par attieciibaam un ko vairaak

Aizsāka cilveks 

Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 17:12
klau, cilvçk

ðíiet, ka piederi pie tiem, kam liktenis lçmis bût par þçlotâju un glâbçju,
daþi no tâ gûst lielu gandarîjumu

mûsdienu pasaulç tas jau kïûst par retumu- visur sauklis- palutini SEVI!
Jûs saderat kopâ:
viòa- vienmçr cietçja, Tu- mûþîgais þçlotâjs

un uz Alsteri neklausies- viòa kâ pele sierâ- paðai labi, bet citus neredz...
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 17:17
...ogai joprojaam alga nav pielikta ;-) ...
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 17:18
vot prçmiju izmaksâja gan...bet mazu :)
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 17:27
... ko seedi pie taada darba deveeja...
Atvainojos,bet sak likties, ka jus abi esat tur ieciklojusies... Kapec gan Jus, jauns cilveks, nevaretu, piemeram, sanemties, macities un beigt augstskolu? Labums butu vspirms pasam un gandarijums, un, ja garib kaut ko mainit attiecibas vispims kaut kas jamaina sevi. Un meitenei bus japenem, ka Jums kas svarigaks ari ir, neka auklesanas ar vinas sapem, kur tapat palidzet nevarat... ta zinu jau, ka izklausas nezeligi un negribesies piekrist, bet meitenei pateikt, ka esat nolemis nopietni "nodarboties ar vinas veselibu", un aizvest uz konsultaciju ie laba psihiatra un lai pamegina piestaigat pie psihoterapeita (G.Ancanes, piem), vismaz bus ko darit...
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 17:47
komatam
par DD
nu- viòð jau labs, smuks, gudrs, esot pat miljonârs...ko viòð iesâks bez ogas :)



Edited 1 time(s). Last edit at 04.01.2008 17:48 by oga.
cilveks
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 18:16
to Vilkâbele
tur jaut aa lieta ka es pienjemu jebkuru cilveeku kaads vinjsh ir, taa tam buutu attieciibaas jaabuut, bet vinjai jau viss neapmierina, un arii tikai reizees kad ir slikti, protams tas ir 150 dienas gadaa

Laikam jau tikai viens padoms te ir bijis, ka jaamet miers shitam murgam.
Laikam taa arii buus jadara, tikko kaa reiz izrunaaju ar meiteni veelreiz un ieskaidroju beidzot ka VINJU jau nepamierina nekas, kaut arii es pieljauju ka tas ir tikai deelj slimiibas un nomaaktaa garastaavoklja, bet laikam nu man ar pieticis buus.
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 18:27
cilveek-
tu teici, lai tev neiesaka attieciibas paartraukt, bet kaa izraadaas tieshi shaadu pamudinaajumu tu gribeeji dzirdeet- kaa pastiprinaajumu savaam veelmeem, jo patiesiibaa tu sen veelies to visu paartraukt, un tas arii ir pareizi!!!!
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 18:31
Cilvçk, padzîvo kâdu laiku ðíirti, tad jau redzçs, kâ bûs. Attâlums kâdreiz ïauj visu ieraudzît patiesâkâ gaismâ un sakârtot domas.
Cilvek,

padomi, gan, skiet, bija ari citi, bet vai sadzirdeti un saredzeti no Jums?
Vai tik tur ari neslepjas Jusu problema?
Nu gruti jau saprast,ka tur viss isti ir, bet vai esat padomajis, kapec sis attiecibas jus ta saista un skiet tik vajadzigas? Izkatas, ka tapec, ka turpinat savu iedibinato dzives programmu - nonemties ar kadu un reize pie sevis pukstet, ka gruti, un turklat nevis vardos, bet dzili dvesele to otru milot tomer vainot, ka Jums vina del jacies!
kad iepazinaties ar to meiteni un pirms sakt kopa dzivot, zinajat tacu par vinas "slimibu" un divainibam?
Nezinu gan kapec, bet tas stasts atgadina S.Ficdzeralda romanu "Ir maiga nakts". Ja gadas, izlasiet abi, varbut padomasiet.
Un ja nu vinu nekas neapmierina tapec, ka gluzi vienkarsi nemil un viss otra cilveka spele uz nerviem?
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 18:59
ogai

...tu mazohiste, Alstere vainiiga... savdabiiga pieeja...
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 19:25
...un kurð te man teica, ka esmu skarbs???...to tikai ðis te íermenis gribçja dzirdçt - ej prom....un aizies, kâ paudu - blondos matus plandîdams...
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 19:27
...ak jâ...da no Taviem tekstiem spieþas laukâ - paþçlojiet, pabalstiet - ja ne materiâli, tad vismaz morâli...un Tavu pastâstinu izlasîju no sâkm lîdz beigâm, èabulît...:)
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 19:32
es, es teicu, ka tu mad esi skarbs... bet nu... kur tu raavi, ka blondas taas cirtas?? :D Stereotipiskaa domaashana, jebshu kas cits?
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 19:33
bruute , viòð tak blondais playbojs :)

nç, laikam autors bija domâts, bet es nospriedu , ka ciniíim jauns imidþs.



Edited 1 time(s). Last edit at 04.01.2008 19:35 by maria_magdalena.
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 19:42
cilvçk, jautâjums: ko vari darît, lai viòas situâciju uzlabotu? sameklçt psihologu, kâdu citu specu u.t.t.? Starp citu, psiholoìiskas izcelsmes sâpes tam, kas no tâm cieð, sajûtu ziòâ ne ar ko neatðíiras no parastâm sâpçm (var bût pat negantâkas).
Pçc te lasîtâ arî man rodas iespaids, ka vnk meklç attaisnojumu viòu pamest. Lai pats nejustos nelâgi pametis. Par to, kâ viòa jûtas, po.
Ja nemîli vai nezinu vai mîli (ja nezini, tâtad nemîli), tad vnk saòem drosmi tâ arî viòai pasaki un ej kur acis râda. Un nevaino viòu - ka nemîli, nav viòas vaina.
Ja nu es kïûdos un tomçr mîli un gribi palikt kopâ, tad vispirms izrakâ visu internetu par tçmu, konsultçjies ar speciem, maybe sameklç (un, ja vajag, apmaksâ)konkrçtu specu - îsi sakot, dari, ko vari, un paliec ar viòu kopâ arî tad, kad viòa îgna, ar visu neapmierinâta, brieniet abi pie speciem (tâ kâ paðam savas problçmas arî) u.t.t. ...risiniet.
Man domât, ka ðoreiz piekrîtu ciniíim, kas to paðu vnk asâkâ formâ pateica :(

Jakas neatbildçji uz kkâ agrâk uzdoto jautâjumu: ja jau viòa visu laiku slimo, tad no kâ viòa pârtiek? Tu viòu uzturi, viòas vecâki, kas? Sistçmas kâ nekâ par velti visiem pçc kârtas neviens klât nenes!
untranslated
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 19:50
Skarbi izteikties ðoreiz gribas arî man, domâjot par ðîs tçmas autoru. Èalis ar arodskolas izglîtîbu, pat pareizi rakstît nemâk (kurð teikums viòam ir bez kïûdâm?..), 29 g.vecumâ runâ kâ veca tante (varbût tâpçc, ka audzis bez vecâkiem, tikai ar vecomâti?), cildina padomju laikus un gâna mûsdienas. Nedomâju, ka tâds kâ viòð ir vairâk piemçrots bçrnu audzinâðanai (kurus radît, kâ pats izsakâs, esot pçdçjais laiks..) nekâ viòa draudzene ar visu viòas, pçc simptomu apraksta sprieþot, VD. Starp citu, tieði grûtniecîba sievietçm reizçm uzlabo veselîbas stâvokli. Domâju, ka meitenei vçrts pameklçt sev piemçrotâku partneri, nevis ðo iedomîgo tipu, kas lielâs, ka viòð jau nekâdu mîïumu neizrâdoðot, jo esot tak audzis komunisma laikos... :)

P.S. Varbût tâpçc meitene pret vi;nu tâ arî izturas, jo saprot, ka viòð nav tai piemçrots, bet ðobrîd slimîbas dçï nejûtas vçl gatava attiec'bas pavisam pârtraukt. VD saasinâjuma laikâ diemþçl cilvçki mçdz turpinât nederîgas attiecîbas, jo labâk vismaz kaut kâds otra cilvçka tuvums un atbalsts, nekâ pavisam nekâds.. :(
Vel interesanti, ka tas cilveks runa savu, bet uz te uzdotiem daudzmaz konkretiem jautajumiem (piemeram, ko dara meitene, vai strada, ko dara pats, kas ko uztur utt.)
neatbild. Nu, nav jau obligati, bet zimigi...
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 20:34
...brûtei...lasot cilvçka attaisnojuma meklçjumus, radâs vîzija...kâ no jeòíu klasiskâs raudu filmas - laikam lagûna saucâs...:)
cilveks
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 20:35
to bruute
taa jau domaaju ka kaads shaadi pateiks, taa nav ka es to gribeeju dzirdeet, protams ka esmu domaajis paatraukt visu, bet neesmu sanjeemies, jo nedaudz patiik arii paskatiities ar rozaa brilleem, un taas raada ka sirdii ir dzilji iekritusi

to Vilkâbele
Ir ir sadzirdeeti, tikai tiem nav faktiska pamata, jo kaa jau teicu, nevaru tak visu siikumos izstaastiit, tad man te buutu jaaizliek visa dziive, lai kaads no jums situaaciju patieshaam saprastu liidz galam.
Jaa par puksteeshanu tev ir taisniiba, ieksheeji mani tas neapmierina, un kuru gan apmierina lietas ar kuraam ir gruuti sadziivot, bet nu jebkursh to meegjina pienjemt un sadziivot, arii pukstot, bet nelaizjot uz aaru attieciibaa pret otru, jo tur jau tad arii saakas domstarpiibas un paarmetumi.
Ne par diivainiibaam un slimiibaam pilniigi nekaa nezinaaju, kaa jau teicu, ka tikai tagad esmu visu liidz galam uzzinaajis kaa ir. Vinja visu sleepa no manis, jo redz ieprieksheejo attieciibu paartraukshanas pamataa, choms pameta deelj slimoshanas.

Nu tad beidzot kaads saprata,ka viss shis "bazars" jau deelj taa ir sheit ka es netieku skaidriibaa ar to vai vinja vispaar miil, bet tas ka vinja speej buut "otraa savaa lomaa" tik miilja man "puuderee" smadzenes.


to madcynics
nebuut ne, varbuut spiezjas laikaa jo Tu taa uztver, bet es tikai gribeeju dzirdeet citu domas par shaadu situaaciju, ko arii esmu dzirdeejis un liels jums paldies.

to #1
psihalogs ir jau labu laiku atpakalj atrast, neesmu tak salicis rokas briinumus gaidiijis, visu kas manos speekos un kaadas idejas bijushas esmu darijis, vieniigi taadu spihalogu neesmu veel atradis kursh maak hipnotizeet, jo doma bija ka vareetu buut hipohondrija, nu tik taalu veel neesmu ticis, cik esmu mekleejis tad neviens nav speeciigs shajaa jomaa

par to ka mekleeju iemeslu, nu gan nee un vismazaak ka man buutu po, man pasham saap sirds ka vinjai taa jaaciinaas un jaaciesh, veel jo vairaak ka nav ne fizisku ceelonju ne konkreetas diagnozes ar ko vareetu mekleet celju da uz jebkaadu aarsteeshanos, kaut vai aarzemees. Zjeel ka man pashvaki ar anglju valodu, buutu tur kaut ko mekleejis.

Es zinu ka miilu, zinu ko juutu pret vinju, cik daudz pietruukst kad vinjas nav blakus.. mineet var daudz ko, ...kaapeec shis teikums no Tevis iisti nesapratu.

Ar slimoshanu un darbu ir taa:
Straadaa vinja vlasts iestaadee, un kaa zinaams tiem tur lielaakas atlaides. Arii apdroshinaashana laba, vismaz pagaajushogad bija zelta karte. Shogad "Balta" iesmeereeja. Liidz shim kaut kaa ir izvilkusi uz visaadiem atvaljinaajumiem, uz slimiibaslapaam. Nekad jau nebija teikusi darbaa kas vainas. Es tagad beigaas pierunaaju lai tak pasaka vismaz apmeeram cik nopietns staavoklis, savaadaak tieshaam padomaas ka simulee.
Ar naudinju ir nu taa, es kaa pieticiigs no manas algas vairaak kaa 50% aiziet vinjai, Bet pashas alga vienmeer tiek izteereeta. Tieksim kad neslimo, tad man savukaart iekraajas. paiet kaads meenesis vai divi, shii nogulst un tad aiziet juurinjaa, zaales ar sisteemaam sanaak paars simti, un ja pietruukst tad ir aktiivaa karte uz 400 panjemta. Pagaajushogad ziema bija visshausmiigaakais laiks, tad ik peec meenesha guleeja. Tad arii visa aktiivaa tika izteereeta un es ieliidu veel pateerinja krediitaa ap 200. Par cik algas nav tik mazas tad ir ok.

to untranslated
Neuztraucies. Mâku rakstît. Par cik piekïuve pie datora man pagaidâm ierobeþota, tad rakstu kâ man ir çrtâk un âtrâk. Un arî nepârbaudu vai ir kïûdas, jo nav laika. Sorry, ja grûtâk izlasît.

to Vilkâbele
kaa jau mineeju, neseezju visu laiku pie datora, ik pa briitinjam tikai tieku, tapeec shajaa postaa buus aprakstiits arii tas ko prasiija
Sor,bet es censhos visiem atbildeet, zjeel arii ka dazji nav pazistami ar chata rakstiibu. ;)
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 20:57
...oi, bïa...nu nevaru nelamâties...teksts, kurð domâts restîtei, visizcilakais...cilvçk, ielien netâ vai pavandies pa ðejieni un pameklç info...Tu laikam nenojaut, ko tik ðajâ te vadu mudzeklî var atrast...arî par Tavas vâjnieces kaiti un ceïiem, kâ palîdzçt...
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 21:05
nu iznjemot to, ka te mineets -psihAlogs, citas rupjas kljuudas nesaskatu, manupraat pie izgliitiibas liimenja vispaar nevajadzeetu piesieties cilveekam, kursh sheit tikai jautaa peec padoma, jeb idejaam... tas taa...

Man shkjiet, ka tu nevareesi no vinjas aiziet, jo tad tu vinjas aciis buusi kaarteejais riebeklis, kas pameta slimiibas deelj... Tevi mociis vainas apzinja un tas tevi grauziis vairaak, kaa tas, ka gribi tik vien- kaa normaalu dziivi blakus stabilam, veselam cilveekam. Ja vinja ir tik daarga ka tu negribi neko saraut, tad saac ar to, ka izrunaajies ar vinju, veel un veel, kameer vinja varbuut vismaz iebrauks, kaa tu juuties visa shii murga laikaa... Tu tikai apmierini vinjas kapriizes un vinjai muuzham praataa nenaak, ka tas vareetu mainiities... Nu paeksperimentee mazliet, noveersies.. es nezinu, bet kaut kaa vajag vinju sapurinaat.
Kaut kads negativisms dves no ta visa... PsihAlogs laikam deretu jums abiem, jo vispirms jau JAGRIB kaut ko mainit, sevi vai situacija

Atrodi labu dziednieku, varbut tas palidzes!
cilveks
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 21:53
to bruute
Purinu visu laiku kaa maaku, pat meegjinaaju kaadu laiku vinjai iegalvot ka nekaa nav, ka ir vesela, godiigi sakot divas reizes man shitas joks izdevaas,un triis reizes vinja pa nakti pret mani atduuraas, bet nepamodaas, ko es arii njemu par galveno pamatu tam ka tas ir psihologjiski, bet nu apgalvot nevar.

Par kapriizeem:
tur jau taa lieta ka es pretojos vinjas kapriizeem un tas ir viens no iemesliem kapeec ir saacies shis peedejais kashkjis.
Nu vot es ar nezinu, ideju ar nav vairaak.Sheit piemineeto jau visu esmu izmeegjinaajies.
Ja veel paliksim kopaa, tad meegjinaashu veel to hipnotizeetaaju mekleet. Vai arii citu psihologu. Njaa aizmirsu pateikt, ka vinja tagad iet uz seansiem pie kaut kaadas psihalogu asociaacijas direktores vai kaut kaa tamliidziigi, piemirsu uzvaardu, vai tik Millere nebija.

to Vilkâbele
njaa, ja tas buutu tik vienkaarshi, buus jau man jaaiet vienam, iespeejams ka nervi jau vairs neturees ilgaak , bet tiku piedaavaajis iet kopaa, lasiju inetaa ka dr.Silinjam kopaa ar Guntu Jakovelu agraak esot bijusi labi seansi pâru terapija, bet pretii no vinjas sanjeemu ne to labaako attieksmi un sapratni.

te raksts par to terapiju, varbuut kaads zin vai vinji veel praktizee kopaa
http://psihologijaspasaule.lv/raksti.php?id=197&show=201&act=read
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 21:59
nu a kaa vinja pati vispaar uz visu to skataas, kaada ir vinjas iztureeshanaas, vai vinja ir kaa nelaimes chupa sava slimuma deelja, jeb vinja nebuut nepaardziivo to visu..? Izskataas, ka ir gana eerti vinjai nedariit neko, jo ja vinja piekritiis ar tevi kopaa sho un to, psihologu seansi utt, tad var notikt tas, ko vinja negrib- pieraadiities, ka vinjai nekas nekaish, un tad vinja vairs nevarees manipuleet ar apkaarteejiem... Manupraat vinjai ir veelme tevi tureet taadaa kaa pavadaa, kameer vinja ir slima, tikmeer tu par vinju gaadaa, un vinjai tas labi der. Jo fiziski slima jau vinja nav, kaa tu saki- respektiivi, nekaadu cieshanu vinjai tak nav? Tik guli un skaiti mushas, kameer apkaarteejie domaaa- ak nabadziite, cik vinjai gruuti.

Kaadas ir attieksmes no citu radu puses? Vinjas vecaaki/braalji/maasas? Ko tie- neliekas ne zinis?
Lai ka ari nebutu - ja esi gatavs un gribi ko darit, tad dariet abi, tikasi jaatceras, ka iet pie psihoterapeita nozime ari pasam ar sevi stradat, analizet,saprast visai sapigas lietas par sevi un citiem. Paru terapja jau laikam pamata ir veseliem cilvekiem, bet te nevar saprast... kurs kuru?
cilveks
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 22:15
to bruute

ja ir kaa nelaimes chupinja, pati par to paardziivo un nav taa ka vinjai nesaap, par taam galvasaapeem es ticu 100% ka ir, peec manaam domaam un secinaajumeim kjermenis melo vinjai un izraisa reaalus simptomus, bet pati nekaadi to nespeej paarvareet un apiet. Tapeec arii nonaacu pie domas ka taa vareetu buut hipohondrijas kaut kaada izpausme. Bet cik daudz fiziski aarsteejoshie aarsti zina par taadu slimiibu reaali?
Slimniicaa vinja arii tika guleejusi. Tur aarsti ar pateica ka nekaa nav un suutija maajaas, bet shii staastija ka jutusies pavisam shvaki toreiz. Nu es nemaaceeshu konkreeti komenteete, tas ir tikai mans viedoklis. Ja buutu vismaz kaut kaada diagnoze, kaut vai ka tas ir neaarsteejami, bet nu vismaz kaut kas. Tomeer 10 gadi ir ilgs laiks un pa aarstiem ir staigaats, vai tad neviens tieshaam nevar pateikt kas par vainu, neticaas ka shaada gariiga,(vai arbuut fiziska)slimiiba buutu unikaals gadijums.
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 22:26
Man ðajâ jautâjumâ viedoklis ir daudz piezemçtâks. Divi jauni cilvçki, kuriem daba paredzçjusi veidot ìimenes, audzinât bçrnus un ar laiku novecot. Jauns vîrietis, kuram gribas savu stûrîti, savu sievieti un savus bçrnus. Instinkti prasa savu. Komunismâ vai kapitalismâ, bet izaudzis blakus vecam, slimam cilvçkam un var gadîties nav ìimenisko attiecîbu steriotipa. Tâpçc nav mîïuma izpausmju. Nav iemâcîts. Katrs mçs lielâkâ vai mazâkâ mçrâ savâ ìimenç atkârtojam vai noliedzam bçrnîbas/jaunîbas pieredzi. Te pieredze varçtu bût trûcîga. Jauna sieviete, kurai dakteri pateikuði, jeb kura pati sadzirdçjusi - viòas kaite neesot nosakâma. Zinâms, kâdos gadîjumos tas notiek. Ja 10 gadu laikâ nekas nav mainîjies, kâda garantija, ka mainîsies turpmâk? Iespçjams, mainîsies - pie kâdas nâkoðâs organisma pârbûves - tâ uz gadiem 40 - 50. Tâtad, kâdas prognozes? Cîòa 30 gadu garumâ? Kurð sev kaut ko tâdu novçl? Saviem bçrniem? Cilvçks gadu mçìinâjis kaut ko mainît, nesanâk. Kâpçc nosodît? Un vai ir mazums gadîjumu, kad satiekas divi cilvçki un pçc gada atskârð, ka nav domâti viens otram, izðíiras, aiziet katrs savu ceïu un neviens netiesâ. Ja bûtu alkoholiíe, kâds skançtu te ieteikums? Mûc. Tad kâpçc ðajâ gadîjumâ, kad da jebkâda iemesla dçï cilvçkam raduðâs ðaubas par kopîgâs nâkotnes perspektîvçm, vinð bûtu jânosoda? Tâ ir viòa dzîve un viòam tâ jânodzîvo, Iespçjams, viòð nav îstais tai meitenei. Un atradîsies cits, ar kuru viòa aizmirsîs savas kaites.
Re: par attieciibaam un ko vairaak
04.01.2008 22:29
Shiis "praata kaites" nenogalina un sapraatu nelaupa. Cieteeji fiziski parasti ir pat ljoti veseli (pashas pieredze). Paarliekas ruupes no tuvajiem un vainu mekleeshana pie dakteriem visu padara tikai ljaunaaku. Kad mana un manu tuvinieku dziiviiba bija apdraudeeta ilgstoshu laiku, bet ko dariit vareeju tikai es, VD/depresija pagaaja malaa. Arii gruutnieciibu laikaa. Labos laikos bija klaat kaa likts atkal.
Tu neesi meegjinaajis paliidzeet ar pastaigaam, baseinu, sporta klubu, sauli, juuru un tamliidziigaam nodarbeem. To tachu varat dariit kopaa. Un arii leetaak kaa sisteemas sanaaks. Saakumaa pozitiivs efekts 99% garanteets vismaz uz 1/2 dienas. Varbuut ir veerts apmekleet psihiatru un paliidzeet ar zaaleem, kameer kriizei tiek paari.
Cilvek, vai Jus zinat kad un kapec tas sacies? Kad un vai tik stiprs patiesam bija tas smadzenu satricinajums? Varbut kaut kados tados traumejosos apstaklos, ko organisms nespej aizmirst?

UN kada ir vinas gimenes attieksme?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 13?
Ziņa: