu savu enerģiju, apskaidrojot muļķu prātus! :)
...ļauj durakam Dievu lūgt, viņš pieri pārsitīs...tas par enfuego...
mad iešņauc labāk celiņu.
gribu zināt Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> kādu laiciņu uzturos Holandē. Varbūt ir kāds
> zinošāks cilvēks... kas ir zināms par
> marihuānas lietošanu depresijas un ilgstoša
> bezmiega profilaksei ? ir lasītas gaužām
> pretrunīgas ziņas. Pimērām, marihuāna
> atvieglina, vai pat dziedina depresiju, savukārt
> citi avoti raksta, ka marihuāna tieši veicina
> depresiju. saprotams, ka ilgstoša un regulāra
> lietošana neko labu nesola, bet ja jau esmu
> Holandē, kur marihuāna ir brīvi pieejama un
> legāli nopērkama specializētās vietās, nevis
> latvijā no čigāniem, tad tomēr ir
> pārliecība, par tās kvalitāti.Marihuānu
> Latvijā esmu smēķejis ne vairāk kā 10x


Kāpēc Tu vēl pati neej un napaprpvē? Sliktaks jau nekas nevar palikt.
enfuego Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Marihuāna trulina smadzenes, tas ir
> fakts. Marihuāna bremzē cilvēka dabīgās
> procesa pārmaiņas, līdz arto rodās disbalanss.


enfuego, šito Tu laikam izlasīji padomju laiku enciklopēdijā vai kaut kur tamlīdzīgi. Tas ir visdumjākais apgalvojums, ka marihuāna trulinot smadzes. Ja cilvēks ir domājošs un ar atvērtu prātu, tad ir tieši pretējais- marihuāna paplašina prātu, veicina iztēli. Un vēl nekur pasaulē nav pierādīts jelkāds negatīvs efekts uz cilvēka organismu.

Tā visa ir prastā propoganda, kam mietpilsoņi momentāli notic.
fool, tas jau ir notestēts, uz maniem pazīstamajiem domājošajiem cilvēkiem. Kā arī uz mani personīgi.
Tev jau daudz kas kaitīgs. Internets Tev ar drošivien notrulina prātu. Ir daļa cilvēku, kas radīti vienkāršām funkcijām, ko nu tur padarīsi?
Vai tad zāle arī ir radīta, priekš kāda speciāla cilvēka un speciāla amata? Internest, ir diemžēl tika radīts, darbam, bet cilvēki sāka radīt kārtējās spēlītes, lai bērni trulinātu datorspelēs savu laiku!
Viss ir atkarīgs no cilvēka, viņa psiholoģiskā stāvokļa, apkārtējās vides un vispār dzīves. Enfuego, Tu pārāk un tikai no savas pieredzes spried.
Ir cilvēki, kas reibināsies no līmes un acetona, ka tik dolbī, bet ir cilvēki, kuri izmēģinās amfetamīnu vai kokaīnu un kuriem nepatiks. Arī ne visiem patīk alkohols, piemēram, man. Es neizjūtu labsajūtu no alkohola, tāpēc nedzeru. Un nesmēķēju zāli biežāk kā reizi mēnesī (tā teikt, īpašās reizēs). Gribi teikt, ka man ir kaut kāda atkarība un kļūšu vai esmu narkomāns?
Es nesaku tikai no savas dzīves pieredzes, es esmu grozījies un redzējis gan šadus, gan tādus cilvēkus, es varu pateikt vai ēdiens ir garšīgas vai nē, man ir ar ko salīdzināt, lai es varētu spriest. Es negribu teikt, ka tev ir atkarība, un es arī to nekādīgi nevaru pierādīt, bet to cilvēks parasti saprot tikai tad, kad viņam vairs tā marihuāna nepatīk, pēc ilgstošas lietošanas, un tad vinš negribīgi vēl ar pēdējiem spēkiem atrunājas, es nē es nepīpēju(nelietoju), es redz strādāju un pīpēju kad gribu, tanī brīdī cilvēks slēpj savu atkarību. Narkotikas ir viltīga lieta, un visviltīgākā ir tā, ka tu kļūsi par upuri pats to nepamanot. Var iedalīt vairākos narkotisko vielu atkarību attīstības posmos. Es nesaku, ka visiem ir tā, daži attapsies laicīgi un metīs mieru, kad jutīs ka kautkas manā dzīvē vairs neiet tā kā vajaga, bet daži atrunāsies un turpinās lietot, uzskatot, ka tā ir mana norma un es pīpēju dažreiz, jo redz salīdzinājumā ar alkoholu, es nepalieku dumjš, un nevemju, un man nav slikti. Tā apmēram cilvēks ieslīkst tanīs lamatās. Es narkotikas vislielāko problēmu uzskatu par lamatām, tas ir posms, kad tu pārej uz atkarību, tanī tieši brīdī tu nesapratīsi, tev neaizies, ka ir kautkas slikts darīts, tās pārsvarā būs atrunas! Es zinu cilvēkus, kuri gribētu pamēģināt amfetamīnu, un joprojām prasa man, bet es viņiem nedodu, jo no savas pieredzes, es pēc cilvēka rakstura, varu pateikt, vai viņam izveidosies atkarība, vai nē. Tāpēc labāk neriskēt kādam pacienāt. Es laprāt gribētu pagriezst laiku, atpakaļ jo tagad es atceros, kurā brīdī, jau es bez viņām nevarēju! Žēl gan, bet ar to ir jāsamierinās, piemēram, ar sekām, gan psiholoģiskām, gan fiziskām. Tā ir riska spēle, vainu, vainu!
Morāliski es sevi visu laiku tautā teikt gruzīju, kas atrisināja atkarību, bet atstāja sekas, jo sevis pārmešana un gruzīšana, visiem labi zināms, ka šī īpašība cilvēka psihi bojā.

Mēs sākumā visi esam dzīvojuši, bez jebkādām atkarības izraisošām vielām, bet redz mani satika viens čoms tieši manā depresīvajā dienā, un pacienāja ar hašišu, un lai es nedomātu, par to cik man vienam ir sūdīgi Īrijā vienam pašam dzīvot, es šo problēmu atrisināju baudā. Vienalga, tas bija alkohols, gan hašiš, jo redz es biju viens, man nebija atbalsta, raksturā es uzzināju, ka es vēl biju naivs un vājš, bet tikai pēc vairākiem gadiem, to es apjēdzu.

Redziet šeit es aptuveni izskaidroju, to posmu, kā apmēram izveodjās atkarības ceļš.

P.S. Parasti normāli cilvēki šo nesapratīs, šo sapratīs tikai tie kuri ir izgājuši šiem posmiem cauri, princips ir visiem narkomāniem viens, tikai sižeti atšķirās.

To ka viss atkarājās no paša cilvēka, tieši šī doma mums lika domāt, ka es varu lietot un atmetīšu, kad man tas nepatiks, jo ja man nav nekādu problēmu, tad es vēl visu varu, jo es itkā situāciju kontrolēju. Bet paralēli mums šī atkarība, jau bija izveidojusies, tieši vot šinī posmā. Bet diemžēl, dzīvē to parastajiem cilvēkiem to nesaprast.

Es to visu izskaidroju cik vien izsmeļoši varu, tā nav filozofēšana, bet ciešanas, kuras es veltīju lai atmestu amfetamīnu, kurš mani pamazām iznīcināja, tikai mana iekšējā griba, to izdarīt vilka līdz pēdējam to cerību, atmest. Kāpēc ciešanas, jo pēc kārtējās dozas, tu sevi psiholoģiski atkal analizēji, kāpēc tu atkal paņēmi, tu takš varēji atteikties. Jā tev ir labi, bet tu zini ka tev pēc negulētām 36 stundām būs atkal ļoti sūdīgi. Nu apmēram šadi!

Morāliski es sevi visu laiku gruzīju un pārmetu sev, kāpēc atkal, kāpēc atkal, es esmu stulbenis, es esmu idiots. Un visi labi zini ka šādā veidā cilvēks pats sevi iznīcina, bet šī sistēma, man, atvēra acis, ka jātiek no tām domām, vaļā, un tikšana vaļā no sevis pārmešanām(ciešanām) Es vienkārši vairs nevēlējos lietot, jo pēc katras lietošanas, man sekooja morāliski pārmetumi pašam sev, un arī citiem kuri uz mani raudzījās, un domāja, vai tad tiešām šim puisim nav dzīves!

Lab es eju gulēt, es zinu, ka jūs te saputrojāties!

Vēl ko gribu uzsvērt, ka ķīmija paliek viena un tā pati ķīmija, vai tablete, vai pretsaukstēšanās pulverītis, vienalga kas, tas viss ir ķīmija, to kādas sekas piemēram izraisa kautvai tas pats, theraflu, mēs to varbūt neuzināsim nekad, varbūt manas meitas meita, tikai redzēs, kad kautkas nav ar aknām kārtībā. Marihuāna tā saucamā Latveika, kura aug dabā un viņa neizveidojās ķīmiskā viela THC, viņa nav ķīmija, bet apdullināšanās marihuāna ar THC, ja uir ķīmiska iejaukšanās tavā organismā.

Ja mēs esam no dabas reiz cēlušies, tad par tādu mums arī jākļust. Bet diemžēl, viss ir ar kājām gaisā, bioloģiskais pasaules gals, kas ir mērāms tūkstošiem gadu!



Edited 9 time(s). Last edit at 30.03.2012 23:41 by enfuego.
Ļoti gara vēstule. Būtībā mums abiem ir ļoti dažādas pieredzes. Visas šīs "narkotikas" nav tik vienādas, kā Tev liekas un kā Tu centies tās nostādīt.

Es zinu, ka no amfetamīna rodas smaga atkarība un ka uz to attiecas viss, ko Tu rakstīji. Nekad to nemaz netaisos mēģināt pat vienreiz. Vairāk gan tāpēc, ka man vielas vairāk interesē piedzīvojumam, apziņas paplašināšanai un garīgai stimulēšanai, nevis baudai vai apdullumam. Amfetamīns neko tādu nevar sniegt.
Bet kopumā paldies par tiešām garo atbildi. Nav tā, ka es saku, ka zāle nav kaitīga, viss ir kaitīgs. Arī, ka vakarā cilvēks ilgāk neaiziet gulēt un no rīta celties piespiedu kārtā septiņos uz darbu vai lekcijām. ;)
existential fool Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> enfuego Rakstīja:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Marihuāna trulina smadzenes, tas ir
> > fakts. Marihuāna bremzē cilvēka dabīgās
> > procesa pārmaiņas, līdz arto rodās
> disbalanss.
>
>
> enfuego, šito Tu laikam izlasīji padomju laiku
> enciklopēdijā vai kaut kur tamlīdzīgi. Tas ir
> visdumjākais apgalvojums, ka marihuāna trulinot
> smadzes. Ja cilvēks ir domājošs un ar atvērtu
> prātu, tad ir tieši pretējais- marihuāna
> paplašina prātu, veicina iztēli. Un vēl nekur
> pasaulē nav pierādīts jelkāds negatīvs efekts
> uz cilvēka organismu.
>
> Tā visa ir prastā propoganda, kam mietpilsoņi
> momentāli notic

...nja...fool, tik cieši, cik es esmu saskāries ar zāli, ļauj man teikt, ka Tevis piesauktā propaganda atbilt patiesībai...tad, kad šī te kāša uzsišana paliek par ikdienu...tas pats kas ar alkoholu...un zāle, regulāri velkot, atsit domāšanu konkrēti...tā ka nevajag dirst...
Re: marihuāna psihiatrijā, tās ietekmes uz jau esošu depresiju un miega traucējumiem
31.03.2012 09:43
Runcene,kā iet? Komon sava ožorduī? :)
Re: marihuāna psihiatrijā, tās ietekmes uz jau esošu depresiju un miega traucējumiem
31.03.2012 09:50
parasti iet... bet par Tevi atkal var kaut ko jaunu uzzināt...

kur palika traktori un prāmji?
Ma vaja kaut ko jaunu visu laiku! Ko jaunu uzzināji?
Tieši tā runcene, tās sekas neparādās tūlīt, bet ilgtermiņā!!

Un vaitad man ir augstākā izglītība psihiatrijā, lai pateiktu tieši to pašu ko teica šī sieviete, nē, mana izglītība ir pieredze.



Edited 1 time(s). Last edit at 31.03.2012 10:26 by enfuego.
Ja palasa šeit sarakstīto un to, kas pie narkomānijas diskusijas, tad esat narkomāni galīgākie. Tas puisis pareizi uzrakstīja, ka ir dažādas vielas un ir tādu no kurām lomku nav vispār. Un nelieto cilvēki tikai baudai kā jūs, bet ir ārstnieciski un prātu paplašinoši mērķi. Ja sākat lietot zāli katru dienu, tad paši esat vainīgi, nevainojat tos un nebāžat vienā bedrē ar sevi tos, kam tas nav vienkārši aizmiršanās un kaifa gūšanas veids. Es pat teiktu, ka ar alkoholu ir līdzīgi, bet no tā atkarība ir daudz spēcīgāka kā no zāles. 16 gadu vecumā vienreiz izdzerta šampanieša glāze nenozīmē, ka cilvēks neizbēgami kļūs par narkomānu (alkoholiķi). Vainojat sevi, ne vielas. Tā tieksme nebūt skaidrā dažiem ir iedzimta un normāliem cilvēkiem ir jācieš, ka daži reibinās ar jebko un bojā ārstniecisku vielu reputāciju.
Nē vienkārši tu vēl esi par zaļu, jeb precīzāk, tieši šis domāšanas veids ir viens no narkotisko vielu lamatām. Tava attieksme tieši ļauj narkotikām darīt savu darbu.

Iz dzīves!

Pusaudzis, nav ne, dzerts bijis, bij tāds naivs džekiņš, kurš uz alkoholu un uz zālīti skatījās ar vārdu uz jūs, bet te pēkšņi vienā dienā viņš saprot, ka jāpamēģina, es jau dzīvoju veselīgu dzīves veidu, esmu stiprs raksturā, kas tad tur, pamēģināt, tikai. Jā es pamēģināju, un nelietoju vairāk, bet pagāja kādi 3 gadi, un viņam dzīvē kautkas neladi, un viņš gribējis pagremdēt savas bēdas alkoholā, nu viņš piedzēries, un nākošā dienā baigā poha viņam bijusi, tad viņš atcerējās, ka ir tāda zālīte no kuras nav pohas, un nav slikti, nu neko sācis pīpēt marihuānu, tikai reti, bet jau ar domugājienu, ka zālīte salīdzinājumā ar alkoholu ir labāk, tad redz kur mēs atkal pamazām esam, atkarība veidojas klusām nemanot.

Žēl ka pusaudži skolās, veido nepareizu stereotipu, ka zālīte ir jāpamēģina, jo redz tur holandē visi pīpē, un tā ir medicīniski veselīga. Viss ir cool joints kabatā, un es pacienāšu vēl kādam, uzsp;ipēt un pasmiešos, uz viņu no malas, kā viņš uzvedās no malas !

Nē nu mēs jau varam iedalīt, tās atkarības pakāpes, un narkotisko vielu stiprumā un secībā kura no viņām tad ir viskaitīgākā, lai viņu nelietotu.

Bet vai tu sev esi uzdevis jautājumu, kāpēc citiem paliek slikti un viņi paliek vēlāk šizofrēniķi?? Pajautā sev vai tu 100% zini, ka tev tā nebūs, atkarto pie sevis, vai es zinu 100%, ka esmu gudrāks un stiprāks??? kad ar mani tā nebūs, kā ar citiem??? Atbilde ir nē, jūs 100% nekad nevarēsiet pateikt, tāpat kā pa ielu, tu pārej un tu 100% nezini vai kāds piedzēries būs pie stūres vai nebūs, jūs vienkārši riskējat, visa dzīve ir viens liels risks!

Cilvēks paliek gudrāks tikai pēc savām kļūdām, ja cilvēks mācītos no citu kļūdām, tad pasaulē narkotikas nepastāvētu!



Edited 6 time(s). Last edit at 31.03.2012 12:54 by enfuego.
Manuprāt, dalījums vieglajās un smagajās narkotikās ir ļoti nepieciešams. Es jau neko nesaku, ka Tu brīdini visus par briesmīgo zāles lietošanu, bet gan par to, ka Tu bāz to vienā katlā ar amfetamīnu, kas ir DAUDZ kaitīgāks. Tu pielīdzini zāli amfetamīnam un cilvēks, kas ir sācis smēķēt zāli un sapratis tās "nekaitību" uzreiz sāks domāt par amfetamīna nekaitīgumu. Vai Tu tiešām to gribi? Labāk, lai viņš smēķē un domā, ka zāle ir nekaitīga un amfetamīns ir ļaunums, nevis, ka viņš smēķē un domā, ka zāle ir ļaunums un amfetamīns ir tāds pats ļaunums. Atkarības un kaitīguma pakāpes ir nopietni jāņem vērā un par tām ir jāstāsta, ne jāmaisa viss kopā. Ja zāli ir izmēģinājuši 30% iedzīvotāju, tad ir pārāk bīstami teikt, ka amfetamīns ir tikpat kaitīgs, cik viņu zāle.
Tieši tā. Tiek vienā maisā salikts geračs, visādi amfetamīni, koks un marihuāna. Tiek nosaukti vienā vārdā- narkotika.

Līdz ar to jaunieši saprotot, ka par zāli viņiem ticis melots, tad viņi neticēs arī nevienam vārdam par citām vielām un daudz brīvāk tās pieņems.

Bet nezin kapēc viena no top smagākajām "narkotikām" nemaz nesaucas narkotika bet vnk alkohols, un pārdodas katrā veikalā?
Re: marihuāna psihiatrijā, tās ietekmes uz jau esošu depresiju un miega traucējumiem
31.03.2012 15:00
nu bet ko tad tie jaunieši dara tais psihenēs pēc zāles sapīpēšanās? aizgāja pagulēt, jo mājās gulta salūza?

ir viena lieta ar smadzenēm, kas vēl veidojas, un ir otra lieta, ko dara pieaudzis cilvēks, lai gan jebkurš narkologs pateiks, ka arī pieaugušam cilvēkam ir sekas, tikai ilgtermiņā.

tas, ka alkohols ir tik brīvi pieejams, jau nenozīmē, ka zāle akurāt ir laba.

un ir zemes, kur to pašu iemeslu dēļ ļoti kavējas jauniem cilvēkiem dot psihotropos medikamentus, ne tik ātri kā šeit, ASV un vēl šur tur, bet vairāk spiež uz psiholoģisko palīdzību.
Loģiski, ka bērniem neko nav labi lietot, kamēr smadzenes vēl veidojās. Ne par to vispār ir runa.

Aizliegsim arī hamburgerus, da i margarīnu arī! Paskat cik daudz slimnīcās resnu un slimu cilvēku. Gandrīz vai šie visi jāliek cietumā, re kā sevi sabeiguši!

Ar da jebko var sabeigt savu dzīvi un ne jau nu zālīte būs tā vainīgā. Pats vnk esi stulbenis un tad nu meklē vainas visapkārt.
Re: marihuāna psihiatrijā, tās ietekmes uz jau esošu depresiju un miega traucējumiem
31.03.2012 15:44
kā tad nav runa, tieši ir runa, jo jaunieši visdārgāk maksā.

es domāju arī, tā ir dalīšanās pieredzē; kas tur ir bijuši, grib citus brīdināt, un ir arī kaut kāda pieaugušo atbildība.

un mūsdienās pietiekami daudz runā par veselīgu pārtiku, liekā svara ļaunumu utt., tā kā varbūt pienāks brīdis, kad bērniem tos hamburgerus arī nedos.

un tiem, kas grib mainīt domāšanu (to apzinoties vai nē) un nelietot, ir labi par to runāt, tā ir vieglāk izturēt un tikt galā, zināms sevis iedrošinājums, bet varbūt to ir labāk darīt sabiedrībā, kur ir cilvēki ar tādiem pašiem mērķiem.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 22?
Ziņa: