Depresija

Aizsāka blueberry 

Skats no malas
Re: Depresija
18.09.2007 12:59
Blueberry

Ilgstoði lietoju daþâdas zâles - piemeklçjam, mainîjâm, daktere teica, ka jâatrod pareizas un pareizajâ kombinâcijâ. Ilgu laiku patieðam ticçju, ka zâles galu galâ atrisinâs manu problçmu. Pagâja vairâki gadi, lîdz sapratu, ka zâles manu problçmu neatrisina, drîzâk vçl vairâk padziïina. Vispârçjâs sajûsmas par psihoterapiju, kas valda ðajâ forumâ, ietekmç nolçmu pamçìinât psihoterapiju. kaut kâ neaizíera mani tâ lieta. Mums ïoti âtri aptrûkâs runâjamâ, un man sâka ðkist, ka velti tçrçju naudu. Savulaik esmu mçìinâjusi gan dziedniekus, gan adatu terapiju, gan jogu. Lielas jçgas no tâ visa nebija. Mana lielâkâ problçma ir spçka trûkums, esmu konstantâ spçku izsîkumâ.

Ðobrîd pamazâm atsakos no zâlçm, nu jau ir palicis pavisam maz. Mana ðâbrîþa terapija ir - ik rîtu piecelties, saòemt savus necilos spçkus, doties uz darbu, sabût darbâ pilnu darba dienu un kaut ko arî padarît.

P.S. Starp citu, arî psihoterapeitei tas sakâmais bija aptuveni no tâs paðas sçrijas - Jums ir jâiet un jâdara!:)
Re: Depresija
18.09.2007 13:05
es to nesaucu par depresiju es saucu par slinkumu - kaapeec celties un dariit, ja var necelties un deratii, paheelot sevi cik gruuti...
Re: Depresija
18.09.2007 13:20
ja psihoterapeitei tâds vien sakâmais - iet un darît, tad atïaujiet man pasmaidît.

osi, depresiju nesaprast tiem, kam tâ nav bijusi.
Re: Depresija
18.09.2007 13:36
Man ir viena paziòa, kas saka, ka viòai esot depresija, un varçtu bût arî, ka tâ ir. Viòa arî sûdzas par ðo spçku izsîkumu jeb pilnîgu enerìijas trûkumu. Viòa bija pie vienas dziednieces (bet zinu, ka viòa lielâkoties mâcâs pa ârzemçm), tâ apstrâdâja paziòas mugurkaulu (jo pie enerìijas trûkuma esot vainîgs mugurkauls). Jâsaka, ka patieðâm viòa kïuva stipri dzîvespriecîgâka. Vienîgi tas bija uz mçneðiem 4-5. Vai nu jâiet atkal pie dziedneices, vai tomçr jâizdomâ, kâ paðam sev pacelt ðo enerìijas lîmeni.
Re: Depresija
18.09.2007 13:51
osis
es zinu arî, ko nozîmç slinkums. Un tâds man ar uznâk ik pa laikam, bet ðis nav slinkums, tâs nav tâs paðas sajûtas. Ja man ir slinkums, mani nemoka vainas apziòa, es saprotu, ka trauki ir nemazgâti, bet man slinkums mazgât un viss, bet ja ir slikti, es gribu tos traukus mazgât, bet nespçju. Es gribu ar prâtu darît visu, bet nespçju. Kâ nespçju? neprasiet. Gan jau lietas, kas butu dzîvîbai svarîgas arî izdarîtu, tik slikti man vçl nav, ka es iegultos gultâ un gulçtu vispâr neko nedarot, tad bûtu patieðâm traki. Bçrnu savu tak es aprûpçju, pabaroju, padzîvojos, pat paspçlçjos, lai gan prieku man tas nesagâdâ. Kad man ir labi, man tas sagâdâ prieku, ka mazais priecâjas, sagâdâ prieku sakopt mâju, smuki sapucçties.
Un ja bûtu jâiet uz darbu, tak arî ietu. Ja nu galîgi bûtu slikti, tad gan arî kâdu dienu neaizietu.
Man tâ arî ir mistika, kâpçc nevar kaut ko izdarît. Es butu priecîga, ja tas bûtu slinkums, goda vârds bûtu priecîga, bet tas nav, tas ir tâââds riebums pret visu.
Man tagad ar jâtaisâs ar mazo pie mikrologopçda. Nu un vai es nespçðu aiziet? Liekas, ka nespçðu, bet spçðu tak, jo nedrîkst nespçt, lai gan tagad kâ iedomâjos par to, paliek slikti, jo vajadzçs milzu gribasspçku, lai saòemtos.
Un var jau arî tâ dzîvot - no rîta piecelties saòemties, saìçrbties un aiziet uz darbu, kaut ko izdarît, nâkt mâjâs utt., bet ticiet man es tâ negribu dzîvot. Es jûtu, ka mana dzîve aizslîd, ka mana jaunîba aizslîd. Es esmu dusmîga, ka savus 18., 20. gadus esmu izniekojusi. Ko es butu darîjusi? nezinu, bet gribçrtos, lai bûtu bijis kaut drusciò prieks par dzîvi.
Re: Depresija
18.09.2007 13:57
nez, man tas viss iet zem slinkums - kad peekshnji nekas nesagaadaa prieku, kad nekas negarsho, kad neko negirbas bet girbas visu utt :D

esi optimiste, :) ja kaads saka, ka sliktaak vairs nevar buut - netici vinjam :) var var :)

lai veicas ar beerna aarsteeshanu...
Re: Depresija
18.09.2007 14:08
osis
arî tas ir viedoklis. Manam vîram arî tâdas pat domas, jo laikam nesaprot, kas tâ depresija tâda ir. Par mani gan viòð saka, ka nu es esot izòçmums:D It kâ tâdas depresijas nebûtu, ir tikai slinkums visiem, bet man ir depresija. Nu i labi, ka tâ. Citâdi es nespçtu ar viòu padzîvot, ja viòð man brauktu augumâ, ko tu slinko, saòemies utt.
Bet labi par to nedarîðanu ðtrunts, tâ pretîgâ sajûta kaut nebûtu. Kaut nebûtu tas þòaugs un sirds.
Re: Depresija
18.09.2007 14:09
kâ es varu savu diskusiju pârlikt, lai nebûtu jâmeklç tik tâlu. Vai javer jauna tçma vaïâ?
Re: Depresija
18.09.2007 14:16
Pieturos osha versijai... tas pats slinkums jau vien ir... kad tiek mekleets kaut kas ka visu izdariis tavaa vietaa... kad cilvis negrib saspringt, negrib piestraadaat, negrib uznjemties... Protams ka sastopamas arii psihiskas saslimshanas bet vairumam vienkaarshi patiik taads dziives veids kad var pastiept gumiju, parulleet gurkji, pasuukstiities par gruuto dziivi, nobirdinaat asarinju, aiziet paklausiities liidzjuutiigas runas pie daktera vai taadas pashas draudzenes...
Re: Depresija
18.09.2007 14:17
nospied uz pçdçjâs lappuses, uzreiz atvçrsies pçdçjais rakstîtais.
Re: Depresija
18.09.2007 14:20
strawberry Wrote:
-------------------------------------------------------
> Man ir viena paziòa, kas saka, ka viòai esot
> depresija, un varçtu bût arî, ka tâ ir. Viòa arî
> sûdzas par ðo spçku izsîkumu jeb pilnîgu enerìijas
> trûkumu. Viòa bija pie vienas dziednieces (bet
> zinu, ka viòa lielâkoties mâcâs pa ârzemçm), tâ
> apstrâdâja paziòas mugurkaulu (jo pie enerìijas
> trûkuma esot vainîgs mugurkauls). Jâsaka, ka
> patieðâm viòa kïuva stipri dzîvespriecîgâka.
> Vienîgi tas bija uz mçneðiem 4-5. Vai nu jâiet
> atkal pie dziedneices, vai tomçr jâizdomâ, kâ
> paðam sev pacelt ðo enerìijas lîmeni.
>
> ______________________________________________
> Mana Reiki lapa
> http://193.238.221.201/masq/reiki/

Izklausâs pçc Larni Ceturtâ skriemeïa :)) tiem "hiropraktiíiem" arî gâja no rokas, tâ ka viss ir ticîbâ, ka ðis nu palîdzçs, aber, kad nepalîdz, tad tik sâkas....
Re: Depresija
18.09.2007 14:22
blueberry

Kaa reiz tie citi saprot kas taa taada depresija...
Skats no malas
Re: Depresija
18.09.2007 14:23
Osi

Tu runâ nu gluþi kâ mans tçvs, kurð arî nekad nespçja saprast kâ var nebût spçka. Ðâ gada augustâ viòam bija infarkts, un, manuprat, pçdçjâ mçneða laikâ manis ðeit aprakstîtâs sajûtas viòð vismaz daïçji ir iepazinis...

Blueberry

"Es gribu ar prâtu darît visu, bet nespçju." Ïoti precîzi noraksturoji - es ari medzu par sevi teikt, ka man prâts skrien pa priekðu, bet íeremnis netiek lîdzi. Bet kapec vainas apziòa? Man gan nekâdas vainas apziòas nav. Daru cik varu un viss. Par ko justies vainîgai? Ne jau Tu ðo slimîbu izvçlejies, tâ izvçlçjas Tevi. Vismaz tâ sprieþu es. Kas vçl interesanti - ar visu ðo lielo spçka trûkumu man pârsvarâ vienmçr ir bijis labs miegs un jauki sapòi. Dîvaini, vai ne? Jo parasti jau depresija sslimnieki mokâs ar miega traucçjumiem. man arî nav ta, ak mani ekas neiepriecinâtu, iepriecina, pat daudz kas, tikai speka nav.

"Un var jau arî tâ dzîvot" - arî mana daktere (psihiatre) tâ saka. Un zâles vairs atpakaï neliek. Nezinu, Blueberry, nedomâju, ka Tu ar zâlçm kaut ko atrisinasi. Vai tieðâm viòas Tev kâdreiz ir palîdzçjuðas?

"Es jûtu, ka mana dzîve aizslîd, ka mana jaunîba aizslîd." Nu gluþi kâ es to bûtu pateikusi!"
Re: Depresija
18.09.2007 14:25
oi ku!, ja tâ bûtu, kâ tu saki:) Ja nu tas ir slinkums, tad zini, kâ man tas ir pieriebies, nelabi no tâ. Man nepatîk mans dzîvesveids, man nepatîk birdinât asaras un lîdzjûtîbas negaidu, bet arî negribu., lai man saka ko sliktu.
Bet negribu ar tevi ne strîdçties nekâ, nav man tam spçka.
Un netaisos es te vislaik þçloties, es taèu taisos ko sâkt darît, tâ ka bûs jau labi.
Domâ, man labâk patiktu izlaisties gultâ lûrçt TV un lai piemçram vîrs mazgâ mâju, ved bçrnu pie ârsta utt.? Ne sûda. Es tur gulçtu un man bûtu tik pretîga sajûta, ka nespçtu izturçt. Vienkârði jûs mçrat ar savu mçrauklu, pçc savâm sajûtâm. Tapçc ir grûti saprast.
Re: Depresija
18.09.2007 14:26
skats no malas:

nav ta, ak mani ekas
> neiepriecinâtu, iepriecina, pat daudz kas, tikai
> speka nav.
>



tev nav depresija - 100 punkti.



Edited 1 time(s). Last edit at 18.09.2007 14:26 by waldeks.
Re: Depresija
18.09.2007 14:30
Skats no malas
Tev varbût ir veìetodistonija vairâk?
Kad man paliek ïoti slikti, es mokos arî ar neiedomâjamu vainas sajûtu un mazvçrtîbas kompleksiem. Vainas sajûta ir pilnîgi par katru nieku, labi ka vîrs brîþam pasaka, lai es neòemu kaut ko galvâ.
Man viòs laikam psihoterapeits, kad ir kas noticis slikts, vai kâds ko sliktu pateicis, pastâstu vîram un viòð pasaka - bet tas taèu tâds sikums, skaidrs, ka sîkums, bet mani tâ nomâc.
Mani miega traucçjumi ir bailes pa naktîm, kad sâku dzert zâles., pariet.
Un jâ, man zâles uz laiku palîdz, bet tas nav risinâjums uz mûþu, tikai spieíis uz kâ atsperties.
Re: Depresija
18.09.2007 14:31
waldeks
vo, man ar likâs, ka viòai nav depresija
Re: Depresija
18.09.2007 14:32
labi, es taisos pie tâ mikrologopçda, vakara vçl parunâsim.
Re: Depresija
18.09.2007 14:38
jâ, kad depresija, tad pilnîgi nekas neiepriecina.
Skats no malas
Re: Depresija
18.09.2007 14:58
Waldeks

Jûs abi ar Blueberry mani apmulsinâjât. Savulaik man uzstâdîja diagnozi "Veìetatîva disfunkcija", bet, kad nonâcu pie savas paðreizçjâs psihiatres, viòa to parsauca par "Depresîva epizode". Vçl nesen, kad stâstîju viòai par savu tçvu, viòa man teica, ka viòam esot depresija. Es toreiz iebildu, ka viòam ir visnotaï labs garastavoklis. Viòa man teica - tam nav nozîmes, ja viòam nav spçka, tad tâ ir depresija. ???
Re: Depresija
18.09.2007 15:08
#1 Wrote:
-------------------------------------------------------
> strawberry Wrote:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Man ir viena paziòa, kas saka, ka viòai esot
> > depresija, un varçtu bût arî, ka tâ ir. Viòa
> arî
> > sûdzas par ðo spçku izsîkumu jeb pilnîgu
> enerìijas
> > trûkumu. Viòa bija pie vienas dziednieces
> (bet
> > zinu, ka viòa lielâkoties mâcâs pa ârzemçm),
> tâ
> > apstrâdâja paziòas mugurkaulu (jo pie
> enerìijas
> > trûkuma esot vainîgs mugurkauls). Jâsaka, ka
> > patieðâm viòa kïuva stipri dzîvespriecîgâka.
> > Vienîgi tas bija uz mçneðiem 4-5. Vai nu
> jâiet
> > atkal pie dziedneices, vai tomçr jâizdomâ,
> kâ
> > paðam sev pacelt ðo enerìijas lîmeni.
> >
> >
> ______________________________________________
> > Mana Reiki lapa
> > http://193.238.221.201/masq/reiki/
>
> Izklausâs pçc Larni Ceturtâ skriemeïa :)) tiem
> "hiropraktiíiem" arî gâja no rokas, tâ ka viss ir
> ticîbâ, ka ðis nu palîdzçs, aber, kad nepalîdz,
> tad tik sâkas....


Esmu lasîjusi to gramatu. Ðajâ gadîjumâ nav tâ:-)))
Re: Depresija
18.09.2007 15:10
depresijai ir vairâkas stadijas, pçdçjâ - domas par paðnâvîbu, paðnâvîba. sâkumstadijas pazîmes îsti neatceros.
Re: Depresija
18.09.2007 15:19
var palasîties:

http://otaku.lv/index.php?showtopic=2339&st=0
Re: Depresija
18.09.2007 16:27
skatam no malas...

vispaar diezgan izplatiiti ir tas, ka beerni, kuru vecaakiem ir depresija, to paarmanto... kaa tas notiek, par to domas dalaas... ir, kas saka, ka iedzimst, bet ir citi, kas tomeer domaa, ka taas ir noskatiitas reakcijas (nu galiigi nezinaatniski izteicos, bet par to gana daudz rakstiits).

nav jau visiem nez kaadas shaushaliigas beerniibas traumas jaameklee. citiem taas ir, bet citiem nav un arii neatradiis, bet vecaaku reakcijas uz pasauli un lietu kaartiibu gan mees varam paarnjemt... a patiesiibaa taas var buut muusu vecaaku probleemas, uz kuraam vinji reagjee ar depresiju, a mees turpinaam reagjeet uz pasauli taapat kaa vinji, kaut arii mums sho probleemu nav... vienkaarshoti, protams, uzrakstiiju, bet, manupraat, tie varetu vismaz daljeeji buut tie gadiijumi, kad tipa nevar saprast, kaapeec depresija.

tas ir tas klasiskais gadiijums, kad psihoterapeiti saka, ka beerni dziivo savu vecaaku dziivi...

nezinu, vai Tev taa ir, vnk kaut kaa, lasot Tevis rakstiito, shitas uzpeldeeja...



Edited 2 time(s). Last edit at 18.09.2007 16:30 by Runcene.
Skats no malas
Re: Depresija
18.09.2007 16:49
Runcene

Saprotu Tavu domu, bet manam tçvam augusta sâkumâ bija infarkts, depresija (manuprât, viegla) ir kâ sekas. Mana psihiatre teica, ka tâ ir ïoti izplatîta lieta pçc infarktiem un ar laiku pârieðot.

Starp citu, arî manai mammai savulaik bija kaut kas lîdzigs pec miokardîta (sirds muskuïa iekaisums).

Nezinu gan, vai depresija kâ sekas smagai (sirds) slimîbai ir salîdzinâma ar parasto depresiju?
Re: Depresija
18.09.2007 19:20
jaa, peec smagaam slimiibaam depresija parasti paariet. ljaudis, kas dazhaadu iemeslu deelj tajaa iestreegst, ir no tiem, kas vairaak uz depresiju tendeeti, kam kaut kas liidziigs ir jau bijis.

vispaar jau depresija ir gana sarezhgjiita ar dazhaadaam sejaam. ne velti shiis kaites peetnieki tik daudz teoriju rada un taa arii pie vienotiibas netiek. a katram sirgstoshajam atliek vien kaa mekleet savu.

es kopumaa domaaju taa, ka diagnozeem nav lielas noziimes. ja nu ej pie psihiatra, tad vinjam kaut kas tajaa kartitee jaaieraksta, bet cilvim tas neko daudz nemaina... nu labi, pateiks, ka taa ir depresija... un? visaadas tur psihodiagnostikas, un kas veel. amerikaanji ar shito pilniigi praatu pazaudeejushi. ka tik sev kaadu birku piekaart.

es domaaju, ka jaadziivo peec principa -- Love Your Story, Shape Your Future. lai kas tur arii nebuutu, tas ir mans staasts, mana dziive, rodas kaadas gruutiibas -- ar taam arii meegjinaam tikt skaidriibaa. aiz to man patiik psihoterapeiti, ka vinji vairumaa gadiijumu nekaadas diagnozes nesacer. kas tieshi satrauc, ar to arii nodarbojamies. un veel viens pateiciens, kas man iepatikaas-- I'm Not Crazy, Just a Little Unwell... kaut kur vienaa forumaa izlasiiju.
Re: Depresija
19.09.2007 12:02
Nu tâ, ðodien iedzçru pirmo tableti. Vakar aizvedu meitu uz dejoðanu un tur piedâvâja arî vecâkiem reizi nedçïâ iet dejot. Ðtukoju, varbût mums ar vîriòu aiziet? Tik nezinu, vai ðis bus ar mieru. Kaut kâ liekas, ka kârtîga izdejoðanâs arî varçtu mazliet lîdzçt.
Re: Depresija
19.09.2007 12:09
dejoðana, dziedâðana, skaïa mûzika....viss lîdz.
(vienreiz nedçïâ par maz)
Re: Depresija
19.09.2007 14:23
A, cik zinu, tev sievas nemaz nav bijis. ko tâ? :)
Re: Depresija
19.09.2007 14:59
a kur Tu, waldek, redzi vinja gultaa vietu sievai?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 5?
Ziņa: