Depresija

Aizsāka blueberry 

Re: Depresija
17.09.2007 18:32
skats no malas

pret depresiju imunitâte neizstrâdâjas.
svarîgi ir zinât, kâ tikt ar to galâ, just, kad tâ atkal sâkas. jo vairâk un jo daþâdâka pieredze, jo veiksmîgâks rezultâts.
Re: Depresija
17.09.2007 18:36
90 gadu vidû studçju paðmâcîbas ceïâ geðtaltterapiju, tajâ laikâ mani ïoti aizrâva ðis novirziens, tagad patîk vieglâkas un jautrâkas metodes, negribu bçrnîbâ kaðòâties.
Re: Depresija
17.09.2007 18:44
Man arî patîk âtrâkas un efektîvâkas metodes par kaðòâðanos bçrnîbâ. Tâ ir vçsture, manuprât, kas vairs neiederâs mûsu laikmetâ, un tâpçc arî ne visai palîdz, kâ var spriest pçc ierakstiem forumâ.
Re: Depresija
17.09.2007 18:59
viens bûtisks labums ir geðtaltterapijai - tâ palîdz iejusties jebkura cilvçka lomâ, saprast otra jocîgo uzvedîbu, izlaist to caur sevi, var izspçlçt citu problçmas no daþâdiem redzes viedokïiem utt un tpj.........bet var pazaudçt arî sevi, meklçjot ðo savu veselumu - geðtaltu......atmetot visas savas raizes un fobijas........ja tâ darîtu visi, tad nebûtu ne mâkslinieku, ne rakstnieku.....
nelda
Re: Depresija
17.09.2007 19:14
strawberry
Îsti nesaprotu to baiïu – fobiju – nâves baiïu teoriju.
Man, piemçram, pavisam noteikti IR bailes no nâves. Un teorçtiski ir bailes, ka lidmaðîna var nogâzties un automaðîna avarçt, un bandîts uzbrukt, un íieìelis uz galvas uzkrist. Bet es lidoju bez bailçm, braucu ar maðînu, eju naktî pa ielu, utt., jo prâts (vai kâds dziïâks zemapziòas lîmenis) ir pieòçmis, ka tâs ir nekonstruktîvas bailes un, kamçr kaut kas nenotiek, vienkârði nav vçrts baidîties, jo tad vispâr bûtu non-stopâ jâbaidâs.
Un ja par fobijâm runâjam, tad tâda pusfobija man arî ir – bailes no zirnekïiem. Tajâ pat laikâ, piemçram, no èûskâm, kas tieðâm apdraud dzîvîbu, tâda veida baiïu pilnîgi nav.
Kâ tad nâkâs, ka psihe izdala kaut kâdu vienu (un bieþi vien diezgan neloìisku) lietu no citâm? Kaut kâds uztveres defekts tur tomçr ir apakðâ. Labi, lidoðana ir savâ ziòâ unikâla lieta, jo tur cilvçks pilnîbâ zaudç jebkâdu (iluzoru) kontroli pâr situâciju, bet ir n-tâs citas fobijas, piem., braukt ar liftu, iet pâr tiltu, klaustrofobija, augstuma fobija, utt. Kâpçc tad lai vienâ situâcijâ nâves bailes izpaustos tik spçcîgi un citâ ne?
Re: Depresija
17.09.2007 19:41
Alstere uzspeelee? skati no malas palasaas arii citus vinjas postus? senaakos, piemeeram?

es laikam visus esmu izlasiijusi, jo shkjitaas interesanta cita cilveeka pieredze. juus lasiijaat arii to, ka vinju aiz rokas veda pa ielu? m? un veel citas lietas...

vinju tagad arii ved aiz rokas pa ielu?

ok, lai skeptikjiem paliek vinju skepse.... uz to ir tiesiibas...

tik nevajag cilveekam teikt, ka tas ir nekas, ko vinjsh ir sasniedzis...

veesture vairs neiederas muusu laikmetaa? ne visai paliidz? kam par to buus spriest, ja ir runa par cita cilveeka dziivi?

es Mellenes/Endijas/Dzozefines/Artemidas/Strawberry utt. tekstos neko KONKRÇTU neesmu izlasiijusi, ko tieshi vinja ir sasniegusi ar savu Reiki... teiksim taa, saliidzinaats bijushais ar esosho... tikai visu laiku tiek nolikts kas cits... kaa vaardaa? kaut kaa tachu jaaizklaideejas?

sheit ljoti daudzi cilveeki ir paudushi krasi pretruniigus viedokljus un bijushi pietiekami drosmiigi, lai daliitos pieredzee... bez nolikshanas...

kas kuram patiik ir pilniigi atsevishkjs staasts...

un kur ir rakstiits, ka psihoterapija visu laiku kashnjaajas beerniibaa?
Re: Depresija
17.09.2007 20:12
...ja neieguust Budas mieru, tad nav veerts, nav pareizaa metode ;-)...
...tikai reikisti driikst valjiibas atljauties un savus baushljus neieveerot...
Re: Depresija
17.09.2007 20:48
Runcene, nu tie vçl nav visi mani niki:-))) Tev tâ prasîjâs tos uzskaitît?
Savâ Reiki lapâ es îsumâ esmu uzrakstîjusi, ko esmu sasniegusi. Labâk Runcene, saki uzreiz- tas Tevi nepavisam neinteresç. Un tâpçc es nemaz nevilkðu to tekstu ârâ. Tev tîri labi paðai patîk pakasîties un nolikt, un tâpçc Tu to redzi arî manî.

Komat, jâ Budas miers- tas ir jauki. Reiki, starp citu, palîdz mazinât stresu, nomierinâties, patiesîbâ es domâju, ka distoniíiem tas varçtu bût labs palîgs.
Bet bauðïu Reikistiem nav- Tu jauc ar kristietîbu :)
Re: Depresija
17.09.2007 21:05
Ja esi un paliec pats ðajâ pasaulç, kas dienu un nakti visiem spçkiem cenðas padarît tevi par kaut ko citu, nekâ tu esi - tas nozîmç izcînît visgrûtâko cîòu, kâdu vien cilvçciska bûtne var izcînît, un cîòu nepârtraukt nekad.
(Kamingss)



Katram savs.
Re: Depresija
17.09.2007 21:22
Nelda, labs jautâjums, man jâpadomâ par to.
Re: Depresija
17.09.2007 21:28
Str., es savaa laikaa esmu lasiijusi un intereseejusies bezmaz par visu, kas tikai vispaar piedaavaa kaut kaadu risinaajumu... mani interesee visa veida pozitiivaa un ne tik pozitiivaa pieredze, bet tas piedaavaajuma iepakojums no Tavas puses man nav iisti saprotams
Re: Depresija
17.09.2007 21:39
...distonikju probleema nav stress...

...bet par to jau izbriins, ka shitaadas miera maakslas meistare var shitaa gadiem njemties par sev neaktuaalu teemu...
Re: Depresija
17.09.2007 21:40
Tas nav piedâvâjums, Runcene. Tas ir tas, kas man ir Reiki, mana pieredze un mana sapratne. Bet, protams, es to esmu smçlusies no citiem.
Skats no malas
Re: Depresija
17.09.2007 21:58
Alstere

Nu bet tad tak nevar teikt, ka psihoterapija IZÂRSTÇJA. NEIZÂRSTÇJA, gluþi vienkârði palîdzçja labâk izprast savu slimîbu, iemâcîties ar to sadzîvot. Ja bûtu IZÂRSTEJUSI, tad pie zâlçm vairs nebûtu jâtgrieþas.

AR VD/depresiju sirgstoðie - visi kâ viens - cer uz pilnîgu atveseïosanos, un ðâdâ kontekstâ raugoties, Alsteres sniegtâ informâcija par IZÂRTÇÐANOS ar psihoterapijas palîdzîbu ir maldinoða. Vismaz tâ to uztveru es, vçï viena ar depresiju/VD sirgstoðâ.

P.S. Starp citu, stâvokli, kuru apraksta Alstere (kad vairs nav baiïu no savâm sajûtam) esmu sasniegusi paðas spçkiem, bez psihoterapeitu palîdzîbas, tomçr izârstçjusies neesmu.
Re: Depresija
17.09.2007 22:06
...varbuut kaadreiz ir jaavar atziit, ka ir pietiekami labi, pat tad, ja nav ideaali...
Skats no malas
Re: Depresija
17.09.2007 22:16
Palasîjos pçdçjos Alsteres postus - nu moins, patieðâm, râdâs gandrîz visi, kas slimo ar VD/depresiju, bçrnîbâ savâs ìimençs ir bijuði nemîlçti (tâ vismaz var spriest pçc tâ, ko tauta raksta ðeit forumâ). Izrâdâs arî Alstere, no viòas nu gan es kaut ko tâdu negaidîju. Tagad saprotu psihoterapeites vilðanos, kad pçc aptuveni 12 terapijas sesijâm viòai joprojâm nebija izdevies uztaustît manu "bçrnîbas traumu" un viss process pamazâm sâka iegût nekonkrçtu un bezjçdzîgu raksturu.
Re: Depresija
17.09.2007 22:21
...ne obligaati nemiileeti...
Re: Depresija
17.09.2007 23:14
Nu bljin, vai jums neliekas ka juus te pilniigu huinju stumjat... Piedod Alstere, bet tavs staasts patieshaam uzspeeleets shkjiet... un to saku es, ku!, kam ar to terapiju un VD nekaada iipasha sakara nav... taatad cilvis no malas... un lai piedod man strawberry bet taa Reiki ideja ir sava veida strausa galvas baazshana smiltiis... var jau buut ka tas vienam otram paliidz jo atrauj no dziives realitaates bet man tas ir pliekani, kaa ar margariinu biezaa kaartaa apsmeereeta maize...
Mani miiljie forumieshi, speeks, speeja paarvareet gruutiibas ir jaameklee sevii pashaa un nevienaa citaa, tas ir taa, it kaa juus prasiitu kaadam lai juus paarnes paari graavim vai peljkjei... un taa jums buus visu laiku jaaprasa lai kaads cits to izdara juusu vietaa ja pashi nebuusiet to iemaacijushies, un galvenais, pieradushi dariit...
Re: Depresija
17.09.2007 23:24
"speeja paarvareet gruutiibas ir jaameklee sevii pashaa un nevienaa citaa",
pareizi Ku! Bet kâdreiz ir vajadzîgs kaut kas no malas. Kaut vai informâcija. Reiki, starp citu palîdz attîstît intuîciju, ïauj vairâk iedziïinâties sevî. Jo Reiki seanss ir kâ meditâcija, un klusumâ cilvçks vairâk var izdzirdçt un sajust sevi, un tâtad arî atrast sevî spçku, kâ tikt pâri grûtîbâm.
Re: Depresija
17.09.2007 23:39
strawberry

Nestiidoshos ar tevi, es vienkaarshi baudu dziivi un man nav laika iegrimt shajaas niansees...
Re: Depresija
17.09.2007 23:42
katrs dzîvi bauda citâdâk........vai nebauda.....
Re: Depresija
18.09.2007 00:16
...citi toties var pakakaat bez paliidziibas no malas...
Re: Depresija
18.09.2007 00:43
,,,

Hmm? Ja tu to manaa virzienaa tad jaasaka ka vairumaa gadijumu arii man tas tiiri labi izdodas pasham... bet man nav nekas pretiim paliidzeet kaadam cilvim ar aizkaltushu kakaajamo caurumu...
Re: Depresija
18.09.2007 02:06
...katram savi tarakaani...
Re: Depresija
18.09.2007 07:52
Pret tarakâniem palîdz COMBAT- ïoti efektîvs lîdzeklis:)
Re: Depresija
18.09.2007 09:32
ku!
Priecaajos, ka Tev ar VD/depresiju nav naacies saskarties.No malas var spriest pareizi un gudri, bet tikai teoreetiski. Starp citu, suutiishana ""graavjus rakt" ir ljoti pareiza, bet to var realizeet tikai,kad jau ir drusku labaak par dziljaako bedri. Mani graavji jau gadu gadiem ir sporta klubs, kas arii nevar izaarsteet, bet uz zinaamu laiku dod labu garastaavokli, energjiju, parlieciibu par fizisko speeku un veseliibu.
Un es nenjemos spriest, kaa juutas cilveeki ar aizcieteejumiem u.c. kungja zarnu trakta nebuushanaam, lai gan teoreetiski par shiim vainaam zinu. Raadaas, ka ar taam veel gruutaak tikt galaa, kaa ar VD/depresiju;)
Re: Depresija
18.09.2007 11:23
sveiki.:)
Mçs ar maziòo esam atpakaï no slimnîcas. Mums viss labi. Kad vîrs ar mazo aizbrauca uz VG naktî, viòus nemaz negribçja slimnîcâ uzòemt, bet, kad viòð iedeva izlasît 4 izrakstus no slimnîcas, uzreiz paòçma, bet nu skaidrs, ka vairs atgriezties slimnîcâ es negribu, tâpçc jâdomâ, kâ stiprinât mazajam un vispâr visai ìimenei imûnsistçmu. Starp citu, ja ir kâdi ieteikumi, tad lûdzu padalieties. Meitiòa arî tagad iet bçrnudârzâ un tad jau visâdus draòíus atkal nesîs mâjâs:(

Es palasîjos visu iepriekð sarakstîto un nodomâju, ka man patîk ðie cilvçki, kas manâ diskusijâ iesaistîjuðies. Tikai brîþiem nesaprotu, ko jûs îsti gribat pateikt.

Atceroties Sarkandaugavu paliek neomulîgi. Kaut kâ tâ vieta dveð pçc vientulîbas un skumjâm. Jelgavas psihenç kaut kâ mâjîgâk.
Re: Depresija
18.09.2007 11:35
Vispâr gribas parunâties par savâm sajûtâm.
Kâ jûs ðodien jûtaties?
Man ðodien nav tâ trakâkâ diena, bet tas, kas mani nemainîgi pavada ir sajûta, ka ir noticis kaut kas slikts vai kaut kas slikts notiks. Ka ârâ ir sagruvusi visa pasaule un vairs nekas nav labojams. Daþreiz domâju un nevaru saprast, kas tad tik slikts ir noticis, un bieþi atklâju, ka îstenîbâ nekas, ir tikai tâ sajûta. Vai tâ ir tâ trauksme vai kas?
Un tad man gribas tâ vienkârði ieritinâties gultâ un atslçgties, neko nejust un nezinât, neko nedarît, gribas savas domas nobloíçt un neko nerisinât, jo it kâ sîkumi, bet nespçju tiem pieíerties klât, kâ arî nezinu, no kura gala lai sâku. Galvâ tâds haoss.

Skats no malas - kâdas metodes tu izmantoji bez psihoterapijas?

Es nevaru saòemties neko iesâkt darît. Man liekas, ka internets ir arî tâds aizsegs aiz kâ paslçpties, iegrimt citâ realitâtç.

Mazais pamodâs un sâka bubinât, tâpçc pieslçgðos pçc brîtiòa.
Re: Depresija
18.09.2007 12:13
nu ko tur teikt - tipiskas depresijas sajûtas. atceros kâda skolotâja visu vasaru negâja ârâ no dzîvokïa, gulçja, bçrni atnesa maizîti. 1.septembrî saòçmâs, pati saòçmâs, skats gan bija jocîgs - bâla, mati sirmi (pirms tam krâsoja), nedroða, pçc tam iegâjâs un viss normâli, bçrni (sveði bçrni) atgrieza dzîvç.
Re: Depresija
18.09.2007 12:39
waldeks
es ar ðobrîd ne pçc kâ neizskatos. Saprotu, ka jâsakopj sevi, bet nav spçka.
Man godîgi sakot paðai daþreiz liekas, nu kâ tâ var nevarçt kâ tas ir iespçjams, nu taèu paòem piecelies no krçsla, aizej un izdari, bet nez kâpçc tas tik grûti? Neesi taèu pielîmçts ne pie tâs gultas ne krçsla, rokas, kâjas kustâs, nekas nav paralizçts, bet sajûta tâda, ka ir paralizçts, ka nevarçðu pakustçties.
Nu neko nevar padarît, jâsâk tâs zâles dzert, jo nekâdi prâta cîniòi nedeva panâkumus. Tâ ka ðodien sâku dzert zâles.
Kaut kâdu vakaru biju iedzçrusi fenaz. Jâsaka, ka sajûta bij tik pretîga, ka domâju pagaidâm iztikt ar antidepresantiem un tos otrus tik, ja galîgi slikti.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 25?
Ziņa: