Noofēns

Aizsāka Apfēnotā 

Apfēnotā
Noofēns
09.05.2020 18:56
Labdien,
Mani moka sirdsapziņa - ģimenes ārsts izrakstījis noofēnu, pret trauksmi 1 tableti dienā (250 mg), jo Herbastress man šobrīd vairs nelīdz. Stāsts jau laikam nevienam neinteresē - saspringts posms dzīvē, kas nes līdzi milzīgu stresu un jau krietnu laiku manī izraisa trauksmi, tiklīdz trauksme, nespēju koncentrēties, bet ja nespēju koncentrēties, nespēju iekļauties termiņos, bet tas nozīmē iekavētus darbus, bet tas, savukārt, vēl sliktāku pašsajūtu un vēl lielāku trauksmi, ļoti regulāras galvas sāpes un sliktāku miegu/nakts murgus -nu lai piedod Herbastress, bet nu tas ir priekš kaķiem - priekš visa, kas iepriekš uzskaitīts - nekam neder!

Tad nu sāku ar to 1 tableti dienā, sajūta laba- prāts tik patīkami skaidrs- bet uz īsu laiku, efekts varbūt tikai dažas stundas. Trešajā dienā izdzēru 2 tabletes - no rīta un vakarā, jo bija termiņi un ļoti vajadzēja atpakaļ to labo sajūtu, ka var bez tās baiļu/trauksmes sajūtas darīt neizdarāmos darbus, bet 4.dienā, kad vairākām lietām dedlaini vispār izdzēru visus 3 ar kādu 6 stundu intervālu (lai ko raksta, ka palīdz miegam - man drīzāk šis palīdz negulēt!). Šodien esmu izdzērusi 1, bet ir jau vakars un man atkal iekšā "trīceklis" un nevaru padomāt, bet ļoti vajag - roka stiepjas pēc otras šīs tabletes...

Jautājums par divām lietām. Pirmkārt, cik kaitīgi ir tas, ko es daru/kā lietoju šīs tabletes - vai tāda nemoderēta/pēc vajadzības devas palielināšana ir kaitīga un var kaut kamā sliktā rezultēties? Otrkārt - šādā režīmā zāles ātri beigsies - domāju iet pie ģimenes ārsta ar zemu noliektu galvu un godīgi atzīties, ka esmu pārkāpusi norādījumus, visas piļuļas apēdusi, bet, ka tam nav bijuši ļaunprātīgi, bet kritiski ar izdzīvošanu saistīti (lasīt - nav darbiņa šodien - nav naudiņas visu vasariņu) apsvērumi un lūgt, lai man tās zāles izraksta vēl - vēlams uz kādu mēnesi, lai es varu nodot visus projektus un tad vienkārši sildīties saulē un cīnīties ar visu, ko savai veselībai būšu nodarījusi - vai šī ir laba doma, to visu teikt, jeb man pateiks, ka neesmu droša, lai man uzticētu lietot antidepresantus un tos vnk man vairs nedos? Jeb varbūt teikt drīzāk, ka suns saplosīja tabletes un tagad man vajag citu iepakojumu - un tad, kamēr recepte spēkā, atsūtīt no Amerikas lielu burku ar šīm tabletēm citām dienām un projektiem? Lūdzu nekomentēt dzīvesstilu, ka tas ir cilvēkam par labu neesošs - tāda ir dzīve un pagaidām to nevar mainīt.

Pirmais jautājums svarīgāks, otrais - sirdsapziņu nomierināt, ka nelāgi daru.
Paldies visiem, kas izlasīja un tiem, kas pavada savu brīvo laiku,lai pakomunicētu par medicīnas jautājumiem!
aha
Re: Noofēns
09.05.2020 23:19
Viss ir pareizi ko dari, noofen nav nekādas zāles, tikai uzlabo smadzenu darbību, saki ka ir ģimenes ārstei.lai raksta vel jo suns taču nevar saplosīt vel un vēl. Saproti- noofem nav nekadas zāles…..
aha
Re: Noofēns
09.05.2020 23:22
Ja tai doktoršai kaut kas nepatīk, tad pasūti vinu un sameklē citu.
Apfēnotā
Re: Noofēns
10.05.2020 11:20
aha Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Viss ir pareizi ko dari, noofen nav nekādas
> zāles, tikai uzlabo smadzenu darbību, saki ka ir
> ģimenes ārstei.lai raksta vel jo suns taču
> nevar saplosīt vel un vēl. Saproti- noofem nav
> nekadas zāles…..

Bet kā ir ar lietošanu pēc vajadzības - vai tas ir pieļaujams, jeb ir nepieciešama konstanta deva? Pamācībā visi aprakstītie gadījumi runā par konstantu devu lietošanu katru dienu, savukārt internetā tieši otrādi - nereti tiek runāts par lietošanu 3x nedēļā bet par daudz lielāku devu. Nesaprotu, kāda jēga ir no vienlaicīgi lielu lietošanas tikai katru otro dienu, bet jautājums vai tad, ja vienu dienu izdzer 1 bet citu - 3 , vai neradīsies likumsakarīgi kaut kāda rezistence, ka viena tablete vairs nestrādā un vajag vēl un vēl, vai kā beigās raksta 1500 mg dienā katru otro dienu (no kurā vienā lieto zirga devu, bet otrā 'atiet") būs mans vienīgais ceļš un nemanot jau skatīšos ar glāžainu skatu caru istabas logu uz pasauli, kurā vairs neiederos?

Iespējams, ka jautājums drīzāk ir par to, cik ātri pie viņām pierod un cik ātri tās - tik nemoderēti lietojot - palielina nepieciešamību tās lietot. Nevēlos, kaislīgi lietojot, pazaudēt to iedarbību, kas no šo sintētisko balderjāņu lietošanas rodas, tāpēc mēģinu saprast - kādas var būt sekas tam, ko daru. Citādi - ka nesanāk tā, ka sāku ar šo un beidzu ar trankvilizatoriem!
eksperts
Re: Noofēns
10.05.2020 12:49
Tās ir bērnu tabletes, vari dzert kaut visu paciņu, ja akna turēs.
aha
Re: Noofēns
10.05.2020 21:12
Pie nootropiem nepierod bet tās nav arī tādas zāles, dzer kā vajag un nomierinies. Tās būtībā uzlabo asinsriti smadzenēs un ir labi ja esi atradusi variant kas palīdz.
aha
Re: Noofēns
10.05.2020 21:14
Nu un ja kadai doktoršai nepatiktu ka esi dzerusi vairak tad tādu vajag pasūtīt. Jo noofen patiešām nav tādas zāles.
Apfēnotā
Re: Noofēns
10.05.2020 21:46
aha Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Pie nootropiem nepierod bet tās nav arī tādas
> zāles, dzer kā vajag un nomierinies. Tās
> būtībā uzlabo asinsriti smadzenēs un ir labi
> ja esi atradusi variant kas palīdz.

aha Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Nu un ja kadai doktoršai nepatiktu ka esi dzerusi
> vairak tad tādu vajag pasūtīt. Jo noofen
> patiešām nav tādas zāles.


Paldies Jums, cilvēki! Nejutīšos tik muļķīgi, jautājot pēc receptes ārstei. Cerams, ka ar laiku mana apetīte neaugs un ka arī vajadzības nebūs! Visiem pozitīvu svētdienas vakaru!!! :)
aha
Re: Noofēns
10.05.2020 23:08
Paldies, Tev ari!
yuuu
Re: Noofēns
11.05.2020 00:39
Uz pohaam labi iet ieksaa.
aum
Re: Noofēns
14.05.2020 13:57
reizēm tik patīkami patīkami palasīt, kā dažs cilvēks uztraucas par zāļu lietošanu, kuras nemaz nav zāles. Tik smieklīgi smieklīgi, lai gan negribu viņus aizvainot. Tik silti silti un patīkami paliek. Atceros, kā man bija senāk un kā viss sākās.
Arī biju naivs. Ģim.ārsts ieteica 12 gadus atpakaļ baldriāna pil.Tagad man Herbastress, Persens būtu kā ūdens. Tik daudz laika pagājis, kopš pats tikai sāku iet pie psihiatriem un neirologa. Tad Adaptols un Noofens. Šie arī ir kā konfektes bez efekta.
Tā ka autorei ieteiktu sākt ar ko nopietnaku, lai sakārtotu prātu un emocijas. Nevajag ielaist, tad būs trakāk. Ja nokavē sākumu, vēlāk ir grūtāk saņemties. Bet sākums jau ir noticis, pēc visa rakstītā spriežot.
Varbūt pagulēt Juglā Veldres ielā. Tur 10 dienas palaidīs diazepāmu vēnā, iemierinās prātu. Piemeklēs citas labas zālītes saprātīgās devās. Man palīdzēja. Ārsti tur ir iejūtīgi un patīkami. Siltas atmiņas. Jauki bija tur atpūsties mēnesi. Es to visu saku bez ironijas. Ārsti tur iejūtīgi, negribējās braukt prom, tā tur ir daudziem
Baidīties vajag tikai no stiprām zālēm, piem., klozapīna un haloperidola. Bet to jau jums nerakstīs.
Komo
Re: Noofēns
15.05.2020 20:33
Ieteiktu pasūtīt legāli internetā no ārzemēm, nav jāprasa ārstam un ir daudz lētāk nekā aptiekā. Aktīvā viela fenibuts (phenibut) ir dažādu uztura bagātinātāju sastāvā. Iedarbība būs tāda pati pie attiecīgā daudzuma.
Garzapte
Re: Noofēns
12.06.2020 00:54
Cilvēki, ko jūs te runājat? Nejauši atradu šo forumu un teikšu, ka tas, ko te (tieši pie šīs tēmas) raksta ir bīstami.
Nezinu cik jums visiem ir pieredze ar to, taču Phenibut (noofen) pavisam noteikti ir zāles, un pavisam noteikti var izraisīt ļoti spēcīgu atkarību. Tiesa, ne jau tik mazās devās. 250mg-500mg dienā visdrīzāk nekādu bīstamu pieradumu neradīs, taču ir bezatbildīgi teikt "tās nav zāles, var ēst kaut visu paciņu" jo kāds to izlasot var sākt kāpināt devu un beigās ēst kā konfektes. Un tad gan radīsies pieradums un beigās būs jālieto katru dienu, lai tikai justos normāli..

Ja lieto dažas tabletes dienā, tad visdrīzāk viss būs OK arī lietojot katru dienu, taču ieteiktu pēc pāris nedēļām ieturēt atkal pāris nedēļu pauzi. Kaut vai tikai pārliecībai ka viss ir OK.

Phenibut pēc savas būtības ir centrālās nervu sistēmas depresants ar prettrauksmes efektu, kas strādā ietekmējot GABA receptorus. Lielās devās (vairāki grami dienā) pilnīgi noteikti var izraisīt gan atkarību, gan toleranci (nepieciešams palielināt devu lai sasniegtu iepriekšējo efektu), gan nopietnu abstinences sindromu (lomkas) pārtraucot lietot. Noteikti jāņem vērā ka tas var pastiprināt citu nomierinošo līdzekļu iedarbību, tajā skaitā alkohola, tāpēc jaukt nevajadzētu. Pie phenibut devas 1-3 grami, alkohola reibums būs reizes 3 spēcīgāks.

Tāpat jāņem vērā, ka phenibut ir diezgan ilgstoša iedarbība - pie lielākas devās efekts ir labi jūtams arī nākamajā dienā. Tāpat arī jāņem vērā, ka prasa salīdzinoši ilgu laiku lai iedarbotos (ja salīdzina ar citiem nomierinošiem līdzekļiem, piemēram, Xanax) - efekts var būt jāgaida 1-2 stundas, dažiem cilvēkiem pat ilgāk. Tāpēc nevajadzētu pēc pusstundas steigties ar nākamo devu, ja šķiet ka nav efekta.

Negribu nevienu baidīt - noofen ir drošas zāles ja lieto pēc instrukcijas kaut vai ikdienā, un kaut vai bērniem (tiem paredzētas ļoti mazas devās) , un arī lietojot ne pēc instrukcijas tās ir relatīvi drošas, ja vien ievēro piesardzību un domā līdzi ko dara. Taču teikt ka tās nav zāles un kā var lietot cik grib, galīgi nav pareizi. Ja lieto vairāk nekā kādu 1 gramu dienas laikā, tad silti ieteiktu nekad nelietot biežāk kā 2x nedēļā, un ieturēt vismaz 2 dienu pauzi starp lietošanas dienām.

Man pašam ir gadiem ilgstoša pieredze ar šīm zālēm (bez ārsta norādījuma) gan nelielās, gan lielās devās. Tie nav nekādi vitamīni, pārsniedzot to kas rakstīts instrukcijā, risks var būt ļoti liels.
Komo
Re: Noofēns
12.06.2020 11:27
Garzapte Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Cilvēki, ko jūs te runājat? Nejauši atradu šo
> forumu un teikšu, ka tas, ko te (tieši pie šīs
> tēmas) raksta ir bīstami.
> Nezinu cik jums visiem ir pieredze ar to, taču
> Phenibut (noofen) pavisam noteikti ir zāles, un
> pavisam noteikti var izraisīt ļoti spēcīgu
> atkarību.

Šo pasaki Latvijas ārstiem tad. Esi salasījies interneta forumos, kur pat par mildronātu raksta, ka var būt bīstams un labāk nelietot. Latvijā izraksta fenibutu tiešām kā konfektes. instrukcijā pat bija rakstīts, ka jebkādas blaknes ir ļoti reti un atkarības arī nav (varbūt kas ir mainījies). To drīkst lietot pat 3 gadīgi bērni pilnīgi legāli. Reti kuras zāles drīkst tādā vecumā lietot, pat vitamīnus dažus neļauj lietot bērniem.

Ieskaties šajā publiskajā ziņojumā, kur apstiprināja lietošanu bērniem vecumā no 3 līdz 7 gadiem:
https://www.zva.gov.lv/zvais/zalu-registrs/attachments/asgr/281970/Noofen%20100%20mg%20pulveris%20iek%C5%A1%C4%B7%C4%ABgi%20lietojama%20%C5%A1%C4%B7%C4%ABduma%20pagatavo%C5%A1anai.docx
zivе
Re: Noofēns
12.06.2020 22:22
Psihopāti rij zāles!
Re: Noofēns
22.06.2020 10:34
Komo Rakstīja:
-------------------------------------------------------

> Esi salasījies
> interneta forumos, kur pat par mildronātu raksta,
> ka var būt bīstams un labāk nelietot. Latvijā
> izraksta fenibutu tiešām kā konfektes.
> instrukcijā pat bija rakstīts, ka jebkādas
> blaknes ir ļoti reti un atkarības arī nav
> (varbūt kas ir mainījies). To drīkst lietot pat
> 3 gadīgi bērni pilnīgi legāli. Reti kuras
> zāles drīkst tādā vecumā lietot, pat
> vitamīnus dažus neļauj lietot bērniem.
>
> Ieskaties šajā publiskajā ziņojumā, kur
> apstiprināja lietošanu bērniem vecumā no 3
> līdz 7 gadiem:


Savu viedokli balstu gan uz to, ko esmu lasījis (jā, tajā skaitā arī interneta forumos), kā arī uz savu pesonisko pieredzi, ~5 gadu laikā izlietojot vairākus simtus gramu fenibuta.

Kā jau minēju, runa nav par šo zāļu lietošanu tā, kā tas ir norādīts lietošanas instrukcijā, un jā, zinu, ka to ir atļauts arī lietot bērniem, taču jāņem vērā ka tevis norādītajā ziņojumā runa ir par 100mg šķīdumu. Arī blaknes un riski, ko raksta zāļu lietošanas instrukcijā, ir balstīti uz tur norādītajām maksimālajām devām. Mans sašutums ir par tādiem ieteikumiem kā "var ēst kaut visu paciņu" un "tās nemaz nav zāles" un ka pieradums nav iespējams. Arī Tevis norādītajā ziņojumā ir minēts, citēju — "Ņemot vērā to, ka ir ziņojums par pierašanu, netiek rekomendēta zāļu lietošana, ilgāka par 6 nedēļām" — un šis ir ņemot vērā zāļu devu 100mg, kas ir ļoti maza.

Vienvārd sakot — ja lietosi tā kā norādīts instrukcijā, viss būs OK. Ja ēdīsi katru dienu visu paciņu, tad nokāpt būs ļoti grūti.
Komo
Re: Noofēns
26.06.2020 15:41
Fenibuts izraisa pieradumu un citās valstīs pat ir iekļauts starp narkotikām, bet vairumā tas ir uztura bagātinātājs. Nu labi, Latvijā paņēmusi farmācija sev un tādēļ zāles.

Ar instrukciju nav sakara. Latvijā ārsti to izraksta lietošanai arī 4x dienā, pa gramam, pie visdažādākajām problēmām, no nespēka darbā līdz hiperaktivitātes.

Veselu paciņu uzreiz neiesaku rīt, bet, kā jai teici, pats esi ēdis simtiem gramu, un esi vēl dzīvs, tā kā runa jau ir par to - ka nevajadzētu tagad stresot par šo.
Re: Noofēns
06.07.2020 21:50
Esmu dzerusi fenu... Nekas ipašs. Placebo un viss
Re: Noofēns
11.07.2020 08:25
Noofens ir konfektes.
Re: Noofēns
02.03.2023 21:25
Kāds vēl nokavēts sākums? Cilvēki ar VD var dzīvot desmitiem gadu, pat nelietojot zāles. Nav ko biedēt cilvēkus.
lol
Re: Noofēns
02.03.2023 22:16
Nē, nu ko jūs runājat! Bēdīga pakaļa nevar palaist priecīgu purkšķi!
Tmad
Re: Noofēns
07.07.2023 14:16
Nu ko. vērtīgi palasīt viedokļus, jo arī man nu jau 3. x tiek izrakstītas šīs zāles(bet neesmu tās dzērusi) un šoreiz domāju, ka beidzot arī padzeršu. Tiešām baidos no pierašanas riska.
Manuprāt zāles lielākoties ir plāksteri un iekaisušas brūces - Tu to neredzi, bet arī nedziedē!
Mazliet stulbi padzert zāles, lai nomierinātu nervu sistemu, ja neviens(no manis sastaptajiem 3 speciāļistiem) pat īsti nemeklē nervu sistēmas traucējumu problēmu :/ vnk saka padzer šito...
Re: Noofēns
07.07.2023 18:31
Dabīgs antidepresants - https://nplink.net/7fp1dzwd
Zāles biju dzērusi pusgadu. Ļoti labi palīdzēja. Depresija izzuda pēc pusgada lietošanas restilen.
Šarlatāniem
Re: Noofēns
07.07.2023 20:27
Lisa6711 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Dabīgs antidepresants -
> https://nplink.net/7fp1dzwd
> Zāles biju dzērusi pusgadu. Ļoti labi
> palīdzēja. Depresija izzuda pēc pusgada
> lietošanas restilen.


Sūds, ne antidepresants! Lieka naudas izmešana.
Astabea
Re: Noofēns
28.11.2023 19:14
Interesanti... Kopš kuriem laikiem noofēns nav zāles, bet bez receptes nepārdod. Jā, stingrās uzsaites medikaments tas gan nav. Bet IR MEDIKAMENTS jeb ZĀLES!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 22?
Ziņa: