Beidzot 9kl. jaaiet pie ginekologa

Aizsāka Marta_16 

Marta_16
Beidzot 9kl. jaaiet pie ginekologa
05.08.2005 15:56
Es maijaa beidzu 9 klasi.Septembrii buus jaaiet 10 klasee.Un man sakaraa ar skolu naakoshnedeelj jaaiet pie ginekologa uz paarbaudi.es esmu veel nevainiiga un nekad neesmu bijusi pie ginekologa.Ko man tur dariis???
Atceros, kaa es biju uztraukusies, kad biju tavaa situaacijaa. Gaajaam kopaa ar draudzeni. Tev tagad to gruuti iedomaaties, bet uztraukumam nav pamata! Ginekologi ir jauki un draudziigi cilveeki, bez kompleksiem, neko ljaunu nesaka:)
Ko tev tur dariis? -Tev buus jaanogjeernjas, jaaieseezhas izmekleeshanai speciaali paredzeetaa kreeslaa un dakteriite tevi izmeklees:) Taa ka esi nevainiiga, tad vagiinaa pirkstinju nebaaziis, bet dupsii gan. Tas neilgs vairaak kaa pus minuuti.
Re: Beidzot 9kl. jaaiet pie ginekologa
05.08.2005 16:13
Vai obligaati jaaiet taa apskate? Un kaads tai ir meerkjis? Es laikam kaut kaa no taas apskates izbeegu, bet neatceros vai apzinaati, vai tiishaam.
Meitenes miljas tas nav nekas briesmiigs,vienkarsha proceduura bez sapem un atri,kaa jau Ali augstaak mineeja,iebazis pirkstu dibenaa un paspaidiis veederu.
Ir meitenes kas izbeeg no siis izmekleesanas,bet tici man labâk ir aiziet un uzzinaat ka viss kaartiibaa,nekaa domatt: "...varbuut tomeer vajadzeeja aiziet? a, varbuut nee????.... "
Ta kaa novelu veiksmi un uztraukumam nav pamata.....
pizdjec,
tagad katra otraa teema buus - "man jaaiet pie ginekologa, ko man tur dariis ?"
Vai tad savai mammai nevari pajautaat, vai vinja ir ''pagriidee'' ? -)
Neesmu dzirdçjusi, ka obligâti jâiet, kur tâdi brînumi!!! Beidzu jau 10. klasi un nav bijis jâiet. Man ìimenes ârsts tik pçc 9. kl.visu sarakstîja un viss.
Un vispâr, nevainîgai tur nav ko darît.
Protams, ka mâtei neviens neprasîs, vai jûs jocîgi!!!
Kalî - pilnîgas muïíîbas. Man skolas laikâ tâdâ apskatç atklâja cistu, milzeni, kas bija jâoperç. Un tas nekas, ka biju nevainîga, tas ðitâdas saslimðnaas diemþçl neitekmç :(
nu bet traumeejosha gan shii izdomaataa paarabude - visus rindinjaa dziit. Tad jau labaak, ja pati izveelas, kad ir gatava iet. Pastaastu citaas valstiis par shaadu lietu un visiem lielie briinumi.
Kaarteejaa padomijas laika atlieka.
tieshaam padomijas atlieka, baraa uz prof apskati.. grrr..
bet vispaar vai tieshaam veel ir 16-gadiigas, kuras nezina, ko dariis, ko dara ginekologi?/ tachu tagad attiistiijushaas taa jau 14-gadiigaas, un visi tie vinju zhurnaalinji... par seksu un attieciibaam gan droshi , ka zina vairaak ;))
Mellene
Re: Beidzot 9kl. jaaiet pie ginekologa
07.08.2005 18:33
Lai iestâtos 10. klasç ir vajadzîga ârsta izziòa par veselîbas stâvokli, taèu to raksta ìimenes ârsts un pie speciâlista sûta, ja redz îpaðu nepiecieðamîbu (jo speciâlista apmeklçjums kaut ar nosûtîjumu maksâ 2Ls). Tâpçc ðâdu izziòu izsniedz arî bez ginekologa apmeklçjuma. Man daþkârt ðíiet, ka sûtîðana obligâti pie ginekologa ir , maigi izsakoties, nepârdomâta, jo bieþi citu ârstu apmeklçjums bûtu noderîgâks, kaut vai acu ârsts vai dietologs.
mellene,.????
gjimenes aarstam nav tiesiibu raxtiit sleeedzienu par veseliibas staaavokli pirms vinjsh nav nosuutiijis personu pie aarstiem un sanjeemis atbildes!!!
tas ir tikai uz vinja slinkumu un atbildiibu,.ja vinjsh pats sho sleedzienu dod!
bee
Re: da
07.08.2005 19:46
Labi ârsti tâ dara. Un kas nu par diþu slçdzienu, paprasa tik speciâlisti, vai sûdzîbu nav un staigâ, kâda jçga pie vairâkiem dokiem iet?
Es meitai dabûju izziòu tâpat, nav ko traumçt ar ârstiem pirms laika!
Mellene
Re: Beidzot 9kl. jaaiet pie ginekologa
07.08.2005 19:58
Tieðâm, kas tas par diþu slçdzienu. Kâds varbût no mçness ir nokritis? Tas pats notiek profapskatçs, vai ðoferu medicîniskâm izziòâm. Man pielika klausuli un paklausîjâs, vai sirds pukst un viss:-)))
Nu patieðâm - ko var ðo jautâjumu katrâ otrajâ tçmâ cilât? Tas jau ir apspriests tûkstoðiem reiþu. Un vai tad mûsdienâs var vçl bût tâdas tumsones, kas nezin, kas notiek pie ginekologa? Tikai nevajag! Visos "Sîrupos", "Popcornos" un tamlîdzîgos jaunieðu þurnâlos tas ir aprakstîts ne vienu reizi vien, un vispâr seksa kults jaunatnes vidû plaukst un zeï, tâ, ka nevajag izlikties pa naivu aitiòu no laukiem, kura pirmo reizi dzird vârdu "ginekologs"! Smieklîgi!
mellene un bee ,...................
juus laizhat galiigi garaam,.jo tagad tik daudz cilveeku tiesaajas par aarstiem, ka neviens gjim.aarsts negrib uznjemties atbildibu un dod izzinjas ne par ko,,...varbuut dzilji laukos vai par attieciigu samaksu :(
ljoti skumji,.ka jums neruup sava veseliiba,.,.jo prof apskates ir super veids kaa bezmaksas paarbaudiit savu veseliibu un noskaidrot sev intereseejoshos jautaajumus,....
bee
Re: da
08.08.2005 14:55
Ja prof. apskates bûtu tieðâm apskates, ne ârsta paraksts, uzmetot tev aci, tad ietu! Tur neko nepârbauda.
cik es esmu bijusi,.gan caur aanusu,.gan spoguljiem nu konkreeti apskataas, iztaista un veel pieraxta gandriiz visu slimiibas veesturi,.!
Eola! Nu taccu!!!! Vai tiesaam juus domaajat, ka forums radiits jums un tikai? Katram ir tiesiibas uzdot jautaajumu - kaads passam interesee!
Un kas tad nu ir, ka kaads jaunietis (-te) uzdevis jautaajienu, par kuru jums viss zinaams?
Tad nenaaciet tai teemaa iekssaa, ja kaut kas nepatiik! Vai izdomaajiet sev teemu un kladziniet par to , cik patiik. He, bet tik un taa arii atradiisies kaads, kas runaas par juusu lietu tik pat gudri, kaa juss par shito!
Labaak jau nu tieshaam aiziet unh paarbaudiities. "jaaiet kad juutaas pati gatava" gan es neteiktu, ka ir pareizaakais no ieteikumiem- no pirmaas reizes vienmeer ir bail un "GATAVA" var arii nesajusties nekad:P
Meitenei savos 16 gados, vai nu vinja ir jaunava vai nee buutu obligaati jaaapmeklee ginekologs!
zâlîte
Re: Beidzot 9kl. jaaiet pie ginekologa
08.08.2005 21:41
Nesaprotu ðito - "Meitenei savos 16 gados, vai nu vinja ir jaunava vai nee buutu obligaati jaaapmeklee ginekologs!"

Vizîti pie ârsta es uztveru kâ brîvprâtîgu pasâkumu un punkts!!!
Cik atceros, mus neviens ar varu nedzina. Ja arii dzina, pateicu ka MR - un viss. Neatceros iisti ...
Kaut gan meli neliidz dazreiz, draudzene stastija, ka vinjus likussi ar visaam MR uz galda :((

Es meitenei ieteiktu neiet, ja neveelas, vai arii - iet pie sevis izveeleeta daktera(-es) un tad to ziimi aiznest paradiit, kur tur prasa!
Es vismaz tagad taa dariitu.
Varu ieteikt Riigaa M.Pukjiitu VC5 (Vecriigaa) un 6. poliklinikaa - Inaru Punduri (SUPER!).
Eola, Tu laikam domâ, ka visi visu zin... Vai Tu zinâji, ka pajautâtu kâdam, kurð mçtâ kruto, kaut ko nopietnu, viòð visdrîzâk neko nezinâtu...
Sîrupos un citur?... ha!
1) To nevarçtu pieskaitît pie mâcîbu lîdzekïiem (viòus visi nelasa)
2) Tur nav pilnîgas informâcijas par seksuâli reproduktîvo veselîbu

Vislabâk bûtu to visu iemâcîties skoliòâ, kad kâds vienaudþu izglîtotâjs to visu izstâsta un izskaidro. Uz mûsu skoliòu bija atbraukuði divi "Papardes zieda" jaunieði un normâli visu izstâstîja.
zâlîte, meitenes 16 gados ir jau ljoti attiistiijushaas un veel turpina to dariit, taapeec sava veseliiba buutu jaapaarbauda gan arii pie ginekologa!
zâlîte
Re: Beidzot 9kl. jaaiet pie ginekologa
09.08.2005 09:46
Jâ, bet tikai pçc brîvprâtîbas principa, nevis kâ obligâtu pasâkumu!
Viszinîðiemìan gribçtu aizrâdît, ka'daudzi daudz ko nezin, bet ja arî zin, tad aprunâðânâs par pârdzîvojumu tçmu un pieredzes uzzinâðana nenâk par ïaunu, it îpaði meitençm ðajâ vecumâ. Martai ir jâiet uz pârbaudi, jo atklâties var viss kas.
Par paðu pârbaudi- nav tur nekâ sâpîga, taèu kad pirkstu bâþ dibenâ nav nekâ patîkama, un satraukumu, nervozitâti tas vairo. Atceros vairâkus gadus atpakaï ðo pârbaudi un tad domâju, ka vairs nekad pie ginekoloìes neieðu, un to es iedomâjos tieði tajâ brîdî , kad ârstes pirksts bija manâ dibenâ, un viòa vairâkkârt prasîja, lai es atslâbinos, bet es to nevarçju, un toreiz man par pârsteigumu ârste atkârtoja ðo pârbaudi, bet pirms tam nomierinâja, es aizvien biju tajâ krçslâ, viòa stâstîja lai es neuztraucos un vispâr par meiteòu slimîbâm, higiçnu, tad es par pârsteigumu konstatçju ka ginekoloìes pirksts ir manâ dibenâ un viòa spaidîja manu vçderu. Tad es sapratu, ka sâpîga tur nekâ nav, bet iedomas ðo procedûru padara nepanesamu, tâpçc ðîs tçmas apsprieðanu, tikai mudina atslâbinâties un nebaidîties no tâs. Pçc ðîs pârbaudes man no ìinekoloìiskâm pârbaudçm nav bijis bail. Kaut ârste man toreiz teica, ka es esmu tieva un mana dibena atvere arî esot mazâka kâ pierasts un es uzreiz teicu, ka dibens sûrst, un viòa man izrakstîja ziedi, kas palîdzçja. Tâ ka meitenes nebaidieties no pârbaudçm, bet ja kas kaið uzreiz sakiet ârstam un neesat pârsteigtas, ka sûrst dibens, bet to savlaicîgi pasakiet ârstam.
Re: Beidzot 9kl. jaaiet pie ginekologa
09.08.2005 17:34
Nu ko. Lai pilniibaa apmierinaatu kaari peec informaacijas atliek veel piebilst ka daudzaam meiteneem patiik kad vinjaam pirkstu iebaazh dupsii. Vieniigi nezinu vai tas uz ginekologa pirkstu arii attiecas:) Bet ja ginekologs ir viirietis?
ku!
tu esi slims!
vecums nenaak viens...!!! :(
Re: Beidzot 9kl. jaaiet pie ginekologa
09.08.2005 18:58
Nee. Vienkaarshi teema z.b.
Ja ðis ârsts ir îsts kaèoks ar riktîgu dûrîti, tad meitenes esat droðas anâlâ atvere plîsîs un iespçjams reizç arî jaunavîbas plçve, bet veselîba un ziòkâre ir galvenâ.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 22?
Ziņa: