Esmu stavokli,bet...

Aizsāka naivaa 

zeds
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 16:05
tâpçc mums jau tik stulbi bçrni sabiedrîbâ dzîvojas... "vini izveelas muus" - marasms
abudabi
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 16:08
zieds,
mums nav stulbi beerni- neesi dzirdeejis neko par indigo beerniem!???
pelçkâ pele
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 16:09
man ðíiet naivâ ðos komentârus vairs nelasa.
zeds
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 16:13
vai tad nav? ok, viòi jau vainîgi nav.. te jau tie vecâki pajoïi, kas atïaujas sev uz galvas kâpt, bet palasot ðo te, tik vairâk pârliecinos, ka daudziem ir "dubiltie standarti"....
abudabi
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 16:21
zeds,
taa arii nesapratu par kaadiem beerniem tu runaa ( ja vispaar tie ir beerni)
zeds
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 16:29
ah, abudabi, es par jums te kopumâ, tâdiem humâniem... nu muïíîbas tâs visas ir! Nu ko te kasîties! Nu grib cilvçks abortu taisît, tad lai taisa! Nu ir vienam tas Dievs svarîgs, citam nç, citiem vispâr aborts neasociçjâs ar dzîvîbas atòemðanu - nu kâda tâ vçl dzîvîba... Te lasîju Holandç diskutç par eftanâziju, ja bçrns ir dzimis kroplis - arî bûsiet pret? (tur jau pieòçma tâdu likumu, ja nemaldos, un tagad diskutç Amerikâ par to paðu)
esse
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 16:55
Mîïâ meitene!Tu esi lielas izvçles prîekðâ,kâ nolemsi tâ bûs.Dzîve vispâr ir viena liela lotereja.Manai draudzenei meita pabeidza LU 3,GADU ,dzemdçja forðu,gudru meitiòu,apprecçjâs,tagad jau kuro gadu òem akadçmisko,nav naudas pabeigt augstskolu,alga160 uz rokas,meita iet dârziòâ (4g)sâka vadât uz dejâm,uz mâkslas skolu,bçrnam vajag ïooti daudz,vîrs arî sâka ðïûkât pa citâm.Stâsts pârdomâm........
arî bija
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 17:02
pasaki tikai esse, kâds tam visam sakars ar aborta neuztaisîðanu?
garâmgâjçja
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 17:07
cilvçks nemocîtos pats un bçrniòu nemocîtu!
esse
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 17:09
padomâ,tad sapratîsi...
izlemt ir ïoti grûti,kâ labâk,vai taisît cauri vai nç,un kas bûs pçc tam,pçc daþiem gadiem vai vçlâk-kâ loterejâ.....
ari
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 17:11
garâmgâjçja, es pareizi saprotu ka labi bûtu cilvçkam noðauties vai pakârties? -
garâmgâjçja
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 17:14
nç, ir arî citas izejas. Vispirms jânobriest, kâ PERSONÎBAI. Kas vienkârði nav iespçjams tîòu vecumâ.
arî bija
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 17:18
garâmgâjçja
kur tu redzi, ka cilvçks vai bçrns mocâs? Dejas, mâkslas skola - tâs ir mocîbas? 160Ls uz rokas ir mocîbas? 4 gadîgs bçrniòð ir mocîbas?

esse
tu gribi sacît, ka ja bçrna nebûtu, sieviete tagad saòemtu 500 un vîrs neklenderçtu apkârt?
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 17:19
Es tevi pilniibaa saprotu un atbalstu taisiit abortu, tomer tev obligaati ir jaaaprunaajas ar saviem vecaakiem, vinji tevi noteikti sapratiis un pateiks kaa riikoties, ja tu nepiekritiisi vecaaku dotajam padoma varesi riikoties peec sava praata tu tak tomeer esi jau pilngadiiga:)
garâmgâjçja
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 17:46
ari bija- pateiksi, ka sievietei bez bçrna ir grûtâk sevi realizçt nekâ ar to? Ir visâdi gadîjumi, un arî karjera ar bçrnu ir iespçjama, un tas notiek bieþi, bet nu ne sâkot dzîvi. Kurð nu te vispâr runâ par karjeru... runa iet par cilvçka izvçli... Bet nu ja gribi, arî karjera. Viena no draudzençm dzîvo ar vîru - 4 cilvçki vienâ istabâ..... es esmu priecîga,ka viòai patîk tâda dzîve, arî par tevi, ja tev tâda ðíiet pieòemama. Es neesmu no karjçrveidotajâm, bet kâ jau es minçjo es strâdâju 2 darbos, un vçl viens man ir, kuru es daru mâjâs, lai nodroðinâtu savam bçrnam labâkus apstâkïus, nekâ tos, kurus tu uzskati par normâliem!
arî bija
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 17:55
Un ko tad es uzskatu par normâliem?:) Jâ, man ðíiet, ka bçrns/cilvçks ir vairâk vçrts nekâ 500 latu alga vai trîsistabu dzîvoklis.
Drîkst jautâjumu? - kâpçc tu dzemdçji, ja tagad trijos darbos jâraujas? Tu taèu izklausies galîgi nomocîjusies, vai tev neðíiet, ka pareizâk bûtu bijis uztaisît abortu un dzîvot bez bçdu?
Mimi
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 18:05
Protams, es arî ieteiktu bçbi atstât, bet... ja esi pârliecinâta, ka blakus ir vîrietis, kuru patieðâm mîli! Man bija lîdzîga situâcija 18 g., kad izðíîros par abortu, pagaidâm to nenoþçloju, jo ar toreizçjo draugu esam sen paðíîruðies - nu nemîlçju viòu i viss... njâ, protams, radîsies jautâjums, kâpçc tad gulçju - nu, draudzîba bez mîlestîbas jaunîbas gados nav nekas seviðís! i prâta pamaz bija, lai izvairîtos no kïûdas, eh
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 18:57
Sakiet, ko gribiet - tas skan ðausmîgi, ka var lasît kâ plâno veikt abortu. Vienkârði ðausmîgi. Kam gan negribâs dzîvot un kâ var sevi mîlçt, ja ïaus savu miesu plosît. Pretîgi. Dara un darîs tâpat tos abortus, bet ja ðitâ raksta - tad tas liekas vçl simtreiz ciniskâk. Un raksta to ne jau rupji tçviòi, bet maigâs mîloðâs dzîvîbas devçjas. Nu esam taèu 21.gs. - ir taèu kontracepcija. Nu dariet kâ gribiet, bet ir tas ðausmîgi.

ari
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 19:52
Ari es 19 paliku stavokli, 20- piedzemdeju. Jo mani pierunaja puisa mamma abortu netaisit. Tas bija loti smags , gruts, mokoss laiks. Ne dzivokla, ne naudas, ne edama, ne apgerba. Knapi paspeju skolu nobeigt --- mazais bija klat. Ta tas vilkas ilgi --- mazajam 3gadu vecuma vel nebija neviena pufaicina veikala nopirkta. Kaut kas atdots, humpalas nopirkts, pati staigaju gumijas cibas, jo nebija naudina par ko nopirkt apavus. Mazais bija rauduligs, jo ar manu pieninu nepietika. Pat lidz atro izsauksanai nonaca, kad arsts man prasija ko edu, tad izradijas, ka tikai 2us selgas cepumus pa visu dienu. Mamite man palidzeja, kaut ka izvilkam. Berna tevam ari nekas profesijas nebija. Vispar traki. Nespeju to visu atcereties.
Zinu tikai to, ko pati uznemies, to pasai ari javelk. No malas var spriest un runat dazadi, bet ka ir isteniba. Nav nemaz ta, ka visi nu skries un palidzs, katram savas darisanas un rupes. Un par mazo cilvecinu busi atbildiga Tu pati!
minna
Re: Ari
29.11.2005 20:16
Ja varçtu atgriezt laiku atpakaï, Tu bûtu taisîjusi abortu?
mamma
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 20:52
Veselibas centra''Elite'' Imanta ir dienas stacionars,vajag arsta nosutijumu,analizes un apm.55Ls.Iprieks pierakstities,no rita ej,vakara-majas.
Nevajag to naivo bernu mocit un kauninat,esmu tam visam gajusi cauri.Ari pirmais bija aborts-16,5 gadu vecuma,mamma pierunaja,bet es tak ne -vajag un viss-nu 18 gados piedzemdeju-baigi forsi-nekadas jaunibas,virs armija es ar bernu,nekur aiziet u.t.t.Un vel aborti ir bijusi,un 3 berni,un nekas.Bet tagad,padomajo,butu gan pagaidijusi ar to lietu...
Naivaa nemokies,padoma gan vel kartigi,jo pec aborta tiesam nakas skatities uz svesiem berniem ar nu tadu jocigu,grutsirdigu sajutu.Ja tomer izlemsi to darit,aizej pectam uz greksudzi.Varbut stulbi skan,bet tomer...
Lietoji kaadu kontracepcijas metodi??
ari
Re: Esmu stavokli,bet...
29.11.2005 21:57
Nu abortu gan netaisitu, bet ja varetu to laiku atgriezt atpakal, tad par kontracepciju gan nopietni padomatu,eh vispar daudz ko daritu savadak...jo velak bija ari aborts,kad mazajam bija tikai 3men.Un ta puisa mamma ta ari nav mana berna vecmamma, jo no puisa izskiros, un satiku jauku cilveku, kurs adopteja manu berninu. Bet to laiku vispar negribu atcereties. Tas bija parak smags, gan man , gan bernam.
Labâk jau dzemdçt, kad gribçsies, tad varbût vairs nevarçsi, pçc tiem abortiem.
garâmgâjçja
Re: Esmu stavokli,bet...
30.11.2005 09:54
to arî bija:
nu ka tu saprast nevari, ka mîlçt bçrnu nozîmç netikai dot viòam garîgo mîlestîbu, bet arî uzturçt viòu, atbalstît viòu intereses, lai varçtu palaist viòu iet uz baseinu, vai kâdâ pulciòâ, lai cilvçks attîstas, lai viòam dzîve kïûst daudz interesantâka, nekâ tâ rugtâ, kuru piedâvâ tu! un kâpçc es raujos trijos darbos? Lai to visu realizçt, un tici man, mums ar bçrnu ir lieliskas attiecîbas, un neesmu es nekâda nomocîjusies! Es to daru tâpçc, ka tas ir vienîgais veids izdzîvot, un arî, zini, kurâ portâlâ tu atrodies? Medicînas, un es domâju, tev ir priekðstats cik maksâ medicînas pakalpojumi, piemçram zobârsts? Utt... Vai man ir jâstâsta par mûsu ikdienu? Es domâju, ka nav, un katram ir skaidrs, cik "maksâ" veselîba, kâ arî citas vçrtîbas... Es tikai konstatçju, ka ir jâapdomâ katrai sievietei, kâdu dzîvi viòa vçlas sev un savam bçrnam.
arî bija
Re: Esmu stavokli,bet...
30.11.2005 11:24
garâmgâjçja
Vai es kâdam piedâvâju nabadzîbu? Tu apgalvo, ka mîli savus bçrnus, par viòiem rûpçjies un daudz strâdâ, lai visu nodroðinâtu. Un kâ tu vari apgalvot, ka "naivajai" nebûs tâpat? Ka viòa nemîlçs savus bçrnus, nerausies pa darbiem un pie tam bûs nomocîjusies? Kâpçc tu nepieïauj, ka viòa arî var justies tâ kâ paðreiz jûties tu? Un tu apgalvo, ka nemaz neesi nomocîjusies.
garâmgâjçja
Re: Esmu stavokli,bet...
30.11.2005 11:30
arî bija
bet viòa taèu ir teikusi, ka nevçlas to bçrnu. Tas jau nozîmç, ka viòa nav gatava rauties, un ka tas nav viòai vajadzîgs. Viòa pat vairs ðo tçmu neskatâs, esmu pârliecinâta... Nu nezinu, vai cilvçks ir nobriedis 19 gados (protams, katram savs, nenoliedzami), atteikties no dzîves, kura viòam vçl îsti nav sâkusies, un es nedomâju, ka dzîve ar bçrnu beidzas, tas ir jauns sâkums, bet lai rauties, lai darît to bçrna dçï, ir nepiecieðama VÇLME - vçlme dzemdçt to bçrnu, vçlme dot viòam visu, ko vari, bet ja jau cilvçks pasaka, ka nevçlas to... tad jau priekð kam? At spçku, un ar varu ðî mîlestîba nenâks.
Barba
Re: Esmu stavokli,bet...
30.11.2005 12:39
Nu ko jûs te òematies, ïaujiet taèu viòai paðai izlemt, kâ nekâ liels, pilngadîgs cilvçks, paðai jau vien tâlâk bûs jâdzîvo! Un tas, ka visi palîdzçs, tas ir fufelis - neviens nepalîdzçs, zinu no savas pieredzes, nevienam neinteresç citu problçmas. Visi tik gudri runât, bet reâlu materiâlo palîdzîbu neviens viòai nepiedâvâs, kad paðai un bçbim nebûs ko çst.
pûka no cita PC
Re: Esmu stavokli,bet...
30.11.2005 13:09
garâmgâjçja:

Nav tâdu bçrniòu, kas nâktu laikâ vai nelaikâ, visi bçrniòi NÂK LAIKÂ tieði tad, kad tâ ir jâbût, bçrni ir Dieva svçtîba...

Barba un autorei:

Nu nav gan tâ, ka neviens nepalîdzçs, muïíîbas!

Piekrîtu Trix, ka vajag paòemt vai nu akadçmisko gadu, vai pâriet uz neklâtieni, âtri iestâties darbâ un lîdz ar to bûs garantçts normâls pabalsts un bûs ko çst gan paðai, gan bçrnam.

Vecâki noteikti palîdzçs un gadîjumâ, ja arî viòi novçrðas, eksistç arî krîzes centri, kuri starp citu sniedz ïoti nozîmîgu palîdzîbu.

Tâ kâ galvenais ir gribçt, bût uzòçmîgam nevis èîkstçt - izglîtîba, nav naudas...! Riebjas man ðitie teksti, jo jebkuru situâciju var atrisinât, vajag tikai gribçt un rîkoties un arî palîdzîba nâks.
Bet ja cilvçks negrib, tad neko, lai taisa abortu un cenðas sadzîvot ar savu sirdsapziòu, lai veicas!
signe
Re: Esmu stavokli,bet...
30.11.2005 13:41
vispâr autore prasa vienu, bet daudz tik lej ðeit morâli. man arî tâ domât, ka daudzi ðeit nav izjutuði, ko nozîmç bçrns, ja atbalsta îpaða nekâda nav.

mîïâ sirds, tu un tikai tu pieòemsi gala lçmumu. lai kâds tas arî bûtu.
ja par labu abortam, tad aizej uz baznîcu, noliec svecîti un palûdz bçrniòam piedoðanu. (moralizçtâji, lai atðujas ar saviem komentiem par ðo!) vienîgi, ko varu teikt, psiholoìiski to visu pârdzîvot ir grûtâk nekâ fiziski.
ja par labu bçrniòam, tad izturîbu, pacietîbu un visu to labâko.
Sorry, you can't reply to this topic. It has been closed.