Psihoterapeiti jūtubē

Aizsāka E 

E
Psihoterapeiti jūtubē
01.06.2019 08:05
Sveiki šejieniešiem. Varbūt jums kādam ir labi ieteikumi, ko paskatīties Youtube kā pašpalīdzības variantu vai vienkārši tāpat paklausīties sevis izglītošanai. Tā kā man pašai ir 48 gadi un es labāk saprotu krievu valodu kā angļu, tad es pārsvarā klausos tādu Марина Линдхолм, kurai ir 56 gadi, respektīvi psihoterapeitu ar lielāku dzīves pieredzi. Vēl ir kanāls Vitamondo, tur mūsu pašu ārsts Andris Saulītis runā (bet kieviski), bet viņš ir psihiatrs, kaut kas noder no viņa, bet man īsti nav aktuāls. Vēl man ir abonents Евгения Стрелецкая, bet viņa ir ļoti jauniņa, man kā vecai tantei neder, ja nu vienīgi kā teorija. Vēl ir populāra blogere Veronika Stepanova, bet viņa šovmene vairāk.
Ko jūs klausāties/skatāties?
aha
Re: Psihoterapeiti jūtubē
01.06.2019 09:21
Margarita Murahovska, A.Svijašs
hubby
Re: Psihoterapeiti jūtubē
03.06.2019 22:37
Streļeckajai pašai ir manāmas novirzes, bet nav jau brīnums, daudzi iet studēt psiholoģiju un psihiatriju, domādami, ka tādā veidā spēs izārstēt savus putnus.
Anonīms lietotājs
Re: Psihoterapeiti jūtubē
04.06.2019 05:14
Noniecināšana - tā vienmēr ir attieksme, zem kuras slēpjas tieši paša noniecinātāja problēmas.

Daudzi iet studēt psiholoģiju, apzinoties vai neapzinoties, ka patiesībā būtu vēlējušies izārstēt savus vecākus. Konstruktīva rīcība, pretstatā noniecināšanai.
Ir gadījies lasīt vairāku vecās Eiropas valstu augsti profesionālo psihoterapeitu, gan citu nozaru ārstu, gan vispār, citu profesiju, t. sk., juristu u.c. dzīvesstāstus, kuri atklāti bija rakstījuši arī par saviem bērnības iespaidiem, par mikroklimatu pašiem savās ģimenēs, par attiecībām ar saviem vecākiem.
Otrs. Pietiekami daudz ir cilvēku, kas savas dzīves laikā paši nav papūlējušies pat tik daudz, kā palasīt psihologijas grāmatas, papētīt sarakstīto psiholoģijas grāmatu autoru dzīvesstāstus, nav strādājuši paši ar savām problēmām, kā tikai barojas kaut vai no tās pašas jauniņās Streļeckas enerģijas, ar kuru gan jau viss ir vislabākajā kārtībā.
It nemaz nešaubos, ka jauniņajai Streļeckai ir izstrādāts savs plāns, kā iekarot savu auditoriju, tai skaitā, turpināt pašai savu profesionālo u.c. izaugsmi. Streļeckai dzīve, profesionāla attīstība u.c. vēl priekšā.
aha
Re: Psihoterapeiti jūtubē
04.06.2019 10:08
Streļecka pauž naidu pret potenciāliem pacientiem, tur izaugsme ir nu tā, apšaubāma, maigi izsakoties. Kurš ies pie tādas kas saka ka pacienti riebjas, ir nepatīkami utt? Tas attiecās uz kādu konkrētu diagnozi, bet var just ja darbs viņai nepatīk, pacienti nepatīk, riebjas.
aha
Re: Psihoterapeiti jūtubē
04.06.2019 10:16
Varbūt ka viņa nav dumja, bet pēc tādiem izteicieniem kas pauž naidu, ir grūti viņu klausīties.
hubby
Re: Psihoterapeiti jūtubē
04.06.2019 13:51
Šādi video ir domāti neizglītotai publikai, ar mērķi savākt pēc iespējas vairāk skatījumu. Ja cilvēkam, kas sevi sauc par profesionāli, apkārt rēgojas 40-100% psihopātu, tad tur nav ko piebilst... Ar tādu naidu ir bīstami strādāt ar klientiem, ja nu vienīgi kādā koncentrācijas nometnē.
Anonīms lietotājs
Re: Psihoterapeiti jūtubē
04.06.2019 15:12
Kā saprotu, no tā, cik paskatījos, tie ir tā sauktie prezentācijas video, kuros viņa prezentē sevi un jā, reitingi unikālo apmeklējumu skaitā ziņā viņai ir ļoti augsti.
Agresijas tur nav. Cik viens psihologs vai psihoterapeits privātpraksē var apkalpot klientus? Pat ja katrā darba dienā ņemtu maximumu, proti, 8 cilvēkus, kuri uz sesijām klātienē nāk 1x nedēļā, tad sanāk, ka viens psihoterapeits var apkalpot līdz 40 cilvēku. Tas nav daudz, uz visu to augsto pieprasījumu fona.
Un jā, klātiene, tas ir pavisam kas cits. Tur, klātienē, tad arī ir tās īstās emocijas.
Pieņemu, ka ar psihopātiem neviens negrib strādāt.
Re: Psihoterapeiti jūtubē
04.06.2019 16:51
Es arī nosacīti esmu veca tante, bet Streļecka man patīk gana labi -- kaut vai jaunības entuziasma dēļ, kas pati par sevi ir forša lieta. Streļeckai ir diezgan spēcīga teorētiskā bāze. To gan var atrast arī grāmatās, bet šāds formāts ir tīkamāks. Tai pašā laikā viņa apgalvo lietas, kam vairāku dzīļu psihoterapijas skolu praktiķi nepiekristu, bet neviens cilvēks nav jāpadara par pēdējo instanci. Nevienā grāmatā un nevienā video nav runāts tieši par manu vai Tavu stāstu.

Kas attiecas uz informāciju tīmeklī, tad tikai krievu valodu protošam cilvēkam ir tas pats uzdevums, kas citiem -- google vai krievu meklētājos jāmeklē krieviski runājošu psihologu, psihiatru vai psihoterapeitu ievietotie video. Bijušajā PSRS (Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā utt.) ir arī praktiķi gados, kas šad tad manīti TV un youtube, bet tiešām neesmu pievērsusi tik lielu uzmanību krievu valodas videi, lai varētu ieteikt ko konkrētu. Uzvārdus arī neatceros -- nāksies vien meklēt pašai. Visas veiksmes! :)

Vismaz es neskatos videoblogus, lai pētītu, kādas šim vai tam psihoterapeitam ir problēmas, jo tādas ir pilnīgi visiem cilvēkiem. Absolūti lieks aizsardzības mehānisms. Mani interesē savi stāsti, jo dzīve ir gana īsa, lai tādā veidā to izniekotu un šādi izšķiestu enerģiju.

Turklāt viņa nepauž naidu, bet par psihopātiem saka to, kas ir. Viņa to vēstī cilvēkiem, kas var ar šādiem tipāžiem iekrist. Ļoti daudz naivu meiteņu/sieviešu katru gadu visā pasaulē iekrīt psihopātu, sociopātu un narcisu nagos, bet pēc tam tiek atrastas nožņaugtas, kā citādi nobeigtas vai arī piedzīvo milzīgu pazemojumu un vardarbību. Ir svarīgi atcerēties, ka te ir runa par cilvēkiem, kam bieži nav nekādu psihisku slimību, bet ir ļoti nepatīkami un pat bīstami personības traucējumi.

Sāksim ar to, ka psihopāti u. tml. paši pie psihoterapeita un psihologa nemaz neiet. Tur viņi visbiežāk nokļūst, ja ir iekļuvuši kādā labošanas iestādē. Un arī tur viņi nesadarbojas. Tā kā atiek vien runāt par viņiem tikai piesardzības nolūkos.

Ir gan psihologi, gan psihoterapeiti (ne tikai pārējā populācija), kam tādi ļaudis riebj, jo viņi vēlāk terorizē visus, kam viņi nav iepatikušies vai kas centušies viņiem palīdzēt. Tur nav nekā nesaprotama vai pat nosodāma, jo ir vajadzīgas baigās aknas, lai strādātu ar pilnībā nemotivētu cilvēku spaidu kārtā, kad rezultāts var līdzināties nullei personas pretestības dēļ vai kad pats palīdzības sniedzējs var atrasties beigts kādā pažobelē, jo viņu ir noslaktējis šis nelaimīgais stalkeris. Tiesu psiholoģijā par to rakstīts ļoti daudz.
aha
Re: Psihoterapeiti jūtubē
04.06.2019 22:08
Nē, kādā no video viņa pauž dziļu nepatiku pret konkrētu pacientu grupu, kas robežojas ar naidu un to nu nevar noliegt.
Ir visai dīvaini klausīties šādus izteicienus par pacientiem, tie radikāli pārkāpj jebkādas ētikas normas. Pat ja viņai šie pacienti ļoti nepatīk, to būtu jāslēpj, nevis atklāti jāpauž. Visādā ziņā citi tādus izteicienus neatļaujās.
aha
Re: Psihoterapeiti jūtubē
04.06.2019 22:13
Un runa nav par šādiem piespiedu kārtas pacientiem, kas viņai ļoti nepatīk, bet par kādu pavisam nevainīgu grupu, ar ko vnk grūtāk strādāt, bet neapšaubāmi cilvēkiem kas paši meklē palīdzību, nav nekādi slepkavas... Neatceros kas tā bija par grupu, vnk šie izteicieni nošokēja un šo video izslēdzu un vairāk viņu neklausos.
aha
Re: Psihoterapeiti jūtubē
04.06.2019 22:27
Bet- ja jau tur būtu kas vērtīgs tajos video, tad jau tas tā...
hubby
Re: Psihoterapeiti jūtubē
05.06.2019 18:37
Paskatījos jeb drīzāk jāsaka - paklausījos vēl pāris viņas video un jāsaka, ka pirmais iespaids bija maldīgs.
aha
Re: Psihoterapeiti jūtubē
06.06.2019 10:22
Varbūt ka var ielikt linku ja kāds video liekas vērtīgs, es kkā tur neko noderīgu neatradu no viņas.
hubby
Re: Psihoterapeiti jūtubē
06.06.2019 18:19
Par dažādiem personības traucējumiem jeb psihopātijām kodolīgi pastāsta. Ja interesē tikai diagnostika un apraksti, tad ir ok. Pieļauju, ka viņa atstāsta McWilliams grāmatā rakstīto.
aha
Re: Psihoterapeiti jūtubē
06.06.2019 20:23
To es zinu, biju domājis ka varbūt ir kkas vērtīgāks... ko kādam dod šie apraksti? Man neko.
hubby
Re: Psihoterapeiti jūtubē
06.06.2019 21:35
Var pašausmināties, cik daudz un dažādu "gara kropļu" pastāv. :D Bet šaubos, ka pat labākie pasaules psihoterapeiti no šizoīda vai sociopāta spēs "uztaisīt" parastu neirotiķi, viņi to arī nesola, bet vienkārši noklusē, jo klienti tak vajadzīgi. Šķību koku neiztaisnosi.

Tie apraksti vienkārši palīdz labāk saprast citus un sevi.
aha
Re: Psihoterapeiti jūtubē
06.06.2019 21:59
Citus jā, sevišķi nīstākos radiniekus, priekšniekus, bet par sevi- ej nu sazini cik tas vērtējums pareizs un pat ja pareizs- tak tas neko nedod.... vajag rīcības plānu bet tādu viņa nedod.
aha
Re: Psihoterapeiti jūtubē
06.06.2019 22:01
Bet par klientiem kurus var ārstēt bet nevar izārstēt, tas taisnība.
Re: Psihoterapeiti jūtubē
06.06.2019 22:44
Par sociopātu neviens nesola, bet šizoīds tak galīgi nav bīstams, un valstīs, kur labas un senas psihoterapijas tradīcijas, viņi ir gana labi pelnoši IT u.tml. speci. Viņi nevienam virsū nelec, nav ļauni, toties psihoterapijā iemācās, kā lietot savu ļoti augsto intelektu.
hubby
Re: Psihoterapeiti jūtubē
06.06.2019 23:00
Sociopātam nemaz nevajag, viņam vienīgā iespējamā "psihoterapija" ir ar kādu korišu sadzert un parunāt "po dušam".
hubby
Re: Psihoterapeiti jūtubē
06.06.2019 23:18
Par šizoīdiem runājot: "Харольд Дэвис в личной переписке с Гарри Гантрипом однажды пошутил, что «психоанализ – это профессия шизоидов для работы с шизоидами». Практические исследования типов личностей психотерапевтов в Университете Маккоури (Сидней, Австралия) показали, что среди психотерапевтов женщин преобладает депрессивный тип, а среди мужчин шизоидный."
You 2
Re: Psihoterapeiti jūtubē
03.08.2019 15:24
Pilnīgi bezjēdzīgi tie video, to visu var lasīt grāmatās, ja tik ļoti interesē psihiatrija un psiholoģija.
Uzskatu, ka nav jegas. labaak nolikt sveciiti. Noklausiities kaadu pareizticiigo zvanu skanas youtubaa , attiirosaas luugsanas un pret sliktaam domaam maajaas un pret izmisumu paliidz baznicas pareizticiigaas timiaans, viiraks. Arii viirusaino gaisu panem nost ziemas periodaa telpaas. Taas ir manas domas un pieredze.
https://youtu.be/R5PDToCnFGU
https://youtu.be/CHo8VCEwwrw
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 20?
Ziņa: