Parunâsim par seksu. Jeb kâ rodas bçrni.

Aizsāka Pârsmçjos lasot :)))) 

Pârsmçjos lasot :))))
Parunâsim par seksu. Jeb kâ rodas bçrni.
19.10.2007 11:35
Autors: ferou
Datums: 17.10.2007 12:25

Ja jau sâkâs runas par ìimençm, plikumiem, bçrnîbu, tad varbût parunâsim par seksa tçmu? Kâ ìimençs tikât izglîtoti ðajâ jomâ.


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: parunâsim par seksu
Autors: smilga
Datums: 17.10.2007 12:33

Nekâ. Mums anatomijas skolotâja skolâ ïoti dadz stâstîja.



Atbildçt uz ðo ziòojumu
lasîju
Autors: Minn-e
Datums: 17.10.2007 12:34

Mçlestîbas vârdâ un Atklâti par laulîbas dzîvi :))


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: parunâsim par seksu
Autors: guguce
Datums: 17.10.2007 12:37

absolûti Nekâ un vçl vairâk. kauns pat rakstît, bet es pat nekad neredzçju, ka tçvs ar mammu apskaujas vai iedod viens otram buèu. kopâ ar viòi negulçja. no daþâdiem mâtes izteikumiem varçja secinât, ka jebkas seksuâls ir pazemojums sievietei...)))

drausmas...pasakiet, lûdzu, ka vçl kâdam tâ ir bijis, citâdi mani sâks mâkt tûlît kompleksi...

nu labi tas viss ðtrunts un mani daudz neietekmçja, jo savus vecâkus es jau agri iemâcîjos necienît, BET

es biju arî liela lasîtâja un mana mâte ar savu ziòu mçdza piespçlçt grâmatas, kur galvenâ varone ir mazohistiska sevis noliedzçja, piemçram, mazputniòu..un lûk tâs mani ietekmçja...

tâdçï skolas vecumâ, kad man sâka vçrîbu pievçrst feini puiði, kas man sirds dziïumos patika, un ar kuriem man varçja veidoties forða draudzîba, es nezinâju ko darît...biju apmulsusi, noraidoða un lecîga...


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: parunâsim par seksu
Autors: smilga
Datums: 17.10.2007 12:41

Es arî neatceros savu mmau mîïâs attiecîbâs ar tçti. Viòiem jau tâdu arî nebija :) Daþreiz tik mamma izmet kaut kâdas glupîbas "par vîrieðiem", kaut domâ tiki vienu vîrieti.

Mani tas nekâ nav ietekmçjis. Man tagad ir citâdi. Ceru, ka tâ arî paliks.


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re:
Autors: ferou
Datums: 17.10.2007 12:42

bet, smilga, anatomija taèu ir kaut kur 8.-9.klasç. Un lîdz tam? Jautâjumi neradâs? Un anatomijas skolotâja stâstîja arî par izsargâðanos?

Pçc tradîcijas laikam man bija jâsâk:)
Man nestâstîja neko. Pilnîgi neko. Kad kâdos 6 gados prasîju, kâ rodas bçrni, man atbildçja, ka jâiedzer tabletka:(
Kaut ko sagrâbstîju pagalmâ. Bet arî - tâ, kâ jau pagalmâ.
Kautrçjos no sava kailâ íermeòa (kâ Mina iepriekðçjâ tçmâ). Pçc replikâm mâjâs, sapratu, ka TAS ir kaut kas brrrr...
Un pirmais vîrietis patrâpîjâs tâds pats duriks kâ es. Maïina...
Vispâr biju iedzîta pamatîgos kompleksos.

Jaunâ laulîbas grâmata 7.klasç. Ak, jç... Vai arî tâ saucâs Atklâti par laulîbas dzîvi?




Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: Re:
Autors: smilga
Datums: 17.10.2007 12:44

Mums anatomijas skolotâja bija bij. vecmâte. Par izsargâðanos arî stâstîja. Protams, ne tik sîki, kâ tagad es zinu, pieaugusi bûdama, bet tos pamatus (prezervatîvu lietas) jau stâstîja.


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re:
Autors: ferou
Datums: 17.10.2007 12:48

guguc, laikam tieði tâs nievâjoðâs replikas man iecirta to pamatîgâko robu. Tâ vietâ, lai domâtu, ka tas ir kaut kas dabisks, skaists, tika norâdîts, ka tas kaut kas netîrs... Fuuuu

Lasot tçmu par ìimençm, brîþam gribas kaukt. 20.gadsimta beigas...

Ak jâ, pie mums taèu seksa nebija.


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: parunâsim par seksu
Autors: mellene88
Datums: 17.10.2007 12:48

Lasîju grâmatas :) :)
ko vajadzçja to uzzinâju... :)


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: smilga
Autors: ferou
Datums: 17.10.2007 12:53

Prezervatîvu lietas ... ha-ha-ha.... Nez, kam bija jânotiek, lai es aptiekâ pie pavecas aptiekâres nopirku prezervatîvu. Pie tam, cik atceros, tie bija drausmîgi.

Varbût mûsu vecâki arî bija neizglîtoti, ietekmçjuðies no savâm ìimençm?
Un vçl kas. Aborti. Tajos laikos taèu tos taisîja bez narkozes. Tad pçc tâdâm pâris bûðanâm toèna var rasties sajûta, ka tas ir kaut kas pretîgs. Kaut kâ neatceros, ka bûtu bijuðas kaut kâdas tabletkas. Un vîrieðiem bija zem sava goda lietot prezervatîvus. Tâ laika sauklis: "Mîlçties ar prezi ir tas pats, kas ostît rozi gâzmaskâ". Nja.


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: ferou
Autors: smilga
Datums: 17.10.2007 12:57

Ko Tu smejies? :) Man nebija agrais sekss un prezervatîvu sagâde bija uzticçta vecim. :) Es nesaprotu, par ko smieðanâs?

Nu man tas viss bija mazliet citâdi. Pirmais sekss bija "lai zinâtu, par ko tâ jâfano; par ko tie citi fano" Nesapratu. Katrs nâkamais - centos tomçr saprast, priekð kam. Un tad "atmetu ar roku" un pie sevis nospriedu, ka íep-ïep man nevajag. Un tagad ir, kâ vajag :)


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: ferou
Autors: Trix
Datums: 17.10.2007 13:04

Tas sauklis ir dziivs veel shobaltdien... :(
Pati dzirdeeju veel nesen no viena viirishkja...

Mani iipashi neizgliitoja. Neprasiiju. Pat neuzdroshinaajos. Pagalmaa aatri vien (veel beernudaarza vecumaa) uzzinaaju, ka viirietis iebaazh kraaninju sievietei "tur" un iechuraa.

Ar maati neko iipashi nerunaajaam, vismaz neatceros. Shai pashai bija kompleksi un nesajeega.

Mazpadsmit gados no draudzenes aiznjeemos "Miilestiibas vaardaa", laikam bija arii "jaunaa lauliibas graamata" un "atklaati par lauliibas dziivi". Vismaz informaaciju dabuuju.

Par to, ka "seksa nebija"... Bija tak arii veseliigi domaajoshi un sirdsgudri cilveeki. Man taadaa zinjaa nepalaimeejaas ar vecaakiem.


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: smilga
Autors: ferou
Datums: 17.10.2007 13:08

smilga, ne par Tevi smejos, bet par sevi tâdâ skeptiskâ balsî. Ar tâdiem lieliem HA.


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re:
Autors: Mina
Datums: 17.10.2007 13:12

> Kâ ìimençs tikât izglîtoti ðajâ jomâ.

Faktiski nekâ. Vienreiz mamma kaut ko aptuveni izstâstîja, ka bçrni izaug vçderâ un vçlâk, kâdâ 4.klasç iedeva grâmatu "Meitene kïûst par sievieti" (vai kaut kâ tâ). Tâ grièa, ar tagadçjo prâtu saprotot, bija tîrâs ðausmas un varçja drîzâk iedvest riebumu pret seksuâlo dzîvi, bet kaut kâdu informâciju jau iedeva. Pati atradu un izlasîju "Atklâti par laulîbas dzîvi" un "Mîlestîbas vârdâ". Bet visas tâs grièas bija tâdas plakanas, pilnas ar medicîniskajiem terminiem, tendenciozas un informâcijâ nabadzîgas. Vçlâk, kâdâ 8.klasç, kâ neliela svaiga gaisa vçsma uzradâs "Vai tu jau domâ par mîlestîbu", bet arî tur bija pârâk maz infas...

Mammai bija konkrçtas problçmas ar ðitâm lietâm, bez tam viòa paniski baidîjâs, ka nepalieku stâvoklî pirms kâzâm (protams, ka paliku ;P), savukârt tçvs, kaut citâdi man ar viòu attiecîbas bija OK, bija slimîgi íerts uz vienu lietu - viòð bija (ir?) absolûti pârliecinâts, ka pirmajam vîrietim jâbût vîram un pirms kâzâm iegûtas meitenes vîrieði neprec, lîdz ar to nemitîgi tiku par ðito piïîta... Brrr...

Viens gan palicis prâtâ baigi skaidri - kad mammucis noprata, ka neesmu vairs nevainîga, viòa dusmâs izmeta: "Tu redzçsi, tas sekss tev apniks âtrâk nekâ tu domâ!". Viòai tolaik bija apmçram tikpat gadu, cik man tagad. Ieklausos sevî un saprotu, ka man atðíirîbâ no manas mammas ir veicies gan ar vîrieðiem, gan ar attieksmi. Jo patîk man tâ lieta vçl joprojâm un nekas neliecina par to, ka tuvâkajâ laikâ kaut kas varçtu mainîties ;)))




Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: ferou
Autors: smilga
Datums: 17.10.2007 13:12

Un par mçneðreizçm? par tâm runâjât? Vai par to arî ne? Kâpçc tâs ir utt?

Ja arî vecâki kautrçjas par seksu runât vai kâ, tad jau labâk, lai nesaka neko, nekâ no tâs lietas uztaisa gatavo ðausmu stâstu.


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: smilga
Autors: diddly
Datums: 17.10.2007 13:17

Mja... liidz 15 gadiem visi 3,es ar vecaakiem ,dziivojaam komunaalaa dziivoklj 1 istabaa,bet man pat nojausmas par to visu nebija :(
Skolaa-jaa maaciijos anatomiju,bet bez aizdomaam,kur tur kas...
Nu kautkaa veeelu gan,naaca pashizgliitoshanaas,ar graamtu paliidziibu. Tikai mani senciic reiz taaaaa ieprogrammeja-teikdams-ja nepaliks meitas gados viena ar beernu uz rokaam.... ka tas man bija taaads blox...uz gadiem 20! kaa rezultaataa paaris forshus dzhekus atshuvu briidii,kad visma vajadzeeja notikt. Nujaa,un tas viss veel padsmit gadus bremzeeja tikshanu pie beerna lauliibaa. Taadas luuk sekas,ja nav gjimenee atklaatiibas,vai kaa to vispaar lai sauc.


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re:
Autors: smilga
Datums: 17.10.2007 13:21

Tâdas runas "par palikðanu ar bçrnu uz rokâm" vispâr nebija. Tas bija no citas sçrijas ar domu, ka mums jâdibina sava ìimene prom no mammas jumta. Bija arî kaut kâds tâds saprâts vai kas, ka negribas ða un tâ to bçrnu. Bet tas jâskata kopsakarîbâs. katrâ gadîjumâ nevienai no manâm mâsâm vçl bçrnu nav, kaut tas vecums, kad mçs dzimâm mammai jau tâ kâ bûstu sen pienâcis :)


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re:
Autors: mâ
Datums: 17.10.2007 13:23

:))) Hmm, man bija laikam 12, kad izdeva leìendâro "Zîlîti". No turienes tad arî radâs pirmâ apjausma par sexu. Un tad jau arî citos þurnâlos ðî info parâdîjâs. Es to dçvçju par, tâ sauktâs, sexuâlâs revolûcijas laiku, kas nâca kopâ ar Latvijas neatkarîbas atgûðanu. :))


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: Re:
Autors: ferou
Datums: 17.10.2007 13:31

smilga - par mçneðreizçm? Laikam jâ, jo neuztvçru to kâ nâves ziòu, kad sâkâs. Bet tas bija kaut kas ðausmîgi slçpjams no vîrieðiem. Ar to es nedomâju, ka visai pasaulei jâpaziòo, ka ðodien tâs nu ir klât, bet vçl ilgi kompleksoju ðajâ sakarâ.

"par palikðanu ar bçrnu uz rokâm"... Man to neteica. To teica mâsai. Vecâkai. Bet es âtri uztveru informâciju:( Un dzîvot kopâ neprecçtiem????? Uþas. Maucîba.


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: Re:
Autors: icka
Datums: 17.10.2007 13:31

Nekâ, un nekâdas îpaðas replikas arî netika izteiktas. Vecâki nedemonstrçja savas attiecîbas, bet man ir pamatotas aizdomas, ka viòiem ar to un ar attieksmi pret to viss ir bijis un ir labi:) Par procesu uzzinâju no "Zîlîtes" slavenâ numura un par izsargâðanos - skolâ veselîbas mâcîbâ. Ðajâ ziòâ tâ uèene visu normâli, konkrçti un korekti izskaidroja.
Kad nu bija skaidrs, kad man kâds ir bijis (jâsaka, ka tas nebija diezko agri, biju jau sâkusi studçt un no mâjâm biju jau prom) un turklât diezgan drîz arî izbijis, tad arî neko. Vienîgi ðíiet, ka viòiem nebija viegli sagremot to faktu, ka esmu tik pieaugusi.



Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: Re:
Autors: ferou
Datums: 17.10.2007 13:33

Man ir paziòa, kurð reiz stâstîja, ka tad, kad viòam sâkâs nakts pollûcijas, viòam ðíitis, ka viòam jâmirst, jo noticis kaut kas briesmîgs. Mîïi, ne?




Atbildçt uz ðo ziòojumu
ferou
Autors: smilga
Datums: 17.10.2007 13:35

Es tagad no Tava teksta iedomâjos, ka man bûtu grûti audzinât dçlu, ja man viòam ðis jâskaidro...


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: smilga
Autors: ferou
Datums: 17.10.2007 13:42

Un man tieði ir dçls. Man arî paveicâs ar "Zîlîti", jo viòam bija kâdi 6-8 gadi, kad tâ iznâca. Cik nu spçju, tik stâstîju.

Tikko atcerçjos, ka vienreiz viòam uzbrçcu, kad viòð uzdeva man sâpîgu jautâjumu.

Visticamâk, ka arî es esmu viòam iedevusi ne pârâk daudz.


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: ferou
Autors: smilga
Datums: 17.10.2007 13:44

Kâdu jautâjumu?

Vispâr ar puiðiem, liekas, ka vieglâk. Viòiem arî tais veèu bariòos it kâ kâdi tupi jociòi utt., bet info apmainâs kaut kâ. Viòiem tas process tâds savâdâks, liekas.


Atbildçt uz ðo ziòojumu
jâ, smilga,
Autors: minn-e
Datums: 17.10.2007 13:50

un pçc tam, sastopoties ar tâdiem, "veèu bariòos izglîtotiem" vîrieðiem, jâsecina, ka gultâ viòð ir 0, pie tam ar "jociòos" deformçtu sievietes uztveri :(


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: minn-e
Autors: smilga
Datums: 17.10.2007 13:52

Zini, viòi mâk kaut kâ to tupo jociòu nodalît no realitâtes. Mana pieredze. Man nekad nav nâcies saskarties ar kaut kâdâm par sievietçm saklausîtâm glupîbâm vai debîlîbâm. Es nerunâju par tiem deìenerâtiem, kas sievietes redz tikai lçtos poròukos un tad tçlo gudreïus (dies nedo tâdu saskari)


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: smilga
Autors: ferou
Datums: 17.10.2007 13:53

Jautâjums - man tobrîd sâpîgs. Negribu runât par to.

Vai ar puiðiem vieglâk? Nezinu. Jociòi... Tie jociòi arî tâdi, ka var iedzît kompleksos.


Bet, no otras puses, Tu taèu meitenes pasauli pazîsti. Turpretî zçna izjûtas taèu visas neizproti. Pat nestâdies priekðâ.



Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: smilga
Autors: Minn-e
Datums: 17.10.2007 13:57

bet tie jociòi pagalma lîmenî jau veido viòa priekðstatu par sexuâlajâm attiecîbâm. Tici man, ir baigi daudz sexuâli neizglîtotu vîrieðu !

Man jau gan liekas, ka izaudzinât FORÐU vîrieti nav nemaz tik vienkârði. Îpaði, ja sieviete audzina dçlu viena


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: ferou
Autors: Mina
Datums: 17.10.2007 14:02

> Bet tas bija kaut kas ðausmîgi slçpjams no vîrieðiem.

Jçziò, pareizi, bija tak arî vçl ðis uzstâdîjums... Mûsu ìimenç par to nerunâja vispâr, mamma tikai pâris reizes sarkstot kaut ko iebubinâjâs, kad bijâm divatâ - jebkurâ gadîjumâ bija skaidrs, ka tas ir ðausmîgs apkaunojums, ka sievietçm jâizcieð nezinâmu nâves grçku dçï (tagad jau zinu - atavisms, kas padomju divkosîgajâ morâlç bija aizíçries no kristietîbas, jo Ieva tak ieveda grçkâ Âdamu) un, nedod dies, par to kaut ko uzzinâs vîrieði...

Gandrîz apraudâjos aiz laimes, kad mans mîïotais vîrietis (on þe, pirmais, on þe muþ) paðâ mûsu draudzîbas sâkumâ (man tad bija 16 gadu) balsî, kâdâ runâ ar ðoku pârcietuðiem negadîjumu upuriem, teica: "Vai tu domâ, ka es nezinu, ka jums, sievietçm ir MR? Par to taèu nav jâkaunas, un, ja es tev ðai laikâ kaut kâ varu palîdzçt, tad tikai saki."


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: Minn-e
Autors: smilga
Datums: 17.10.2007 14:03

Tagad sanâca smiekli - ne es, ne mans tagadçjais draugs viens otram neesam pirmie. Viòam laiku pirms manis it kâ bija patstâvîga draudzene. Kâpçc it kâ - nu pateikðu godîgi, man likâs, ka patstâvigâs attiecîbâs jau nu tas jâzina gan... kaut par tâm paðâm mçneðreizçm un to cikliskumu. Ja man vîrietim jâskaidro, ka nekur nav teikts, ka tâs sâksies plkst. tikos un tikos un ilgs tik un tik dienas... :) Nu smieklîgi :) Bet viòð tâ arî pateica - ko es varu darît, ja citas sievietes uzskata, ka tas ir kaut kas slçpjams :)


Atbildçt uz ðo ziòojumu
smilga,
Autors: Minn-e
Datums: 17.10.2007 14:08

es taèu nerunâju konkrçti par MR ! Par sexuâlo audzinâðanas lîmeni vispâr, jo Tu apgalvoji, ka ar zçnu audzinâðanu esot vienkârðâk - viòi zinâðanas apgûstot bariòâ.

Tu pati tagad vari lasît biezâ slânî, KÂ mçs te lielâkâ daïa esam "audzinâtas", un, loìiski, ka vîrieðiem tâ audzinâðana ir bijusi tâdâ pat lîmenî - cik daudziem kompleksiem jâizgrauþas cauri, lai taptu par daudzmaz sakarîgu cilvçku :)


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re:
Autors: smilga
Datums: 17.10.2007 14:09

Bet zini - fizioloìiski tomçr vîrieðiem viss ir vieglâk. Saki, ko gribi.


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re:
Autors: er
Datums: 17.10.2007 14:26

Neko daudz nestâstîja, PSRS taèu sexa nebija :/
Mamma nopirka Minas jau pieminçto grâmatiòu "Meitene kïûst par sievieti", un no tâs tad kaut ko mçìinâju saprast.
Par MR mamma gan pastâstîja, to sâkums man nebija pasaules gals, bet par sexu...Ilgi nevarçju saprast, ko nozîmç "izvaroja", un patieðâm nesaprotu, kâpçc mammai bija tâdas problçmas to normâli izstâstît, saucot lietas îstajos vârdos.
Pçcâk pa kluso palasîjos Zâlîti, tad jau sâkâs viìiku çra un pirmâs pornofilmas, nu kaut kâ tâ arî izglîtojos.
Jâ, manam mammucim pret sexu arî bija îpaði noraidoða attiexme, kâ pret kaut ko izcili pretîgu un riebîgu, un kad es pçc kâzâm, ar vîru darîju TO, mani arî ilgi nepameta vainas apziòa, ka tas ir kas slikts...
Vispâr traki. Par laimi, manai meitai tas nedraud :)


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: Re:
Autors: karmenz
Datums: 17.10.2007 15:05

nestâstîja. pati kkur sagrâpstîju. pagalma runas protams ar. naktî kad sâkâs pirmâs menèas, domâju, ka mirstu. taga nâk smiekli.

abet mançjais nesen man uzdeva savu pirmo jautâjumu par dzimumiem. apsmçjos, bet domâju, ka no situâcijas izkïuvu un îstenîbâ arî nekâdi baigie skaidrojumi nav vajadzîgi :DDDD


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: Re:
Autors: teriine
Datums: 17.10.2007 15:16

Mani "izglîtoja" "Zîlîte" (man laikam gadi 10 bija). Mamma, kad ieraudzîja ðo þurnâlu, tâ tûlît noslçpa (bet par vçlu, viss jau bija izstudçts). Turpinâju ar Zâlîti (ko arî mamma slçpa, nezinot, ka es viòas slçptuvi jau sen esmu uzgâjusi). Par MR un sievietes fizioloìiju veselîbas mâcîbâ sausi nostâstîja. Toties vçl tagad ar ðausmâm atceros video (ko tajâ paðâ veselîbas mâcîbâ demonstrçja, bez sîkâkiem izskaidrojumiem)- 1) dzemdîbas, 2) aborts. Psiholoìiska trauma uz ilgu laiku...



Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: Re:
Autors: Magenta
Datums: 17.10.2007 18:20

Man, par laimi, vecâki nekautrçjâs savas jûtas izrâdt. Gan apskâvâs, gan pabuèojâs, gan paíîvçjâs kârtîgi !

Par cik es gâju skolâ ar Veselîgas vides novirzienu, mums no 5. klases laikam bija veselîbas mâcîba un par MR uzzinâju âtrâk, nekâ man mamma paspçja apskaidrot.
Lîdz 9.klasei zinâju visu par kontracepciju, nevçlamu grûtniecîbu, narkotikâm un alkaholu, jo 2 X gadâ mums tika taisîti seminâri (tâ grûti aprakstît - gaitenî bija ~ 4 "posteòi", kur katra klase "piestâja" uz ~ 10 minûtçm, kur attiecîgi viens cilvçks stâstîja visu par narkotikâm, nikotînu, dzerðanu, atkarîbâm. Citâ reizç par droðu sexu (piem. AIDS dienâ)). No sexa man, protams, ka bija bail, seviðíi no nevçlamas grûtniecîbas. Un lai es arî piedzimu mammai 5. kursâ un viòa sekmîgi pabeidza augstskolu, man lika saprast, ka paðai jâtiek galâ. Vienâ reizç pateica, ka savus bçrnus audzinâðu pati, jo vçl brâlis jâskolo. Tad gan bija situâcija, ka tçvu atlaida no darba un mamma bija tikko uzsâkusi savu biznesu - varçja zobus vadzî kârt. No tâ man morâlâ trauma, ka man sevi un viss apkârt jânodroðina, lai varçtu sîci laist pasaulç :(((

âââ - bija arî Zîlîtes laiks, bet to atstiepa uz skolu draudzene. Vçlâk gan viòai mamma atòçma. Tad es ieraudzîju grâmatplauktâ (var jau bût ka speciâli atstâta) grâmatu "Atklâti par laulîbas dzîvi" ... Vispâr man ïoti patîk lasît un tâ arî tiku pie info. Vçlâk mamma neko neiteica, ka lasu "Lçdijas Èatarlejas mîïâkais" , jo to 30. gados uzskatîja par pornogrâfiksu românu. Diezgan atklâti sexa ainas aprakstîtas !

Ar draugu - viòð gan bija "pieredzçjuðâks", bet tâ pat daþi jautâjumi nebija skaidri. Tad nu viòð man daudz ko jautâja, es viòam pastâstîju, tâ pat es pajautâju sev neskaidros jautâjumus. Tagad, protams, savstarpçji nekâdu problçmu nav.


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: Re:
Autors: Wellata
Datums: 18.10.2007 00:36

tja, mani (bij man toreiz kâdi 4-5 gadeïi)smalki apgaismoja pagalma alkoholiíu bçrni, kas savus vecâkus varçja vçrot ðai nodarbç ik pçc kârtçjâ dzerstiòa. ij par mçneðreizçm pie viena pastâstîja. ij kaimiòð pats reiz, ieraudzîjis manu neizpratni par kâdu piparotu jociòu, apskaidroja, ka "tad, kad man sagribas..kâpju sievai virsû..bâþu savu....".....

vot ij es toreiz skatîjos uz cienîjamâkajiem klasesbiedru vecâkiem un domâju - ak ðausmas, pat Ilzîtes mamma ir ar ðito nodarbojusies, a strâdâ tak milicijâ! un skolas direktoram sekss ir bijs pat 2reiz, jo ðim 2 bçrni! FU!

man jau nu gan bij skaidrs, ka, tad kad izaugðu, apprecçðos un vîrs gribçs bçrnus un prasîs no manis ðito neíîtrîbu, es no rîta piecelðos agrâk un aizieðu no mâjas laukâ, lai pçc tâdâm izdarîbâm nebûtu viòam acîs jâskatâs. :))) toreiz mana galvenâ rûpe bij, lai vîrs pârâk miesaskârîgs nebûtu, jo smagi riebâs no rîta agri celties, taku viens jau nu bij dzelþaini skaidrs - seksu grib tikai vîrieði. sievietes to pacieð.

a par saòemto seksuâlo audzinâðanu - reiz tâpat vien, joka pçc ieprasîjos mammai, kâ rodas bçrni (jo paðai jau likâs, ka zinu to kudi labâk par mammu), ij saòçmu atbildi, ka uzzinâðu, kad paaugðos.

un ðeit jau pieminçtâs grâmatas kolektîvi lasîjâm, ij nekâdi nespçjâm saprast, kas tas par tâdu nelâgu paradumu - onânisms, un kâ notiek izvaroðana - es svçti ticçju, ka vîrietis ar varu izìçrbj sveðu sievieti un tad skatâs uz viòu PLIKU!!!! klasesbiedrene izteica varbûtîbu, ka ðams neìçlis varçt to sveðo sievieti vçl arî nobuèot, bet ðâda versija tika ar nicinâjumu noraidîta - neviens taku nevarçtu bût tik lopisks, lai buèotu sveðu, pliku sievieti! :D


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: Re:
Autors: bez nika
Datums: 18.10.2007 09:26

Izsmçjos lasot Wellatas rakstîto.Pati nezinu, kâ uzzinâju par
To, laikam no citu bçrnu stâstiem, bet priekðstats bija ïoti neskaidrs. Apmçram 5. klasç gadu jaunâks kaimiòð jautâja, vai gribi p? Es padomâju un konstatçju, ka vajadzçtu uzzinât, kâ tas ir. Tikâmies viòa vecâsmammas dzîvoklî, kad viòas nebija mâjâs. Tur bija arî 8. klases kaimiòu meitene. Acîmredzot viòa bija sîko samâcîjusi uz ðâdâm lietâm. Viòð viòai zem segas uzlîda virsû un kratîjâs, ar mani tikai spçlçjâs tajâ vietâ, lika kaut kâdus kociòus, bet,par laimi, nebâza tos kociòus iekðâ. Tâ kâ tomçr biju pilnîga nejçga un muïíe, tad turpmâko laiku ðausmîgi pârdzîvoju, ka tikai neesmu palikusi stâvoklî. Tas bija ðausmîgi - vairâkus mçneðus tualetç skatîties, vai man neaug vçders. Un katru reizi ar lielâm izbailçm, ko es ieraudzîðu. Ðî bçrnîbas trauma man neïâva uzsâkt dzimumattiecîbas âtrâk kâ 24 gados, draudzçjos ar vairâkiem puiðiem un man nebija ne domas, ka varçtu ar kâdu gulçt. Varbût arî labi, jo iespçjams, ka bûtu palikusi stâvoklî, jo, kad apprecçjos, man bçrni ïoti íçrâs ar visu izsargâðanos. Pçc tâ gadîjuma bçrnîbâ, saparatu, ka ir ïoti patîkama sajûta, ja aiztiek Tur, sâku pati sevi apmierinât un daudzus gadus. Brîþam pat bija mokoði, kad ïoti sagribçjâs. Bet , kad uzsâku attiecîbas ar vîru, man vienmçr ir bijis orgasms, varbût vienkârði tâpat, bet varbût tâpçc, ka biju attîstîjusi savu seksualitâti. Tâds ir mans stâsts, par to nevienam nekad neesmu stâstîjusi. Tas notika 70. gadu vidû. Mamma man par sex ieminçjâs vçlu( pat bija smieklîgi), es teicu, ka to visu jau sen zinu.
Biju lasîjusi jûsu pieminçtâs grâmatas.
Par mçneðreizçm pastâstîja laicîgi.



Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: Re:
Autors: Zaíîc
Datums: 18.10.2007 10:28

Mamma neko nestâstîja. Labi, ka draudzene bija vecâka un laikus par MR pastâstîjatoreiz gan spïaudîjos baigi un èortojos, ka neesu par puiku piedzimusi ar ðitâdu ðaizi visu mûþu bûs jânodzîvo. Nu protams grâmata Atklâti par laulîbas dzîvi meiteòu vakaros pie tçjas tika lasîti un apsriesti.


Atbildçt uz ðo ziòojumu
Re: Re:
Autors: jas
Datums: 18.10.2007 11:47

îsti neatceros, laikam jau neko îpaði nestâstîja par sex...visas íermeòa norises apskaidroja gan, medicinas enciklopçdija ar bija brîvi pieejama:D..."mîlestîbas vârdâ" gan lasîju pa kluso, bet tas bij vçlâk, kad visu zinâju...vecmâmiòa kâdreiz ðo to par vîr/siev attiecîbâs stâstît mçìinâja...
vçl atceros, tâdu vieglu traumu - biju uzzîmçjusi pliku vîrieti/puiku (kâdu gadu 6 vecummâ man ðíiet)..nu tâ...mamma atrada..un tad neatceros, ko teica, bet man bij kauns nezkâpçc:)..
Re: Parunâsim par seksu. Jeb kâ rodas bçrni.
19.10.2007 11:41
Wellatai super! Es arî tikai vakar pamanîju ðo diskusiju SAPâ :)
Re: Parunâsim par seksu. Jeb kâ rodas bçrni.
19.10.2007 12:00
palasîju SAPu, viòiem tur jautra, viegla noskaòa, ðeit dr tieðâm Adamsu ìimenîte :)))
Re: Parunâsim par seksu. Jeb kâ rodas bçrni.
19.10.2007 12:11
Jâ, man arî patîk.
Re: Parunâsim par seksu. Jeb kâ rodas bçrni.
19.10.2007 12:32
es tad laikam tas sulainis buushu, kas kaadu izlidina, kaadu ielaizh :D adamsu gjimenes namâ



Edited 1 time(s). Last edit at 19.10.2007 12:33 by osis.
Re: Parunâsim par seksu. Jeb kâ rodas bçrni.
19.10.2007 12:38
driizaak braaleens TAS.. prieks sulaina Tu esi paaraak plaapiigs.. :)
Re: Parunâsim par seksu. Jeb kâ rodas bçrni.
19.10.2007 12:41
viens otrs pazudis, nezinâju, ka tas ir brâlçna Oða pirksts....:)
Re: Parunâsim par seksu. Jeb kâ rodas bçrni.
19.10.2007 13:03
ha, ha - pirksts! giljotiina..
Re: Parunâsim par seksu. Jeb kâ rodas bçrni.
19.10.2007 20:19
Nja, par to pazuðanu, tâ ir sakritîba, vai kâds nopelnîja, vai kompim kâdas problçmas. Interesanti gan.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 2?
Ziņa: