antidepresanta efektivitates mazinashanas

Aizsāka lilo 

sveiki!!lietoju AD Cipralex jau apm.4 gadus, palaikam partraucot to dzert, palaiakam 5 mg, palaikam 10 mg,atkariigs no pashsajuutas,un,protams,konsulteejoties ar savu psih.terapeitu.Juutu,ka peedeejaa laikaa ,lietojot 10 mg, efekts nav vairs taads kaa agraak...uznaak depresivitaate (ar man zinaamaam paziimeem)..naudas sobriid nav,lai apmekleetu savu aarstu un gribu arii zinaat Juusu pieredzi:vai kaadam taa ir bijis,ka lietotais AD vairs nepaliidz ar laiku.Taa vareetu buut??Tad jaamaina pret citu????
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
18.11.2009 11:12
Jāsaprot to, ka pēc būtības antidepresanti ir vienkārši legālas narkotikas tā kā ir normāli, ka ar laiku jāpalielina doza. Protams, var mēgināt mainīt bet tā kā iedarbība daudziem no viņiem ir līdzīga tad arī atkarība saglabājas jo saņemot atbalstošo vielu, smadzenēm ir arvien mazāka vajadzība ražot savējo...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
18.11.2009 12:29
ku! koments jau nu nav moderatora cienīgs...

tādā filozofijas līmenī narkotikas ir visa farmakoloģija.

antidepresants per se nav narkotika, atkarības (atkarīga domāšana) process, kas noved līdz lietošanai, gan ir ļoti radniecisks, bet zāļu lietošana tomēr ir atbildības uzņemšanās tai līmenī, kādā cilvēks tobrīd var funkcionēt. bet tad ir intensīvi jādomā tālāk. lai gan reizēm paiet laiks, kamēr to aptver.

no otras puses, psihiatri nebrīdina par ilgstošas lietošanas sekām. un tas ir bezatbildīgi.

iedomājies, ka Tu 4 gadus guli gultā vai staigā ar spieķi. nomet nu vienā dienā... nekas nesanāks.

ja ilgstoši lieto zāles, iestājas un attīstās tas, ko psihologi sauc par iemācīto bezpalīdzību. diemžēl ar laiku ir tā, ka var nākties mainīt. var nākties pievienot neiroleptiķi.

kaut kāds ārsts taču Tev zāles raksta? cipralex jau kolas automātā nevar nopirkt. tad ar viņu arī jārunā.

vēl var būt tā, ka vaina nav iekš cipralex, bet dzīves situācijā, kādā tagad visi esam. vieglākos apstākļos vecā deva palīdzēja, nu vairs ne, jo stress pārāk liels.

es biju lietojusi zāles nonstopā 3 gadus, pēc tam kādus 4 ļoti reti trankvilizatoru, kad galīgi citādi nevarēju; i man psihoterapeite mala, ka tas ir pārāk ilgi, lai smadzenes neaizietu slinkumā.
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
18.11.2009 12:35
...nu bet tas tak kruta visu psihofarmakoloģiju par narkotikām saukt... tik insulīnu gan nez kāpēc joproj;am negrib, lai gan no tā atkarība kudi lielāka...
Es,protams,iesu pie aarsta,bet liidz tam nedeelja jaagaida,bet justies jau gribaas normaali sodien-riit!!! Kad esmu varieejusi no 5mg uz 10mg,likaas ok,bet vairak par 10 mg neesmu lietojusi...laikam jau jaapalielina uz 15mg!!gribaas jau meginaat nepalielinaat,bet kodariit..juutos kaa pusizpuust balons..pashi jau zinat!!!
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
18.11.2009 14:09
Runcene

Es neesmu šeit nācis saņemt cieņu bet gan runāt par lietām kādas tās ir. Un tā ka pārliecinošajā vairumā sabiedrības ir pieņemts izlikties, ka viss ir skaisti un viss ir kārtībā tad man nav iemesls cerēt, ka mani komentāri kādam patiks...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
18.11.2009 17:10
lilo

nu, pamēģini tos 15 mg, bet citreiz uzprasi psihiatram telefona numuriņu...

ku!

es nekad neesmu lietojusi tādas zāļu čupas kā te viens otrs... un vēl vienmēr nepieciešamās klizmas... padirst nevar, bet gudrs kā elle. veca kaka galvā?
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
18.11.2009 17:14
...nu bet, kad spiež uz galvu...
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
19.11.2009 11:27
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------

>
> antidepresants per se nav narkotika, atkarības
> (atkarīga domāšana) process, kas noved līdz
> lietošanai, gan ir ļoti radniecisks, bet zāļu
> lietošana tomēr ir atbildības uzņemšanās tai
> līmenī, kādā cilvēks tobrīd var funkcionēt.
> bet tad ir intensīvi jādomā tālāk. lai gan
> reizēm paiet laiks, kamēr to aptver.
>
...runcenīt, Tu esi lietojusi īstas narkotikas, vai nē???...vai Tu pati vari salīdzināt to iedarbību uz rumpi un prātu???...jeb kārtējo reizi mal kkur salasītas gudrības???...
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
19.11.2009 11:44
madcynics, man nav viss jāēd. pietiek šo to redzēt.

es zinu droši, ka, izvēloties depresijai antidepresantu, cilvēks dzīvo, bet, izvēloties depresijai narkotikas, viņš mirst. i viss.
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
19.11.2009 12:49
Tikai pats AG dzīvos mūžīgi! Svētie tak nemirst?
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
19.11.2009 13:02
...vot nav nācies nevienu antidepresantus, pat trankvilizatorus, dzerošo no tās saules ārā vilkt, kamēr narkomānus čupiem vien... kā tas nākas? ... ja nu par vienādo ietekmi uz rumpi...
Viens briesmīgi nelaimīgs un nožēlojams radījums tas blaa, ja tikai žulti vien var vemt savos komentāros , būtu labāk pats gājis ārstēties, tas nu viņam točna vajadzīgs!!!
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
19.11.2009 15:41
ārstē jau tos, kur ir vēl cerība...
CIK TABLETES ŠODIEN IERĀVI, RUNCENĪT?
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
19.11.2009 16:18
ak, vai... Daugavpils iekārojamākais vecpuisis atkal klāt:)
Kaut kaa galiigi ne par teemu te turpinaas sarunas...;(es vienkaarshi gribeeju zinaat vai ari citiem taa naacies palielinaat devas vai mainiit uz citaam zaaleem!!
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
19.11.2009 19:14
te ir vēl citas tēmas arī... ja atmiņa neviļ, tad savulaik par to ir bijušas intensīvas diskusijas. cik cilvēku, tik pieredžu. zāles ir mainījuši daudzi.

šeit vienmēr ir mazas novirzes:)

specifiska tauta apgrozās.
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
19.11.2009 19:24
...runcenīt, tie, kurus ir skatījušas Tavas skaidrās acis, ir brūķējuši mēslus...jo šājā apritē 99 % tikai sūdi vien nonāk...jebšu erzacs...tā ka šeit objektivitātes maz...es te vienreiz parēķināju sevis patērētos daudzumus aktīvajā periodā...nja...kā redzi,Tevis deklarētais kaut kā neatbilst patiesībai...:)
...jebkurai šāda te viela noved līdz sistēmai...ar augšupejošu grafiku...ja grib saglabāt stāvokli, kāds bija pašā sākumā...
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
20.11.2009 13:39
No viņsaules vienādiņ' jāvelk laukā tie, kas pādrozē...gan AD, gan narkotiku lietotāji.

Insulīnu jau redz' par baltu velti dod:)...bet, lai to dabūtu jāveic analīzes, pārbaudes, taču AD izraksta, kā redzu un dzirdu no draugiem, visiem, kas aizvelk savu rumpi pie gimenes ārsta un pasaka: oi, dr. kkā sūdīgi jūtos, naudas nav, sieva/vīrs nemīl, suns čurā uz paklāja, strādāt negribas, alko negribas un seksu arī...dr. viszinigi pamāj ar galvu un raksta Cipralex ilgstošai liteošanai vai Xanax īslaicīgai, bet ja nepaliks labāk-dzersim kko iedarbīgāku t.i. Cipralex.
Kkā ka neatceros, ka agrāk ar tik vieglu roku dr. rakstīja tādus medikamentus, pārsvarā bija jāiet pie psihiatra, labākajā gadījumā pie neirologa...vienīgi pa blatu vai naudu,vai ja nu tiešām redzēja ka ir dirsā, no gim.ārsta (iecirkņa terapeita:)) varēja kko nomierinošu dabūt un tad, ja bieži prasīja sāka tā šķībi skatīties.

Ā, un vēl- narkotiku lietotāji tak ir nepārtrauktā stresā par to kur dabūt, bet AD lietotājiem par to nav jāuztraucas, dr. izrakstīs.



Edited 1 time(s). Last edit at 20.11.2009 13:44 by vijolîte.
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
20.11.2009 13:57
Tad es nesaprotu vienu lietu. Kāpēc narkomāni tā mokās, bet neizmanto legālās AD un trakvilizatoru iespējas.
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
20.11.2009 14:06
a ko Tu iesaki tam dokam darīt? dažās min. sākt pāraudzināt?

un kāpēc cilvēks iet pie ārsta vispār, ja viņam dzīve sūdīga? tak jau cer uz to maģisko receptīti. pats grib.

kāds Tev labprātīgi ies pie psihiatra? protams, ka nē... un pareizi vien ir — ieej tvaicenes kantorē un apskaties uz tautu, uzreiz izveseļosies:) konkurents arī var uzzināt. psrs laikos vispār cilvēkam sabojāta dzīve uz mūžu ar tām sūda uzskaitēm par vienu baiļu epizodi. apšķiebties ar nerviem toreiz jau būtībā bija sodāma lieta. visiem vajadzēja būt revolucionāriem.

a ja neiedosi to cipralex, pilsonis ies uz veselības inspekciju vai kā viņ' tagad sauc. nu, ja izrakstīts, un pilsonis pēc 5 gadiem netiks nost, arī tad viņš ies uz inspekciju.

bet no otras puses, es piekrītu, ka ir par traku. man stāstīja, cik asv vidēji aptiekā šitās receptes ienāk proporcionāli pret citām. aizmirsu proporcijas ciparu, bet smagi daudz. pie mums tas pats tagad. vienas zāles, lai aizmigtu, otras, lai pamostos.

pilsoņiem pašiem vairāk jāsmadzeņo.
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
20.11.2009 14:19
http://www.youtube.com/watch?v=ZzLFZN-k0pI&hl=lv

man šķiet, ka tieši tā atbildība sadalās: "Get yourself out!"
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
20.11.2009 14:20
Nu tieši to, ko Tu, Runcene, paud pēdējā r-kopā, arī gribēju pateikt. Neba jau slikti, ka kāds, kam to tiešām vajag, lieto AD, bet gan ka izraksta kā vitamīnus, a rumpim vb vnk tiešām vitamīnu kursu, slimības lapu, lai bišķiņ paguļ un vnk atpūšas, nevis AD, karogs rokā un uz priekšu par brīvību!!!

Nu man jau vari nestāstīt kā izskatās Tvaika iela no iekšpuses-tā teikt no kuhņas durvīm.:)
A PSRS laikā-nu nez, gāju uz psih.dispanseru:) un ar manu VD un panikas lēkmēm neviens uzskaitē neņēma...Pat bijusais laulenis, kad tika Tvaicenē ar reaktīvo depresiju, nekādas sekas no tā neizjuta, ja nu vienīgi, lai vai kā centos viņu no turienes dabūt laukā, ātrāk par 45 dienām-nekā!

Nu nerunāšu par tiem, kas no armijas centās izšmaukt...bet tā kā viņi rīkojās - tur jau ne tikai uzskaitē, tur jau jāizolē no sabiedrības bija.:)))
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
20.11.2009 14:40
:)))

pārsmējos... :D

bet var jau nepirkt tās ripas galu galā. man ir forša un gudra ģimenes ārste visādi citādi, bet vīrusu infekcijas bez zālēm Ls 30 vērtībā pie viņas nedrīkst izslimot. nu, neko, visa famīlija ņemam tās receptes, bet dzeram savas tējas vai kādu simptomātisku sīkumu. un viņa priecājas, cik labi zāles palīdz :))) kaimiņi arī visi līdzīgi. katram cilvēkam ir kaut kāds gļuks.

turklāt mūsu psihiatri brauc uz saviem kongresiem, kur dabū asv filozofiju (bet letiņam jau nav sajūtas, ka pats var domāt, turklāt tāds ir arī pacients), pēc tam izdresē ģimenes ārstus. tāda mūsdienās domāšana. vienkārši vajag pašam drosmīgāk uzņemties atbildību, cik to tradicionālo medicīnu vajag. tagad tā tāda ķīmiska ir kļuvusi, i viss. es izvairos, cik var. lietoju tur, kur citādi nevar.

tai pašā laikā, kā lai doks zina, ka kāds nepaņem to striķi? un es tomēr domāju, ka cilvēkam ir jāpalīdz, lai viņš kādas muļķības ir sastrādājis vai cik debili uzvedas vai rīkojas. dažam tomēr beigās pielec, un pūles atmaksājas.
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
20.11.2009 15:00
:) hm, mēs receptes ,ko dr. raksta, īpaši bēniem, lietojam:) pēc principa - šito ņemam, noderēs, šito neņemam - a nah.:) Bet mans gimenes dr. skaidri zin manu nostāju, ja vajag, bet tiešām - raksta rcp, taču ne tos dārgākos medikamentus, bet tos, kas palīdz dotajā situācijā un, godīgi sakot, arī ar kkādām īpašām rcp nav problēmu, bet ņezloupatrebļaju, reizi pa reizei kko paņemu un viņš zin, ka man, kā VDistoniķim ar stāžu, vajag lai somā vienmēr ir kkas lidzi - tā teikt spieķītis kritiskās situācijās.
Pēdejo reizi gan pajautāju, lai raksta ciaņistij kaļij :)...tā teikt - lai nemokos:)))

Bet nu gan, laikam, no tēmas esam prom...
Man šodien kkāds garīgais, baigais besis, vajag kkā lietderīgi aizpildīt kkādu dienas caurumu...tā nu es te izpaužos, bet tas ātri pāries un atkal aiziešu pagrīdē, tā teikt ieņemšu vērotāja pozicijas:)

Bet, īstenībā, man ļoti patīk sarunāties ar televizoru un tagad to daru arī ar radio:))) Vai man jāiet pie kāda dr., jeb tas pāries?



Edited 1 time(s). Last edit at 20.11.2009 15:02 by vijolîte.
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
20.11.2009 15:28
Alstere Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Tad es nesaprotu vienu lietu. Kāpēc narkomāni
> tā mokās, bet neizmanto legālās AD un
> trakvilizatoru iespējas.

...izmanto gan...pie tam diezgan plaši...tikai neviens to nereklamē...nja...ja kāds bez aizspriedumiem un objektīvi izpētītu, cik xanaxa, kloņa vai tā paša laxotanila, vecās paaudzes eynoktīna vai seduksēna, psrs laikos ciklodola, romparkīna, kodeīna, kodterpīna, etamināla ( ridu varu turpināt) tika apēsts tiesi kaifam, tad Tev mati kustētos... par mocīšanos...no AD lauzējs ir šerpāks, nekā no opiātiem... ir nianses,bet pamati vieni un tie paši - šāvējs ausīs, īssavienojuma sajūta galvā, dzirksteļošana acīs, nezinikurliktrokasunkājas...
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
20.11.2009 16:07
...pilnīgs bulšits, ka vienādiņ jāvelk atpakaļ uz grēcīgās zemītes i ad lietotāji, i nariki... lai kā narikiem negribētos sevi attaisnot...
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
20.11.2009 16:55
...negribas, negribas sevi attaisnot.:)
...es gan ne bijusi, ne esoša narkomāne (izņemot zāli un AD:) neko neesmu pat provējusi)...bet ,,, jau, kā vienmēr, viss labāk redzams un zināms...on boļšoj, jemu vidņej...
...aizbruc ekskursijā uz Tvaika ielu, tur pietiekami, oficiālo uz rcp lietojošo, no slimnīcām, pēc atpumpēšanas atvesto...
Re: antidepresanta efektivitates mazinashanas
20.11.2009 17:01
...es neteicu, ka tādu nav... bet to nudien ir piliens jūrā salīdzinot ar narkotikas (ak jā, nelegālās, kā nabadziņiem neiet) pārdozējušo... ļaunos nolūkos arī ab un gutalaksu pārdozē, tad jau tie ar par narkotikām jāpasludina... un kur tad vēl pretsāpju līdzekļi...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 4?
Ziņa: