Sociālā fobija, vai VD?

Aizsāka Pipars 

Sveiki!
28 gadi, vīrietis, 74kg/180cm

Pirms pusgada, kad biju pie kardiologa, viņš man pateica, ka man ir VD, jo klīniski ar sirdi un asinssvadiem man viss ir labi. Tomēr, es gribu apšaubīt to, ka man būtu VD, jo man nav ne panikas lēkmju, stipru baiļu no kkā, vai arī smakšanas sajūtas.

Man ir viens izteikts simptoms. Sociālajā dzīvē kad kaut kas jārisina ārpus ierastā dzīves ritma, man vienmēr ir stipri paaugstināts pulss, un asinsspiediens. Tā ir vienmēr bijis pie jebkuriem ārstiem, kuri tajā momentā mēra asinsspiedienu.
Taču pats asinsspiediens mērot mājās, man ir labs, tāpat kā pulss. Problēmas ar asinsspiedienu un pulsu man ir konkrētos sociālos momentos.

Tāpat man ir arī problēmas sociālajā ziņā, taču par iztiektu sociofobu es arī nevarētu sevi nosaukt, jo uz veikaliem, konkrētās darīšanās man nav nekādu baiļu iet, kā arī esmu pieradis strādāt kolektīvā, un šobrīd jūtos normāli.
Taču piemēram ir bailes no apsmiešanas, no satikšanās ar jauniem cilvēkiem, tādām lietām.

Jautājums - tad tas paaugstinātais asinsspiediens un pulss sociālos momentos būtu sociālās fobijas simptoms, vai tomēr VD? Vai abi ?
Paldies
neesmu eksperts
Re: Sociālā fobija, vai VD?
19.10.2019 22:11
Visdrīzāk tā ir vāji izteikta sociālā fobija, bet tas nav galvenais. Galvenais, vai tev tas paaugstinātais pulss traucē. Tas ir tikai loģiski, ka stresa situācijās paaugstinās asinsrite.
Lieta tāda, ka es fiziski nejūtu kaut kādas izmaiņas, kad eju, piemēram, pie ārsta..
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 17?
Ziņa: