ir ieteikumi kristîbâm?

Aizsāka lii 

ir ieteikumi kristîbâm?
07.01.2008 10:38
Labdien!
Vai kâds ir organizçjis kristîbas? Izòemot paðu ceremoniju baznîcâ, vai ir kâdas idejas/ieteikumi neoficiâlajai daïai? Paldies!
untranslated
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
07.01.2008 13:46
Ehhh... Nu ko lai saka, varu spriest tikai pçc savas pieredzes. Man manas un manu bçrnu kopîgâs kristîbas bija pçc savas bûtîbas tik svarîgs notikums, ka es no tâm vispâr negribçju taisît nekâdu balagânu; nav jau kâzas vai jubileja. Tikai paði tuvâkie radi bija baznîcâ un pçc tam mâjâs iedzçrâm kafiju...

Bet par gaumi, protams, nestrîdas. Citiem noteikti ir cita pieredze un uzskati ðai lietâ.
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
07.01.2008 14:56
mans viedoklis ir lîdzîgs. Turklât, uzskatu, ka arî kâzas nav jâtaisa par balagânu... entie ïautiòi atnâk un izçdâs kâ rîmas tavos svçtkos, par ko tu maksâ. Kâzas paiet, tev naudas nav, cik tu pats no tâ esi baudîjis? labâk kâzas tuvâko cilvçku vidû, un naudiòu pçcâk notçrçt savam priekam atïaujoties exotisku ceïojumu medusmçnesî, kuru patiesi izbauda laimîgais pâris, nevis tauta, kas grib piedzerties un paçst... :D Manas domas...
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
07.01.2008 18:40
iesaku nekristiit, lai izaug un pats izveelas. Es paldies nesaku par to ka mani kaa beernu kristija

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
karlis sonsons
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
08.01.2008 01:44
es ari sliecos domât, ka tâ ir katra paða izvçle, balstîta ticîbâ, ne tautas tradîcijâs.
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
08.01.2008 09:33
Mani bçrni pirms kâzâm izgâja mâcîbas, tika kristîti, tad iesvçtîti. Vçlâk salaulâti baznîcâ.
plants no cita PC
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
08.01.2008 11:28
Cik atceros no bçrnîbâ dzirdçtâ, tad ja bçrniòam gadâs nelaime un viòð aiziet nekristîts, tad viòa dvçsele nerod mieru. ja aiziet kristîts bçrniòð, tad viòa dvçsele bûs mierîga un pie vietas. Òemot vçrâ diskusijas par to, ka dvçsele mûþam klîst un iemiesojas, tad sanâk, ka ir svarîgi, bija kristîts vai ne. Ja nopietni, kas var zinât to, ko neviens nezin, kas var pateikt, kas bûs un kas nebûs kam ir nozîme un kam nav. Ðíiet nedaudz pârspîlçti pârmetumi, ka nokristîja bçrnîbâ nevis ïâva izvçlçties. Tad jau var pârmest, ka ielika tâdu vârdu,uzvârdu, ka pasaulç laida nepâra datumâ un mazums kas vçl.
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
08.01.2008 15:16
tas par to aizieðanu kristîtiem vai nç jau arî strâdâ tikai ja tic dvçselei kas nerod miera.
A ko tad darît tiem bçrniòiem kas aiziet dzemdîbâs vai vispâr grûtniecîbas laikâ? Tas tak arî jau skaitâs cilvçks, abet nekristîts.

Man tomçr labâk patiktos paðai izvçlçties.
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
08.01.2008 15:30
man tieði tas pats ienâca prâtâ..par tiem nedzimuðajiem bçròukiem..

Man piemçram nekas nav pretî, ka mani bçrnîbâ kristîja, kâpçc man kaut kas jâizvçlâs? Vecâki uzskatîja, ka vajag, un esmu priecîga, ka man tas nav tagad jâdara.. no tâda viedokïâ raugoties..

Starp citu, kâdi dokumenti pierâda to, ir vai nav kristîts? Mani krustvecâki ir miruði, un es tâ aizdomâjos, ka man nekâdu dokumentu nav... kâ es vispar to varu pierâdît, kur stâv tie ieraksti...baznîcâ?
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
08.01.2008 15:53
Un vispaar... biibelee ir vieta kur ir saruna: beerni nav jaakristi, jo tie ir jau sveetiiti. Vieniigi tur nav defineets kas ir beerns. Eniivei, to kristietiibu kaada ir muusdienaas cilveeki advanvceeja no esoshaas NLP parauggraamatas.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
08.01.2008 23:21
Es arii saku ka nav pareizi beernus kristiit... jo nevar kristiit, var tikai kristiities... un to var izdariit tikai apziniigaa vecumaa. Citaadi tam nav nekaadas jeegas un tas maldina cilveekus liekot domaat ka vinjiem jau ir deriiba ar Dievu... taa nav pareizi...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
untranslated
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
08.01.2008 23:58
plants no cita PC Wrote:
-------------------------------------------------------
> Òemot
> vçrâ diskusijas par to, ka dvçsele mûþam klîst un
> iemiesojas, tad sanâk, ka ir svarîgi, bija
> kristîts vai ne.


Tam, kurð tic, ka "dvçsele mûþam klîst un iemiesojas", jau nu gan nevajadzçtu kristîties, un otrâdi.. :) Kristietîbu ar hinduismu vai budismu apvienot nevar, un ne ar vienu citu reliìiju arî nevar.
(Kâ reiz dziedâja Mielavs: "Kuru roku - izvçlies! / Vai labo, vai kreiso,/ Abas divas - neparko!".. :)) )
bruute Wrote:
-------------------------------------------------------
> man tieði tas pats ienâca prâtâ..par tiem
> nedzimuðajiem bçròukiem..
>
> Man piemçram nekas nav pretî, ka mani bçrnîbâ
> kristîja, kâpçc man kaut kas jâizvçlâs? Vecâki
> uzskatîja, ka vajag, un esmu priecîga, ka man tas
> nav tagad jâdara.. no tâda viedokïâ raugoties..
>
> Starp citu, kâdi dokumenti pierâda to, ir vai nav
> kristîts? Mani krustvecâki ir miruði, un es tâ
> aizdomâjos, ka man nekâdu dokumentu nav... kâ es
> vispar to varu pierâdît, kur stâv tie
> ieraksti...baznîcâ?


lûk ðo es neavaru saprast. pçc manas pârliecîbas, tâds dokuments nemaz nevar bût. Tev jâbût stiprai savâ ticîbâ, gatavai to apliecinât jebkurâ brîdi... vai arî nç - tev tomçr tiek dota izvçle. bet vidusceïa nav. remdens nevienam negarðo punkts. un vienalga kâdas tur konfesijas. Jçzus ir 1, bîbele arî. Viss pçrçjais cilvçku izdomâti rituâli
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 08:06
lii Wrote:
-------------------------------------------------------
> ...vai ir kâdas idejas/ieteikumi neoficiâlajai daïai?

nu, radiòi var rakstît jauko vçlçjumu vçstulîtes svinîbu vaininiekam, kuras viòð saòems pilngadîbu sasniedzot.. ar minçjumiem par nâkamo profesiju vai hobijiem..

var kaut kâ incanti organizçt, teiksim, radu atbalsta dienestu - kurð, ko un kad apòemas darît jaunâ cilvçka labâ - nopirkt bçrnudârza izlaiduma tçrpu, apgâdât ar 1. klases grâmatâm, veikt pirmo studiju naudas iemaksu etc.

var jau bût, kas tâ diezgan merkantili tâdai dienai, bet uz zemes jau vien dzîvojam.. :))
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 09:43
karli sonson

es to ðoreiz nedomâju tâ, ka man vajag sev kâdu pierâdîjumu dokumentâli, lai zinâtu, ka esmu kristîta. Es to domâju no viedokïa, ja vçlos precçties baznîcâ, tad jâbût taèu obligâti kristîtam. Un kâ es viòiem to pierâdu? Jâbût tak kâdam doíim, ne?
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 10:20
nu, protams, baznîcas grâmatâ ir visi ieraksti!
bruute, bet Tev no vecâkiem gan jâuzzin, kurâ baznîcâ esi kristîta.
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 10:23
Attiecîbâ uz kristîbâm baznîcai pietiek ar Taviem vârdiem, ka esi kristîta. Tâ bija, kad man par krustmâti bija jâiet. Dçli jau arî varçja pateikt, ka kristîti, bet prâtâ nenâca melot.
Pie baznîcas laulîbas nav nemaz tik viegli tikt. Pamatîgas mâcîbas jâiziet, lai tiktu iesvçtîti. Nav viegli celties brîvdienu rîtos, kad miedziòð tik salds.
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 10:30
kurâ baznîcâ esmu kristîta, es zinu.

Hmm.. zinu zinu, ka ir vçl tâs ievçtîbas ar pirms laulîbâm... Cik tad liels un ilgs un pamatîgs ir tas mâcîbu process?
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 10:38
Kâ kurâ baznîcâ, bet apmçra 2-3 mçneði paiet. Un dievkalpojumi arî jâapmeklç. Es neesmu ticîga, bet man ðíiet, ka pieliktâs pûles ir to vçrtas un stiprina laulîbu.
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 10:46
Man atkal tas izklausâs pçc lieka laika patçriòa, jo cik apkârt skatâs - ðíiras arî tie, kas laulâjas - nu tad kâda jçga iet baznîcâ (pirms tam izejot tâs mâcîbas, jo regulâri jau uz baznîcu netiek iets - tiem kas regulâri ðito lietu piekopj man liekas nav nekâdas mâcîbas jâiziet)) un kautko tur solît, ja ir tik viegli no solîjumiem atteikties? Ir taèu tas uzskats ka sola dieva priekðâ un uz visu apzinîgo mûþu.
Tikpat labi laulâties var arî otro un treðo reizi.
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 10:49
daþiem tas ir stiliòð : "es laulâjos baznîcâ"
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 10:50
nu tam ir tikpat liela jçga tâdâ gadîjumâ kâ kristîbâm tâpçc, ka "forði ir ka ir krustvecâki" :)
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 11:43
nu skaidrs, ka dzîvç visâdi notiek, cilvji ðíiras un precas no jauna... neviens jau nevar zinât kâ kas notiks. Tomçr ar tâdu attieksmi stûrçt laulîbâ arî nevar, kâ kâda jçga tur solîties un ko tur vçl.. Tâpat ar laulîbas lîgumu slçgðanu.. cilvçki it kâ precas, bet pirms to izdara jau pieïauj domu, ka varçtu arî izðíirties... tad nafig vispâr precçties, ja tâds ir pieïâvums.. tâtad nav pareiza tâ motivâcija.. otrkârt, ar savu domu spçku netîði bet negatîvi ietekmç savu laulîbu... ka nâkotnç, ja izsíirsimies... nodomâ to, vçl uzraksta uz papîra un tad brînâs, kâ tad tâ- izðíîrâs..

Par to obligâto procedûru, lai precçtos baznîcâ esmu neizpratnç. Sanâk, ka baznîcâ- Dieva priekðâ, lai es varçtu solîties, man jâizpilda kaut kâdi nosacîjumi... tas ir dîvaini. Cilvçks jau tâ izsaka savu gribu, kad izvçlas baznîcâ laulâties, tâdçjâdi demonstrçjot, ka tic Dievam utt... vçl jo vairâk, ja ir kristîts. Kâdçï vçl jâizstaigâ obligâti dievkalpojumi un tâdas lietas. Nav tak tâ, ka tie, kas neiet uz baznîcu regulâri, mazâk tic Dievam, vai netic nemaz. Katrs tic pa savam, un kâdçï gan nepietiek ar to, ka tic savâ sirdî... ehh
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 11:48
bet baznîca (kâ vieta) jau pârstâv konkrçtu konfesiju, un ja vçlâs laulâties tieði tajâ baznîcâ, tad jâpârstâv konkrçtâ konfesija.
Te nav runa par ticîbu dievam tik ïoti kâ par piederîbu - manuprât. tipa - kas nav ar mums, tas nav ar mums :)
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 11:50
skaidrs.. neesmu tik zinosha shajaa jomaa, vnk muuzha sapnis ir bijis laulaaties bazniicaa.. bet redzu, ka ir ðíçrðïi. Var jau samierinâties arî ar zaksu, tomçr tas nav tas pats.. :(
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 11:54
kârtîga desmitâ tiesa, un cienîgtçvs kïûs pielaidîgâks.. vismaz esmu tâdus nostâstus dzirdçjusi..
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 12:21
ja katoliete esi, tad ar tiem koruptîvajiem pasâkumiem bûs grûtâk:), zinu tikai vienu baznîcu, kur òem pretî visus, kas nâk, bet tâlu jâbrauc:)
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 12:27
Fi
Par to desmito tiesu Tev varbût taisnîba, bet, manuprât, ir bezjçgâ tâdu lietu pirkt. Tad jau nav jçgas laulâties baznîcâ.
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 12:43
tâ nav, es vedu 2 mazus sliòíîðus nokristît, pâtarus viòi mâcîties negribçja, bet kristîties gribçja, pasâkums izvçrtâs ïoti skaists, mâcîtâjs teica labu runu, tâdu psiholoìiski iedarbîgu.
vai tas bija pirkts? neteiktu, procedûra pirkta, bet emocijas un sajûtas bija îstas.
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 12:49
pirkt? a kâ tad paliek ar: "dodiet un jums taps dots".. vai - „kur ir jûsu manta, tur ir arî jûsu sirds”..

desmitâ tiesa esot sûrs diskusiju temats tiem ïaudîm, kas neko negrib dot Dievam, bet grib, lai izskatâs, ka viòi Dievam tic..

bet, nu, tas tâ - vnk prâtuïoju.. :))
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 1?
Ziņa: