jautâjums speciâlistam

Aizsāka Ipera 

Ipera
jautâjums speciâlistam
23.04.2003 07:28
Kurâ tad îsti cikla dienâ ir labâk veikt olvadu pârbaudi ar rentgenu, lai beidzot bûtu kâdi rezultâti.
Sveicinâta,Ipera.
Es to rekomendçtu tûlît pçc menstruâciju beigâm.
Ar cieòu dr.Gasiòð.
Ipera
Re: jautâjums speciâlistam
23.04.2003 11:01
Man nozîmçja uz 17 cikla dienu.Tad sanâk pçc katra ârsta ieskatiem. Vai var kaut kur izlasît medicînisku pamatojumu tam. Pçc tâ kâ nezinâðanas dçï esmu veikusi olvadu parbaudi ar USG un fizioloìiskâ ðíidruma palîdzîbu , kura kâ izrâdîjâs nedod nekâdu garantiju negribu atkal izmest naudu vçjâ.Vispâr jau brîþiem ir dusmas uz ârstiem- izmanto kâ "slaucamâs govis".Piedodiet par izteicieniem , bet kârtçjo reizi ir iestâjies izmisums.
Kâds ir iemesls,kâpçc Jums ir nozîmçta ðî procedûra.Vai tas ir saistîts ar neauglîbu?.
Ipera
Re: jautâjums speciâlistam
23.04.2003 11:13
Tieði tâ ,izmisîgi meklçju iemeslus.Vîra analîzes protams arî nav diez cik labas , ir divas prolçmas - kustîbas un morfoloìijas, bet tas neizlçdz grûtniecîbu , tikai samazina iespçjas.Pirms èetriem gadiem ir bijis spontânais aborts, no tâ paða vîrieða. Paldies par atsaucîbu.
Redzat medicîna nav absolûta zinâtne,tâ nav matemâtika.Tâpçc arî atðíiras ârstnieciskâs taktikas viedokïi,vadlînijas kâ sasniegt mçríi.Negribçtu piekrist Jûsu viedoklim,ka esat pataisîta par "slaucamo govi".
Man uz histerosalpingogrâfijâm ir savs subjektîvs viedoklis.Ðis izmeklçjums varbût var parâdît iet vai neiet cauri kontrastviela,bet tas jau neparâda vai funkcionâli olvads ir darboties spçjîgs.Tas var bût caurlaidîgs,bet tajâ paðâ laikâ olnîcas var bût saaugumos,pats olvads fiksçts tâ,ka fimbriâlie gali nevar satvert olðûnu u.t.t.
Par to varçtu runât gari un plaði.Es Jums rekomendçtu veikt labâk diagnostisku laparaskopiju,kuras laikâ visobjektîvâk var noteikt neauglîbas cçloòus un pçc ðâdas operâcijas izvçrtçt, ko darît tâlâk.Varbût mçìinât ekstrakorporâlo apaugïoðanas procedûru,ja vîra spermas kvalitâte ir apðaubâma.
Manas rekomendâcijas ir subjektîvas un tâpçc var bût ne visiem pieòemamas.Tomçr pats galvenais ir tas ,ka es ceru ka Jûs kïûsiet mâmiòa.
Lai Jums izdodas.
Ar cieòu dr.Gasiòð.
Ipera
Re: jautâjums speciâlistam
23.04.2003 12:21
Paldies par plaðo atbildi un uzmundrinâjumu, cînîsimies tâlâk.Laparaskopija ir diezgan dârga operâcija, tâ ka pagaidâm ieðu uz rentgenu.Bija doma veikt inseminâciju, bet laikam tâ arî dod maz cerîbu % , lai iestâtos grûtniecîba.
Kas Jums teica,ka dârga?
Ja vîram ir spermas kvalitâtes problçmas,tad iespçjamîba palikt stâvoklî nav liela.
Pie normâlas spermogrammas iespçjamîba ir 10-15%.Cînaties,lai Jums izdodas.
Ar cieòu dr.Gasiòð.
Ipera
Re: jautâjums speciâlistam
23.04.2003 13:09
dr.Gasiò,
Ja esat kompetents, sakiet lûdzu cik reâli izmaksâ laparaskopija? Vai darbojas kâdas apdroðinâðanas?
Slimnîcâ "Linezers",ja ir ìimenes ârsta norîkojums,bet nav apdroðinâðana,pavadot vienu dienu stacionârâ-58ls.Ja ir Zaïâ polise,tad 3,8ls par pavadîto dienu,ja "biezâka" polise,tad nekas.
Parasti pie diagnostiskâm laparaskopijâm stacionârâ pavada1-2 dienas.
Ipera
Re: jautâjums speciâlistam
23.04.2003 14:44
Interesanti ìimenes ârsti "labprât" dod ðâdu norîkojumu, tas taèu noteikti viòiem ir neizdevîgi. Varbût labâk pirkt polisi. Cik maksâ zaïâ polise?
Kamçr es strâdâju par ginekologu slimnîcâ"Linezers", manâm pacientçm nav bijuðas problçmas saòemt ìimenes ârsta norîkojumu.Grûtîbas var rasties tad ,ja pati slimokase ir radîjusi kâdus naudas plûsmas ierobeþojumus lîdzekïu deficîta dçï.Ðogad lîdz ðim nekâdu grûtîbu ar kvotâm nav novçrotas.Mûsu slimnîcai ir lîgumi ar visâm valsts slimokasçm.
otto
Re: jautâjums speciâlistam
24.04.2003 21:51
Ï. cien. Ipera
Atceraties ka medicîna ir bizness un pârdomâjiet to pirms katras manipulâcijas ko jums piedâvâ.
Lai jums veicas
Ipera
Re: jautâjums speciâlistam
25.04.2003 10:05
Otto, paldies. Es jau to sapratu.
otto
Re: jautâjums speciâlistam
27.04.2003 00:39
Pacienti to parasti nesaprot.
atðíirîbâ no jebkuras citas dzîves sfçras medicînâ paciets nespçj novçrtçt piedâvâtâ izmeklçjuma vai ârstçðanas nepiecieðamîbu vai tâ kvalitâti (ja jums tek krâns ir skaidrs ka to vajag labot, ja tas vairs netek tâtad salabots labi, bet ja jums sâp galva un jums iesaka izdarît dârgu Rtg, jûs nevarat novçrtçt vai to vajag, arî ârstçðanas kvalitâti nav iespçjams novçrtçt - klasika - iesnas ârstçjam 5 dienas , neârstçjam arî 5 dienas)
Pasaulç ir standarti katrai slimîbai . Tos izstrâdâ speciâlisti un to ievçroðana garantç medicînas kvalitâti - netiek veikti nevajadzîgi dârgi izmeklçjumi un otrâdi ir zinâmas situâcijas kad tie vajadzîgii.
Latvijâ tâdu praktiski nav .Ir pie daþâm slimîbâm, bet neesmu redzçjis kad tos kâdam slimajam râdîtu.
Arî Jûsu gadîjumâ katrs ârsts ieteiks to kas viòam dod lielâku peïòu - operçjoðs ginekologs teiks ka vajag laparaskopiju, neoperçjoðs ka vajag Rtg izmeklçjumu
un abiem bûs taisnîba
Latvijâ ir grûti slimot, ja tev nav labi pazîstams kâds labs ârsts, kas var dot prâtîgu padomu kaut vai par to pie kâ griezties
Nekautrçjieties prasît padomu vairâkiem ârstiem, bet secinâjumus izdariet pati, kaut gan tie var bût arî nepareizi
Lâbâk ar savu problçmu griezieties pie ginekologa, kas ðo problçmu risina no sâkuma lîdz beigâm izmeklç, ârstç, operç ja vajag, ut.t. lîdz pat mâkslîgas apaugïoðanas procedûrai - tas ïaus jums izvairîties no nevajadzîgâm darbîbâm un to dublçðanas
jo citâdi bûs tâ - kâds taisîs Rtg, ja bûs problçma sûtîs pie kâda, kas to var operçt tas teiks - to RTg nemaz nevajadzçja, vajadzçja uzreiz laparaskopiju, pçc tam teiks - nu nekas te nav darâms, ejiet tur kur taisa maksl. apaugï. tur atkal stâstîs ko iepriekðçjie nepareizi darîjuði (mîl mûsu ârsti kritizçt tos kas pirms tam ir arstçjuði)
Lai jums veicas.
Sveiks.Otto.
Liela daïa no Tevis teiktâ ir taisnîba.Absolûtas taisnîbas medicînâ vienkârði nav un arî nevar bût.Es varu spriest tikai par sevi un saviem darbiem vai nedarbiem.Ja runâjam par Iperas problçmâm,tad mana atbilde un ieteikums ir mans redzçjums,kâ âtrâk tikt pie skaidrîbas.Tas ir balstîts teorçtiskâm un praktiskâm zinâðanâm.Ðajâ gadîjumâ tieði Ipera izlems,kâdu ârstçðanâs taktiku izvçlçties.
Ja problçma ir neauglîbâ,tad es arî pilnîgi piekrîtu.ka tas ir jârisina ârstam,kurð var gan nepiecieðamîbas gadîjumâ veikt laparaskopisku operâciju,gan izmeklçt USG,gan veikt histerosalpingogrâfiju,gan ekstrakorporâlo apaugïoðanu.Neauglîbas ârstçðana ir kâ puzlis,ko jâmçìina salikt kopâ,lai âtrâk rastos attçls jeb atbilde.
Es patieðâm ceru,ka Ipera itin drîz piepildîs savus sapòus.
Ar cieòu dr.Gasiòð.
Ipera
Re: jautâjums speciâlistam
28.04.2003 10:36
Dr.Gasiòam

Diagnostiskâs laparaskopijas laikâ taèu nenovçrð atklâtâs problçmas , ir vienalga jâiet uz operatîvo lapraskopiju.Diagnostisko laparaskopiju veic vietçjâ narkozç vai vispârçjâ narkozç.
Pie jebkuras laparaskopiskas operâcijas ir vispârçja intubâcijas narkoze.
Tieði diagnostiskas laparaskopiskas operâcijas laikâ var novçrst atrastâs nepilnîbas,jo tâds ir ðîs invâzijas mçríis-diagnosticçt un ârstçt.
Ar cieòu dr.Gasiòð.
Re: jautâjums speciâlistam
13.01.2008 20:33
Ja ir palicis viens olvads un tas pats ,kâ parâdîjâs rentgenâ ar kontrastcvielu, daïçji aizaudzis (tai vietâ, kur laikam pie piltuves jânonâk vçdera dobumâ ðíidrumam) , vai ir iespçja ,ka laparaskopija varçs to atbrîvot un ir cerîbas palikt stavoklî? Ir bijusi otrâ olvadâ ârpusdzemdes grûtniecîba.
abubabii
Re: jautâjums speciâlistam
13.01.2008 21:05
izraadaas ka autore nemaz negrib beernu no sava viira.


varbuut vajadzeetu padaomaat par partnera mainnu.
Sveiki!
Man 2007. gada maijâ veica laproskopiju. Akûts gadîjums, pçkðòi vienâ dienâ nokïuvu slimnîcâ - cistas plîsums. Man ir PCO - olnîcâs folikulâras cistas. Ârtse teica, ka no olnîcâm neizsprâgstot olðûnas, bet MR ir katru mçnesi, lai gan ar kavçðanos, bet ir...
Daktere gan man neko neizskaidroja, ko tas nozîmç, tâpçc jautâju Jums - ja jau man neizpsrâgstot olðûnas, kas tad ir tâ asiòoðana? Vai es vispâr varu palikt stâvoklî?? Un kâpçc man ir karstuma viïòi?
Paldies!
jautajums specialistam
07.04.2008 18:25
sveiki.
man arii ir loti liela nesaprasana par so laparaskopiju,arii es esmu uz vinu nosuutiita,man ir saapes dzimumakta laikaa un loti loti saapiigas meenesreizes,peedeejaa reizee pat noggibu,sonograafaa neko neuzraada,arii parastajaa apmekleejumaa,taapeec laikam vieniigaa izeja ir sii operaacija'tikai biju pie citas dakteres un vina atkal nesaprot kaapeec uzreiz operaacija.nezinu ko dariit.ko juus ieteiktu
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 3?
Ziņa: