Esmu stavokli,bet...

Aizsāka naivaa 

Lauma
Re: Esmu stavokli,bet...
11.12.2005 19:05
Nu ko jûs te òematies, palasîju augstâk komentârus gandrîz katrai ir pa vairâkiem abortiem bijuði, bet tomçr katrai ir akmens rokâ ko mest naivajai. Rimstiet taèu, tâ taèu ir viòas izvçle. Viòa dzîvo savu dzîvi, jûs savçjo. Neaizmirstiet, ka viòai tikai 19 gadu. Jauniòa tak vçl, visa dzîve vçl priekðâ. Gan jau nobriedîs arî pçc kâdiem 10 gadiem kâdam bçrniòam. Morâli viòa tam ðobrîd noteikti nav gatava.
Peace!
net
Re: Esmu stavokli,bet...
11.12.2005 19:31
naivaa.
nu mute tev gan kâ miskaste. kaut kâ nemanîju, ka kâda tev bûtu te ïaunu vçlçjusi, laikam jau nemâki atðíirt zeltu no pelavâm, tâpçc ka pati visiem nepârtraukti sûti savus lâstus, tâpçc domâ, ka arî citi tâdi.
draugs nav tas, kas glauda pa spalvai, bet gan tas, kas pasaka taisnîbu. þçl , ka nemâki ieklausîties cilvçkos. tâ ir mâksla.
dod Dievs tam bçrniòam nâkamreiz izvçlçties sev pareizos vecâkus, nevis mazgadîgu ïaunu rupekli. fuj.
naivaa,man tevis ir no tiesas ïoti þçl. ceru, ka kaut vai uzmanîgâka bûsi savos piedzîvojumu meklçjumos, vismaz tik daudz prâta salatçvs tev varçja atsûtît ðajos Ziemsvçtkos.
naivaa
Re: Esmu stavokli,bet...
11.12.2005 19:34
ak dievs!beidziet reiz te visi rakstit!neviens no jums mani nepazist tapec atsujaties!!!
zane
Re: Esmu stavokli,bet...
11.12.2005 19:36
Smiekli nâk par tâm histçrijâm. Nu nav pieauguðo rotaïas bçrniem domâtas.
lola
Re: Esmu stavokli,bet...
11.12.2005 19:37
Njaa.. muusu sabiedriba tieshaam ir neiecietiiga. Atceros ka es 17 gados taisiju abortu un maasinjas dzelzcelnieku slimniicaa bez vai man morali lasija. Cilvekam tapat jau ir gruti, tas ir nervu shoks un nevajag vel vairak visu sarezgit.
2naivaa, atceries ka viss beigsies labi:) sirsninjaaa paliks saape bet nu taa tas ir un ar to jasamierinas.
zane
Re: Esmu stavokli,bet...
11.12.2005 19:40
Kâds ðoks? Mûsdienâs 19 gados ðoks par to, ka no seksa izrâdâs var stâvoklî palikt? Muïíibas! Bezatbildîba un nekas vairâk!
abudabii
Re: Esmu stavokli,bet...
11.12.2005 20:56
lola

tagad tu esi laimiiga- tev dziivee viss ko pirms tam veeleejies ??!!
sikss
Re: Esmu stavokli,bet...
11.12.2005 21:45
naivaa.
nu patiesîbâ, esi ïoti labi iepazîta pa ðo laiku. Kazinâms, pçc cilvçka rokraksta var noteikt viòa raksturu.
Ðeit pçc tavas valodiòas, skaidri redzams kâda esi, cik tikumîga un tîra balta !
Ko tad pati visu laiku lien te lasît, jajau visu esi izdarîjusi, kâdas atbildes vçl vajadzîgas? Dîvains radîjums, nudien.
Manî ðausmas izraisa arî ite komentâri, ka neuztraucies, viss jau bûs labi. Kas ir labi, kam ir labi. Mîïie cikvçki, attopieties, kas tad vçl vispâr ir svçts uz ðîs pasaules!
Varbût dibengals jau sadzîs un viss tur bûs kârtîba, bet dvçselç caurmumu gan neiazðûsi, Bieþi vien cilvçki tikai sirmâ vecumâ apjauð, cik netaisni ir savâ dzîvç rîkojuðies, diemþçl.
abudabii
Re: Esmu stavokli,bet...
11.12.2005 22:07
nekas, naakossajaa dziivee sapratiis!!

passi jau apzinaati uzliek sev karmu un izgrauzz robu savaa auraa- ---passiem dziivot savaa izkropllotajja dziivee......

nekas, peec paaris desmitiem gadiem sapratiis, JO CITAADAAK NEMEERDZ BUUT !!



__________________________
viss ir likumsakariigi un Dievs nav mazais beerns!
Patiesîbâ... man ïoti þçl... vçl visu laiku cerçju, ka varbût tomçr gribçsi bût par mâti... godîgi sakot pat uznâca raudiens, un tas man arî atgâdinâja man zinâmos cilvçkus, kas arî to bija izdarîjuði, bet to rûgti noþçloja... Þçl, ka Dievs neuzklausîja manu lûgðanu, bet Viòam visas lietas zinâmas...................!!!
sikss
Re: Esmu stavokli,bet...
11.12.2005 22:37
tu saki, ka tevi neviens nepazîst?
Autors: vienalga
Datums: 11-12-2005 20:28

19 gadi
bernu nav.
abortu veicu nesen.
1aborts.
iemesls-personigs.
ðis ir no citas tçmas un naivaa=vienalga!!!!!!!!!

Nu redz kâ, vari nikus mainît uz nebçdu, tavs " rokraksts" ir viegli atpazîstams!
nu tas tâ, atkâpîtei.

â, vel gribçju pateikt, ka netaisos tevi tiesât par to, ko izdarîji. tikai tev ïoti jâizvçrtç savas komunicçðanâs spçjas.
Tu gâni tos cilvçkus, kas tevi mçìinâja atrunât no pârgalvîga lçmuma, bet tu nevis ieklausîjies, bet sâki rupjîbas mçtât. protams izvçle ir un paliek tavâ ziòâ( un tu savu izvçli izdarîji), bet tâpçc jau nav jâlâdâs uz visu apkârtçjo pasauli. Padomâ par to, jo ar ðâdu attieksmi nekur tâlu netiksi, kaut nez kâdâs skolâs vari mâcîties, daba lîdîs pa katru vîlîti ârâ.
Katrs jau var sâkt rupji un stulbi runât, bet ne katrs ies tik zemu nolaisties!
Novçlu, lai tu patieðâm kâdreiz izaugtu garâ.
Dakters
Re: Esmu stavokli,bet...
12.12.2005 15:01
Ja aborts noris bez komplikâcijâm, nevar paredzçt vai iestâsies kâdreiz grûtniecîba un, ja iestâsies, tad nav garantijas, ka sieviete spçs bçrnu iznçsât.
Nepriecâjies pâragri, naivâ- dots devçjam... nu jûs jau ziniet...
eno
Re: Esmu stavokli,bet...
12.12.2005 16:09
Iespçjamie sareþìîjumi pçc aborta

"Quartus"
11. jûlijs 2005 10:29

Lasît komentârus (3)

Jautâjums: Es ïoti daudz esmu dzirdçjusi viedokïus par abortiem un bçrnu nogalinâðanu. Taèu tâ ir sanâcis ka esmu stâvoklî un vçlos veikt abortu. Jau no mazâm dienâm esmu dzirdçjusi un lasîjusi par to, ka sieviete pçc aborta var palikt neauglîga, ja tâ ir pirmâ grûtniecîba viòas mûþâ - tâtad var palikt arî pçdçjâ.

Tâ nu, lûk, es gribçju pajautât: cik tad reâli - procentuâli sievietçm pçc aborta izdarîðanas tieðâm rodas daþâdi sareþìîjumi? Ne jau visiem 100%!? Un kur ir droðâkais un labâkais aborta veids?


Atbild dr. Daiga Baranovska:

Sareþìîjumi pçc aborta galvenokârt ir saistîti ar divâm problçmâm.

Pirmkârt, infekcija un iekaisums. Ðo iemeslu iespçjams novçrst lîdz minimumam, ja pirms aborta operâcijas veikðanas sievietei tiek veiktas analîzes uz seksuâli transmisîvajâm infekcijâm, bet pçc operâcijas viòa saòem profilaktisku antibakteriâlâs terapijas kursu.


Otrkârt, asiòoðana. Tâs iemesls parasti ir organisma îpatnîbas, kuras, diemþçl, nav iespçjams iepriekð paredzçt.

Reâli sareþìîjumi pçc legâla aborta veikðanas rodas 2-3% sievieðu.

Visâs klînikâs Latvijâ, kur tiek veiktas legâla aborta operâcijas, tâs notiek sievietes veselîbai droðos apstâkïos. Abortu var veikt ar vakuuma atsûkðanas vai kiretâþas metodçm, vadoties pçc klînikas iespçjâm un ârsta uzskatiem.

Lasîtâju ievçrîbai: Lai saòemtu ârsta e-konsultâciju, lûdzu, nosûti savu jautâjumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesîbas rediìçt teksta garumu un pareizrakstîbu, kâ arî saglabât vçstules autora anonimitâti. Ðiem ieteikumiem ir tikai izglîtojoðs nolûks, un tie nevar aizstât speciâlista konsultâciju klâtienç.


lady, 26.07.2005 14:38
Un kur es varetu veikt abortu ar vakuuma metodi?kur tas ir un cik maksa???



sauluks, kity2112@apollo.lv, 09.08.2005 19:18
Es domaju ka aborts ir vienkarsi drausmiga lieta tas ir tas pats kas nogalinasana cilveks nogalina mazu radibinu kura ne pie ka nav vainiga!!Bernins nav vainigs par vecaku bezatbildibu vajag tacu domat pirms darat!!


Sonj, sauluks, 20.08.2005 17:10
Cik viegli Tev spriest, noveelu Tev kaadreiz nonaakt taadaa situaacijaa, ka arii Tu esi uzmaniijies un visu dariijis peec labaakaassirdsapzinjas, bet paliec staavoklii, kad nav tam iistais laiks, ne pats esi psihologjiski gatava beernam, ne pietiekami naudas...laikam jau Tu domaa, labaak, lai dzimst tie beerni negribeeti, nabadziibaa aug un tad briinaam par mazturiigaam gjimeneem...
To naivaa=vienalga
Re: Esmu stavokli,bet...
12.12.2005 17:53
Cieðanas – grûta skola. A. Vinklers

Ikviens bçrna zaudçjums ir saistîts ar sâpçm un noþçlu. Katrs zaudçjums (spontânais aborts, nâve dzemdîbu laikâ, nedzîva bçrna piedzimðana) prasa psiholoìisku noslçgumu, “pârdzîvoðanu lîdz galam”. Îpaði sâpîgs un grûti izturams ir zaudçjums, kura cçlonis ir mâte pati.
"Aborta izdarîðana rada îpaði spçcîgu noþçlas pârdzîvojumu. Mâtiðíîba kâ mâtes îpaða fizioloìiska, psiholoìiska un garîga saistîba ar bçrnu ðâdâ situâcijâ nerod dabisku piepildîjumu dzemdîbâs. Nâves ievainotâs mâtiðíîbas drâma rodas no dabiska, labdabîga atrisinâjuma trûkuma. Ðî drâma joprojâm ir maz apzinâta un tikpat kâ netiek ârstçta. Ir vajadzîgs pilns un pareizs noþçlas un sçru pârdzîvojums, zaudçjot bçrnu un nevarot sevi îstenot kâ ðî bçrna mâti. Ðis pârdzîvojums ir priekðnoteikums, lai saglabâtu spçju attîstîties un atgûtu dzîvesprieku. Ja grûtniecîba netiek noslçgta ar dzemdîbâm, tâ tiek noslçgta caur sçrâm. Tieði noþçla par zaudçto bçrnu rada iespçju atgût spçkus turpmâkajai dzîvei.
Katrai cilvçciskai saistîbai ir jâbeidzas ar atrisinâjumu. Kâ norâda pieíerðanâs psihodinamika, bçrna zaudçðanas radîtâs cieðanas ir dabiskas un pareizas ðî pârdzîvojuma sekas. Cieðanu un noþçlas izpausmju trûkums liecina par spçcîgu aizsargmehânismu darbîbu, jûtu slâpçðanu, noliegðanu, racionalizâciju. Neslçptas cieðanas pçc bçrna zaudçðanas ir dabisks un normâls process, bet cieðanu trûkums daþkârt ir zîme nopietniem traucçjumiem," stâsta Polijas psihologs un psihoterapeits Andþejs Vinklers.
zz
Re: Esmu stavokli,bet...
13.12.2005 14:37
http://www.prolife.lv/aam_bjautajumi.htm

Mâte Terçze
no Kalkutas:

Lûgsim þçlastîbu, kas mums vajadzîga, lai apturçtu mazuïu iznîcinâðanu mâtes miesâs visâ pasaulç.
Jo, ja jau mâte spçj iznîcinât savu paðas bçrnu, to paðu mîlestîbu, kuras dçï viòa tika radîta, kâ gan var bût miers virs zemes?
zz
Re: Esmu stavokli,bet...
13.12.2005 15:18
Psiholoìiskâ trauma pçc aborta var ilgt gadiem
13.12.05

Abortu pârcietuðas sievietes turpina ciest no tâ psiholoìiskajâm sekâm piecus un vairâk gadus.

Pie tâda secinâjuma nonâkuði norvçìu zinâtnieki, ilgâ laika posmâ apsekojot psiholoìisko stâvokli desmitiem sievieðu, kas zaudçjuðas augli aborta vai spontâna aborta rezultâtâ. Paejot ilgâkam laikam - lîdz pat 5 gadiem - to sievieðu skaits, kas turpina izjust psiholoìiskâs traumas sekas, gan sarûk lîdz 2,6% spontâno abortu piedzîvojuðo vidû, taèu saglabâjas augstajâ 20% lîmenî pie tâm, kas tîði izdarîjuðas abortu.

Pçtîjuma autori uzskata, ka mediíiem bûtu jâvelta ievçrojami vairâk uzmanîbas cîòai ar vainas un trauksmes sajûtâm, kas vajâ pacientes, kuras daþâdu iemeslu dçï piedzîvojuðas bçrna zaudçjumu.
.....k
Re: Esmu stavokli,bet...
19.12.2005 16:43
Pikniigi piekriitu dakterim,ka par agri priecaaties.Un kaa saka,Dievs visu redz:)).
Var pati izraisôit abortu, dzerot zâlîtes...Ir viens veidz kâ es pati izraisîju abortu, es vnk neko neçdu. Ja çdu tad koko pretîgu, neveselîgu, pîpçju klusîbâ, ïoti bieþi, dzçru....Situ pa vçderu..Un gadîju kad man bûs mçneðreizes, bet sagaidîju kko citu asas sâpçc, mocîbas..Un tagad tikai apjçdzu ko es esmu izdarîjusi, nogalinâjusi radîbiòu...Savu bçrnu!!Es to nespçðu aimirst...Padomâ pirms kko dari....:(Vai tu tieðâm negribi sev blakus celvçciòu kas tevi sauks par mâti...?
Palasiju so stastu un esmu shoka par naivo meiteni....ka Tu uzdriksties novelet citiem cilvekiem lai vini nospragst un vinu berni ari???!!! Pati runa ,ka citiem nav tiesibu aizskart Tavu gimeni,bet kas Tev ir devis tiesibas velet citiem navi,tai skaita savam nedzimushajam bernam.
Re: Esmu stavokli,bet...
24.07.2011 13:59
Mana nostāja ir ļoti vienkārša. Nevar būt par manu sievu vai manu bērnu māti sieviete kas tīšuprāt nogalinājusi bērniņu.
Domāju, ka ne es viens tā domāju...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
karma ;)
Re: Esmu stavokli,bet...
25.07.2011 19:13
nesabojā savu karmu, visu dzīvi mocīsies ar domu par bērniņa nogalināšanu!!!
bebim tagad naudu nevajadzēs, tie ir minimāli izdevumi!
naudu vajadzēs kad bērns sāks iet skolā!
līdz tam laikam jau darbu atradīsiet :)
nedari muļķibas!!!
vienu muļķību jau izdarīji! slikti izsargājies!!!
poh
Re: Esmu stavokli,bet...
27.07.2011 13:42
nu tad kā viss beidzās - viņa abortu vienreiz uztaisīja vai nāca topmēr pie prāta?
Re: Esmu stavokli,bet...
27.07.2011 15:20
kāda velna pēc tiek cilāta 2005(!!!!!!! )gada tēma?
Re: Esmu stavokli,bet...
27.07.2011 17:13
Visticamākais tāpēc, ka arī 2011 gadā tā ir aktuāla...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Esmu stavokli,bet...
27.07.2011 18:52
nu bet ne jau mācīt kādu kas te 6 gadi atpakaļ kaut ko rakstījis
Re: Esmu stavokli,bet...
02.08.2011 10:28
Bu:

kāda velna pēc tu katrā jaunpaceltā vecā tēmā iespamo? nepatīk - nelasi!
Re: Esmu stavokli,bet...
02.08.2011 14:02
puce a ko tu te ielīdi tad? un ja nezini kas ir spams tad nelieto to vārdu :D
Re: Esmu stavokli,bet...
02.08.2011 18:37
Bu.

Tev nav taisnība. Neapvainojies bet Tu patiešām forumā raksti daudz mazvērtīgus komentārus...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Esmu stavokli,bet...
02.08.2011 23:12
nu bet tad savediet forumu kārtībā atradušies VIENMĒR "daudzvērtīgu" komentrāru rakstītāji :))
bet ku! kā nevar noturēties tā nevar kaut ko uz manu pusi nenopļurkstīt :)
Re: Esmu stavokli,bet...
02.08.2011 23:42
Bu.

Ok. Nepļurkstēšu... uzreiz dzēsīšu...

Bet kāds tam visam sakars ar foruma sakārtotību... atrod kāds cilvis meklētājā interesējošu tēmu un ieraksta. Kas būtu jādara moderatoriem? Jādzēš koments ja kāds ierakstijis vecā tēmā? Tas taču nav pretrunā ar foruma noteikumiem...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Sorry, you can't reply to this topic. It has been closed.