Vai olnīcā cista?

Aizsāka fobija 

fobija
Vai olnīcā cista?
15.07.2011 00:05
Man nākamnedēļ 7dien jābūt MR (un tās noteikti būs, jo lietoju hormonālo plāksteri EVRA, mēnešreizes tagad ir precīzas). Bet 4 dienas es jūtu labajā sānā olnīcas apvidū sāpes, kas izstarojas uz augšstilbu. Zinu, ka šādas sāpes var izraisīt cista (pašai tāda kādreiz jau bija, bet ātri uzsūcās).

Jautājums tāds - vai šīs sāpes var būt vienk. aiz tā, ka tuvojas MR un tiešām tas folikuls gatavojas plīst un pagaidām ir "uzgaidīšanas" režīmā?
Vai arī tas neplīsušais folikuls kā cista var saglabāties arī tad, ja man vienalga būs MR?

t.i. vai ir pamats satraukumam vai arī tas ir normāli, ja ~ pusotru nedēļu pirms tas folikuls dod par sevi ziņu?
fobija
Re: Vai olnīcā cista?
31.07.2011 14:44
nesaprotu, kāpēc neviens neatbild? Nevienam nekas tāds nebija bijis?
Bija man MR, tagad beidzās, bet atkal tādas trulas sāpes sajūtu augšstilba saiknītē iekšpusē.
Vai tiešām cista neuzsūcās un turpina dzīvot? Kas tā varētu būt par cistu - folikulārā vai tā īstā?
Un ar ko to ārstē - jo pašalik lietoju plāksteri EVRA, nesaprotu, kāpēc man tad ir cista, ja jau es jau lietoju hormonālo plāksteri :(

Pie ārsta 3dien, bet ļoti nepatīk tā sēdēt stresā, Interneta informācija ir vai nu skopa, vai arī ļoti radikāla.
Re: Vai olnīcā cista?
31.07.2011 17:47
fobija

Tu jau pati daļēji atbildēji uz jautājumu... "Interneta informācija ir vai nu skopa, vai arī ļoti radikāla". Bet informācija skopa ir tāpēc, ka ļoti grūti attālināti pateikt kas tieši Tev ir par problēmu. To varēs pateikt tikai ārsts, ar piebildi, ka viņš pats arī veiks ultrasonoskopiju un arī tad atbilde nebūs 100%. Pārējos gadijumos pareizās atbildes procents būs krietni zemāks...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
lilita11
Re: Vai olnīcā cista?
31.07.2011 18:19
sveiki Ku. es velejos jums pajautat vienu jautajumu- nesen biju pie ginekologa un spaidot vederu man vieta sasapejas, un tad ginekologs teica, ka tur man olnica esot panakusi uz aru, bet bumbulis itka nav... ka to saprast ludzu?? man ir pamats nervozet, jo esmu loti sabijusies, un analizu rezultai bus tikai pec nedelas :( atbildiet ludzu..
Re: Vai olnīcā cista?
31.07.2011 19:58
fobija tu domā ka te sēž cilvēki kuriem ir visas kaites bijušas izbaudītas uz savas ādas? :D
aiziesi pie ārsta un tad arī redzēs kas tur ir, un ja būš cista zinās kāda tā ir un arī ārstēšana būs atbilstoša. bet parasti ārstē ar hormonālajām tabletēm ne plāksteriem.
fobija
Re: Vai olnīcā cista?
12.08.2011 19:36
Es esmu sapratusi vienu, muusu ginekologi (un ne tikai) Internetaa ljoti skopojas ar informaaciju. Prieksh kam taisiit tad taadus forumus un daudzaas lapaas tos "jautaajumus-atbildes", ja 90% gadiijumos aarsti uzraksta "Jums jaapmeklee ginekologu" un visur kur vien var uzreiz raksta "dzemdes kakla veezis".

Iegaaju krievu Internetaa, tur atradu tiiik daudz informaacijas, dazhaadas normaalas atbildes, kur aarsti siiki uzraksta, kas tas vareetu buut (min dazhaadus iemeslus saakot no stresiem, uztura mainas, ovulaacijas utt. un tikai beidzot ar kaut kaadaam nopietnaam diagnozeem). Bet pie mums laikam dikti negrib sniegt bezmaksas konsultaaciju, jo piedodiet, bet nekaadas paardabiskas probleemas taas nav, praktiski katrai otrajai taadas gadaas!!!
Re: Vai olnīcā cista?
12.08.2011 20:01
Latviešu valodā vispār ir ļoti maz sakarīgas informācijas (jebkurā jomā) un tas jāuztver kā norma...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Vai olnīcā cista?
12.08.2011 21:29
te jau nav neviena ārsta :D :D :D
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 25?
Ziņa: