ðizofrçnija higiçnistam?

Aizsāka amma 

Re: ðizofrçnija higiçnistam?
27.05.2008 07:45
izlasîju ðâdu citâtu:
"Ðobrîd, ievçrojot Latvijas Republikas darba likumdoðanu, nedrîkst interesçties par darbinieka veselîbas stâvokli, jo diagnoze nav iemesls atteikt darbu. Faktiski darba devçjam nemaz nav jâzina, ar kâdâm slimîbâm slimo darbinieks, ja ârstçjoðais ârsts ir atzinis, ka darba spçjas nav ierobeþotas."

patiesîbâ tas ir ðausmîgi- jo "ârstçjoðais ârsts" mçdz bût maigi izsakoties- stipri vienaldzîgs
Re: ðizofrçnija higiçnistam?
27.05.2008 14:27
shizofreenikjis muusdienaas, kursh dzer kaartiigi zaales, ir pilniigi nekaitiigs darba kvalitaatei un darba deveejam...

sliktaak ir ar hipohondriskajaam buutneem un skaidri redzamiem savas veseliibas chakareetaajiem, kas katru dienu 2-3 stundas pavada mediciinas iestaadee...
Re: šizofrēnija higiēnistam?
27.05.2008 14:42
amma
...tad jau,laikam,tā pati vien būs...:(
Re: ðizofrçnija higiçnistam?
27.05.2008 21:06
He, ðizofrçniíis kurð kârtîgi dzer zâles jau nav vairs nekâds ðizofrçniíis... Un cik tad tâdu ðizofrçniíu ir kas to visu tik labi apzinâs un pilda... un cik ir tâdu kuriem tâ diagnoze nav uzstâdîta...?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: ðizofrçnija higiçnistam?
28.05.2008 00:00
...izdegshanas sindroms mediciinaa nodara daudz lielaaku skaadi kaa tie dazhi shizofreenikji, kas tur atrodami...
Re: ðizofrçnija higiçnistam?
28.05.2008 01:32
Tas gan tiesa...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Annavannâkâpçc
Re: ðizofrçnija higiçnistam?
31.05.2008 08:39
jûs apceïat autori, bet es, piemçram, saprotu viòu. Ja jums paðiem sanâktu pusstundu pabût pie tâdas higiçnistes, jûs arî bûtu nesapratnç. Bet gribçju teikt ko citu. Ja ar''i cilvçkam ir ðizo traucçjumi, tad lîdz diagnozes uzstâdîðanai, cik es zinu, var paiet ilgs laiks. Tâ ka nevietâ teikums-vai tad ðizofrçniíis var strâdât par ârstu. Un nav izslçdzamas arî citas diagnozes, kurâm simptomi lîdzîgi aprakstîtajam(bipolâri afekt. traucçjumi, piem.)
Man sanâca bût pie tâdas frizieres, kura man, lai arî pirmo reizi redzçja(un arî tad pçdçjo), sâka râdît ìimenes fotoalbumu un daudz, daudz neadekvâti runâja, bet ar matiem beigâs neizdarîja neko(laikam jâsaka paldies Dievam). Un skaitâs slavena, pieprasîta friziere.
Re: ðizofrçnija higiçnistam?
31.05.2008 10:50
radoshaas profesijaas jaabuut mazliet trakam, lai viss izdotos. varbuut frizierei muuzas nebija...

ja cilveeks ir neadekvaats, ar laiku taa zinja izies taapat. ir stipri diivaini un nesakariigi ljautinji, kuriem nav un droshi vien nekad nebuus nekaadas diagnozes, bet darba deveeji un klienti par vinjiem nekad nefanos; taapat buus ljaudis ar diagnozi, kuri straadaas it labi. vnk pasham jaaskataas, un viss.


finansiaalu apsveerumu deelj nevajag loznjaat pa aizdomiigiem kanotoriishiem. lielaa mediestaadee ir mazaak izredzhu uz taadu traapiities.



Edited 1 time(s). Last edit at 31.05.2008 10:55 by Runcene.
xorta
Re: ðizofrçnija higiçnistam?
31.05.2008 11:53
Nu, es zinu vienu pilnîgi konkrçtu gadîjumu, kur ir gan oficiâla diagnoze, gan invaliditâte agrâk bijusi. Nekâdas detaïas negribas minçt - Latvija ir pârâk maza. Neesmu, protams, tam cilvçkam jautâjusi, vai diagnoze tikusi slçpta jeb tâ nevienu neinteresç.
Un par to cilvçku runâjot, domâju, ka apkârtçjos neapdraud (lai gan saasinâjuma brîdî ir bijusi meðanâs-virsû-radiniekiem momenti, bet kâ labi zinâms, ir daudzi, kas bez kâdas diagnozes risina jautâjumus ar kulakiem), ïoooti augsts apzinîbas lîmenis, arî ïoti iejûtîgs, ir biðíi nepatîkami kontaktçties, jo tâda nedaudz nospiedoða personîba, liekas, ka viòð tev burtiski ar visu to personîbas smagumu uzgâþas virsû. Enivej, tâ nu viòð ir.
Bet principâ ko tad lai cilvçks dara, invaliditâti, man liekas, tagad taupîbas nolûkos cenðas pçc iespçjas visiem noòemt, tad jau viòam jâstrâdâ ir, kaut vai lai tâs dârgâs zâles pirktu. Un ja specialitâte ârsts, tad strâdâ par ârstu. Un tâ kâ laikam tâdu gadîjumu vçsturç îpaði daudz nav bijis, ka ârsts ðizofrçniíis nogrieþ vai nourbj kâdu gabaliòu vairâk nekâ pienâktos, tad arî tas nav aizliegts.
Starp citu, visus maniakus, griezçjus & Co taèu pârbauda pa ðito lîniju un parasti atklâjas, ka diagnozes viòiem vispâr nekâdas nav. Beigâs izrâdâs, ka ne jau ðizofrçniíi staigâ apkârt citus zûmçdami un graizîdami.
Re: ðizofrçnija higiçnistam?
31.05.2008 14:38
to Krievijas cilveeku vaariitaaju gan atzina par nepieskaitaamu, tachu ir ljoti liela varbuutiiba, ka peec piespiedu "aarsteeshanaas" vinjsh visu dariito atkaartos, jo droshi vien labi uzvediisies, visu "sapratiis" un "nozheelos"... rezultaataa vinju izlaidiis aaraa...
del
Re: ðizofrçnija higiçnistam?
31.05.2008 14:43
Bet kas îsti par diagnozi ir tiem maniakiem, ko atzîst par nepieskaitâmiem? Taèu ne jau parastâ ðizofrçnija jeb vai tomçr?
Re: ðizofrçnija higiçnistam?
31.05.2008 14:48
neviens jau iisti nezina, kas taa taada shizofreenija iisti ir... jo katram, kam jamaa skaitaas diagnosticeeta, taa ir savaadaaka... kaa te forumaa reiz kaads teica -- no nelielas jumta braukshanas liidz pilniigam pizgjecam... psihiatrs, kas nosaukumu ieviesa, sauca visu nobiidi par shizofreenijaam, ar domu, ka taas ir daudzas kaites...

nepieskaitaamajiem to diagnozi raksta kaadaas 5-10 rindinjaas, kur parasti vai ljoti biezhi ietilpst arii shizofreenija...



Edited 3 time(s). Last edit at 01.06.2008 20:53 by Runcene.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 17 pieskaita 6?
Ziņa: