Nekad neesmu bijusi pie ginekologa..

Aizsāka Kristine 

MAN IR VISPANISKAAKAAS BAILES NO GINEKOLOGA!!! MAN IR 14 GAI UN NAAKOSHGAD VAJADZEES IET, BET MANA MAMMA GRIB LAI EJU PIE VIIRIESHA!!! KAA? KAA ES VINJAM PASTIISHOS ACIIS...??? ES NEZINU VISPAAR KO IESAAKT.. IESHU UN SADZERSHOS ZAALES UN NOSPRAAGSHU, TIKAI LAI NEVAJADZEETU PIE GINEKOLOGA IET! TIKAI NE TO!!! UN VEL PIE VIIRIESHA... UN VINJSH TUR BAKSTAAS GAR MANU ''...'' UN ES TUR BAIGI SKATOS NE UN BAIGI KRUTA KOPUMAA NE?? ES NEVARU MAN ARII IR NEZHEELIIGI BAIL! SHAUSMIIGI! ES GRIBU LABAAK NOMIRST NEKAA IET PIE GINEKOLOGA UN VEL PIE TAM PIE VIIRIESHA!!! NEKAD! MAN BEERNUS NEVAJAG SIMTU GADU, TIKAI LAI NEVAJADZEETU PIE GINEKOLOGA IET.. KO MAN DARIIT?? M?
Re: Nekad neesmu bijusi pie ginekologa..
11.02.2005 15:40
to MEEE
1. Nebïauj:))) Inetâ lielo burtu lietoðana ir nestils un tiek saukta par bïauðanu.
2. Nomierinies. Ar varu Tevi neviens pie ginekologa nevar aizvest.
3. Tev ir ïoti jûtîgs vecums un Tavas domas vçl daudzkârt mainîsies. Pçc gada bûs cits skats uz dzîvi, citas problçmas.

Un tagad mçìini pavisam mierîgi uzrakstît.
1. Kas Tevi visvairâk baida. Process? Iespçjamâs slimîbas?
2. Kâdas Ir Tavas attiecîbas ar mammu? Vai vari ar mammu izrunâties tâ mîïi un mierîgi piemçrotâ brîdî? Un saprast viena otru. Viòa, piemçram, to, kâpçc Tev ginekologs vîrietis ir nepieòemams. Un Tu, ko nozîmç bût sievietei, par kâdu Tu pamazâm veidojies.
3. Var atrast (meklçtâjs tepat forumâ) ginekoloìi, kura strâdâ tieði ar meitençm. Var pirmo reizi aiziet tikai aprunâties - Tev pastâstîs kas un kâ. Vismaz mutiski noskaidrosiet, vai nav kâdu problçmu.
4. Pçc tam bailes mazinâsies un, kad bûsi gatava, aiziesi pie ginekologa.

Pienâks laiks, tad arî par bçrniem domâsi:))) Tagad priecâjies par jaunîbu.
sandijaG
Re: Nekad neesmu bijusi pie ginekologa..
22.05.2008 00:08
...iesakiet man ginekologu, ieðu Pirmoreiz, jo vçlos beidzot pârbaudîties. Baidos no jautâjuma, kad pçdçjoreiz biju uz pârbaudi, jo nezinâðu ko atbildçt. Man 26, un es vçlos lai kâda no meitençm, kura iepriekð ar lîdzîgu problçmu saskârusies iesaka man dakteri. Dzimumam nav nozîmes, galvenais lai ir saprotoðs, laipns un nelasa morâli.
Jâ, un vçlams Rîgâ.
Ja dr.Gasiòam atrastos laiks vçl kâdai pacientei, un nav iebildumu. Labprât pierakstîtos.
Re: Nekad neesmu bijusi pie ginekologa..
22.05.2008 00:47
Cik zinu tad tie trîs vîri (Gasiòu ieskaitot) no Linezera ir visnotâï normâli cilvji... vçl ieteicama bûtu dr. Puíîte kas tagad pieòem aptiekâ uz Stabu un Brîvîbas stûra...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
un ðeit? http://ginekologi.lv/lv/1/ :)
Man ir 24 gadi un man ir fobija no ginekologa. Pie ginekologa esmu bijusi 22 gadu vecumaa, kad veel biju nevainiiga, hormonu deelj man izveidojaas neliela cistina, bet taa aatri paargaaja. Skatiija mani caur anaalo. Bet pat tad es pie taa daktera raudaaju, triiceeju no baileem. Man veel pateica "tavaa vecumaa daudzas jau dzemdee, bet tu baidies"...
Es saprotu to, ka man jau taa ir fobija. Tagad man ir jau gadu dzimumattieciibas ar pastaaviigu partneri, lietoju hormonaalo plaaksteri bez receptes, jo BAIL aiziet pie ginekologa. Bailes, ka seedinaas uz taa kreesla un peetiis, baaziis iekshaa...

Es nezinu ko lai dara, saprotu, ka taa nevar vilkties... bet ar ko lai saak, kaa juus tikaat tam paari.

(Laikam esmu no taam retajaam, kurai ir kauns plest kaajas pa labi un pa kreisi, kaut gan saprotu, ka ginekologs ir tomeer aarsts, un tomeer.... )

P.S. Ar zobārstu gluži nevar salīdzināt, jo pie zobārsta zobus labo ar pretsāpju līdzekļiem, t.i. es nejūtu, ko man dara.
Ja pie ginekologa ARĪ taisītu anestēziju, tad morāli būtu vieglāk, jo pazustu bailes no nepatīkamām sajūtām. Atliktu aizvērt tikai acis...

:(((
Re: Nekad neesmu bijusi pie ginekologa..
12.07.2011 15:23
Forsi ginekelogs, pirmā palka:))))
Re: Nekad neesmu bijusi pie ginekologa..
13.07.2011 11:51
fobija

Uzraksti man uz e-pastu, varbūt kāda derīga doma atradīsies...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Meitenīt.....cik noprotu tev vīrietis arii laikam nav bijis veel.....ja tu buutu mana meita, es tevi nopeertu ar zagariem, par tik bezatbildiigu riiciibu-bailes...fogijas, muķības.Ja jaaiet , tad jaaiet un nekaadas te pļāpāšanas, kapeec tik skarbi?Tadeelj ka vajadzeeja bieži buut onkologiskajaa nod.un ko es tur redzeeju, jaunietes, pat15gadiigas staaveeja rindaa uz starosanu, bailes...marš pie aarsta.
man gadu jau ir dzimumattieciibas, un aizejot pie ginekologa uz apskati (saduushojos), man to spoguli pat iebaazt nevareeja, jo biju gan dikti satraukusies, gan saapeeja un teica pashiem staipiit! Tu domaa man tagad mazinaasies taa fobija? man veel jo vairaak tagad bail buus iet, jo atkal bailes buus, ka deelj taa daikta sajutiishu saapes...

Kaapeec sho proceduuru netaisa ar anesteeziju? Nevienam aarstam neienaaca praataa, ka, ja buutu anesteezija lokaalaa, tad neviena nebaidiitos naakt?!!??!
Re: Nekad neesmu bijusi pie ginekologa..
12.08.2011 19:56
fobija

Kāpēc Tu domā, ka nevienam neienāca prātā?
Sarunā un maksā un būs ne tikai lokālā anestēzija bet arī vispārējā narkoze...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
varbuut taadeelj, ka nepiedaavaaja, bet pateica atnaakt tad, kad varees apskatiit ar spoguli...
a ja nu nekad nevarees apskatiit ar to vagiinas paplashinaataaju?! Jo man laikam shiis fobijas deelj ir taa slimiiba ko sauc par vagiinismu (tikai attieciibaa pret ginekologisko vaginaalo izmekleeshanu). Un nav jau man tur taa pleeve saaugusies, dzimumakts taks notiek, lai arii veel saapiigi...Vienkaarsi dzimumakts ir pavisam kas cits saliidzinaajumaa ar shaadu apskati...

starpcitu, vai USG (ne vaginaalo, bet to, kur jaasadzeras uudeni) var apskatit visu to, ko ar parasto vaginaalo izmekleeshanu un vai tas atskiras tieshi apskates kvalitaatee no vaginaalaa USG? vai piemeeram varees tur ieraudziit k-kaadu enometriozi/endometriju?
Re: Nekad neesmu bijusi pie ginekologa..
12.08.2011 20:15
Nav pieņemts ginekoloģiskajās apskatēs izmantot anestēziju... tas ir ekstra... un tātad pašam cietējam arī jārisina tā problēma...

Nu labi, ar spoguli nevarēja bet vai ar pirkstiem iztaustīt varēja? Un ja dzimumakts sāpīgs tad varbūt tomēr tā plēve nav līdz galam pārplīsusi?

Jā, transvaginālajai ultrasonogrāfijai izšķirtspēja ir augstāka un tātad izmeklējuma kvalitāte labāka. Caur vēdera sienu skatoties sīkas lietas redzēt nevar. Parasto vaginālo izmeklēšanu ultrasonogrāfija neaizstāj.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Paldies par atbildi! Ar pirkstiem arī nevarēja, jo es bļāvu, ka sāp... iespējams, ka līdz galam nav pārplēsta, pieļauju arī tādu iemeslu.
Re: Nekad neesmu bijusi pie ginekologa..
12.08.2011 20:38
fobija

Patīkami, ka varu kādam ar kaut ko palīdzēt :) Ja ir jautājumi, labāk raksti privāti...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Nekad neesmu bijusi pie ginekologa..
12.08.2011 21:31
jocīgi ka seksot nav bail, bet no ginekologa bail :)
Bu. - tur nav nekā jocīga, vienīgais iespējams esmu vēl palikusi no tām retajām, kurām ir augstas morāles un tikumības vērtības - t.i. man ir kauna sajūta atklāt svešam cilvēkam, lai arī ārstam, savu starpeni, vēl jo vairāk apzinoties, ka tur kaut ko bāzīs iekšā. Pati doma vien liekas atbaidoša. Otrkārt, sekss balstās uz mīlestības pamata, tātad, man ir vēlme mīlēties, sajust otru, man to gribās, loģiski, ka es esmu gan morāli, gan fiziski gatava procesam, augsta uzticības pakāpe. Viss pretēji ir ar ginekologu - svešs cilvēks (ok, mīkstinu formu - ārsts), bet atkal visu sabeidz tā sajūta, ka labi apzinot, ka man sāpēs. Esmu ļoti jūtīga un es labi zinu, ka man nebūs "nepatīkami", es zinu to, ka man sāpēs. Tieši tāpēc ņemot visu vērā - veidojas fobija! Jo visu procedūru pieņemts veikt bez anestēzijas! Zobus taču ārstējam ar (kaut gan ikviens var it kā paciesties), pat kobras rīšanā tagad ārsti piedāvā to lokālo "ledutiņanestēziju".
Bet šeit, kur i tā ir grūti izplesties kā vistai sveša cilvēka priekšā + vēl apzināties, ka tev sāpēs un var sāpēt, ir vienkārši atbaidoša procedūra.
Tāpēc jau pie šī ārsta iet nelabprāt un visas (1.reizēs) tā baidās... jo katram šī apskate noris individuāli!

Es neuzskatu, ka, ja ginekoloģisko apskati visu laiku veica bez anestēzijas, tad to ir jāturpina arī tā tālāk. Sievietes liktenis i tā ir daudz smagāks par vīrieša, tad kāpēc neatvieglot vismaz to, ko var izdarīt bez sāpēm?! :)

Es ceru manu komentāru lasīs arī ginekologi un aizdomāsies par to, ko nupat uzrakstīju. Ja acīs neviens nesaka, tas nenozīmē, ka nav "kauna", nav sāpju un viss ir labi. Nē, nav labi! Savas fobijas dēļ esmu pārlasījusi visu Internetu (krievu vēl jo vairāk) no A līdz Z un vairākums atzīst, ka procedūra atstāj negatīvu iespaidu uz garstāvokli un paaugstina stresu un bojā nervus.

Paldies par uzmanību :)
Re: Nekad neesmu bijusi pie ginekologa..
13.08.2011 00:32
nu tad jāsaka ka tu esi dīvaina, derētu atmest savas tikumības, vismaz šajā lietā. ja nu nedod dievs tev būs kāda kaite, arī neiesi, jo BAIL, jo KAUNS? kaunēties vajadzēs kad iedzīvosies problēmās. un ,piemēram ,tu esi padomājusi par to kas būs kad būsi stāvoklī? kad dzemdēsi? dzemdēt arī atteiksies jo tas redz ir SVEŠS cilvēks .. ?
šķiet ka nu visu var paciesties, un tur nekas nesāp, sāp tikai tāpēc ka tu par to domā pastiprinātā režīmā! sāc pārvarēt tās bailes, kas ir nevietā, savādāk sāk šķist ka tu esi baltrocīte, viss sāp, "fui, fui", "šausmas,šausmas" un ģībonis klāt :D
un par anestēziju... tas jau nu vispār šķiet smieklīgi :D
bet nu pēc tavas teorijas man nav tikumības dziemžēl... jo man ginekologs asociējas ar ko patīkamu :D
Dzemdēšu es vai nu ar ķeizaru vai dabīgi, bet jebkurā gadījumā būs lokālā anastēzija ;) Nē, es labi zinu, ka man sāp ne tikai domu dēļ, man sāp, jo tiešām sāp un tas ir loģiski. Es biju domājusi, ka spogulis ir maziņš apaļš spogulītis ar tievu kātiņu (kā zīmulītis), bet, kad ieraudzīju, ka par spoguli sauc vagīnas paplašinātājus (man atgādināja "ploskogubci"), man 100% palika skaidrs, ka tādu man nemūžam neiebāzīs, jo kā gan tikai nesen sākušai dzimumdzīvi meitenei, kas pati ir sīka, var iebāzt tik platu priekšmetu, turklāt to vēl izplata....?!?! Tas jau vien ir rādītājs, ka ir jāizmanto anestēzija, un, kāpēc man jāciešas, ja zobus labo ar anestēziju?! Kāpēc man jāpacieš sāpes, jo redz anestēzija šajā procedūrā ir kaut kāds retums? Es arī varētu būt tas retums! Tā nav "baltrocītes" lieta, es negribu ciest tikai tāpēc, ka esmu sieviete un "tev ir jācieš, jo visām tā dara"!!! Ne visām vagīnas no sākuma ir elastīgas. Loģiski, ja vagīna nav elastīga, tātad es izjūtu tiešām sāpes, ka man cenšas neuzbudinātā un stresa stāvoklī iebāzt tik platu priekšmetu.
Re: Nekad neesmu bijusi pie ginekologa..
13.08.2011 12:07
fobija

Neapšaubāmi Tu esi savdabīga persona bet ne visu ko Tu te uzrakstiji, Tu saproti pareizi. Tā kā vienu daļu problēmas varētu atrisināt tikai ar izpratnes veicināšanu. Tiesa nav zināms, vai Tu to vēlies jo reizēm rodas tāds iespaids, ka Tev ļoti patīk turēties pie domas par savu neatkārtojamo individualitāti un pārējais Tev neinteresē. Tavu vēstuli savā pasta kastītē arī neesmu manijis...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Paldies ku! Bet pagaidām nav man vēl kādas kaites konstatētas, lai grieztos pie dziedniecības! Bet ņemšu vērā!
Re: Nekad neesmu bijusi pie ginekologa..
13.08.2011 13:21
fobija

Vispār es neesmu dziednieks (es izlabošu savu parakstu lai nerastos tāds iespaids) bet domāju, ka ir tā kā jau teicu. Tu meklē nevis savas problēmas risinājumu bet gan domubiedru kurš apstiprinātu Tavas domas par to cik mūsdienu ginekoloģija ir necilvēcīga...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Nekad neesmu bijusi pie ginekologa..
13.08.2011 13:30
piekritīšu ku! par tiem domubiedriem, jo forumos jau arī tikai atradīsies tādas kas sūdzēsies ka viss bija šausmīgi, nāvīgi , briesmīgi,jo cilvēkiem ir īpašība pasūdzēties nevis paslavēt :)
fobija, tici man tās ir tikai iedomu sāpes, jo savādāk tu kad matus ķemme tev taču mati nesāp :D
Sveiki, nu palasiiju jau sheit ieprieksh rakstiitas problemas utt. Bet ar mani ir taa..
Es veel nekad neesmu bijusi pie ginekologa, bet saprotu, ka vajag aiziet, jo ir aizdomas, ka vareetu buut ari kada probleema...
Neesmu taa ari aizgaajusi pie ginekologa nevis taapec ka man ir bail no ta ka saapes (kaa rakstiija "fobija"), bet man bail sanjemt kaut kaadus paarmetus vai kko tamliidzigu, gan jau no ta nevajadzetu baidiities, bet tapat psihologjiski netieku tam paari..
Buutu jauki ja juus varetu ieteikt kaadu labu un iejuutigu ginekologu, Riigaaa :)
Kusssh :) Cik tev gadi? Man arī bij bail iet pie ginekologa,bet 19 gados gribēju iestāties zemessargos un medicīniskā komisija bij jāiziet,tā ka no ginekologa neizsprukt... Pati jau apzinājos ka vajag,jo nesen biju uzsakusi dzimumattiecības. Bij bail un rinda sēdēju ar nenormālāko uztraukumu un bailem,kaunu... bet ka man ir tagad? Ginekologs man tagad ir mīļākais no visiem ārstiem :D labprāt ietu kaut katru nedēļu :D nav jau patīkami ka tur bāž visu ko iekšā,bet ir patīkami zināt ka viss ir ok,un ja nu kas,tad tas tiek laicīgi atklats. šobrīd dzīvoju ārzemes un ka tieku uz Lv tad mana dakterīte tiek apciemota vizīte jau vienās no pirmajam dienām... Ir jaatros labākais dakteris sev,un to var tikai meklejot :) mani gan dzīve ir palutinajusi un es savējo atradu jau uzreiz. nebija jau nemaz jameklē. es vienkārši paskatījos mammas piezīmēs kas ir bijusi vecmāte kas pieņēmusi mani šai pasaulē,kas sekojusi manai attīstībai.un lai gan mamma mani nemaz nedrīkstēja atļauties iznēsāt,šī burvīgā daktere visu grūtniecības laiku bij kā labais balsts viņai un es tiku sagaidīta sveika un vesela. apziņa,ka mana mamma ir uzticējusies viņai,dod arī man ticību :) Dakterīte ir jau gados,bet es ļoti ceru,ka ja sanāks dzemdēt lv man savu bērniņu,noteikti viņu uzvēlēšos par savu vecmati un gribu lai arī viņa sagaidītu manu bērniņu pasaulē :)

nekautrējies un dodies pie ārsta. ja tagad baidies,ka permetīs ka ej tik vēlu,tad atceries,ka gadu uz atpakalu neiet,pec gada varbut veel jocīgak uz tevi skatiisies :P
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 18?
Ziņa: