Seksuâlâs attiecîbas ârpus laulîbas

Aizsāka izlasîju 

izlasîju
Seksuâlâs attiecîbas ârpus laulîbas
21.10.2007 08:19
Dievs savâ radîðanas plânâ ir ierâdîjis îpaðu vietu ìimenei, kurâ vîrietis un sieviete, mîlot viens otru, pilnîbâ dâvâ sevi viens otram. Laulâto savstarpçjâ miîestîba ir atspulgs paða Dieva mîlestibai uz cilvçku. Ìimene kâ laulâto mîlestîbas vienîba ir svçta. Tieði ìimenes uzdevums ir rûpçties par bçrnu radîðanu un audzinâðanu, ðâdâ veidâ nodroðinot paaudþu pçctecîbu, veidojot mierîgu un droðu sabiedrîbas nâkotni.

Dzîvojot seksuâlajâs attiecîbâs ârpus laulîbâm, vîrietis un sieviete melo viens otram, jo viòi rîkojas tâ, it kâ viòi pilnîgi piederçtu viens otram, kaut arî viòi patiesîbâ ðâdi nav saistîjuðies. Bez laulîbas saitçm, kas ir noslçgtas uz visu mûþu, ar íermeni teiktais "Es tev atdodu sevi pilnibâ" neatbilst patiesîbai, jo pastâv taèu iespçjas vienam otru katrâ laikâ atstât, nerçíinoties ar sekâm, îpaði, ja sieviete paliktu stâvoklî.

Ir traìiski, ka ïoti daudzi jaunieði nespçj apzinâties savas seksualitâtes dâvanas izcilîbu un svçtumu, kâ arî patiesas mîlestîbas neizmçrojamo pârâkumu pâr tikai fizisku tuvîbu, un ir gatavi îslaicîgas baudas dçï to aptraipît gadîjuma sakaros. Cilvçks iegûst îslaicîgu prieku, bet cik liels ir zaudçjums, ko ðis prieks nodara viòa iekðçjai garîgajai veselîbai, viòa spçjai dzili un patiesi mîlçt, spçjai darît labu saviem lîdzcilvçkiem, galu galâ viòa vienotîbai ar Dievu kâ visu lietu pirmcçloni un galîgo mçríi?


Dzîvot atbilstoði cilvçka cieòai
Cilvçkam, kas nav precçjies, vienîgais viòa pilnîgajai cilvçciskajai cieòai atbilstoðais risinâjums ir dzîve ðíîstîbâ - atturîbâ no dzimumsakariem. Ja jaunieði jau gatavojas laulîbâm, tad atturîba no dzimumsakariem ari ðajâ posmâ palîdzçs viòiem daudz labâk iepazît un izprast vienam otru visâ viòu cilvçciskuma pilnîbâ. Katrs cilvçks, kas dzîvi lîdz laulîbâm ir apzinâti nodzîvojis ðíîstîbâ, noteikti varçs apliecinât, ka ðíîstîba, tas ir to vçrts!

Ja laulâtajiem pastâv nopietns attaisnojoðs iemesls (veselîba, ekonomiska situâcija, u.c.) atturçties no bçrna ieòemðanas kâdâ îsâkâ vai ilgâkâ laika posmâ, viòiem ir cieòas pilna iespçja izmantot t.s. auglîguma atpazîðanas metodes, kas balstâs uz dzimumdzîvi tikai sievietes cikla neauglîgajâs dienâs. Atturçðanâs no dzimumdzîves sievietes cikla auglîgajâs dienâs un pilnîga sevis dâvâðana dzimumdzîvç pârçjç laikâ tikai nostiprina laulâto savstarpçjo pilnigo cieòu un mîlestîbu, kas ir tik ïoti nepiecieðama ikvienâ ìimenç.

Ðíîstîba lîdz laulîbâm un pilnîga savstarpçjâs tuvîbas izdzîvoðana uz visu mûþu Dieva priekðâ noslçgtâs laulîbas ietvaros lîdzâs laicîgajam priekam sniedz cilvçkam arî vçl daudz dziïâku garîgo prieku par viòa dzîves atbilstîbu Dieva plânam, par mûþîgajâm patiesas mîlestîbas vçrtîbâm, ko viòð spçjis savas dzîves laikâ iemantot.
Re: Seksuâlâs attiecîbas ârpus laulîbas
21.10.2007 10:57
nevajag dzîvot pçc Dieva plâna, bet vajag dzîvot saskaòâ ar sevi un savu vçrtîbu skalu,tad viss notiks nepiespiesti, arî ðíîstîbas ievçroðana.
bet tavs izlasîjums ir pârspîlçjums :)
Re: Seksuâlâs attiecîbas ârpus laulîbas
21.10.2007 10:58
nu man tâ ira, bet nekâds îpaðs "garîgais prieks" nav; drîzâk teiktu- sâk iestâties garlaicîba...
Murgs kaut kâds :)
Sen neko tik debilu neesmu lasîjis.
Ir pilnîgi normâli, ka ìimeni veido cilvçki, kas mîl un ciena viens otru un viòiem nekâdi blakus sakarai nav vajadzîgi, bet ðitas murgs ar dieva vârda piesaukðanu ir pilnîgs murgs
Re: Seksuâlâs attiecîbas ârpus laulîbas
21.10.2007 11:13
Re: Seksuâlâs attiecîbas ârpus laulîbas
21.10.2007 11:14
Re: Seksuâlâs attiecîbas ârpus laulîbas
21.10.2007 11:17
Atturçðanâs no dzimumdzîves sievietes cikla auglîgajâs dienâs un pilnîga sevis dâvâðana dzimumdzîvç pârçjç laikâ tikai nostiprina laulâto savstarpçjo pilnigo cieòu un mîlestîbu, kas ir tik ïoti nepiecieðama ikvienâ ìimenç - ðis varçtu bût arhaisms.
bet viss raksts kopâ - neteiktu, zinu , ka daudziem jaunieðiem riebjas uzspiestâ seksualitâte visur un vienmçr.
Re: Seksuâlâs attiecîbas ârpus laulîbas
22.10.2007 09:16
> ...Laulâto savstarpçjâ miîestîba ir atspulgs paða Dieva mîlestibai uz cilvçku...

zinot skirto lauliibu statistiku, izklausaas peec zaimosanas..



> ...ir cieòas pilna iespçja izmantot t.s. auglîguma atpazîðanas metodes, kas balstâs uz dzimumdzîvi tikai sievietes cikla neauglîgajâs dienâs...

vai tiesaam Dievs, radot viirieti un sievieti un pielaujot pasreizeejo ekonomisko situaaciju, buutu gribeejis, lai vini >...mîlot viens otru, pilnîbâ dâvâ sevi viens otram...> tikai 2/3 no dziives? hmm.. jaa, taa Kunga celi ir neizdibinaami..
Re: Seksuâlâs attiecîbas ârpus laulîbas
22.10.2007 17:09
Kaut kaads murgojums...
Re: Seksuâlâs attiecîbas ârpus laulîbas
22.10.2007 18:48
meklçjiet racionâlus graudus! rociet patiesîbu! ar karoti mutç patiesîba jâlej?
Reliìijâ cilvçce daudz çtikas principu ielikusi...
Re: Seksuâlâs attiecîbas ârpus laulîbas
22.10.2007 19:08
ja visi tie aprakstîtie pasâkumi (ðíîstîba, atturçðanâs un vçl kas tur ne) uzrodas tâpçc ka cilvçks ir izdarîjis savu izvçli, tad ir viena lieta, ja to drudþaini ievçro, jo tâ stâv kaut kur rakstîts - pavisam kas cits. Nevainîba pirms kâzâm laikam saistâma ar pirmdzimtâ mantoðanas tiesîbâm. Tagad îstie vecâki vai nç var noteikt precizâkâm metodçm. Atturçsanâs, ja nav pastâvîgs partneris - nu kâ lai savâdâk ierobeþo STS. Tagad jâdomâ ârstçðana nesagâdâ grûtîbas, Un tâ par katru punktu. Secinâjums - pagrimstam progresa rezultâtâ.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 1?
Ziņa: