ir ieteikumi kristîbâm?

Aizsāka lii 

plants no cita PC
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 12:50
Par krustvecâkiem, man ðíiet sâkotnçjâ doma bija savâdâka. ne tikai forði, ka ir. Bet arî tas, ka krustvecâki, kam nav jâbût radiniekiem, par tâdiem tam bçrniòam kïûst. Un ja kaut kas dzîvç gadâs ar vecâkiem, viòiem ir jâbût tiem, kas uzòemas rûpes par bçrnu. Radi, kas mums nâk komplektâ ar paðu dzîvi, kâ bija, tâ arî paliks radi, bet kristîbas ir tas rituâls, kad cilvçks iegûst vçl kâdus "radus". Vispâr tâpat kâ laulîbas.Dzîvoja cilvçks un priecâjâs par dzîvi, te pçkðòi pârsteidza mîlestîba un, skat, laulîba ir tas ierocis, kâ to mîlestîbu iecelt radu kârtâ.
Ja cilvçks ir ticîgs un viòa vecâki bija ticîgi un viòu laicîgi kristîja, laicîgi iesvçtîja un laicîgi visu pârçjo darîja, tad pirms laulîbâm nav nekâda jauna mâcîðanâs un procedûras. Es tâ saprotu. Bet ja cilvçks pçkðni, tâpçc ka tâds ir stils atnâk uz baznîcu un saka : laulâ, tad, jâdomâ, ka baznîca rada kaut kâdus minimâlus apstâkïus, lai visai ðai padarîðanai pieðíirtu kâdu nopietnîbu. Pie reizes atsijâjot nenopietnos. Kâ ari bez maz vai spiestâ kârtâ iepazîstina jauno pâri ar savâm vçrtîbâm. Es tâ to saprotu.
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 13:03
vai tad mâsas un brâïi iekð kristus jau defaultâ nenozîmç zinâmâ mçrâ radiòus?
___
mâcîbas jâiziet arî ja esi piem. katolis, bet laulâties gribi ar luterâni luterâòu baznîcâ (droði vien ka ar citâm konfesijâm ir tas pats). Un tu vari bût ticîgs lîdz grîdai, jâmâcâs tâpat (konkrçti manâ radu pulkâ tâ bija)
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 13:10
baznîca ir teâtris, lieliska skatuve politiíiem, mâjsaimniecçm un visâdiem citâdiem......pazîstu daþas mûíenes, tie ir tîri cilvçciòi, pârçjie 90% aktieri, patiesi ticîgo ir maz.
ko lîdz zinât perfekti bauðïus, ja tos neievçro?
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 13:15
Fi Wrote:
>
> desmitâ tiesa esot sûrs diskusiju temats tiem
> ïaudîm, kas neko negrib dot Dievam, bet grib, lai
> izskatâs, ka viòi Dievam tic..
>
Dievam no manis neko nevajag, tikai to, lai es viòu mîlu.
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 13:23
Tavam Dievam - jâ.. ir arî citi dievi.. :))
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 14:01
plant

tava doma visnotaï sakrît ar mançjo, vienîgi nepiekrîtu, kaa tu saki: "Ja cilvçks ir ticîgs un viòa vecâki bija ticîgi un viòu laicîgi kristîja, laicîgi iesvçtîja un laicîgi visu pârçjo darîja, tad pirms laulîbâm nav nekâda jauna mâcîðanâs un procedûras. Es tâ saprotu. Bet ja cilvçks pçkðni, tâpçc ka tâds ir stils atnâk uz baznîcu un saka : laulâ, tad, jâdomâ, ka baznîca rada kaut kâdus minimâlus apstâkïus, lai visai ðai padarîðanai pieðíirtu kâdu nopietnîbu."

kâ tad piemçram manâ gadîjumâ, ka es esmu ticîga, mani vecâki arî, esmu kristîta, bet neesmu iesvçtîta. Ne nu es stila pçc vçlos baznîcâ, ne nu kâ. Bet man taèu bûtu jâapmeklç visas piespiedu procedûras.. tas kaut kur nav godîgi
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 14:02
Cik esmu dzirdçjusi katoïu baznîcas nostâju, tad ir tâ, ka baznîca uzsver, ka kristîta bçrniòa dvçsele, ja gadîjumâ bçrniòð aiziet, pilnîgi noteikti saòems pestîðanu, bet to, ka ekristîta bçrniòa dvçsele tiks pazudinâta, gan baznîca nesaka. Sanâk ka ar nekristîtajiem bçrniòiem ir 50: 50. Nu kaut ko tâdu esmu dzirdçjusi. Laikam jau tas balstâ uz teorija, ka mazulis navar sagrçkot, lîdz ar to nevar tikt pazudinâts...
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 15:18
bruute

bazniica parasti laulaa savas draudzes locekljus, savai konfesijai piederoshos... vecos laikos bija elementaari -- visus beernus kristiija, bezmaz visi jaunieshi iesveetijaas un caur sho pasaakumu kljuva par draudzes locekljiem (ja runa par luteraanismu), pirms lauliibaam bija tik vien kaa paarrunas ar maaciitaaju. agraak nebija taada varianta, ka cilvis ir ticiigs, bet nav draudzes loceklis.

tagad laiki mainiijushies. katrs tic, kaa grib un kam grib, ja grib laulaaties bazniicaa, tad laikus jaanjem veeraa, ka bazniicas prasiibas nav mainiijushaas.

nu ir jau smiekliigi... notiek iesveetes maaciibas... pilna zaale ar paariishiem... it sevishkji pie populaaraakajiem maaciitaajiem. katram skaidrs, kaapeec jamie tik chakli peekshnji kljuvushi. a peec tam... salaulaajas un pazuud... a peec tam gada beigaas dabuu shoka terapiju (atgaadinoshas veestules izskataa), ka bazniicas nodoklis jaamaksaa, jo jamie tak nu ir draudzes loceklji, kas shie nemaz vairs negrib buut... tik vien kaa salaulaaties gribeeja...
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 15:34
un tâds nodoklis katru gadu maksâjams? Liels?
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 15:37
:), i nezinâju par tâdâm atgâdinâjuma vçstulçm, nu ja, baznîca arî iet laikam lîdzi :))), nebrînos, ja ar laiku sâks izmantot firmas nodevas iekasçðanai :)
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 15:39
un iekïaus parâdnieku reìistrâ.. Dieva priekðâ.. brrr.. :))
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 15:39
visi grib naudinju pelnît, tâdi laiki. Ko padarîsi.
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 15:40
bruute Wrote:
-------------------------------------------------------
> visi grib naudinju pelnît, tâdi laiki. Ko
> padarîsi.


man patîk Tavs padevîgums :))
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 15:46
katru gadu. man viena zinaama buutne maksaa Ls 20 par cilvi. 4 cilvji gjimenee, visi iesveetiiti, taatad draudzes loceklji... 80 lakjiki gada beigaas... lietu kaartoshana gan katraa draudzee ir mazliet savaadaaka, bet fakts ir tas, ka konsistorija ar archbishopu priekshgalaa prasa no katras draudzes cik tur latus par katru locekli "galvas naudu". a draudzei jau ar kaut ko vajag -- jumts tek, maaciitaajam alga utt. un gribees jau, lai Tu taksh uz dievlalpojumiem ar naac. kaa nekaa draudzes locekle skaitiisies. citas draudzes un maaciitaaji liek mieraa, bet citi shad tad "paintereseejas", kur pazudi.

cilveeki, kas aktiivi iesaistaas visaas draudzes darbiibaas gan sho visu par nekaadu nastu neuzskata, bet tie, kas tikai formas peec, parasti juutas apgruutinaati un peec laicinja meegjina tikt no visa shitaa valjaa... a tas var tik viegli neizdoties... jo kaa nu taa sleegs aaraa no draudzes.

ir veerts labi apdomaat visus shos aspektus, jo bazniica vienmeer ir savu tiesu prasiijusi.
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 15:57
paldies par padomu un informaaciju, Runcene. Vismaz kaads zina par to ko vairaak un padalaas ar info :)
plants no cita PC
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
09.01.2008 17:42
brûte
Es domâju, tâ kâ runcene rakstîja. ja esi ticîgais un esi draudzç, tad uz laulîbu laiku visi mâjasdarbi izdarîti.
arii
Re: ir ieteikumi kristîbâm?
17.01.2008 19:58
Katru gadu jaamaksaa ls 5 minimums bazniicai. Obligaati. Visu ieraksta kaa agraak komj.biedra kartee un arii to turpat ieraksta, kuraa datumaa esi bijis pie dievgalda(tas jadara 1 reizi gadaa min).
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 25 pieskaita 16?
Ziņa: