Gadâs arî tâ

Aizsāka dinç 

dinç
Gadâs arî tâ
06.09.2006 07:51
Lûk jums jautâjums saplosîðanai. Mçìinâðu vispirms izskaidrot savas rîcîbas iemeslus, lai nav pârpratumu, piedodiet, ka sanâks gara tçma.

Savu ìimeni izveidot man nav izdevies, nu jau ir skaidrs, kâpçc, bet diez vai izdosies to labot, jo man sen vairs nav ne 20, ne 25 un pat ne 30. Toties ir skaidrs, ka esmu pietiekoði patstâvîga un finansiâli stabila, pietiekoði daudz redzçjusi un ieguvusi, un gribu savu apjçgu par dzîvi nodot saviem bçrniem. Mana gadagâjuma vîrieði diemþçl ir vai nu precçjuðies, vai neglâbjami Vecpuiði Ar Îpatnîbâm vai nu brîvie/ðíirtie zelta gabali, ko man netrâpâs sastapt.

Precçjies vîrietis ir izvçlçjies mani par îslaicîgu mîïâko. Tâ kâ es esmu viena, neiebildu. (Es viòam pakaï neskrienu, nezvanu un ìimeni jaukt netaisos. Tâda bija viòa izvçle.) Tâ kâ vîrietis ir gudrs, interesants, fiziski pievilcîgs un man patîk (iemîlçties nevaru atïauties jau minçtâ iemesla dçï), viltîgi paliku stâvoklî. Izðíirðanâs par ðâdu soli ir vairâku gadu garumâ briedis lçmums. Nedomâju prasît no ðî vîrieða nekâdu palîdzîbu, nevçlos viòu sev, ceru, ka kâdreiz man izdosies satikt cilvçku, ar ko bût kopâ.

Tas bija ievads. Jautâjums: Bçrniòa esamîba agri vai vçlu nâks gaismâ kopâ ar apaïo punci, bet vai jûsuprât vajag viòu informçt, ka man gaidâmais ir viòa bçrniòð? Ja pateikðu, ka viòa, tad bûs jâpaskaidro, kâdâ veidâ. Ja teikðu, ka cita, tad izskatîsies, ka esmu viòu krâpusi (cik nu vispâr ðâdâs attiecîbâs var runât par krâpðanu. ) Teikt? Neteikt? Ja teikt, tad kâ? Vai vispâr pârtraukt ðîs attiecîbas un naivi cerçt, ka vairs nekad nesatiksimies? (Neiespçjami. Ir kopîgi paziòas).


(Lûdzu aiztaupiet morâli par to, "kâ nu tâ var". Kâ jau nikâ minçju, lûdzu iztiksim bez saðutuma izvirdumiem. Labi apzinos, savu ðâdu soli un tâ sekas)
Ipo
Re: Gadâs arî tâ
06.09.2006 08:06
Hmm...
Labâk bûtu, ja Tu viòam to neteiktu - sagrausi cilvçkam dzîvi.
Tikai tagad ir problçma - izdomât alternatîvu stâstu. Varbût sûti viòu ratâ, cik nu pieklâjîba atïauj, un, kamçr uzaugs puncis, neviens vairs tâ îsti neizskaitïos - kad, kas, ko. Stâstîsi, ka no cita. Protams, arî tas viòam var izrâdîties sâpîgi, taèu ne tik sâpîgi, manuprât, kâ uzzinât, ka esi uztaisîjis ârlaulîbas sîci. Tâ bûtu pârlieku milzîga nasta cilvçkam ar ìimeni.
Re: Gadâs arî tâ
06.09.2006 08:52
man gan liekas, ka varetu pateikt vinam. nu tu tak vari paskaidrot, ka gribeji berninju un ka no vina neko neludz. vispar es esmu tads berns, mana mamma tapat izdarija, a mans tevs zinaja, bet vinam tapat bija vienalga. bet pasakot, tu vismaz dod cilvekam iespeju izveleties, vai vinam bus vienalga vai nee.
Ipo
Re: Gadâs arî tâ
06.09.2006 09:02
Izvçle... dinç jau teica, ka negrib izpostît ìimeni. Man domât, ka pastâstîðana, jau pati par sevi varçtu cilvçku sagraut, lîdz ar to ìimeni, pat, ja viòð neizdara izvçli par labu jaunâ sîèa kopðanai. Respektîvi - sagraus ìimeni, manuprât, visticamâk jebkurâ gadîjumâ, ja stâstîs.
Daþreiz tomçr labâk ir melot (lai cik tas varbût slikti neizklausîtos).
Re: Gadâs arî tâ
06.09.2006 10:11
...kas tas par stulbumu - nevajadzîgâs lietâs melot...dþekam spermu nogrûst slinkums nebija?...kâ dinç ar to izrikojâs, jau bija paðas dinç ziòâ...vina gribeja sîci...apsveicami...cik patîkami vai nepatîkami TAS ir spermas donoram, tâ jau ir viòa lieta..."sagrausi cilvekam dzivi" - patçtiski un stulbi...
Irçna
Re: Gadâs arî tâ
06.09.2006 10:25
Ir situâcijas, kurâm nav ideâla risinâjuma, un ðî ir viena no tâm. Ðeit tikai no vairâkiem ïaunumiem var izvçlçties mazâko. Par ðo situâciju vispârîgi ir atbildîgi abi, tomçr, tâ kâ sieviete ir tîði un slepeni izdarîjusi pa savam, tad es laikam viòas vietâ uzòemtos visu atbildîbu lîdz galam un neteiktu, ka tas ir viòa bçrns. Ja ir iekðas ðâdi izrîkoties, tad jâbût arî iekðâm neíert kreòíi par viòa iespçjamo greizsirdîbu.
Re: Gadâs arî tâ
06.09.2006 10:27
Piekriitu madcynics. Kas tur ko sleept. Tava viltiiba - tava atbildiiba. Es negribeetu ka mana sieviete taadas lietas sleeptu un peec tam veel maldinaatu mani.
Re: Gadâs arî tâ
06.09.2006 10:47
...O... ku! vienîgais saskata bûtîbu...Irçna galîgi brauc auzâs - sieviete tîði un slepeni...tad, kad pisâs, drâzâs, milçjâs, apmainîjas síidrumiem, tad ko, vecais ejakulçja un viss??...cinisma kalngals ir tagad visu atbildîbu uzvelt jumpravai...fakts noticis...konstatçsim... un turpmâkâ rîcîba jau tika noformulçta - "...Nedomâju prasît no ðî vîrieða nekâdu palîdzîbu, nevçlos viòu sev, ceru, ka kâdreiz man izdosies satikt cilvçku, ar ko bût kopâ"...viss pateikts...ak tad morâles normas???...KâDAS MORâLES...deformçtâs pieklâjîbas normas, kuras paðlaik valda sabiedrîbâ???....da nu nah...
Re: Gadâs arî tâ
06.09.2006 11:14
Es gan neredzu jeegu teikt. Vinja dabuuja ko gribeeja, neko vairs negrib. Zafig teikt?
P
Re: Gadâs arî tâ
06.09.2006 11:58
nu viòa ta negrib, bet vîrietim vienalga ir tiesîbas zinât. un pçc tam arî, lai pats domâ un izvçlas, kâ rîkoties tâlâk, kâdu nostâju ieòemt, utt utjp. Manuprât, cilvçkam ir tiesîbas zinât. ..kâds vçl"izpostîsi ìimeni", phe! tad, kad vecis sâka ðïûkt pa kreisi, viòð pats sâka postît savu ìimeni, neba jau tagad, paziòojot viòam par to, ka viòam bûs bçrns ârlaulîbas sakara rezultâtâ, sieviete bûs izpostîjusi sveðu ìimeni tieði ar ðo tekstu.
Re: Gadâs arî tâ
06.09.2006 13:16
Kârtçjais vîrietis, kurð gaida, ka izsargâsies sieviete un pçc tam bûs nikns, ka bçrns gadîjies. Ja lietotu prez., tad nebûtu jâðausminâs par sievietçm, kas nesaskaòojot dabû no viòiem bçrnu.
Nesaki neko viòam un kas Tev daïas, ko viòð padomâs, ja jau neko vairs no viòa negribi. Ja tomçr klusîbâ ceri, tad saki.
Re: Gadâs arî tâ
06.09.2006 13:22
nez, man tomeer skjiet, ka ir jaapasaka.
bet tas jau no tavaam pashas veertiibaam un moraales atkariigs.
Irçna
Re: Gadâs arî tâ
06.09.2006 14:45
madcynics, es tak teicu, ka vispâr atbildîgi ir abi. Un vecim, kas laiþ pa kreisi arî jâsaprot, ka var uzrauties uz ðitâdu. Taèu, tâ kâ viòai no veèa neko vairâk nevajag, tad viòa tagad var mierîgi notîties. Citâdi var nâkties rçíinâties ar viòu vairâk nekâ viòa tam ir gatava. Un viòa tak tomçr NAV viòa sieviete, lai vçl rçíinâtos ar kaut kâdâm viòa jûtâm.
MOljers
Re: Gadâs arî tâ
06.09.2006 14:56
Ja pareizi atceros tad Lielbritânijâ ~ 30 % bçrnu tçvi nav tie , kas uzºâdîti dzimðanas apliecîbâ :)
SAkarâ ar ðo faktu, tika pârtraukts veidot Britu salu ìençtisko pçtîjumu.
#1
Re: Gadâs arî tâ
06.09.2006 19:34
1) Ja ir kopîgi paziòas, tik un tâ uzzinâs. Labâk pasaki pati, ja Tev viòð vispâr interesç, kad esi saòçmusi, ko gribçjusi.
2) "ìimene" netiks vairâk izpostîta kâ lîdz ðim.
3) viòam bûs vienalga... ka tikai nebûtu jâuztur tas bçrns :P
4) bçrnam gan nebûs vienalga, kad paaugsies var atriebties.

Esmu ðâds bçrns. Vainoju mâti, kopð apjçdzu situâciju (ïoti lîdzîgu, izòemot to, ka psrs laikâ nebija tik plaðas kontracepcijas izvçles).
Tagad viòa vçl gaida, lai viòu - pensionâri - uzturu, jo viòa, redziet, veltîjusi man savu dzîvi, kuru es ne lûdzu, ne prasîju, ~padsmit h diendienâ strâdâdama, lai mûs abas un viòas mâti uzturçtu, kamçr mani bçrnîbâ pieskatîja vâja rekstura vecmâmiòa. Jo Viòai no mana tçva - joprojâm veiksmîga binesa cilvçka ar citu ìimeni - neko nevajadzçja un nevajag. Bçrnîbâ materiâlâ situâcija bija tieðâm laba tiem laikiem - vienmçr biju paçdusi, labi ìçrbta, labs dzîvoklis u.t.t. Tagad esmu es, kam uzkârt kaklâ savu dzîvi, tçrçt manu laiku, mûþîgi sûdzoties par visu pçc kârtas, jo neviena cita jau nav....
Kaut kâ aizmirsa, ka 2 vecâki vajadzîgi no mazotnes. Neder mâte uz pâris stundâm dienâ - faktiski neviens. Tâpçc man joprojâm patîk tikai ~2x vecâki vîrieði un ir virkne nejçdzîgu kompleksu, dîvainas prasmes un neprasmes u.t.t.u.t.j.p. paldies! un nav par ko...

Beidz domât par to stulbo tçvaini, bet pakustini smadzenes gaidâmâ bçrna labâ, neaizmirstot padomât arî par abortu!

Sorry, ka paskarbi, bet bçdîga pieredze...
Re: Gadâs arî tâ
06.09.2006 20:33
da nu nr. 1, nu tak nav tik traki. dziivee ir visaadas puses, vajag vienkaarsi no labaas paskatiities. suuds par tiem zaudeejumiem, tak galvenais jau ie ieguvumi. a kaapeec nepateikt cilveekam, ka vinam buus beerns. vai tad nu ciirietis tik dikti sanervozeetos, ka nevareetu paarciest ðo zinu. nu i kads veel aborts, meitene tacu speciaali palika staavoklii, jo gribeeja beernu:) vot es gan esmu pateiciiga savai muteriitei, ka vina sitaa izstukoja, bet vina laikam pirms tam bija ar to veci novienojusies, ka varees nelikties ne zinis. nu ir man probleemas un bija probleemas un buus probleemas, bet bez taa funktiera es vispaar nebuutu piedzimusi, taa ka viss ok, no problemo.:)
Re: Gadâs arî tâ
06.09.2006 20:42
#1
izskatâs, ka Tava mâmiòa Tevi tieðâm mîlçja un gaidîja. Tikai Tu to nemâki novçrtçt. Atslçgvârdi: "joprojâm veiksmîga binesa cilvçka". Diez vai Tu jûsmotu, ja zinâtu, ka Tavs tçvs ir nodzçries elements.Bet droði vien tas mâtes "vainu" Tavâs acîs nemazinâtu. Ir cilvçki, kam visa pasaule vainîga. Ja Tu to rakstîji, kâda Jûsu strîda iespaidâ, tad bûtu jâiemâcâs savaldîties. Ja tâs ir hroniskas domas, nu tad slikti. Tieði to paðu Tu dzirdçsi no saviem bçrniem. Ðajâ dzîvç nekas nekur nepazûd, katram vârdam ir atbalss.

Autorei man padoma nav.
Re: Gadâs arî tâ
06.09.2006 21:15
...#1...man jau te brauc virsû, ka es domas pastiprinâðanai lietoju par daudz nenormatîvâs leksikas...tevi gan noklâtu ne tikai ar leksiku, bet matiem arî...plants ar baltiem cimdiem, nu tâ ïoti mîïi vçl pateica, bet precîzi...nja...ko teikt...
Re: Gadâs arî tâ
06.09.2006 21:22
yup, autore, bet ar taadaam sekaam kaa #1 gadiijums, Tev, iespeejams, jaareekjinaas. Diemzheel noveerots fakts. Un nedomaaju, ka taa beerna vaina vien, lai gan izklausaas gana cietsirdiigi.
Re: Gadâs arî tâ
06.09.2006 23:07
Bçrnam jâzin tçvs. Tçvam jâzin ka ir viòa tçvs.
Aseksuaalaa
dinç
07.09.2006 08:38
dinç, nav godîgi zagt teemas no citiem forumiem.
Re: Gadâs arî tâ
07.09.2006 16:51
Naivais madcynics - tâ ir ne tikai Lielbritânijâ:)) Neviens vîrietis nevar zinât, ka tas ir viòa bçrns. Labi, ka par mâtçm nav ðaubu!
Vîrieði parasti neatceras datumus, mçneðus, tâpçc viòiem viegli samelot, sieviete precîzi atcerçsies, kad pçdçjo reizi ar kâdu gulçjusi. Mana paziòa gaidîja bçrnu no cita, uzradâs bijuðais un domâja, ka no viòa, gribçja precçt, nespçja sarçíunât, ka nekâ nevar tas bût viòa bçrns.
Nesaki neko savam sçklas donoram! 'Bçrnam, kad liels, varçsi pateikt, ja prasîs, bet parasti tas nevienu neinteresç.
veerotaajs
Re: Gadâs arî tâ
08.09.2006 12:33
flegma
To nerakstiija madcyniks, bet Moljers.
bazuka
Re: Gadâs arî tâ
08.09.2006 16:15
Nevajag nivelçt jautâjumu lîdz “uzskatu par vajadzîgu saku, neuzskatu – nesaku "lîmenim. Tâ ir manipulçðana un, manuprât drausmîga nodevîba pret otru cilvçku - neinformçt, ka viòam ir bçrns. Vispâr dzîve ir gara un nekad nezini, kas un kâ. Nepateiksi ðodien, vçlâk var par vçlu.
#1
Re: Gadâs arî tâ
08.09.2006 19:54
Tieði to jau arî centos ar piemçru pateikt:
1) jautâjums bija par vîrieti, bet vispirms bûtu jâpadomâ kâ bûs labâk bçrnam;
2) bçrnam ir vajadzîgi 2 vecâki, âmen. Mâte viena nevar aizstât arî tçvu, lai kâ censtos un cik ïoti bçrnu mîlçtu.
3) Tâpçc who cares, ko domâs tas papucîtis, viòa t.s. ìimene, paziòas u.t.t. Viòð bçrnam ir vajadzîgs un ne jau materiâli.
4) Labâk "uzmest" pieauguðu vîrieti, kurð arî pedalîjâs radîðanas procesâ, nekâ vçl nedzimuðu bçrnu, kurð nekur nav piedalîjies!
5) Ir totâli egoistiski atòemt bçrnam tçvu, it îpaði, ja tçvs ir dzîvs, puslîdz normâls un tepat LV.
6) Ja no sâkta gala bija zinâms, ka gan mâte, gan bçrns bçrna tçvam ir un bûs vienaldzîgi, bet bçrns tiek ðadâ veidâ radîts, tad bûtu jârçíinâs ar manis iepriekð aprakstîto rezultâtu.

Starp citu, vienadzîbu, "visas pasaules vainoðanu", sûdzçðanos par visu pçc kârtas u.tml. îpaðîbas bçrns var aizgût jo jebkura vecâka. Bçrns var bût lîdzîgâks tçvam, nekâ mâtei gribçtos, un to ar audzinâðanu varçs mainît minimâli. Ja jau esmu iecçlusi sevi par piemçru, man ar mâti kopîgas ir tikai brûnas acis, vâji zobi, nepatstâvîba un sirdsapziòas eksistence. Viss pârçjais "no tçva", par kuru ðo to zinu tikai no mâtes stâstîtâ, un tagad par to sûdzçties ir stipri novçloti.

Varu piekrist, ka labâk, lai bçrnam tçva nav, nekâ katru vakaru pârnâk mâjâs pârdzçries tçvainis un dauza visus pçc kârtas, bet no autores apraksta ðis tâds neðíita.

to plants par to, ka nâks atpakaï: droði vien. Mana situâcija ir visai lîdzîga - nevçlos bçrnu no kkâda alkoholiía vai deìenerâta, bet visi man zinâmie labie vîrieði jau ir aizòemti. Tomçr bçrns nav nekâds paðmçríis: ir arî 3. variants - man bçrnu nav un visticamâk, ka nekad nebûs. Tikai sev, lai bûtu kkâds "turpinâtâjs" turpinâðanâs pçc, bçrnu neradîðu.

Kâds klasiíis ir rakstîjis, ka, ja sieviete visu kritizç un sûdzas par visu, tad viòa vnk jûtas nenovçrtçta.
Re: Gadâs arî tâ
08.09.2006 20:12
Par bçrnu neprognozçjamo lîdzîbu vienam no vecâkiem Tev gan ir taisnîba.
Re: Gadâs arî tâ
08.09.2006 21:51
...#1...kkâds murgs...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 21?
Ziņa: