vai var mainit rakstura ipasibas?

Aizsāka zzzz 

zzzz
vai var mainit rakstura ipasibas?
30.04.2008 11:51
ar draugu dzivojam kopa gandriz 3 gadus, domajam vasaraa preceties. viss it ka liekas normali lidz sim. bet nu sak paradities bailes par to, vai draugs neklust parlieku lidzigs savam tevam - kurs ir loti valdonigs, pret saviem berniem vienmer izturejies ar parakuma sajutu, pieprasa atvainoties, ja uzskata, ka otrs izdarijis nepareizi utt. del sim teva ipasibam draugs aizgaja no majas un ar tevi joprojam stridas. ari parejie vina berni tevu diez ko necies. vienmer esam runajusi, ka pasiem jauzmanas no tadam attiecibam sava starpa. bet sorit sakam strideties par ikdieniskam lietam, ka del beigas vins pieprasija atvainoties. saku parmest, ka vins paliek tads pats kaa tevs, ka ta ir cilveka pazemosana utt. vins to tagad saprata , loti nozelo, 100x atvainosanos prasijis, solija to vairs neatkartot utt, bet bailes man lielas. vai ir iespejams, ka vins velak nepaliek tads pats ka tevs, ja jau tagad k-kadi rakstura iedigli lidzigi paradijusies? vai vins varetu tos mainit, vai isteniba uz vecumu tas var tiesi pastiprinaties? bailes no tas parunas, ka cilvekus nevar mainit. kadi ir, tadi japienem.
Cik saprotu, viena dala no forumiesiem seit jau ir ar pieredzi gimenes dzive, tad nu neturiet sveci zem pura un pastastiet, vai jums nav bijusi lidziga pieredze.
Re: vai var mainit rakstura ipasibas?
30.04.2008 12:06
cilveeks var mainiities tikai pats. ar piebildi, ja grib. pie tam, ljoti stipri var mainiities. abos virzienos.

bet Tu vinju nemainiisi. tajaa parunaa miit dziiva patiesiiba.

no vecaakiem mees mantojam daudzas lietas, arii diemzheel destruktiivaas.

Tev jaarunaa ar draugu par savaam bazhaam. ja vinjsh shiis iipashiibas neciesh teevaa, tad tas nenoziimee, ka vinjam pasham iekshaa nevar buut uzziedeejusi vesela pukjudobe no visa shitaa...

runaa tagad, lai nav jaakozh veelaak pirkstos un jaaraud spilvenaa.
Re: vai var mainit rakstura ipasibas?
30.04.2008 12:37
...visinteresantâkais man ðíiet atvainoðanâs temats....uhhh...tu rakstâm ar mazo burtu, atvainoties, ja nav bijusi taisniba - a priekð kam???, atraugâties un èâpstinât pie galda, nopirsties vienâ mierâ, labrîtu vai labdienu savçjiem nesniegt...da to var turpinât bez gala...mçs tacu esam brîvi cilvçki...:)

...tâ teikt - intelektuâïi, cilvçki modernie...un mums pie dirsas gadsimtu laikâ izstrâdâtâs pieklâjîbas un morâles normas...

p.s. atvainoties nenozîmç pazemot sevi...



Edited 1 time(s). Last edit at 30.04.2008 12:39 by madcynics.
Re: vai var mainit rakstura ipasibas?
30.04.2008 13:05
Njâ. Mçs neizðkiïamies no vistas olas un nenokrîtam no mçness. Mçs esam tâdi, kâdus mûs audzinâja ìimene ( kam nu kas bija tâ ìimene). Lîdz ar to attiecîbu steriotipi ir nâkuði no tâs. Apskaties uz sievasmâti, zinâsi, kâda bûs Tava sieva. Droði vien apmçram tas pats arî par vîriem. Mani novçrojumi râda, ka pat ja tçvs vai mâte bçrnîba ir darîjuði pâri, pat ja ir zvçrçts - "es tâds nebûðu", kaut kas tomçr izlauþas. Ja Tev otras pusîtes ìimene ðíiet nepieòemama, tad tas palielina risku, ka arî Tava dzîve ar tâs atvasi var bût problçmâtiska. Tâ nu tas ir.
Un vçl, lai ko Tavs puisis runâtu par savu tçvu, lai kâ viòu nosodîtu, Tu drîksti tikai klusçjot noklausities, nevis aktîvi piedalîties tçva nopulgâðanâ. Jo viòð ir tçvs. Katram cilvçkam dziïi, dziïi iekðâ ir ielikta mîlestîba uz saviem vecâkiem. Padomâ, kâpçc bâreòi cenðas atrast savus vecâkus, kâpçc mçs viòiem agri vai vçlu piedodam gandrîz visus "grçkus"? Ir tâdas situâcijas, kad mçs atïaujamies izgâzt savas negâcijas uz vecâkiem, bet kad dzirdam ka to par mûsu vecâkiem saka sveði, iekðâ parâdas pretestîba un mînus tam piebalsotâjam.
Jâ un valdonîgs traucç tikai otram valdonîgam.
Re: vai var mainit rakstura ipasibas?
30.04.2008 14:05
Labs jautâjums.
To varçtu uzdot garîgam skolotâjam,kas paðlaik viesojas Rîgâ K.Barona 56 ,pie kriðnâm.
Guru maharadþam ar lielu pieredzi. Trîsdesmit gadu pieredze dvçseïu ârstçðanâ. Ceïo pa visu pasauli.Visi padomi Vçdu skatîjumâ,kas rakstîti jau 5ooo gadus atpakaï.Morâle,filosofija,çtika,reliìija,sadzîve,valsts vadîðanas principi.Attieksme pret sievietçm,bçrniem,laulîbu.
Katru dienu tikðanâs no 18:00. Jâsçþ uz grîdas paklâjiòiem. Jâiet agrâk lai aizòemtu labâkâs vietas. Vîrieði sçþ kreisajâ pusç. Sievietes labajâ pusç.Lekcija 1;2;3;4; maijâ.Ieeja bez maksas. Ziedojumi brîvprâtîgi.
Veiksmi.



Edited 1 time(s). Last edit at 30.04.2008 14:10 by Mazdakteris1.
Re: vai var mainit rakstura ipasibas?
30.04.2008 15:20
Plant, tu vari teikt ko gribi, bet es nekad necienisu savu tevu, kuru neesmu redzejis teju jau 18 gadus. Lai ari esmu piedzimis no vina seklas, ne vins mani zidija, ne audzinaja. Man pilniba vienalga, kas ar vinu notiktu. Tas ir nezeligi, bet posts , ko vins nodarijis manai matei , ir paraak liels.
Zel man tik taa, ka nezinu ko nozime buut tevam, zinu tik daudz ,cik esmu redzejis citas gimenees un filmaas!
Bet savas mates del, es buutu gatavs uz visu. Lai arii kada vina buutu, es vinu cienu un milu no visas sirds!
Re: vai var mainit rakstura ipasibas?
30.04.2008 15:25
esmu spiesta savaa zinjaa snukeram piekrist...

to teeva miileeshanas un cieniishanas lietu veel vareetu meegjinaat tagad iestaastiit tai nabaga sievietei Austrijaa...

bet plantam piekriitu, ka nav ko nonjemties ar nopulgoshanu... tas pasha situaaciju neglaabj, bet padara ljaunaaku, jo taa ir iecikleeshanaas uz citiem, bet jaadomaa buutu par sevi...
jaa, par teva nopulgosanu piekritu, to esmu sapratusi - par otra radiem neko sliktu neteikt. pasai jau ar nepatik, ja par maniem ko saka. un ar to teva milesanu laikam ir ta, ka viss atkarigs no ta, cik daudz tevs tam bernam slikta ir nodarijis. piemeram, manam radam tevs ir maita varda tiesakaja nozime, un ari dels tagad par tevu neko negrib dzirdet. BET, pietiek tevam jaukaka balss toni pielabinaties, kad radagabals jau paliek domigs. draugam tevs nav bijis tik liels maita, iemacijis ari loti daudzas labas lietas, bet ar dzive sava rakstura del pielavis daudzas gruti labojamas kludas. bet draugs, kaut ari atzist, ka tevs daudz slikta darijis, tomer zelo. passaprotami, protams, jo tevs.
bet jautajums - ja vins pats velas mainities, vai tad tas ir iespejams? proti, ne tikai es, bet ari pats saprot, ka nevar ar tadiem gajieniem sadzivoties kopaa.
Re: vai var mainit rakstura ipasibas?
30.04.2008 15:44
protams, ka ir iespeejams... tikai pasham ljoti jaagrib.

cilveeks tachu redz, kas notiek ar attieciibaam, vispaareeja sabiedriibas kultuura arii ir audzinosha -- tikai jaaskataas valjeejaam aciim, nevis -- es, man, es, man... visbeidzot -- gana daudz muusdienaas par to raksta -- taatad informaacija un tai sekojoshaas zinaashanas.

bet pirmais solis ir atziit, ka ir kaut kas ne taa, jo patiesiibaa tas paradokss ir taads, ka shaads valdoniigums ir trauceejoshs vispirms pasham un tikai tad citiem.

bet, ka tas taa dizhi viegli notiek, to gan nevareetu teikt.
Ejiet uz ìimenes terapiju :)
Bet pozitîvi ir jau tas, ka varat ðîs lietas izrunât.
pavasara ziedîte
Re: vai var mainit rakstura ipasibas?
02.05.2008 13:50
runas ir garas darbs ir îss...teicis kâds klasiíis

ar âmuru vari runât ilgi...pat ïoti...un bezcerîgi :(
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 7?
Ziņa: